Jump to content

harmoniaa

Üyeliğini Sildirmiş Kullanıcı
  • İçerik sayısı

    631
  • Katılım

  • Son ziyaret

İletiler bölümüne harmoniaa kullanıcısının eklediği dosyalar

  1. bunu dün keşfettim. Kürtçülerle dalga geçen bir YouTube kanalı. sayın öcalan diye bir şarkıyı, sayın Atatürk diye değiştirmiş. bir de müziğin orijinali yerine batı enstrümanları kullanarak ince görmüş ;)

    sözlerde pek bir değişiklik yok. orijinalinde ağı yüceltiliyor, ismi değiştirince Atatürk yüceltilmiş.

    :) espri seviyesi bu kadar güldürebildi beni

    :) fena degil

  2. Off off. Su mantiga uyuz oluyorum.

    Simdi benim dediklerime karsi, PKK ile savasan askeri ornek neden veriyorsun?

    Bunu beğenmediysen gezi parkında gözünü kaybeden adamın neden gözünü kaybettiği de aynı mantık çerçevesinde. Bu hırsız yönetime karşı bir farkındalık yaratmak ve bunun mücadelesini vermek için orada bulunuyordu. Başarılı yada başarısız bir mücadele olması hiç farketmez. Başarılı olsaydı bugün bu hırsızlardan kurtulmamız sağlanacaktı. Dolayısı ile herkes sadece kendini düşünürse tek tek avlanırsınız.

  3. Bilgiler için teşekkür ederim Hacı ancak ben belgeseldeki "dünyanın bir golf topu boyutuna sıkıştırıldığındaki yoğunluk" meselesine takmıştım. Dünyanın yoğunluğunu viki den buldum daha sonra dünyanın hacminin, golf topuna oranlayarak yoğunluğunun ne derece artacağını buldum. Yine wikiden bulduğum karadelik yoğunluğu ile karşılaştırdığımda, belgeselde verilen örneğin yani dünyayı bir golf topuna sıkıştırmanın, çok çok daha fazla bir yoğunluk yaratacağını gördüm. Sanırım verilen örnek, yoğunluğun ne kadar fazla olduğunu kavrayabilmemiz için verilmiş abartı bir örnek.

  4. Ateist kurtlere bakiyorum. Diyorum ki, ateist olmussun, belirli bir zekan var demek, hala kurtlukle filan ugrasiyorsun. Tabi bunlari icimden dusunuyorum.

    Araplarin icinde dogsaydin, araplara sempati besleyecektin.

    Fransizlarin icin de dogsaydin, fransizlara.

    Sonra o kurtlere gulmustum ama buraya bakiyorum, herkes ayni.

    Demek ki insanlar boyle. Ben ic gudulerimi dinlemek zorunda degilim. Ama insanlarin cogu dinliyor demek ki. Ben mantigima gore davranirim.

    Benim gudulerim, bulundugun yeri koru diyorsa, ben bunda mantik ararim. Bulundugum yeri korurken olebilirim.

    Isterseniz, elime silah alayim savasayim? "Onurlu" bir sekilde "oleyim", ha?

    Bu dunyanin her yerinde boyle. Bulundugu yeri koruyanlar cok buyuk bir is yapmis gibi goruyorlar kendilerini. Olmeyi bile goze aliyor. Kandirildiniz oglum. Bunun dinden farki yok.

    Bulundugum yeri korumak icin olmeyi goze alacagim oyle mi? BOK alirim. Ben yedigim kabi pisletmem ama cok buyuk bir is yapmis gibi de olmeyi filan goze almam.

    Siz anca salaklari kandirirsiniz.

    Buradan da anlasiliyor ki, ateist olmanin zekayla alakasi filan yok demek ki.

    Bu konuda kısmen haklısın. Elbette ben öldükten sonra namusmuş, şerefmiş bunların hiçbir anlamı yok.

    Ama bir de şöyle düşün, kötülüğe karşı direnenler olmazsa Örneğin, sınırdaki asker PKK'ya canı pahasına karşı koymazsa sen evinde huzurlu uyuyamazsın ve sokağa bile çıkamazsın. yani kendi görüşlerini yaşaman, savunman mümkün olmaz. ancak onların istedği gibi biri olduğunda yaşama sansı bulursun. Yaşamak için her anlamda boyun eğeceksin, dediklerini yapacaksın dolayısla evet yaşayacaksın ama onurunu ve gururunu ayaklar altına alarak.

