Jump to content

Godsgift

Yeni Üye
  • İçerik sayısı

    16
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

Godsgift Hakkında

  • Derece
    Member
  1. Godsgift

    Ateist eş arıyorum

    Size kolay gelsin Hollandaliturk arkadas, isin galiba biraz zor. Acik acik neye inanip inamadigin esine soylememek, ortak evlilik yasantisini cok yaraliyor. Anlattigin kadari ile esin pek de "tatli su muslumani" sayilmaz. Ibadetlerini yerine getirmese bile inancin varligina cok bagli anlasilan. Benim esim de Ingilizce bilmiyordu, benim de destegimle once Ingilizce ogrendi, sonra da 2 universite bitirdi. Yurtdisinda yasamamamizin buyuk katkisi oldu tabii ki. Ne zaman ki cevre ve aile baskisi etkisini yitirdi, beni dinlemeye basladi... Umarim sizin de oyle olur. Kolay gelsin.
  2. Godsgift

    Ateist eş arıyorum

    Evlendigimizde ikimiz de Muslumandik. Ancak ben hem Muslumanlik hem de Hristiyanligi kendi iclerinde yillarca okumus, calismis, ogrenmistim, tarikatlardan gecmistim. Esim ise dinini birakmiyor, ancak dinini de tanimiyordu. Once ben desitlik asamasina geldim, sonra agnostik. Bu arada -yavas yavas- okudugum ve izledigim seyleri onunla paylasiyordum. Ornegin Kuranin 2-3 tane Turkce meali vardi, bir de Ingilizce. Onunla sureleri okuyordum, sonra da soruyordum : "sence bu ebedi ve ezeli bir tanrinin istedigi mi?" Eger siz de esinizle konusuyorsaniz lutfen defensive stage geldiginde tartismayi iler
  3. Godsgift

    Ateist eş arıyorum

    Tesekkurler Turk Ateist... Bu arada "Allah mutlulugunuzu daim ersin " kismi da ayrica guzel olmus
  4. Godsgift

    Ateist eş arıyorum

    Turliye'de ateist kadin veya erkek bulmak zor olur diye dusunuyorum. En iyisi sen kendine tatli su muslumani bul, oyle fanatik olmasin, sonra sen kendin yavas yavas egitirsin. Oyle birden ustune gelirsen savunmaya gecer, senin dediklerini anlamaz.. Ben yillar once bile deisttim, esime soylemedim, sonra gecen yillar boyunca benimle beraber deist- agnostik- ateist safhalarini gecti.. Eeee, ne yaparsin, hazirini bulamazsan, kendin evde yapacaksin 22 yillik mutlu evlilik recetesi... Bu arada, kocamin annesi ve benim annem bizleri afaroz etti, ama olsun, o kadar kusur kadi kizinda da olur artik..
  5. Godsgift

    Ensar vakfı öğretmeni 45 çocuğa tecavüz etti

    Sayin Kitmir, herhalde bu forumda yenisin. Hosgeldin. Herhangi bir konuda yorum yapmadan once istersen konulari ve forumda paylasilanlari bir gozden gecir. Senin peygamberin sana kutsal, bize degil. Bizim yazdigimiz hersey sana gore "kutsalina saldiri" olabilir, ama unutma ki sadece sana gore... Biz ozel olarak peygamberinize saldirmiyoruz, peygamberinizin bizzat yaptigi ve onunu actigi dusunce ve yasam tarzinin bugun bile yasanan tum bu sorunlara temel teskil ettigini anlatmaya calisiyoruz. Inanmak, ve inanmak ve inanmak. Tum dinlerin ozunde sorgusuz inanmak vardir. Peygamberinize hakaret e
  6. Godsgift

    Pipi kesme- Sünnet

    Benim de iki oglum var (ben bir anneyim). Daha muslumanliktan cikmadan once bile esime ogullarimi sunnet ettirmeyecegimi soyledim. Once o da mirin kirin etti, ama sonunda kabul etti. Kabul etmesinde en buyuk etken ise kendi sunneti ve sonrasinda yasadiklariydi. Esim halen sorunlar yasiyor sunnetinden kaynaklanan. Sunnet tek kelime ile iskence. Sadece ve sadece Ortadogunun vahsi geleneklerinden birisi. Cocuklarinizin gelecegini dusunuyorsaniz kesinlikle direnin. Sanki herkese acip pipisini mi gosterecekler? Cokca zorda olacaklari bir durum olursa "idrar yollari enfeksiyonu gecirdiler, acilen
  7. Godsgift

