Jump to content

Arda Selanik

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    40
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

Arda Selanik Hakkında

  • Derece
    Advanced Member
  • Doğum Günü 19-05-1981

Contact Methods

  • Website URL
    http://ardaselanik.blogspot.com.tr/

Profile Information

  • Gender
    Male
  1. Arda Selanik

    Kabe'nin içindeki testiler

    Kabe'nin en önemli görevlerinden biri de buydu zaten. Bir çeşit banka.
  2. Arda Selanik

    Söz Uçar Yazı Kalır

  3. Arda Selanik

    Söz Uçar Yazı Kalır

    Benim yazılarımı burada yayınlamamın nedeni de zaten bu dostum. İnsanların yazdıklarımı eleştirmesi işime geliyor. Farklı bakış açılarıyla yazdıklarımdaki yanlışları öğrenip bir dahaki yazılarımda bunları düzeltmenin yollarını arıyorum. Katkın için teşekkürler.
  4. Arda Selanik

    Söz Uçar Yazı Kalır

    Dostum sen beni yanlış anlamışsın. Uzunca bir tarih diliminden haberimiz yok ve çoğu insan işin kolayına kaçarak hikayelere inanmakta. Zor ama yapılması gereken bilim adamlarının yaptığıdır. Çoğu insan tüm sorularına cevap veremiyor diye yanlış da olsa başka bilgilere yöneliyor. Oysa yapmamız gereken bilim adamlarını yüreklendirmek ve onların bulabildikleri ile sorularımızı cevaplandırmaya çalışmak.
  5. Çoğu zaman farkına varmayız ama hayatımızın önemli bir bölümünü alır paramızın hesabını yapıp, giderlerimizi bütçelemek; çünkü hesabımızı bilmezsek elimizdeki paranın nereye gittiğini göremez ve böylece gelirlerimizi verimli kullanamayız. Bu yüzden, çoğu insan, ay sonu geldiğinde alır eline kağıt kalemi başlar hesap yapmaya. Maaş şu kadar, kira bu kadar, diğer faturalar bu kadar vs. ve eldeki maaş ile giderleri tutturmak meseledir de çoğu zaman. Kimi zaman da o ayki giderleri finanse etmek için bankaların enstrümanlarını kullanarak yükümlülüklerini yerine getirmeye çalışır insanlar. O ayki fat
  6. Arda Selanik

    Adalet Kavramının Toplumlar İçin Önemi

    Kadının ya da erkeğin süslenmesinin toplumun adalet arayışı noktasında bir anlamı yoktur. Olay taraflardan birinin tecavüzü sonucu gelişir ve yazının anlatmak istediği noktaya geliriz.
  7. Arda Selanik

    Adalet Kavramının Toplumlar İçin Önemi

    Doğrudur ya da yanlıştır, bunu tartışmıyorum. Kadının bahsedildiği şekliyle giyimi bir davettir ya da teklif. Bu mesajı alan erkek kendi yeteneklerini kullanarak bu davete karşılık vermelidir. Bu davete tecavüz ile karşılık vermek bir kadının zorla bir erkekle birlikte olmaya çalışması ile aynı şeydir.
  8. Arda Selanik

    Adalet Kavramının Toplumlar İçin Önemi

    Bu yazı bilimsel bir makale değil. Bu yüzden evrimin bahşetmesi gibi teşbihlerin bu yazıda yer almasının bir sakınca yaratacağını düşünmüyorum.
  9. Arda Selanik

    Adalet Kavramının Toplumlar İçin Önemi

    İdeal olanın insanların kendi adaletini kendilerinin temin etmemesidir. Eğer herkes kendi adaletini kendisi sağlamaya çalışırsa toplumda kaos olur, kimse de bunu istemez. Dolayısıyla mahkemelerin asıl amacı herkese adalet dağıtmak değil, kaosu önlemektir.
  10. Hayatlarımız boyunca pek çok defa duyduğumuz bir söz vardır; İnsan, sosyal bir hayvandır. Oysa ki, sosyal bağlar kurarak hayatlarını sürdüren pek çok hayvan vardır. Bizim gibi sıradan insanların doğal hayatı gözlemelerine imkan sunan belgesellerde de izlediğimiz üzere hayvanlar da sürüler halinde avlanmakta ya da avcılardan korunmaktadır. Av ve avcı çekişmesinin sürdüğü vahşi doğada, kimin günahkar olduğunun hesabı yapılamaz. Avcı hayatta kalabilmek için avının etine, av da hayatta kalabilmek için avcının vicdanı yerine evrimin kendisine bahşettiği kaçma ya da saklanma yetilerine ihtiyaç duya
  11. Arda Selanik

    Evrenin toplam enerjisi sıfır mıdır ?

    Çok hakim olmadığım bir konuda örnek vermek gibi bir hata yaparak derdimi anlatmaya çalışmışım. Bilgilendirme için teşekkürler Haci.
  12. Arda Selanik

    Ateistler ölümden neden korkar ?

    Ölümden sonra her şeyin biteceğini bildiğim için ölümden korkmuyorum. Asıl ölümden korkması gerekenler inançlılardır. Cennete gidebilecekler mi? Kabir azabı çekecekler mi? Bu sorular beyinlerini yer durur.
  13. Arda Selanik

    Tanrı öldü mü?

    Bir şeyin ölmesi için önce var olması gerekir.
  14. Arda Selanik

    Acı hissi neden vardır?

    Acı hissi bir tehlike işaretidir. Bedenimizin sigortasıdır.
  15. Arda Selanik

    Göbekli tepe de Aden Bahcesi

    Mantıklı bir önerme.
×
×
  • Yeni Oluştur...