    Her birey senin gibi düşünürse böyle ütopik bir dünyada hayat çok güzel olacaktır. Ama ne yazık ki gerçek dünyada çok farklı dengeler ve hesaplar var

    Mesela şöyle düşün, sınırda savaşan asker öldüğü zaman boş yere mi ölmüş oluyor? onun açısından bakarsak öldü ve herşey bitti keşke ölmeseydi ama senin açından bakarsak o orda öldüğü için sen evinde rahat uyuyabiliyorsun.

  5. Ben kural yok derken kural mı koymuş oldum?

    Ateist olmanın tek koşulu vardır (bak kural demiyorum, koşul ya da eski Türkçe ile şart) tanrı ve benzeri metafizik varlıklara inanmamak. Bitti. Hepsi bu. Bir insan metafizik zımbırtılara inanırsa zaten kendisi ateist olmadığını söylemeye başlar. Öyle fetva mercilerine falan ihtiyaç yoktur.

    Ilkokul seviyesiymiş! PKK'ya yazılınca bir anda profesör oldum sanıyorsunuz.

    Robespierre, multiplayer'i PKK ile nasıl ilişkilendirdin?

    PKK veya kürtçülüğü savunan herhangi bir yazısını gormedik, zaten milliyetçilik kavramının ateizm ile bağdaşmayağını düşünüyor anladığım kadarıyla.

    düşünceleri doğru veya yanlış olabilir ancak milliyetcilik görüşünü savunmadığı için kimseye PKK'lı olmak gibi büyük bir ithamda bulunamayız.

  6. Discovery Channel'ın linkteki belgeselinde, bir karadeliğin yoğunluğunu anlayabilmemiz için verilen örnekte, karadeliğin yoğunluğuna ulaşabilmek için bütün dünyayı bir golf topu büyüklüğüne getirene kadar sıkıştırmamız gerektiğinden söz ediliyor. Bu bana çok uçuk geldiği için teyit etmek amacı ile bir hesaplama yaptım ve benim bulgularıma göre verilen örnek çok büyük bir oranda yanlış.

    hesaplamam şu şekilde:

    Dünyanın ortalama yoğunluğu: 5.51 g/cm3 yani 5,5 x 1.000.000 gr/m3 = 5500000 gr = 5,5 ton / m3

    Karadeliğin yoğunluğu ise 100 milyar ton / cm3

    bir golf topunun hacmi ise 4/3 pi r3 den = 32 cm3

    Dünyanın hacmi = 6500 km x 6500 km x 6500 km x 4/3 pi = = 11 x 1011 km3 = 11x 1026 cm3

    Yani dünyayı golf topu büyüklüğüne indirdiğimizde hacmini 11x1026 / 32 = 34 x 1024 kat azaltıyoruz ve yoğunluğu aynı oranda artırıyoruz. dolayısı ile yeni yoğunluk . 5.51 x 34 x 1024gr / cm3 olur.

    Yani 187.000.000.000.000.000.000 ton /cm3 olmalıdır. Karadelik ise 100.000.000.000 ton / cm3 idi. Belgeseldeki tahmin hatalı görünüyor. Verdikleri örneğn doğru olması için karadeliğin yoğunluğu, olduğundan 187.000.000 kat daha fazla olmalı.

    Discovery'nin böyle bir hata yapmış olması zor, acaba ben mi hatalıyım ancak hesaplamamda bir hata da görmedim.

  7. böyle bir durumda bile demir yağması zor. Çekirdek harici bir durumun kalmaması gerekmezmi sayın hacı. Böyle bir durumun ortaya çıkması için şiddetli bir çarpışma gerekmektedir.ancak böyle bir çarpışmada dahi yüzeyi demir kalacak şekilde bir gezegen ortaya çıkması zor değil mi?

    Yüzeyi yok olabilir çekirdeği kalır, çekirdeği de dünya kadarsa al sana demir bir gezegen.

