Jump to content

AMERIKANCI

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    88
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

AMERIKANCI Hakkında

  • Derece
    Advanced Member
  1. Sözleriniz hiç hoş değil. Lütfen saygılı olunuz.
  2. Hz Muhammed Yahudilerle işbirliği yapmıştır. Senin düşüncelerin çağa uygun değil. Küreselleşme gerçeğini görmüyorsun.
  3. biz ABD den daha ileri olabiliriz. ezan sesi kısılmaldıır.
  4. yahudi dostum hiç olmadı ama bir sürü hristiyan dostum var. çok da iyi geçiniyoruz. askerlik yapmam demedim. sadece kimseyi zorla silah altına almayalım dedim. zorunlu askerlik saçmalıktır. ezan sesinin sesi kısılabilir. bir müslüman olarak ben bunları diyorsam, demek ki hem müslüman hem de çağdaş olunuyormuş.
  5. kendi söylediklerime inanmasam saatlerce PC başında boşuna mı duruyorum. saçmalamayı bırakıp da fikirlerimi eleştirin. ha eleştiremiyorsanız, lütfen gölge etmeyin.
  6. Harun Yahyayı hiç sevmem. bana ters.
  7. Adnan Menderesin hain olduğuna inanmıyorum. Ayrıca Menderes, özel hayatı itibariyle modern biriydi. Menderesin idamı yanlıştı. Bir ülke eğer başbakanını asıyorsa, bir daha düşünmelidir. Askerden kaçanlar gibi bişey söylemişsin. Ben zorunlu askerliğe karşıyım. Batıda olduğu gibi vicdani ret olmaldır.Askerliği reddetmek ve yapmak istememek, hiçbir özel nedeni gerektirmeyen apaçık bir talep ve haktır. Kişiyi silahlı eğitime zorlamak, onun özgür iradesini körelterek ölmeye ve öldürtmeye mecbur kılmak, insan onurunun ve değerinin apaçık bir şekilde ayaklar altına alınmasıdır ve asıl hesabı veril
  8. arkadaşım ya sev ya terket mantığı faşist bir mantıktır. faşizmin dinimizde yeri yoktur. ben müslümanım ama ezan sesinin kısılmasından yanayım. diğer inançlara ve inançsızlara saygımdan.
  9. AMERIKANCI

    1 Mayıs'ın tatil olup olmayacağı netleşiyor

    1 Mayıs'ın tatil olmalıdır. işçilerin hakkıdır.
  10. AMERIKANCI

    Muhammed bugun yasiyor olsaydi..

    o farklı bir durum.
  11. Taksimde işçilere yapılanlar kabul edilemez. Bence işçiler Taksim'de 1 mayısı kutlamalıdır. AKP nin bu konudaki tavrını desteklemiyorum. 1 Mayısın bayram tatili olması gerekir. bakmayın biz liberaller gerçek demokratızdır. ama anlayana
  12. evet vatanseverim. en azından kendisine vatansever diyen sözde vatanseverlerden daha vatanseverim. 1915 olaylarını unutmamız gerektiği inancındayım. 1915 ermeni kıyımı yaşanmıştır. gerçeklerle yüzleşmenin vaktidir.
  13. Atatürkçülerin mhp'ye "faşist" diye küfür ederken, faşizmin kralını, ağababasını yapmaları, bu ikiyüzlülük, tiksindiriyor. kendilerinin bunlara gerçekten inanıyor olduğu fikri ise midemi bulandırıyor. bu tarz yaklaşımlar ülkeyi iç savaşa sürükleyecek türk ve kürt milletleri birlikte ölüme sürükleneceklerdir. türk ve kürt halkları elele vererek bu tip faşistlere meydanı bırakmamalıdır, yoksa durum vahimdir..
  14. AMERIKANCI

    Muhammed bugun yasiyor olsaydi..

    açık konuşmayı severim. ben müslümanım ama yobaz değilim. yalan söylesem daha çok mu hoşunuza giderdi? zinayı Allah affeder ayrıca.
  15. AMERIKANCI

    Muhammed bugun yasiyor olsaydi..

    Kur’an’a aykırılık taşımayan ve tarihsel senedi de sağlam olan hadislere güvenebilirsiniz. Hz. Muhammed'in kendi ağzından çıktığını emin olarak bildiğimiz hadisler vardır. Bunlara "mütevatır hadisler" denir. Sayıları 50'yi geçmez. İmamı Azam'a göre sayıları 17'dir. Ben sadece uydurma hadisleri yani Kur’an’dan onay almayacak hadisleri kabul etmiyorum. “Bu Kur’an uydurulacak bir hadis / bir söz değildir.” (Yusuf, III) ayeti, Bu ayette Kur’an, mucize bir biçimde tamamen uydurma hadislere dikkat çekmiştir. Uydurma hadislere dayandırılan aldatma ve sömürme dini yaşadıkça, bunları saf dışı etmek
×
×
  • Yeni Oluştur...