Jump to content

1234

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    24
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

1234 Hakkında

  • Derece
    Member

Güncel Profil Ziyaretleri

744 profil görüntüleme
  1. 1234

    TÜRKİYE NÜKLEER BOMBA ÜRETMELİ

    1 haftayı aşkındır televizyonlarda izliyoruz. Askeriyenin en kilit noktalarına nasıl sızmışlar, elleri nerelere kadar uzanmış. Bu bürokratik siyasi kültürel vb yapı devam ederken ülkemizde sınırlarımız içerisinde var olacak bir nükleer bomba anca bizim elimizde patlar.
  2. 1234

    Ailemden Onları Kırmadan Nasıl Ayrılabilirim

    Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Malesef geleneksel bir aileye sahibim Hizip, "evlenince düzenini kurarsın biz de evimize gideriz" gibi bir yaklaşımları var. Ya nebileyim'in dediği gibi üzülmelerini göze alacağım ya da bir süre daha bu duruma katlanacağım. Tekrar teşekkürler.
  3. 1234

    Ailemden Onları Kırmadan Nasıl Ayrılabilirim

    Tanıdıkların nasıl yapabiliyor bilmiyorum. Ailemle yaşamak biraz cemaat evinde kalmak gibi bir şey, ayrıca problem sadece dini konular değil ama başlıcası. Ayrıca her gün birbirini yiyerek geçinip giden eşler de var, ben böyle olsun istemiyorum.
  4. 1234

    Allah gereksizdir

    Sen engelli misin? Ya da hiç bir engelliyle empati yaptın mı? Bir felçliyle, dilsizle, görme engelliyle, down sendromluyla? Bir felçli çocuk hayal et ki akıl sağlığı tamamen yerinde. Koşmak, arkadaşlarıyla oynamak, gezmek, okumak, yaşı geldiğinde evlenmek istiyor. Git bu çocuğa anlat. "Allah seni ben bakıp irkileyim günah işlemeyeyim diye böyle yarattı ama merak etme o seni çok seviyor" de.
  5. 1234

    Cumhurbaşkanının Diploması

    Diplomasının sahte olduğunun kesinleşmesi halinde "Helal olsun. Siz okumuşsunuz da nolmuş, üniversite bile okumayan adamdan iktidarı alamadınız. Okuyabilseydi kim bilir neler neler yapardı" diyecek %50 varken bu ülkede çok bir şey beklemeyin.
  6. 1234

    Ailemden Onları Kırmadan Nasıl Ayrılabilirim

    Ben çekirdek ailemden saklamayı düşünüyorum (çünkü belirli bir yaştan sonra bu tür şeyleri anlayabileceklerini sanmıyorum.) Ama eşin olacak kişiden saklamayı aklına bile getirme. En modern laik vb görünümlü insanlar çok tutucu, hurafelere takıntılı çıkabiliyor ve bir yaştan sonra dine sarılabiliyor. @democrossian Tartışmak da bir yöntem ancak onlara laf anlatmaya çalışmak yerine akrabalarımla ilişkilerimi minimuna indirmeyi düşünüyorum. İlk mesajımla ilgili görüşlere açığım.
  7. 1234

    Ailemden Onları Kırmadan Nasıl Ayrılabilirim

    Ailem (annem babam) tam olarak tası tarağı toplayıp benimle gelmekten bahsediyorlar. Alışkanlıkları dışında taşınmalarını engelleyecek hiç bir şey yok. Ne kadar farklı düşünsek de onları sevdiğimi söyledim. İnançlı bir ailenin dini-farklı-yorumlayan-evladına bakış açısıyla inançsız-evladı na bakış açısı çok farklı olacaktır. Bu nedenle sen belki ailenle fazla çatışmadan yaşayabilirsin ama benim ailemin yanında kendi değerlerimle yaşayabilmem zor.
  8. 1234

