Jump to content

Arcanist

Yeni Üye
  • İçerik sayısı

    16
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

Arcanist Hakkında

  • Derece
    Member
  1. Arcanist

    Nerden bilecektim

    Bu konulardan çok bahsedildi. Hangi müslümana sorsam "orada da doğsam olurdum ben müslüman." Ahaha bu cevabı veren insanlarla tartışmıyorum bile dinleri düşünceleri kadar gereksiz. Hele ki islamın bazı ülkelerde ki imajını düşünürsek hak dine inanmak çok zor onlar için.
  2. Arcanist

    Negatif ve pozitif ateizm...

    Böyle saçma kategorileri kuran insanlar Feminist Ateizm saçmalığının da sahipleridir. Gereksiz saçma bir şey...
  3. Arcanist

    İslamın vicdanı köreltme mekanizmaları nelerdir?

    Doğduğun günden itibaren bunun gerçekliğine inanmışsan doğu ülkeleri gibi cahil bir bölgede yetişdiysen hele Allah'ın söylediği her şeye uyarsın. Bir insanın emirlerini sorgularsın ama tanrınınkini sorgulayamazsın.
  4. Arcanist

    Zina

    Aşağı da hangi cezalar verilmesine dair ayet ve hadisler vardır. Ayrıyetten zina eden bir yahudinin recmi olayı da vardır ancak hadis bulacak zamanım yoktu. O olay dan sonra bu ayetler arka arkaya inmiştir. Çok garip Allah'ın, öteden beri süregelen kanunu budur. Allah'ın kanununda asla bir değişiklik bulamazsın.(Fetih 23)Bu ayette Allahın kanunu değişmez denmek isteniyorsa Musevilik - Hristiyanlık ve Müslümanlık da çok fazla ceza değiştirildi. Örneğin Yahudilikte ki Zina eden kişiye verilen ceza hristiyanlıkta kalktı ama islamda geri geldi hemde bir çok farklı ceza olarak. edit: imla
  5. Akıl dediğimiz ileri düşünme gücü sadece şuan ki insan türünde(H. sapiens sapiens) var eski insanlar bugün yaşasaydı onları gerizekalı olarak görücektik.
  6. Arcanist

    Ateist Olduğunuzu İfade Edebiliyor musunuz?

    Çevremin büyük kısmı biliyor. Bilmeyen kısımla daha önce din konuşmamışımdır. Lisede okuyorum 3-4 okul değiştirdim bu güne kadar her sınıfımda benim gibi düşünen insanlar buldum. Hatta ilk okulumda ki fizik hocam da ateist idi.
  7. Arcanist

    Herkes Cehenneme Gidecek!

    [beyyine 6] [Al-i İmran 131] [Nisa 14] [Nisa 115] [Maide 72] [Araf 18] [Rad 35] [Nahl 29] [İsra 8] [Müminun 103] [Fetih 13] [Tevbe 73, Tahrim 9] [Nebe 21-22] [İnfitar 14] [Fatır 36] Bu ayetlere bakarak kuran okumadığını söyleyebilirim.
  8. Arcanist

    Tevrattaki insanlık dışı ayetlere örnek

    Talmutta; 22: 22 Eğer bir adam başka birinin karısıyla yatarken yakalanırsa, hem kadınla yatan adam, hem kadın, ikisi de öldürülecek. İsrail'den kötülüğü atacaksınız. 22: 23 Eğer bir adam kentte başka biriyle nişanlı ergen bir kızla karşılaşır ve onunla yatarsa, 22: 24 İkisini de kentin kapısına götürecek, taşlayarak öldüreceksiniz. çünkü kız kentte olduğu halde yardım istemek için bağırmadı; adam da komşusunun karısıyla ilişki kurdu. Aranızdaki kötülüğü ortadan kaldıracaksınız
  9. Arcanist

    Ölen canlılar neden toprak oluyor?

    İnsan direk toprağa mı dönüşüyor sanıyorsun? Bakteriler tüketip yok ediyor, eti dışarıda bıraktığında da çürür mikroskobik canlılar tarafından yok edilir doğada. Sen insan cesedini toprağa gömmeyip doğaya bıraksan hayvanlar tüketir onu. Zerdüştlük inancında da bu vardır. Evrimci bir insana hz.ademin varlığını yada topraktan yaratılışını anlatamazsın. Evrim ağacı çok açık bir şekilde bizim geldiğimiz türün kökenini gösterir. Tabi ki eksik parçalar var ve araştırmalar devam ediyor ancak hiç bir kanıt göstermeden atıp tutmaktan daha iyidir. Elbette evrim canlıların başlangıcını açıklayamaz çünk
  10. muhammed bu devirde yaşasaydı uyduracağı ayetler bambaşka olurdu. sübyancılık ve cariyelik tüm dünyada yanlış birşey olduğu için öyle şeyler içermezdi. Yada tüm akrabalarını kendine helal edemezdi. Zaten muhammed şu anda yaşasa kimseyi kandıramazdı teknoloji gelişmiş bilim ilerlemiş çakma mucizelere yer yok.
  11. Bu savaşta öldürülenlerin kadın ve çocuklarını cariye alma olayı en iyi örnek Hz.Muhammed zamanında yapılan Beni Kureyza katliamıdır. Bu ganimetlere en iyi örnek tabiki Hz. Muhammed'in nice eşlerinden Reyhâne bint-i Zeyd idir.http://tr.wikipedia.org/wiki/Reyh%C3%A2ne_bint-i_Zeyd http://www.kuranmeal...m_mealleri.aspx http://www.kuranmeal...m_mealleri.aspx http://www.kuranmeal...m_mealleri.aspx http://www.kuranmeali.org/65/talak_suresi/4.ayet/kurani_kerim_mealleri.aspx
×
×
  • Yeni Oluştur...