Jump to content

Kuzey Işıkları

Üyeliği Sonlandırılmış Kullanıcı
  • İçerik sayısı

    791
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

Kuzey Işıkları Hakkında

  • Derece
    Advanced Member

Profile Information

  • Gender
    Male

Güncel Profil Ziyaretleri

1.157 profil görüntüleme
  1. Evren ilk oluşmaya başladığında istanbulun 1453 te fethedileceği belliydi.(Evrenin geçmişini,geleceğini,her aşamasını gören bir güçten başka kimse bilemez) Örümcek adam filminde örümcek adamın yeşil cini yeneceği belliydi.(İzlememiş biri bilemez) Biz bir film kahramanlarımıyız,rol yapan film karakterlerimiyiz.Evrenin içinde olmuşların,olanların,olacakların bir sinema filminden ne farkı var öyleyse.Biri uzun metrajlı bir film çekiyor olmasın sakın la,bizden habersiz.Yönetmen kim.Nereye el sallıyoruz.
  2. Kuzey Işıkları

    evrenin merkezi...

    Evrenin merkezini yazıyla vurgulamak için oku uzattım.Bak bura evrenin merkezi demek için yani.Sen ise evrenin merkezi,yeri yok,birşeyin içinde değil diyorsun.Ama ben bunu kafamda kurgulayamıyorum.
  3. Kuzey Işıkları

    evrenin merkezi...

    Şu çizdiğim evren şekli yanlışmıdır.Ben evreni sürekli genişleyen bir top şeklinde hayal ediyorum.Evren her yönden aynı hızla küçülürse,evren başladığı yere geri döner herhalde.Evrenin yönlerinden farklı hızlarla küçülmesi,evrenin merkezinin yerini değiştirir.Peki evren çökeceği zaman her yönden aynı hızla mı çökecek.Bunun hakkında bir bilginiz var mı?
  4. Kuzey Işıkları

    evrenin merkezi...

    Evren çökmeye başlarsa,patladığı noktaya geri mi döner ?Herhalde bu patlayan küçük şeyin bir yeri vardı.
  5. Kuzey Işıkları

    Akan kanın sorumlusu kim?

    Akp bugün yok olsa,bu ülke de yine barış olmayacak,hdpkklı kürtler yine terör estirmeye devam edecek,istekleri gerçekleşene kadar.Barış ne alaka,onu da çözemedim ya.Kürdistan kurulursa,terör biter.Bunu söylemek için de kahin olmaya gerek yok.
  6. Kuzey Işıkları

    Vatanseverlik ve/veya Milliyetçilik

    Hollandayı yendiğimiz için seviniyorsan,milli hisler yaşıyorsan Türksün ve milliyetçisin.En güzel böyle anlatılır.Siz milliyetçilik derken neyi kastediyorsunuz,kafataslarını mı,bilmem ama.Bizim bunu vurgulamadığımız açık.
  7. Kuzey Işıkları

    Vatanseverlik ve/veya Milliyetçilik

    Bırak onu bizden sonrakiler düşünsün.O zaman ki dünya nasıl olur,bunu bilemeyiz.Biz şu anı,şimdiyi,yakın geleceği konuşuyoruz.Olaya böyle yaklaşacaksak zaten işimiz var.
  8. Kuzey Işıkları

    Vatanseverlik ve/veya Milliyetçilik

    Türkler,İngilizler,Fransızlar,İtalyanlar birleşip tek bir devlet kurarlar,bir üst kimlik adı altında.Peki bu üst kimliğin adı ne olur.Bu devletin resmi dili ne olur.İnsanlar sonuçta birbiriyle anlaşacak değil mi.Anladığım kadarıyla herkes kendi dilini konuşan insanlarla devlet kurar diyorsun.Bugün Türkiyenin en büyük sorunlarından biri de bu değil mi zaten.Kürtler bizim dili unutturuyorsunuz,bizi kendinize benzetip,Türkleştiriyorsunuz demiyorlar mı.Dillerini korumaya çalışıyorlar. Sen bu dil koruma mevzusuna milliyetçilik demiyorsun,peki kültür varlığını korumak olsun.Buna da milliyetçilik de
  9. Kuzey Işıkları