    Erkek Uyanış Hareketi

    Su ana kadar bu basliga cevap verenlerin cogu erkek galiba Kadinin veya erkegin biribirinden "asagi" olmasi ne demek ki? Adim adim gidelim: **Fiziksel goruntu: Tamamen algi meselesidir. Bireysel algi oldugu kadar icinde buyudugumuz kulturun ve sosyal yapinin bir sonucudur bu algi. Ornegin, cogunlugunun kisa boylu ve esmer oldugu bir toplulukta orta boylu beyaz tenli bir erkek veya kadin, cok cekici veya guzel olabilir. Ornegin, benim bir kizim var, arkadaslarinin bir kismi Afrika kokenli. Onlarin bir davetine katildiginda hep dikkat cekiyor, arkadaslik teklifleri aliyor, cunku gittigi or
  8. OK, insan olalim, bir itirazim yok... Yolumuzu kesip para isteyene, yoksa biber gazi sikana veya fiziksel taciz hareketine girisene ne yapalim? Acik acik anlatir misiniz? Nasil davranalim?
  9. Godsgift

    İstediğin kadar açık giyinme özgürlüğü

    ??? Yani? Kadinlar kotu mu? Karinca yiyen ile ne alaka?
  10. Godsgift

    İstediğin kadar açık giyinme özgürlüğü

    Ben saka yapmiyorum ki! Boyle bir ortam yarattim zaten ben cok anlamam ve oynamam bu tur oyuncaklarla. Ps4 aldik once, sonra onu Geri verip Xbox one aldik, tabii ki yaninda FIFA 2015!!!
  11. Godsgift

    İstediğin kadar açık giyinme özgürlüğü

    Tamamen on yargili ve subjective bir bakis acisi. Erkeklerde ciplakli cok mu cekici? Dar ve kisa bir sort ve atlet giymis bir erkek (vucudununu acikta kalan yerlerinin estetik ozelliklerine gore) gayet de itici olabilir. Acik giyinme veya ciplaklik denince neden sadece kadin uzerinden konusuyorsunuz? Kimine gore saci ve vucudu , hic belli olmayacak sekilde giyinik degilse kadin, ciplaktir. Yani dizustu sort ve yarim kollu bluz giymis kadin, pek cok yobaza gore zaten ciplaktir.
  12. Godsgift

    İstediğin kadar açık giyinme özgürlüğü

    Erkekelr biz kadinlarin en degerli varliklaridir. Onlari sokakta tasimak, onlara verdigimiz degeri yerlerde surumektir. Onlari 5 kat ortunun altinda saklamaliyiz ki baska kadinlar gorup onlari, tahrik olmasinlar, akillarina kotu seyler gecirmesinler. Ben esime computer, 3D HD TV, X Box One, unlimited internet ve bilumum kosu ve yurume bantlari aldim ki evden disari cikmasin, evde oyalansin. En kiymetli malimi boylece koruyorum.
  13. Godsgift

    İstediğin kadar açık giyinme özgürlüğü

    "Bulundugun topluma uyum saglama" kistasi nasil saglanacak? Dikkat cekmemek? Neye veya kime gore? Dikkat cekecek sekilde giyinirsem, bunu bana nasil anlatacaklarlar ve bunu onlemek icin neler yapma ozgurlukleri var? Koyume veya kasabama ziyarete gidiyorum. Basim acik, her zamanki gibi kot pantolon ve bluz giyiyorum. Cevremdeki herkesin basi kapali ve pardesulu. Ben simdi cok dikkat cekiyorum. Topluma da uyum saglamamis oluyorum. Esas sorun su: Eger toplumun geneline gore aykiri giyiniyorsam beni engellemeye haklari var mi?
  14. Godsgift

    Gurbetçiler

    Yurtdisinda yasiyorum, ama yorumlariniza katiliyorum. Gurbetcilerin durumu -hangi ulkede yasarlarsa yasasinlar idler acisi. Gittikleri topluma uymak, onus anlamak ve ozumseme gibi bir dertleri yok. Cumartesi gunleri caminin Koran ve turkce derslerine gidince coke sys Basardik saniyorlar. Cogu da Cahil olmaktan, cocuklarinin yasadiklari toplumun enaltinda vasifsiz ve egitimsiz, uyumsuz bird yigin olmasindan hic rahatsiz olmuyor. Nolan' in dedigine gelince, bask ulkeye yerlesmis insanlarin oy kullanmasi coke sacma. Eger siyasi kati'I'm istiyorsan yasadigin ulkede o ulke icing oy kullan. Turkiy
  15. Godsgift

    'Kocama arkadaşımı tavsiye ettim' Sibel Üresin

    Dogru, koca onun, tavsiye eder etmez kime ne.... Ancak, evli olmayan genclerin beraber olmalarina, veya karisini baskasina tavsiye eden kocaya da ayni saygiyi gosterecekseniz tamam, bize ne?
×
×
  • Yeni Oluştur...