Jump to content

Dotto

Üyeliği Sonlandırılmış Kullanıcı
  • İçerik sayısı

    445
  • Katılım

  • Son ziyaret

Dotto kullanıcısının paylaşımları

  1. Dotto

    Savaş ne kadar büyür

    Ortada savaş yok. Gelişmiş insanlar, geri kalmış insanları yok ediyorlar. Bu da doğru bir uygulama. ABD bu gezegende teknoloji, bilim, üretim ve sanata özgürlük sağlayan bir ülkedir. ABD halkı neye inanırsa inansın, ABD hangi dini kendine rehber seçerse seçsin, Abraham Lincoln onlara sağduyu ve mantığın galip geleceği kuralları öğretti. ABD ilk önce çıkarlarına bakar, sonra bu çıkarlar içerisinden en sağduyulu ve en mantıklısını seçer uygular. Çıkarı ne kadar inanca ait olsa da, uygulaması daima bilimseldir. Böyle bir devletin islamı kullanması, müslümanları birbirine yokettirmesi Ateis
  2. Dotto

    Ateizme (Materyalizme) Yeni Saldırı Stratejileri

    Olur olamaz konuşmuyoruz burada. Sana basit bir soru sordum. Tanımladığın tanrıdan daha güçlü bir şey söyle.
  3. Dotto

    Ateizme (Materyalizme) Yeni Saldırı Stratejileri

    Bana ne onu ne yapar? Ben yapar diyorum. Sen bana onun değiştiremeyeceği bir şey söyle. Ondan daha güçlü bir şey. Senin tanımına göre oluşan tanrıdan daha güçlü bir şey.
  4. Dotto

    Ateizme (Materyalizme) Yeni Saldırı Stratejileri

    Bana senin tanımına göre tanrıdan daha güçlü şeyleri söyle. Bir kaç şey sırala.
  5. Dotto

    Ateizme (Materyalizme) Yeni Saldırı Stratejileri

    Tanrı dediğin tanıma odaklan. İstersen bezelyeye tanrı de. Bunun önemi yok. Senin tanrı dediğin şey bu gerçeklikte herşeyi değiştiren bir jokerdir. Doğruları değiştiren bir kavram olarak kullanılır. Bir denklemin sonucu eksi 3 çıkarsa, o denklemin sonucunu aynı sıralamayla artı 3 çıkarabileceğin tek kavramdır o. O yüzden de bilinemezcilik her şey için geçerlidir. Sen nasıl bir tanrı tanımlarsan tanımla o sistemin hakimidir. Sistemin en güçlüsüdür.
  6. Dotto

    Ateizme (Materyalizme) Yeni Saldırı Stratejileri

    Bu Non-Teist ve Teistlerde bir salaklık oluştu. Onlarla dalga geçme veya aşağılamayı, onlara cevap verememe, ya da bilgi eksikliği olarak yansıtıyorlar. Ulan salak mısınız siz? Bir çocukla Noel Babanın gerçek olmadığı konuşmasını en fazla 1 saat ciddi yapabilirsiniz. Günlerce, aylarca, yıllarca o çocuğa ve diğer çocuklara Noel Babanın olmadığını anlatmak mı doğru olan. Bıktım ben artık. Noel Baba yok. Ben ne kadar burnu havada olsam da, ne kadar yavşak, şerefsiz orospu çocuğunun teki olsam da Teistler ve Non-Teistler, sizler yanlışsınız. Sizler salakça şeyleri gerçek sanıyorsunuz. Bu
  7. Dotto

    Ateizme (Materyalizme) Yeni Saldırı Stratejileri

    İşine geliyor işte. Sana bahane veriyorum. Hani üslupla olursa olsun tartışamazsın. Senin bindiğin dalın kalınlığını biliyorum ben. Kırılacağı noktayı da sen değil ben belirlerim. Senin bilincin benim tanımladığım ve bildiğim sınırlar içerisinde hareket eden bir laboratuvar faresi. Ben derken herhangi bir Materyalizm temeli olan Ateist yani Güçlü Ateist için de bu geçerli. Güçlü Ateistler için Teistler ve Non-Teistler birer oyuncak, dalga geçme makinesidir. Ayrıca Ateistler içinde onu bunu bilgilendirme ve eğitme eğiliminde olanlara çok az rastlarsın. Çoğumuz mizah ve aşağılamayı kull
  8. Dotto

