Jump to content

Coriolis

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    118
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

Coriolis Hakkında

  • Derece
    Advanced Member
  1. Popüler bilim kitaplarında, falanca evrede üzüm büyüklüğüne erişti, falanca evrede şu kadar sıcaklıktaydı diye bigbangın evreleri anlatılır. Schwarzschild yarıçapından küçük cisimlerin kütleçekim kuvveti ışık hızını aşar ve karadeliğe dönüşür. Cismin kütlesi ne kadar fazlaysa schwarzschild yarıçapı o kadar büyük olur. Örneğin dünyanın schwarschild yarı çapı yaklaşık 1 cm, güneşin ki 3 km civarı. Bu durumda, bigbang sırasında evrenin gelmiş geçmiş en büyük karadelik olması gerekiyor. Peki nasıl genişleyebildi?
  2. Coriolis

    Tanrı ve Ahlak

    Tanrı eğer varsa bu ahlakın temellendirilebileceği anlamına gelmez. Tanrı'nın da ahlaki yargıları olduğu anlamına gelir. "Sonsuz gücü varsa doğrudur" "Evreni yaratmışsa doğrudur" "X eylemini yapan yanıyor, Y eylemini yapan bal ırmaklarında yüzüyor. Öyleyse herkes Y eylemini yapmalı." gibi önermeler tamamen keyfidir. Hatta bunlar da birer ahlaki yargıdır.
  3. Coriolis

    Yeni Kimlik Kartlarında Din Hanesi Kaldırılıyor

    Siz de hiçbir şeyi beğenmiyorsunuz. "Mavi erkek, pembe kadın rengidir" olayı kalkıyor. Kimlikte koca koca harflerle İSLAM yazmayacak artık. El kadar bebeklerin kimliğine islam yazmayacaklar. "Ohoho, otoyozom doyorson omo komloğondo oslom yozoyor" demeleri hoşunuza mı gidiyor?
  4. Coriolis

    Ahlakın Evrimsel Kökenlerini Sindiremeyenler İçin

    Ahlakın olmadığı bir toplulukta Yasinka'nın yaşadığını düşünemiyorum.Yasinka: Ahlak bir inançtır. Topluluk: Biliyoruz. Yasinka:Tamam da, ahlak inançtır diyorum. Topluluk:Bizde biliyoruz dedik ya. Sen çok geriden geliyorsun. Yasinka:Lan birinizde ahlakı savunun be! Topluluk:Anladık, başka bi b.k bilmiyorsun.
  5. Coriolis

    Tanrı inancı evrimsel midir?

    Hayır. Devamında şöyle yazıyor:"Benim özel varsayımım çocuklarla ilgilidir. Diğer tüm türlerden fazla olarak, biz önceki kuşakların birikimli deneyimiyle hayatta kalırız ve bu deneyimler, korunmaları ve iyilikleri için çocuklara geçirilmelidir. Teoride, çocuklar kişisel deneyimlerle, bir uçurumun eşiğine fazla yaklaşmamayı, denenmemiş meyveleri yemeyi ve timsahlarla dolu bir gölde yüzmemeyi öğrenebilirler. Fakat, en azından, yetişkinler sana ne söylerse söylesinler sorgusuz inan şeklinde bir pratik yönteme sahip olan çocuk beyinleri içim seçilimsel avantaj olacaktır. Ebeveynlere itaat et; kabi
  6. Coriolis

    Tanrı inancı evrimsel midir?

    Richard dawkins, "Tanrı Yanılgısı" isimli kitabında evrimin yan ürünü olabileceğini söylemişti. Şöylede bir örnek vermişti: "Güveler mum alevi içine doğru uçarlar ve bu bir kaza gibi görünmez. Kendilerini yakarak kurban etmek için yollarını değiştirirler. Bunu 'kendi kendini yakma' olarak etiketlendirebiliriz ve bu kışkırtıcı isim altına doğal seçilimin bu davranışı nasıl olur da kayırabildiğini merak edebiliriz. Benim göstermek istediğim nokta, zekice bir cevap vermeye teşebbüs bile etmeden önc soruyu değiştirerek yazmamız gerektiğidir. Bu intihar değildi. Görünüşteki intihar, herhangi bi
  7. Coriolis

    Bilimsel bilgi ile inanç arasındaki fark nedir?

