Jump to content

LightBringer

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    61
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

LightBringer Hakkında

  • Derece
    Advanced Member
  1. aslında dünyada güneşin etrafında dönmüyor dimi bunlar hep algıda seçicilik.
  2. LightBringer

    Türkiye'yi sarsacak tartışma

    bu zeka seviyesini sürdüreceksen guinnesse başvurmanı öneriyorum. en düşükten girme ihtimalin oldukça yüksek !
  3. hayvanlarda inanç olmadığı halde ahlak kurallarının temelleri görüldüğü için ısrarla oradan örnek veriyorlar. bakalım daha ne kadar salağa yatacak ve salakça savunmalar kuracaksın. belki tanıdık gelecektir , dindarlar senin yaptığını inançlarını savunurken yapıyor.
  4. LightBringer

    Türkiye'yi sarsacak tartışma

    çalmayacaksın kuralı öldürmeyeceksine göre daha yeni yeni çıkan bir kuraldır. antik mısırda suçüstü olmadıkça hırsızlık serbesttir. hayvanlarda ise kendi yavruları öldüğü için başkalarının yumurtalarını çalmaya çalışan hırsız penguenler vardır. bu penguenler suçüstü yakalanıp tepelendiklerinde çalmayacaksın kuralının tadına bakmış oluyorlar.
  5. hala akıllanmadın mı sen ? başka bir başlık altında sana mantık çerçevesinde basamaklar , olaylar , örnekler verildi ; sen ise tüm yazılanlara '' bunlar saçma , saçmalıyorsun , saçmalama işte tmm mı .s '' demekten başka cümle üretemedin. zihnin dışarı tamamiyle kapanmış ve kendi zorlama kurgularınla mastürbasyon yapıyor. kurgularına daha iyi yada kötü alternatif sunulduğunda ise ereksiyonun bozuluyor ve ne dediğini bilmeksizin etrafa saldırıyorsun. yanılabileceğini ve eksiklerin olabileceğini kabullen , büyü artık dostum.
  6. LightBringer

    Türkiye'yi sarsacak tartışma

    bir inanç yapalım. amuda kalkıp götüne bardak sokmazsan andromeda galaksisinde süpernova yaşanacak. gelecek mürit sayısını düşünelim. bir inanç daha yapalım. amuda kalkıp götüne 5 bardak sokup havada 8 takla atmazsan sonsuza kadar yanacaksın. gelecek mürit sayısını düşünelim. sonra iki inancı da birer dinin içine sokalım. tanrısına uyduruk 2 kanıt atalım. şimdi mürit sayılarına bakalım. işin özünde ucu kişiye dokunacak birşey olacak. uygulaması güçlüye güçsüze kime ne kadar gireceğine bağlı. ama bu iş tasdiklenecek kesinleşecek otoriteye atanacak , eylemden yırtan , kendni kurtaran olmayaca
  7. LightBringer

    Türkiye'yi sarsacak tartışma

    basitten karmaşığa ve örneklerle gittik la nerede bıraktın sen dinlemeyi. ahlak inanç değil pragmatik yaşamın sonucudur. kimse adam öldürmemeye inanmaz. adam öldürüp hapse girmemeyi düşünür , dinle karışmış tabulaşmış ahlakı olanlarda cehenneme gitmemeyi. bunlar hep faydacılık.
  8. LightBringer

    Türkiye'yi sarsacak tartışma

    okudun mu bilmiyorum senaryoda hoşgörüsüzlük için skeptik maymun kullanıldı. bana hala eskiden entel diyosun. kurt diyorum sana hayvanlar diyorum. farklı görüşlere hoşgörüsüzlüğünle o dindarlarla birsin her zaman her yerde , ukalalık yapıyor bir de. hem okuma özürlü hem geri zekalı hemde yobaz bir de ateist. sizinkiler combo yapmış dostum tebrikler.
  9. LightBringer

    Türkiye'yi sarsacak tartışma

    bende diyorum ki ulaşılan şey inanç değil , doğaya bakaraktan öldürmeyeceksindir. hayvanların şakirt olmadığını düşünerek diyorum bunu rahatça sonra bu öldürmeyeceksin güç bazı gruplara geçtiğinde ezilen yaratıklar akıllarını çalıştırıp şu diyaloga girmişler: Uyanık-bak şu güneşi görüyor musun ? Güçlü-aynen u-elinde muzu bana vermessen seni yakacak. g-hadi ordan u-kızdırma batar haa -- ( güneş tutulması ya da gün batımı yaşanır ) g-(korkarak güneşe) muzun yarısını verdim nolur beni yakma u-( gün doğumunda muz yerken ) şimdi iyi bir çocuk ol ve güneşe bulaşma. artık ahlakın bekçisi y
  10. LightBringer

    Türkiye'yi sarsacak tartışma

    açsaydın biraz her şeye yaptığın gibi kötüleyip geçmeden önce. kurt felan dedik ne o , onlarda mı müslüman çıktı ?
  11. LightBringer

    Türkiye'yi sarsacak tartışma

    toplumun kültürü ve ahlakı tanrısına yansır , toplumlar tanrıyı atadıktan sonra bu değerlerin otorite altına alınması için ahlak ve kültürlerini de tanrıyla kalıplaştırmışlardır. toplulukların ortak ahlak kuralları medeniyetle artmış ve karmaşıklaşmış olsa da düşünüldüğünden daha ilkeldir , hatta insan dışında da görülür. en basitinden kurtların beraber avlanmasını göz önüne alalım. pragmatik bir yaklaşım için topluluktaki kişileri kabullenme ve onlara zarar vermeme ilkesi benimsenmiştir. bu her toplum etiğinde görülen kendinden olanı kollaması olarak düşünülebilir. ahlak deyince çok eşlilik k
  12. LightBringer

    Türkiye'yi sarsacak tartışma

    abi hulki az once gorunen tek şey peygamber dedi maçın golü için orta açtı. ahmette oda aslında görünmez durumda dedi şenerin önüne bıraktı. şener vurmadı. gol olmadı. en net pozisyon kaçtı.
  13. LightBringer

    Türkiye'yi sarsacak tartışma

    ahmet nesin bile yeterli değil bence. edip sürekli açık veriyor bu forumdaki herhangi bir ateist bile daha iyi tartışabilirdi !
  14. LightBringer

    Türkiye'yi sarsacak tartışma

    desenize edipe 12 tane ayet söyledim cımbız yapıyorsun az önceki gibi. yada anlaşma ne anlaşması ticaret mi ?
  15. LightBringer

    Türkiye'yi sarsacak tartışma

    şener kendi ayağına sıkmaya devam ediyor. telefon bağlantısı kurtardı derken yine hüsran.
×
×
  • Yeni Oluştur...