Jump to content

Dilmer

Üyeliği Sonlandırılmış Kullanıcı
  • İçerik sayısı

    66
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

Dilmer Hakkında

  • Derece
    Advanced Member

Profile Information

  • Gender
    Male
  1. Bunları biz de söyledik ama neredeyse bir vatan haini demedikleri kaldı. Bu sapıklara laf anlatılmaz, sonu küfür hatta kavga olur. Bunlar ateist görünümlü yobazlar. Bırakacaksın kendi hallerine. Yayılsınlar samana.
  2. Refleks. La ismin gibi safi reflekssin ha. Hiç düşünce yok sende ya. Düşünmeden yazıyorsun ve boş yazıyorsun. Son iletinde de iyice gerçek dışı fantezilere dalmışsın artık. Artık geliştirebiliriz gibi bir ibare olmadığı gibi neresinden bakarsan bak böyle bir sonuca varmak da mümkün değil. Bende sataşma falan yok. Tersine olayın içyüzünü kavrama kaygısı var. Ama sende inat ve zıtlaşma var. Ama sorunun kaynağında uçak gibi son derece karmaşık ve yüksek teknoloji gerektiren bir ürünü, sanayide sıfır deneyim ve bilgi sahibi bir ülkenin bir hamlede üretebileceğini düşünmen yatıyor. Sen teknol
  3. Dilmer

    İslamın son kullanma tarihi

    Bu dünyada olmayacak iş yok bunu anladım sonunda. IŞID nükleer bomba bile tedarik edebilir; hatta patlatabilir de. Gerçi o zaman topyekun yeryüzünden silinirler ama adamların ölmekten korkuları yok. Her şeyi yapabilirler.
  4. Senden biraz umudum vardı ama şimdi o da söndü gitti. Yahu kardeşim ortada bir üretim var evet, ama bizim dahlimiz sadece 200 işçiyle sınırlı bir de işin lisans ücretini, telifini, patent kullanım ücretini vs ödeyip fabrikayı Türkiye'de kurdurtmakla. Malı üreten Alman. Teknoloji Alman. Hatta fabrikada montajını yapan da Alman. Ulen hani nerede Türk? Öyle üretimi babaannem de yapar. Bir de hala uçağı da motoru da kendi üretti diye yazıyonuz yukarıda. Bu tür bir üretim rantable olmaz; patent lisans bedelleri çok çok yüksektir. Ki zaten olayın başında Almanya'nın Türkiye ile stratejik as
  5. Evet bak bu kaynak sağlam. Ama icat yok be güzel kardeşim. Alman teknolojisini ülkemizde kurdurmuşuz. Gerçi bu da önemli bir atılım. Yani en azından bir başlangıçtır. Bu işler böyle başlar. Ama yaygın olarak bilinen ve anlatılagelen olayda kendi know-how'umuzla babalar gibi üretim yaptığımız iddiası hakim. Ki astığın kaynak bunu çürütüyor. Ve benim görüşlerimi destekliyor. Ne yazık ki...
  6. Bu bilgilerin kaynağı nedir? Üretilen motor hangi patent altında imal edildi? Model marka bilgileri?
  7. Yahu biliyorum elbette. Orası öyle. Gerçi o zamanlar tayyare üretmek bile genç T. C. için büyük başarıdır. Ama ben onu bile kendi teknolojimizle, kendi mühendisimizle ve özgün fikirlerle ürettiğimize inanmıyorum. Üretmekten üretmeye fark var Yani kopyalamak değil yaratmak var. İkisi çok farklı şeyler. Ben bu uçak fabrikası serüveni hakkında güvenilir ve kapsamlı bilgi edinmek için açtım bu başlığı. Şu var ki kaynak ve kanıt göstermeden yazılanları eleştirme hakkım mahfuzdur. Kimse kusura kalmasın valla.
  8. Şeker kardeşim, Sen başlığı tam okuduğuna emin misin? Örneğin başlıktaki " Uçak motorunu kendi üretebildi mi?" cümlesini okudun mu? Bu cümle ne anlatır sana?
  9. Dilmer

    İslamın son kullanma tarihi

    Toplu ölüm kelimesi yetersiz kalacak. Ülkeleri toptan yok edecekler bu gidişle. İnanması zor ilk bakışta ama gidişat bunu zorunlu kılacak görünüyor
  10. Sağolasın da biz tayyare falan demiyoruz. Çağdaşlarıyla rekabet edebilecek uçaklardan bahsediyoruz. Konu başlığına bütün bunları sığdırmak mümkün olmadığı için içeriğinde tartışıyoruz. Yoksa havada uçmayı başaran bir şeyler üretmiş olabiliriz. Parayı basarsın, en baba mühendisi getirir, en ala malzemeyi ve teknolojisi satın alır üretirsin elbet. Biz bunlarla ilgilenmiyoruz bayım. Yine de teşekkürler.
  11. Dilmer

    İslamın son kullanma tarihi

    Tam olarak bitmesi yakın gelecekte mümkün değil. Ama Batılı güçler onu en geç bir asır içinde yok olmanın eşiğine getirecektir. En azından orijinal haliyle.
  12. )) Gece gece güldürdün ya beni allah da seni güldürsün inşalllah )) Ha bir de unutmadan Dünyayı Kurtaran adamımız da var ya le )))
  13. Amerikalılar muazzam zekamızdan korkmuş olmalılar ki uççak üretip gözünü göklere diken aziz milletimizin gelişmesini engelleyip hain emellerini uygulamak için uçak fabrikamızı kapattırmışlar. Yoksa biz galaksiler arası mekik bile yapardık diyorsunuz. Anlaşılan bu kafayı yaşamak size haz veriyor. Uçun kuşlar uçun diyorum. Başka da demiyorum.
  14. Ha şunu dersen anlarım. Bakım-ikmal atolyeleriydi onlar. Uçak imal etmek kolay iş mi sanıyonuz la denyolar. Bir iki söylentiyle anında uçuşa geçiveriyonuz. Sene 1961'de zar zor bir külüstür arabayı anca yapmışız; 1935'te uçağı hangi teknolojiyle yapacaktık acaba Aslında bu tartışmada tek uçan şey sizlersiz Vay canını yediklerime hele vay
  15. Yahu kardeşim ne yazdığını bir oku önce. Uçak yapmıyorsa ne üretiyor da aynı uçağı sana satayım deniyor? Hem uçak yapmıyor diyorsun, hem de üretiyor diyorsun. Kulaktan dolma bilgilere kendinizden katıp iyice masallaştırıyonuz len!
×
×
  • Yeni Oluştur...