    Ailemden Onları Kırmadan Nasıl Ayrılabilirim

    Tanışmak gibi bir ifade kullanmadım sanırım. Bekarım, ailemden kastım annem ve babamdan ayrılmak @Cold water Biraz daha zamana yayarak yavaş yavaş farklı fikirlerimden bahsederek bu konuları onlara açmayı düşünüyorum. Onları bu kadar önemsememin sebebi, beni zorlu şartlarda büyüttükleri için onlara karşı bir sorumluluk hissediyorum. Kısa vadede ne şiş yansın ne kebap diyerek idare etmeye çalışıyorum.
  9. Merhaba arkadaşlar, Ailemin ve benim dünya görüşlerimiz çok farklı (düşüncelerimi hiç bilmiyorlar) ve bu durum benim için sıkıntı yaratıyor. Yeni bir işe başlayarak farklı bir ile taşınıp onlardan ayrılmayı düşünüyorum. İl değiştirme konusu açıldığında verdikleri tepki "Güzel olur, biz de geliriz" gibi oluyor hatta biraz "Belki de bizi istemezsin" gibi şeyler söyleyerek kendilerini acındırıyorlar. Onları seviyorum ancak onlarla aynı evde uzun süre yaşamak bana ızdırap olur. Onları kırmadan onlardan ayrılmak istediğimi nasıl söyleyebilirim? Düşüncelerimi açık açık söyleyemem, muh
  10. 1234

    Türkiyenin Gelistirdigi Tank Altay

    Bence aksine ciddiye alınmalı. Carl Sagan'ın bu konuda şu an bulamadığım bir sözü vardı. Ciddiye almayıp yanlışlığını göstermediğimiz şeyler eleştirel düşünceden yoksun kişiler arasında kulaktan kulağa yayılıp daha fazla taraftar buluyor. Bir de işin şu tarafı var. Bazı kesimler var ki her biri ayaklı hurafe üreteci. Hepsinin yanlışlığını göstermeye ömrümüzü harcamaya değer mi? Edit: Konudan bağımsız
  11. 1234

    Fetih kutlaması!

    Ama türk tarihinde ama dünya tarihinde önemli olaydır anılması gerekir. Kutlamaların böylesine abartılması saçma. Fatih diğer padişahlara göre daha entellektüel biridir diye biliyorum. Sanmıyorum ki o dönemlerdeki bir fetih (ya da işgal her ne derseniz) kansız olmuş olsun, şehirler ülkeler altın tepside sunulsun. Mutlaka canından malından olanlar olmuştur ama dönemine göre değerlendirilmelidir. Bugünün dünyasının gözünden tarihi olaylar değerlendirilmez.
  12. 1234

    Dinsiz şehir ve semt tavsiyeleri..

    Ülke şartlarında en makul yer diyelim. Kötünün iyisi
  13. 1234

    Allah dünyayı yaratmadan önce ne yapıyordu?

    Arkadaşın sorduğu çok basit. Tanrı insanları yaratmış, cinleri yaratmış, melekleri yaratmış, cenneti yaratmış vb. yani bir takım fiiller yapıyormuş. Kutsal hikayelere bakarsak Adem'in cennetten kovulması vs. ortada bir zaman örgüsü var. Peki, insanları yaratmadan önce ne ile uğraşıyordu? Verilen cevaplar sadece laf kalabalığı. "Bilmiyoruz, kutsal kitabımızda bahsedilmemiş, hadislerde de yok" demek aklınıza bile gelmiyor sanırım.
  14. 1234

    Dinsiz şehir ve semt tavsiyeleri..

    2012'de arkadaşlar bir hayli il ve ilçe paylaşmışlar. Değişen bir şey var mı? İstanbul ve Ankara dışında hangi il ve ilçeleri önerirsiniz? İzmir, Çanakkale, Muğla, Eskişehir, Balıkesir, Trakya hakkında neler düşünüyorsunuz? Mesaj sayımdan dolayı yeni konu açamıyorum sanırım, bu nedenle bu konuyu güncelledim.
  15. 1234

    Şakirtin,Efe Aydal ile imtihanı

    Sizin için yaratıcı evrenin oluşmasına bir şekilde neden olmuş, sonsuz bilgisi ya da sonsuz gücü olmayan, dinlerin tanrılarıyla tek ortak özelliği evrenin oluşmasına sebep olmuş olan bir şey sanırım?
×
×
  • Yeni Oluştur...