    Ateizme (Materyalizme) Yeni Saldırı Stratejileri

    Tanrı hakkında bilinemez demek her şeyin kesinliğini değiştirir. Çünkü tanrı joker bir kahramandır. Nasıl tarif edersen et tanrıda doğruyu yanlış, yanlışı doğru yapma gücü de tarif ediyorsunuz. Tanrı denilen kahraman senin kesin olarak bildiğin her şeyi tam zıttı yönde değiştirebilecek bir süper kahraman değil mi? O zaman neyin kesinliğinden bahsediyorsun? Sadece tanrıymış. Tanrı Non-Teizm ve Teizmde her şey demektir. Bütün gerçeklik ona uyarlıdır.
  9. Dotto

    Ateizme (Materyalizme) Yeni Saldırı Stratejileri

    Senin kişisel görüşün bu. Kanıtlanamazcılık ya da bilinemezcilik, ikisi de aynı. Herhangi bir konu hakkındaki herhangi bir iddia agnostiklere göre kesin olarak doğrudur ya da kesin olarak yanlıştır şeklinde desteklenemez. Hiç bir şey hakkında bunu söyleyemezsin. Fizik veya Metafizik. İkisinin de kesin olarak doğru yanlış diyemiyorsunuz. Ancak materyalizm metafiziği kesin yoklar, kesin yanlıştır der. Teizm de fiziği yoklar, daha doğrusu dokunabildiği fiziği kabul eder ancak uzantılarını (yani açıklaması fiziğe çıkan kısımları) reddeder. Agnostikler fizik ve metafizik, ikisi hakkında da
  10. Dotto

    Ateizme (Materyalizme) Yeni Saldırı Stratejileri

    Agnostisizm bilinemezciliktir. Bilinemezcilik ise kesin bir şey yoktur demektir (bilinemezciler hiç bir iddiayı kesinleştirmezler)
  11. Dotto

    Ateizme (Materyalizme) Yeni Saldırı Stratejileri

    Senin inancın her iddianın tam tersinin olmayacağından da emin olamamaktır. Sen kimi genç sanıyorsun? Ben senden yaşlıyımdır bile. İnancını öğren. Agnostisizm nedir öğren.
  12. İslamcıların camilerini korumak için onlarla birlikte savaşırlar ve ölürler. İslamcıların simgesi bayrakları korumak için onlarla birlikte savaşırlar ve ölürler. İslamcıların hakimiyet alanı olarak belirledikleri yerleri savunmak için onlarla birlikte savaşırlar ve ölürler. İslamcıların kendi çocuklarına propaganda yapmalarını desteklerler. İslamcılara ceplerinden para verirler. İslamcılar dinlerini yaşarken onların gözüne gözükmemek için saklanırlar. İslamcıların kitabına saygı duyarlar İslamcıların ezanını desteklerler. İslamcıların topluma tecavüzünü desteklerler. Türkiye'de kendin
  13. Dotto

    Ateizme (Materyalizme) Yeni Saldırı Stratejileri

    Buraya bir şeyler yazıyorsun. Agnostik olarak. Ancak agnostisizmin temelini anlamıyorsun. Bir Agnostik olarak neyi söylersen söyle, söylediğinin tam zıttının olmadığını da bilemezsin. Yani yukarıdaki bu yazında yazanların tam zıttı şeylerin de gerçek olma olasılığı senin inancın. Agnostisizm bu zaten. Sen böyle bir aptallığa inanıyorsun. Bana daha fazla saçmalama. İnanç sahibi herif. Tanrı satıcısı. Tanrı bayisi. Tanrı distribütörü. Sen bunlarsın.
  14. Dotto

    Ateizme (Materyalizme) Yeni Saldırı Stratejileri

    Senin bana bir talimat verme durumun yok. Görünmez şeylere inanan dangalağın tekisin. Bak sen kimsin biliyor musun? Görünmez bir amcanın sürekli kendisini izlediğini düşünen hastanın tekisin. Bunu seni kızdırmak için demiyorum. Bu hemen hemen her ateistin size bakış şeklidir. Şu anda akıl hastanesinin camından bana "hey, manyak" diye bağıran bir delisin. Bense elim cebimde geçerken sese dikkat edip baktım. Sen de bana görünmez amcanı anlatıyorsun ha ha ha
  15. Dotto