    Olmayacak bir şey değil.

  8. Fizik kanunları mı maddeyi ortaya çıkardı yoksa madde mi kanunları yarattı?

    Aslında her ikisi de birbirinden ayrılmaz bir bütün yani madde=kanun

    Simdi, böyle bir durumda( eğer benim dediğim gibiyse) canlılık madde davranışının kaçınılmaz bir sonucudur.

    Enerji deviniminde kaçınılmaz bir sonuç olarak ortaya çıkan canlılık ise, yine madde oluşundan dolayı madde=kanun sebebiyle, entropi kanunundan bağımsız değildir ve bu yasa gereğince düzensizliği devamlı olarak artmaktadır.

    Yaşamı, akmakta olan şelalenin oluşturduğu su kabarcıklarına benzetebilirz. Su kabarcıkları anlık olarak meydana gelir, şişer, patlar ve yok olur.

    Bahsettiğim enerji deviniminin de şelale örneğinden bir farkı yoktur.

    Başlangıç enerjisi ile meydana gelen varlık, büyür ve tekrar yok olur yani enerjiye dönüşür. Böyle bir durum da yaşamın bir amacından söz edemesek bile, nedeni bellidir.

    Bazılarına göre yaşamın amacı varsa bu amaç bahsi geçen su kabarcığının amacı ile aynıdır. Su kabarcığının amacını tespit ettiğinizde, yaşamın amacını da tespit etmiş olursunuz.

  9. Sonra merkepten büyük katırdan küçük beyaz bir hayvan getirildi. Bu Burak'tı. Ön ayağını gözünün gittiği en son noktaya koyarak yol alıyordu. Ben onun üzerine bindirilmiştim. Böylece Cibril aleyhisselam beni götürdü. Dünya semasına kadar geldik.

    Burak ile dünyada yol alıyor, sonrasında ise buraktan inip cebraile biniyor diye anlıyorum. Muhammede kimse de sonra nasıl indin diye sormamış sanırım. Masalda bu kısım yok.

    Hmmm...Ben my little pony le Allah'ın huzuruna cıktı sanıyordum demek oyleymis..

  10. Dünyanın en ünlü bilimkurgu yazarlarından Arthur C. Clarke "yeteri kadar gelişmiş bir teknolojiyi büyüden ayırt etmek mümkün değil" demiş

    Sen o sozu tamamen yanlıs anlamıssın buyunun varlıgını kabul etmiyor senin gibi gelismemis kisilerin, ileri teknolojiyi büyü sanacaklarını soyluyor sey gibi dusun; mesela gunumuzden 50 bin yıl once yasamıs bir magara adamının televizyonu gorup icinde insanların oldugunu sanması gibi..
  11. Öncelikle bu siteye, inancı ne olursa olsun eşit haklar verdiği için teşekkür ederim... Konuya geçelim........

    Gerçekten Ateist olsam, düşüncelerim ne olur, nasıl bir insan olurum ? Burada fikir yürüteceğim.

    Kimse bana akıl vermeye kalkıp, hikaye okumasın.Fikirlerimi eleştirebilirsiniz.Ayrıca değişime kapalı biri değilim.

    Gerçekten sizin haklılığınıza karar verirsem , ATEİST OLACAM...

    Tartışalım, münakaşa edelim bakalım.Öncelikle, ateistlerde ahlak anlayışının olduğu beklenemez. Bunu belirttikten sonra ; Örneğin ben ateistim ve şimdi fikir yürütmeye başlıyorum...

    A:) Kendi kendime düşünüyorum. Ulan, öldükten sonra zaten toprak olup yok olacağım.Yaratıcı maratıcı kesinlikle yoktur, hesap vereceğim bir mercii ölümden sonra zaten yok. Bu bağlamda,Ne kadar iyi bir yaşama sahip olursam o denli kardır.İstediğimi yapmakta özgürüm; tabiiki akıllı olmak şartıyla... (gidip de keyfine bi insanı öldürüp de, salak gibi hapiste yatacak değiliz)...

    Gerçekten Ateist olsam neler yaparım ;

    1:) Maddi olarak yüksek kazançlar elde etmek için her türlü üçkağıdı yaparım. :ph34r:

    Kanun açıklarından yararlanarak her türlü dolandırıcılığı yaparım...