    Uydu görüntüleri ile kanıtlandığını söyleyen bilim insanları. Uydu görüntülerini izlemeyen birisi, uydu görüntülerini izlediğini iddia eden bilim insanlarına güvenirse, bu inanç mıdır?
  8. Hepimiz "Antarktika" isimli bir kıtanın varlığını biliyoruz. Fakat sorun şu ki; bu bilgiye gözlem, deney yada matematiksel bir ifade ile ulaşmadık. Pratikte %100 doğru olduğuna emin olduğumuz bu bilginin ikincil kaynaktan edinilmesi, onu inanç yapar mı? Tüm bilim insanlarının, toplumu "Antarktika" isimli bir kıtanın varlığına inandırarak, küresel boyutta sosyal bir deney yaptığı bir senaryo mümkün olabilir mi? Bilginin kaynağının bilim insanları olması o bilgiyi inanç olmaktan çıkarır mı? İnanç ile bilimsel bilgiyi ayıran ince çizgiyi keşfetmek istiyorum. (Bizzat gözlemlerimizle doğrulayabild
  9. Coriolis

    Şu ahlak konusuna son noktayı koyalım artık

    Ben noktayı koyayım. Kimliğinizden kurtulun ve tüm evreni objektif bir şekilde gözlemlediğinizi düşünün. Dünyada bir yerde, bir ateist müslümanlar ahlaksızdır diyor. Eğer yeterince objektif bakarsanız, müslüman veya ateist diye birşeyin olmadığını, ortada bir tartışmanın olmadığını, iki organizmanın kmyasal yapıları gereği havayı belli frekanslarda titreştirdiği görülür. Tartışma yok, birey yok, bilgi yok, sadece fizik var.
  10. Coriolis

    sanırım dinler haklı - dünya düzdür !

    Şakayı o kadar uzattınızki, şüphelenmeye başladım. Virüs düşündüğümden hızlı yayılıyor
  11. Coriolis

    Artık Bir Noahide'ım

    Buna virüs bulaşmış! Önce nickini yabancı kelimelerle süsledi. Bir hafta sonra girdiği her dini konuda yahudice kelimeleri aralara serpiştirmeye başlayacak. Birkaç hafta sonra virüs daha da ilerleyecek ve "tanrı yok demeyin, allah yok deyin" diyecek, kendi tanrısına özel muamele isteyecek. Bir ay sonra forumda vaaz vermeye başlayacak. Ateizmden daha tutarlı olduğunu söyleyecek. Birkaç ay sonra musevi olmayan herkese hakaret etmeye başlayacak, eşcinselliği ahlaksızlık olarak görecek. "Sadece ateistler grubundan" da çıkarılmalı, virüsü başkalarınada yaymaya kalkmasın!
  12. Coriolis

    Ateistlerin ortak noktası yoktur..

    Ateistliği köpek beslememekle bir tutamazsın. Köpek beslemeyenler, eziliyor mu? Azınlıktalar mı? Bazı ülkelerde, beslemeyenlerin kelleleri gidiyor mu? Yobazlar, köpek beslememenin ölümcül sonuçları olduğuna dair yalan yanlış bilgiler dağıtıyorlar mı? Böyle bir ortamda, köpek beslemeyenlerin gruplaşmaları gayet doğal olurdu. Ha, ben bireysel takılırım o başka. Saçma olmadığını söylüyorum sadece.
  13. Coriolis

    Halüsinasyonlar görüyorum.

    Küçüklüğümden beri halüsinasyonlar görüyorum. Hatta 8-9 yaşlarındayken travmaya sebep olmuştu ve haftalarca karanlıktan korkmuştum.
  14. Dün gece en son tripofobiyi araştırmıştım ve uyumak için lambayı kapattım. Gözlerim kapalı hayallere dalarken, yanlışlıkla ürkütücü, siyah devasa gözleri olan, her yerinde delikler bulunan bir kadın hayal ettim. Çok rahatsız edici bir görüntüydü ve zihnimden atmaya çalıştım. Ben unutmaya çalıştıkça daha derinlere işledi. Bir an, o kadının dibimde kafasını bana uzatmış baktığı hissine kapıldım. Ne kadar gerçek olmadığını bilsemde 5-10 saniye sonra dayanamadım ve gözlerimi açıp karanlık odanın etrafına bakındım. Sonra tekrar uyumaya kalktım, lise ve ilkokul anılarım aklıma geldi. Oldukça rahatla
×
×
  • Yeni Oluştur...