    Köpek Yeme Festivali

    Sıçmış ve sıvamışsın. Köpeği Çinliler gelenek olarak yemezler. Çinliler öyle bir toplum. Hareket eden her şeyi yerler (insan hariç idi, ancak onu da yemeye başlıyorlar) Köpekler de aynen sığırlar ve kuzular gibi kesiliyor. Ayrıca kendini yüce hissetmek için hayvan kurban etmek islama ait bir tutum. Uzak doğu kültürleri kendini yüze hissetmek için kendi nefsini zorlamayı seçer. Mesela açlığa dayanır, susuzluğa dayanır, zor olan şeyleri seçer. Ayrıca sen burada müslüman değilim ayağı yapıp, müslümanlığı savunan tam bir döneksin.
  16. Dotto

    İstediğin kadar açık giyinme özgürlüğü

    Hayır Kanarya, kedicik, bülbül, kaplan gibi şeyler söyleniyor ve iyi oluyor ya? Ben karınca yiyen diyorum. Bir kanarya ile karanca yiyen arasında fark yok k..
  17. Dotto

    İstediğin kadar açık giyinme özgürlüğü

    Kadınlar karınca yiyendir demek istiyorum.
  18. Dotto

    İstediğin kadar açık giyinme özgürlüğü

    Kadınlar karınca yiyendir dedim. Bundan daha açık nasıl ifade edebilirim?
  19. Dotto

    Ateizme (Materyalizme) Yeni Saldırı Stratejileri

    İnanmaktan başka bir şey yapamayacak kadar eziksin. Benim bilincimi oluşturan parçaların hepsi için gerçek hayattan referanslar bulabilirsin. Mesela fizik, kimya, biyoloji gibi. Bunlardan birer parça var bilincimde. Şimdi senin bilincini oluşturan parçalardan birini alalım ve kütüphanede referans yerine gidelim. Karşımıza ne çıkıyor? Bir sakallı adam, bir tane devasa bina (içinde haç var müslümanınkinde halı var vs işte) Bu sakallı adam hikayelerini anlatır, o koca devasa binada da içindeki egoyu şişirir ve seni geri yollar. Senin bilincini oluşturan her bir parçanın referans ve kaynağı
  20. Dotto

    İstediğin kadar açık giyinme özgürlüğü

    Ön yargı Arka kaygı Hepsi ilüzyon. Kadınlar karınca yiyendir
  21. Dotto

    Ateizme (Materyalizme) Yeni Saldırı Stratejileri

    Manayla manacılıkla uğraşmayı bırakın. Agnostiklerle ilgili bir şeyi görüyoruz bu başlıkta. Bilime, Materyalizme ve Ateizme teistlerden daha fazla düşmanlar.
  22. Dotto

    Yaşamın Bilimsel Bir Anlamı Var Mıdır?

    Yaşamın diğer maddede olmayan tek özelliği hafızadır. Kaydeder ve kaydı taşır. Yalnız bu bir amaç değil. Gelişigüzel oluşmuş bir özellik. Gerçekleşen olayları kaydeden ve o olaylara göre şekil alan bir yapı olarak oluşmuş işte. Madde ve enerjinin kendisinde iki farklı olayın bir arada kaydı bulunmaz. Canlılarda bu özellik var.
  23. Dotto

    Yaşamın Bilimsel Bir Anlamı Var Mıdır?

    Fibonacci dizisi ve oranını savunmuyorsanız bilimde anlamdan ve amaçtan bahsedilemez. Fibonacci dizisi ve oranını savunuyorsanız zaten inanıyorsunuzdur bir şeylere. Bu da bilimsel bir bilinç olmaz. Amaç ve anlam objede (maddede) olmaz, sübjede (bilinçte) olur.
  24. Dotto

    Allah'ın Yokluğunun Bilimsel Bir Nedeni Var mıdır?

    Allaha yer yok. Enerji ve maddeden oluşan tüm varlık birbirine aralarında boşluk kalmayacak şekilde sarıp sarmalanmış. Allah diye tanımlanan bir şeye yer yok. Sınıfta bir öğrenci varsa onun kapladığı bir varlık alanı olur. Kütleli veya kütlesiz fark etmez. Bir yer kaplar. Allah (ya da genel anlamıyla Tanrı) yeri olmayan bir tasarım, kurgu, uydurma. Anlatılan bir hikayenin gerçek sanılan bir kahramanı. Peter Pan gibi.
  25. Dotto

    İstediğin kadar açık giyinme özgürlüğü

    Kadınlarda çıplaklık iticidir. Bir kadını iç çamaşırı ve çoraplarla görmek, onu çıplak görmekten daha tahrik edicidir. O yüzden çıplaklığı tercih etmez kadınlar. Çirkin görünmek istemez.
×
×
  • Yeni Oluştur...