    2:) Cinsel olarak tüm fantezelerimi gerçekleştiririm. Rus,geyşa,zenci,japon,... :D aynen !

    3:) Doğaya ve çevreye saygı duymam ; benden sonrası çok da umrumda olmaz !!!

    Zaten saygı da ne demek ? insan uydurması bir kavram !!!

    4:) Hiçbir kutsal değerim olmaz. Ahlak mahlak zırvalarıyla uğraşmam !!!

    5:) Herşeye, her varlığa, maddesel açıdan bakarım. Trafik ışığında karşıdan karşıya geçen bir moruğa ha elinden

    tutup yardım etmişim, ha onu tekme tokat dövüp hastaneye komaya göndermişim. Ne farkeder ki !

    6:) İftira, namussuzluk , yolsuzluk gibi kavramların önemi yoktur..Hepsinden nemalanırım!!! . vs...vs......

    Bana katılıyorsunuz değil mi ?

    Ahlak dersi vermeden once ahlakin ne oldugunu ogren. Senin sandigin gibi, yalnizca ama yalnizca bir dinin insanlarina hitap eden yazili ve sozlu kurallar ahlak degildir. Ahlak, hayata bakisin bir sonucudur ve toplum icinde yasamanin getirisi olan vicdana dayali icsel bir davranistir.

    Inanc veya inancsizlikla da sinirlandirilamaz

    Mesela ahlak, inacli ya da inancsiz farketmeksizin, dunyanin neresinde olursa olsun, kucuk bir kizla cinsel iliskiye girmeyi, sozlu ve yazili kurallara gerek olmaksizin vicdanen reddeder peki islam ahlaki boyle bir durumda ne der?

    Elbette cocugun ailesinin rizasi varsa veya imam nikahi kiyilmasi sarti ile onaylar hatta tesvik eder.

    Bir baska ornekle ahlak, esler arasinda sadakati/bagliligi ongorur, islam ahlaki ise erkegin dort es almasini tavsiye eder onaylar..

    Daha bunun gibi bircok ornek verilebilir senin anlayacagin, ahlakli olmak dindar olmaktan iyidir : )

  12. Harmonia erkek değildir dişidir, ama ben de ilk defa bu kadar agresif yazdığını gördüm.

    Harmonia orada Türkler'e ait olduğu açıkça belli olan bir yazıta ve liderlerine senin iddian olan Moğollar'ın sahip çıkması ve dolayısıyla Türkler'in mongoloid veya Moğollar'la aynı milletmiş gibi gösterme çabanın yanlış olduğunu anlatmak istemiş benim anladığım...

    Algilamaya kapali cahillere tahamullum yok ogrenmeye acik olanlari bi sekilde sekillendirebilirsin de, boylelerine yapacak bir sey olmadigi icin tahammul edemiyorum.
  13. Hayir iddia degil.Kayi boyu damgalari ne zaman basilmiş bir bak.

    Harmonia,orhun yazitlarindan bahsediyo,adam okumamis ki.kopyala yapistir yapmiş.kultigin turk milletine, doguya veya batiya göçmemesini soyluyor.Giderseniz,yok olacaksiniz diyor. Gayet de hakliymiş...

    belli ki sen kopyala yapistira aliskinsin. dusunce uretme kabiliyetine sahip olmadigin icin ancak bunu kopyala yapistir yaparak yazabilecegimi dusunuyorsun ancak ben bunu elimde kitaptan yazmistim. Doguya ve Batiya goc etmeyin demiyor cahil. Cinlilere karisip asimile olmayin diyor, baskalarinin egemenligine girmeyin diyor. hem burda oturup Turkluge yagdiriyosun hemde Kultigin'den bahsediyorsun ideoloji karmasasi yasayan beyinsiz.
  14. Kes sesini hicbiseyden anlamayan sahsiyet. Bir de Orhun yazitlarini koymus oraya.Senden daha once okumuşumdur onlari. Kultigin derneği mogollar tarafindan kurulmuslardir ve Mogollar GokTurklere sahip çikiyorlar.Git sen kabede tur at. Bu konuyu tartişmaya gerek yok demistim. Turkluk kulturel mirastir genetik degildir benin dedigim bu.Varsa maçan; iddiaya girelim.Istedigine. Ortasyali cikmiyacaksin.otomozal veya ydna testi yaptirabilirsin cok merakliysan. Sen Türkcüsün. bu olayin özeti bu.

