Jump to content

metropolitik

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    25
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

metropolitik Hakkında

  • Derece
    Member
  1. metropolitik

    materyalistlerin gülünç durumları

    yine hic bir sey anlamamissin bosver yarin daha uzun yazarim umarimo zaman anlarsin ve bu zaman icinde bir de bak
  2. metropolitik

    materyalistlerin gülünç durumları

    anlamadan cevaplamissin.boyle kalitesiz kelimelere verecek cevabim yok ve ayiracak zamanim da
  3. metropolitik

    Materyalizm neden balondur?

    ben dislamiyorum ki.saece beynimiz dis dunyayi tami tamina yansitmiyor diyorum.dogru ya da yalnis sonuc olarak beyinden bahsediyoruz. ve Orada bir teneke var olduğu için görüyorum. iddianiz icin kullanmistim.
  4. metropolitik

    EVREN CANLI MIDIR?

    Yine de eveende hic sayilacak kadar kucuk bir gezegen( gezegenimizden) uzerinden evreni degerlendirmeye calismis herkes.
  5. metropolitik

    Materyalizm neden balondur?

    uzaga gitmeyelim: yakinlarda sosyal aglarda unlu bir elbise vardi.insanlar ayni elbisenin rengi konusunda ikiye ayrilmislardi...demek ki beynimiz bazen bize kucuk oyunlar oynayabilir.
  6. metropolitik

    Niçin bir tanrı olmasın?!

    din iddiaci taraftir bu konuda.pek tabi kabul edilebilir fakat eger dinin tanriya atfetdigi ozellikler celisiyorsa mesele bitmistir.cunku celiskili bir kitap gonderen ve evreni var eden akil ayni seviyyede olamaz.dolayisiyla: --evreni yaratan bir tanri var ve din gondermistir-- varsayimi kendi kendini curutuyor.bir varsayim one surmek icin varsayimin kendi icinde celismemesi baslica gereksimdir.
  7. metropolitik

    Agnostizmi Savunmak Mümkün mü?

    bir de misyoner dersen tam olacaketik normalar disinda tartismayi sevmem....
  8. metropolitik

    Satranç ve Tavla oynamak islam da haramdır

    eger kuran acisindan bakarsak kesin bir ayet sunmamiz gerekir.ben oyle bir ayet bulamadim.islam alemi tarafindan bu oyunlar haram sayilabilir.zaten o da hangi mezhebe gore sorusu ortaya cikar.ama kuranda kesin bir ayet yoktur.satranc beyinin ve mantigin gelismesine yardim eden temel oyunlardan biridir ve yasaklanmasi sadece ilkelliktir.cahilliktir. ama hem bilimin hem mantigin gelisimine karsi cikacak bir suru ayet sunabiliriz.din toplumsal hastaliktir.....
  9. metropolitik

    Agnostizmi Savunmak Mümkün mü?

    agnostik bakisin tanimini yaptigimiz an soylediklerinizden dolayi agnostik kesimden ozur dilemek zorunda kalirsiniz.lutfen daha medeni tartisalim...
  10. metropolitik

    Materyalizm neden balondur?

    pek heveslisi degilim.aklima gelen ilk konularin hepsi acilmis zaten.soylemek istedigim bazi seyler de soylenmis durumda.tekraren soylemek istemem.bu bakimdan kisa cevaplar yaziyorum.dusuncemi belirtmek icin.
  11. metropolitik

    Materyalizm neden balondur?

    ne yani isimi gucumu birakip sana burada materyalizmi mi ogretecegim?ikinci el bilgi tehlikelidir dogru kaynaklara muracat ediniz
  12. metropolitik

    Kitabım "Ateizmi Anlamak" çıktı

    ben benzer bir ornek vermistim zaten.emin ol ve siyah ku oreneginden daha olasidir supermenin olmasi.bir gezegende aramayla evrende arama arasinda olasilik farkini dusun istersen.bir de mesele inanmak degildir.sadece bilimin on gordugu teoriye dayanarak tanrinin olmasi ihtimalinden bahsetmistim.bu inanmak degildir.big bang yaraticiya gereksim duyan bir teoridir.patlamaya sebep olan sey nedir sorusu big bangin cikmazidir.ama bu muhakkak tanri var etmisdir anlamina da gelmiyor siyah ku ornegi bu soylediginizi curutuyor.cunku tum kular beyazdir cumlesini kuran adam o anda aynen sizin gibi dus
  13. metropolitik

    Materyalizm neden balondur?

    iddia eder demissin.. daha sonra- demissin. zira soylediklerinde bir celiski var o ayri da, materyalizmi dogru durust anlamadigin da ortada.yani materyalizmin tanimini yapamamissin.
  14. metropolitik

    materyalistlerin gülünç durumları

    dogada yoktur ama insan evrimi sonucu vardir.ve ahlak dusundugunuz gibi sadece namus degildir.
  15. metropolitik

    Kur'an'ın Yazılış Nedeni Ne Olabilir?

    yazan adamin davranislarina bakmak yeterlidir.
×
×
  • Yeni Oluştur...