Jump to content

Ozi

Yeni Üye
  • İçerik sayısı

    4
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

Ozi Hakkında

  • Derece
    Newbie

Contact Methods

  • Website URL
    http://

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    istanbul
  • Interests
    Acil tıp, Nihon Bunka, Bonsai, bilim-teknik, Brecht.
  1. Ozi

    Muhammed'in nöropsikiyatrik rahatsızlığı...

    Merhaba Seksi Huri, Yazılarınızı takip etmeye çalışıyorum. Karşı gelmek için neyin ne olduğunu elbet bilmek gerek. Aslına bakarsanız bildiğiniz zaman zaten içinde olmaktan vazgeçiyorsunuz. Acaba herkesler neden bilmemeyi tercih ediyorlar ya da bilmemeyi yüceltiyorlar? Bilinmeyeni öğrenip aydınlanmak varken neden durupdururken sadece doğaüstücü bir güçten korkmak yeğleniyor? Öğrenmekten korkmak çağımızda artık ayıptır. Miskin bir yönetici olmaktansa çalışkan bir arı olmayı tercih ederim. Saygı ve sevgilerimle.
  2. Ozi

    Hepimiz Allah'iz!

    Din düşmanlığı yapmak diye birşey yoktur.Çünkü bilinmelidir ki din aslen peygamberlerin kendi hevasını düşünmek merkezli bir hiyerarşiler sistemidir ve bu noktadan itibaren sömürü ve düşmanlık başlar.Yani aslen kendisi bir düşmanlık sistemidir.Düşmanlığın düşmanlığını yapmak şeytanın şeytanlığını yapmaktır ve inanın aslen barışçıl bir yoldur. Nasıl doğada faşizm varsa, büyük balık küçük balığı yutar, ormanda aslan ceylanı boğazlarsa din de kendi iç dinamiğinde aslen bunu önerir.Sırf güçlülerin kendi hevası için. İlkel toplumlarda asla bireyin hakları savunulmaz.Ancak bazı çıkarlar gözetili
  3. Ozi

    Hepimiz Allah'iz!

    Eski ve şimdi halen kullandığımız takvimlerde bile haftanın günleri bilinen gök cisimlerine tapma günleri olarak belirlenmiştir.Mesela çarşamba venüs günüdür, cumartesi satürn günüdür, pazar güneş günüdür, pazartesi ay günüdür.Ve bunlar için ayrı ibadet merkezleri yapılmıştır.Kabe güneşe tapma mekanı olarak düşünülmüştür.Beşgen, altıgen şekilli piramit başka yapılar başka gök cisimleri için düşünülmüştür.Güneş daha çok baba figürünü temsil eder.Kaynağını putperest dinlerden alan dindeki çıkış noktası budur.Sonra kabenin üstü örtüldüğü gibi bu fikrin de üstü örtülmüştür.
  4. Ozi

    "Allah" kelimesi hakkinda

    Allahlar önce çoktu sonra siyaseten bire düştü.Herkes kendi allahının savaşımını vermekte idi.Hevasına en düşkün olan muhammedin allahı cebir ve hile ile insanlara kabul ettirildi.İşte o zamanlardan beri şiddet ve kötülük tohumları yerleşti. İnsanlığın robotlaşmaktan sürüleşmekten ve sömürülmekten kurtulmasının yolu bilimsel aydınlıktan geçer.Bu da okuyarak ve araştırarak olur.Muhalefet yapmakla, eleştirmekle olur.Açık olmakla olur.
×
×
  • Yeni Oluştur...