    Vatanseverlik ve/veya Milliyetçilik

    İngiliz bir millet,bir halk,bir kavim ismi değil mi.Milliyet yoksa neden millet kavramı var.Millet kavramını yok edin öyleyse.
  10. Kuzey Işıkları

    Vatanseverlik ve/veya Milliyetçilik

    Bir toprak parçasına 5 milyon Türkü,5 milyon İtalyanı,5 milyon İngilizi,5 milyon fransızı koyacağız.Bunlar birleşip tek bir devlet mi kurar,yoksa hepsi ayrı ayrı devlet mi kurar.Hepsi birleşip bir devlet kurabilir mi daha doğrusu.Kurarlarsa bu devletin dili ne olur?Koşullar insanları ister istemez kendi dilini konuşan,kendi milletinden insanlarla ayrı bir devlet kurmaya iter.Devlet kuran,birlikte yaşayan bu insanların ister istemez ortak mutlulukları,ortak acıları,paylaştıkları şeyler olur.Saydıklarımda bu insanları birbirine daha çok bağlar.
  11. Kuzey Işıkları

    Vatanseverlik ve/veya Milliyetçilik

    Bilgilendirmen için sağol.Ben de başka birşey ad verdiler zannediyordum,meğersem ingilizlerin yaşadığı yer olduğu için ingiltere ismi vermişler.İngiliz ne olaki,bunlar insan değil mi,kendilerine neden ingiliz diyorlar ki,insan desinler.Senin gibi sağı solu ayrı oynayan adamlardan da nefret ediyorum.Bunu da bilmeni istedim.
  12. Kuzey Işıkları

    Vatanseverlik ve/veya Milliyetçilik

    Milliyetçilik yoksa,neden gelişmiş,haşmetli ingilterenin ismi ingiltere,ismini değiştirseye ya,mesela humanland yapsa.O gelişmiş ingilizlerin buna hiçbir tepkisi olmaz bence.Bizim hümanistler bu konu da bir çalışma yapmalı mutlaka.Milliyetçiliği yok etmek istiyorsanız,ilk önce gelişmiş ülkelerin isimlerini değiştirin.
  13. Kuzey Işıkları

    Vatanseverlik ve/veya Milliyetçilik

    Yürü be dediğin adam ahlak bir inançtır,ahlak yoktur diyen bir adamdır.Onun için adam öldürmek ile adam öldürmemek arasında hiçbir fark yoktur mesela.Kendine bir yandaş bulmuşsun,ama görüşlerinden bihabersin.
  14. Kuzey Işıkları

    Vatanseverlik ve/veya Milliyetçilik

    Kötü adamların korkulu rüyası kaptan Amerika.Amerikalılar tarafından sevilen bir karakterdir kendisi.
  15. Kuzey Işıkları

    Vatanseverlik ve/veya Milliyetçilik

    Gücü yeten devletini kurdu,sorun çıkarıp,gücü yetmeyende tehciri yedi,devletini kuramadı.Kürtlerle de 100 yıl önce ayrılmak gerekiyordu.O zaman ki devleti yönetenler kürtlerinde içinde bulunduğu bir devlet kurup,büyük bir hata yaptılar.O hatanın sonuçları ortada.Bana göre kürtlerden şimdi ayrılmalıyız.Diyarbakır,urfa,şırnak,hakkari,van,muş bırak onların olsun.Ama tek koşulu var.Batıda ki tüm pkklı kürtler gidecek.Ne de olsa ayrı devlet isteyen kendileri.Herhalde Türk topraklarında kalıp asimile olacak değiller değil mi.Kendi ülkelerinde ana dillerinde eğitim verirler,kürtçe bilen kamu görevlil
×
×
  • Yeni Oluştur...