Jump to content

I am free Muslim

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    48
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

2 Takipçiler

I am free Muslim Hakkında

  • Derece
    Advanced Member
  • Doğum Günü 20-07-1992

Contact Methods

  • MSN
    oguzdahi@gmail.com

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Interests
    Havacılık,uzay bilimleri,programlama,blog tutma.

Güncel Profil Ziyaretleri

875 profil görüntüleme
  1. I am free Muslim

    Her durumda sizden avantajlıyım.

    Ben Edip beyin görüşündeyim.Bir tane bile yok demişsin ama oradaki Edip yüksel çevirisini görmemişsin heralde?
  2. I am free Muslim

    Her durumda sizden avantajlıyım.

    Bana rivayetlerden,hadislerden örnekler vermeyin.Ayrıca o ayette de Müslümanlara köle sahibi olmayı serbest bırakan bir şey yoktur.
  3. I am free Muslim

    Her durumda sizden avantajlıyım.

    Kuş beyinli,anlamıyorsun galiba.Kul=Allah'ın kölesi demek,zaten iki kelimede aynı kökten geliyor. Buyur o ayetin doğru çevirisi: Bekarlarınızı, erdemli kadın ve erkek hizmetçilerinizi evlendiriniz; eğer yoksul iseler, ALLAH onları kendi lütfundan zengin edecektir. ALLAH Cömerttir, Bilendir.
  4. I am free Muslim

    Atatürk mason mu?

    Deist olduğunu biliyorum,ancak yaptığı hiçbir şey Kuran'a aykırı değil,aksine ona uygun ve emredilen şeylerdir.Örneğin monarşinin kaldırılması.Tekke,zaviyeler ülke için beyin yıkama ortamlarından başka bir şey değildi.Hepsi kapatıldı.Barış yanlısı bir lider olması...Eğitime önem vermesi.Bunlarda Kuran'a aykırı birşey göremiyorum.
  5. I am free Muslim

    Her durumda sizden avantajlıyım.

    Senin üslubunla konuşacağım. Lan gerizekalı!Köle=Kul demektir.Efendi=Rab demektir.Musa kıssasında firavun kimseye ben sizi yarattım,ben sizin Allah'ınızım demiyor.O, binlerce Yahudi'yi nesiller boyu köleleştirdiği için lanetleniyor.Rablik yani efendilik taslıyor.Sende kalkmış bana Kuran köleliğe izin verir diyorsun.Ulan kölelik dediğin şey katıksız şirktir.Kuran buna izin mi veriyor? Kuran'ı senden iyi biliyorum,dingil.Kuran'da köle azat edin derken,illaki elinizin altında,sahip olduğunuz köleyi mi diyor?O zaman hristiyanların,yahudilerin sattığı kölelerden birini alın,özgür bırakın diyor.
  6. I am free Muslim

    Her durumda sizden avantajlıyım.

    Kardeşim,beyin 3 kere geçiyor diyor,görmüyor musun ki tekrar soruyorsun?
  7. I am free Muslim

    Her durumda sizden avantajlıyım.

    Bana hadislerden,rivayetlerden örnekler vermeyin kardeşim.Gözümde en ufak değerleri yok.Sanırım bir ateist arkadaşın blogundan kopyalayıp gelmişsin. 69/HÂKKA-40: Ki bu şerefli bir elçinin (getirdiği) sözdür. Doğrusu bu...
  8. I am free Muslim

    Her durumda sizden avantajlıyım.

    -Kadın peygamber olmaması tartışmalıdır.Zira ben o ayetlerden şu anlamıda çıkarabilirim.Senden önce gönderdiğimiz erkeklerden başkalarına peygamberlik vermedik.Yani buradan illaki kadın peygamber olmaz anlamı çıkmaz,çıksa bile farketmez.Kadınların savaş,işkence,aşağılanma gibi durumları kaldıramayacağını seninle tartışmayacağım. -Allah savaştan ve ölümden keyif alıyor olamaz,çünkü böyle bir şey olsa müşrikler için açık kapı ve tövbe şansı olmazdı.Hemen hepsini öldürün emri olurdu.
  9. I am free Muslim

    Her durumda sizden avantajlıyım.

    Yok onu kastetmedim.Dünyada 4000 civarı din ve bir o kadar inandıkları Tanrı var dedim,ateistler zaten hiçbirini kabul etmiyor. Kardeş kusura bakma ama ateist olmamı daha çok beklersin.Böyle bir şey olmayacak.Deist olmayı bir zamanlar düşünmüştüm,ama ateizm aklımın ucundan bile geçmedi.
  10. I am free Muslim

    Her durumda sizden avantajlıyım.

    Namaz kılmıyorum,oruç 3-4 gün tutuyorum,içki içebilirim ama sağlığıma zararlı.Eğlenme konusunda sana katılmıyorum.Senden daha özgür olacağım kesin.Sen cehennemde yanarken acaba onurdan,gururdan haberin olacak mı,yada sende bunlardan eser kalacak mı? Bu mealde "akıl" kelimesinin geçtiği ayet sayısı: 37 Bu mealde "beyin" kelimesinin geçtiği ayet sayısı: 3 Bu mealde "düşünme" kelimesinin geçtiği ayet sayısı: 106
  11. I am free Muslim

    Atatürk mason mu?

    Saçmalama.
  12. I am free Muslim

    Her durumda sizden avantajlıyım.

    Kölelik kesinlikle yoktur.Emevi döneminde uyduruk hadisler ve tefsirler sayesinde hükümdarlar bunu tekrar başlatmışlardır.Osmanlı umrumda bile değil,zaten zalim,acımasız,diktatörlerin hüküm sürdüğü bir devlet,İslam adına her pislik yapılmış.
  13. I am free Muslim

    Her durumda sizden avantajlıyım.

    Bu yazıyı bir konuda daha paylaşmıştın,cevap vereyim. -İnsanları sırf inançlarından ötürü,ticaret yasağı koyan,kervanlarını/mallarını yağma eden,ailelerine,dostlarına zarar veren,canlarına kast eden ve en sonunda doğdukları şehirden onları sürenlere karşı kusura bakma ama merhamet olmaz.Ancak Allah bu durumda bile anlaşma şansı veriyor müşriklere.Onlara karşı merhametli davranıyor. -Çok kadınla evliliğe gelince,bu meseleden bahseden ayetlere bakarsak dikkat hep yetim/öksüzlere çekilmiştir.Bu durumda dul,yetim öksüz sahibi kadınlardan bahsettiği anlaşılır.Yani bu evlilikler keyfi olamaz.Zaten
  14. I am free Muslim

    ezelilik...

    Kesinlikle öyle.Bazen oturup düşünüyorum da kafam almıyor
  15. I am free Muslim

    Her durumda sizden avantajlıyım.

    Ben Araplara inanmıyorum.Araplar belkide en sevmediğim milletlerden biridir.Ben Kuran'a inanıyorum ve içerisindeki sistem onun Arap sözü değil,Tanrı sözü olduğunu kanıtlamaya yeterde artar.Ayrıca ataların peşinden gittiğim felan yok hatta buna karşıyım. ....
×
×
  • Yeni Oluştur...