    Adam hala turkler mogol muhabbeti yapiyo. Hadi google amcandan mogolla mongoloid farkini ogren.Şaka gibi ya...

    Türkcü ama çakma...

    Once sen Turklugun ne oldugunu ogren. Senin gibi turklugu karalamaya calisan virusler bilgiyle temizlenecek.

    su uslaba bak zeka zeviyesinin dusuklugu hitap sekline vuruyor.

    beyinsiz ve vasifsiz insanlar tartismayi bilmedikleri icin saldirganlisirlar bu senin gibilerin tek ifade seklidir.

    cahillere ayiracak vaktim yok hadi baska kumda..

  15. O zaman göktürk balbal taşlarına bak, benziyor musun? Kültigin'e ve Bilge Kağan'a ? Hunlar, Türkler'in ve Moğollar ın atalarıdırlar. Bugün moğolistana git ve sor. Hunlar'ı ataları olarak görürler. Bilmeyen öğrensin,>>> Kültigin dernekleri bile moğollar tarafından kuruldu. İstediğin moğola git ve sor.

    Göktürkler Türk mü? , GökTürkler mongoloid idiler cevabını alacaksın.( C ,Q ve N genleri ile ilgili bir durum)...

    Eski tarih kitaplarında "Türk" profili tanımına bak. Ayrıca çekik göz o kadar baskındır ki, araştırabilirsin. Türkler çekik gözlüdür.Çünkü ortasya milletidirler.. Şimdi, sana sorsam, selçukluyu bile türk devleti zannediyorsundur.. Antalya Müzesi'ndeki, Selçuklu Sultanlarına atfen tablet va. fotoğrafını da çektim.Bi ara paylaşayım. Orada bile, Selçuklu Sultanı için, Arab ve acem(iranlı) halkların sultanı yazmaktadır... türk mürk vs.. asla geçmez o yazıtlarda. Türkler sadece belirli bir gruptular,kendi beylerine bağlı.

    Bu ülkede , Türklük kültürel bir mirastır,,, genetik değildir.Sebebi de osmanlıdır,açık ve net!.Her zaman verdiğim bir örnek ,VE BU OLAY Gerçek !!

    Taksim'de Çin Restouran'tı Basıp Uygur Türkü Dükkan Sahibini, Döverek Dükkanını dağıttıklarını biliyorsundur galiba. Halbuki Türklükten, Türkçülükten bi Gram anlasalar Gerçek Türklerin Çekik Gözlü Olduğunu Bilirler...[/size]

    hicbir bilgi degeri olmayan ici bos, mantik disi savini (Turkler mogol kokenlidir), Turk derneklerinin kurucularinin Mogol oldugunu one surerek temelendirmeye calisman cok tatli, fakat hic zekice degil : )

    Sen neyi savundugunu bile bilmiyorsun, bir yandan Osmanlilar Turklugun icine etmistir deyip, ote yandan da Turklugu yok sayip onlar gercek Turklerin mongoloid oldugunu iddia ediyorsun. Yani gercekten burda vakit harcamaya degmez cita cok dusuk ama, sununla finali yapayim;

    ORHUN ABIDELERİ/Doğu yüzü

    (Eski turkçe)

    Üze kök tegri asra yagız kılındukda ikin ara kişi oglı kılınmış. Kişi oglında üze eçüm apam Bumın Kagan istemi Kagan olurmış. Olurupan Turk budunung ilin törüsin tuta birmiş, iti birmiş.

    (Gunumuz türkçesi)

    Üstte mavi gök, altta yağiz yer kılındıkta, ikisi arasında insan oglunun üzerine ecdadım Bumın Kağan, istemi Kağan oturmuş. Oturarak Türk milletinin ilini töresini tutu vermiş, duzenleyi vermiş.

×
×
  • Yeni Oluştur...