Jump to content

SUPERULLAH

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    1.367
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

2 Takipçiler

SUPERULLAH Hakkında

  • Derece
    Advanced Member

Güncel Profil Ziyaretleri

4.128 profil görüntüleme
  1. SUPERULLAH

    Simulasyon teorisi...

    Sanki şuanda tüm evrendeki her zerre ile içli dişlisin.. senin zihnindeki gerceklik tüm evreni kapsıyor mu? 50 senede gelinen teknolojik gelismeyle gelecekteki olabiilirligi sınıyorsun.. Ancak bu itirazlara yanıtlar da yok değil. Örneğin bir veya birkaç Dyson Küresi kullanarak, yıldızların bütün termonükleer enerjisinin kullanılabilir hale getirmek mümkün. Bu da, intergalaktik bir medeniyet için hipergerçekçi simülasyonlar yaratmaya yetecek düzeyde enerji demektir.
  2. SUPERULLAH

    Simulasyon teorisi...

    Birak simdi kıvırmaya. Olabilirligini kabul etmem için simule edeni ve sistemi getir diyorsun. Sana kanitladigim şeyin olabilirligi olur mu? Senin tanımladığın süper zencinin de kanitlanabilirligi yok, buna itirazın var mı ne demek? Olasi olan herseyin varligini kabul mu edeceğiz? Kavramların hepsini birbirine karıştırmışsın bana kitap tavsiye ediyorsun..
  3. SUPERULLAH

    Simulasyon teorisi...

    https://evrimagaci.org/simulasyon-teorisi-nedir-bir-simulasyon-icinde-yasiyor-olabilir-miyiz-936 Kozmologlar, Evren'in var oluşunun dinamiklerini daha iyi anlayabilmek için, devasa süper bilgisayarlar kullanarak Evren'in bir kısmını aşırı detaylı bir şekilde simüle ederler. Yani bir bilgisayar programı kullanarak Evren'in sahte, ama aşırı gerçekçi bir versiyonunu yaratırlar. Son birkaç on yılda bu konuda yapılan atılımlar baş döndürücüdür. Öyle büyük ilerlemeler kaydettik ki, Evren'e dair simülasyonlara baktığımızda, kimi zaman gerçek görüntülerden ayırt etmek imkansız hale ge
  4. SUPERULLAH

    Simulasyon teorisi...

    Sana evreni simule edecek sistemi getirecem, simule edeni de tutup kulağından gosterecem, o zaman simulasyon olabilir diyeceksin öylemi? Bu olasılık yüzde kaç olacak mesela? Şapşal sana kanıtladım şeyin olasılığı mi olur? Bilinmeyen, aksi kanıtlamaya şey hakkında olabilirlik mevzu bahis olur. Gelecekte evrenin simule edilemeyeceğine dair kanıt sunacaksın.. Kesin konusan sensin benden kanit bekliyorsun?
  5. SUPERULLAH

    Simulasyon teorisi...

    Senin super zencin hissettirmeden hiçbir etki bırakmadan bafiliyordu. Yanlışlanamayan her iddia gibi ona da agnostik oluruz neden olmasın. Ama kabullenemedigin sey, agnostik olmak ona inanmayı onu kabul etmeyi gerektirmez. Salağa yatıp durursun sen simdi.. Bir simülasyonu gösterirsen zaten kanıtlamış olursun, burada simulasyon ihtimalinden bahsediyoruz. Bir şeyin olasi olduğunu söylemek için onun varligini kanıtlama zorunluluğunu nerenden çıkarıyorsun? Evren simule edilebilir mi edilemez mi? Algı dunyan 0 ve 1 lerin yorumuysa, görüntü tat koku hisler neden dijital bir k
  6. SUPERULLAH

    Simulasyon teorisi...

    Buranın mevzusu, insan mutlak gerçekliğe ulaştığında emin olamaz. Diğer sordugun sorular gereksiz, bunu kabul ediyorsan agnostik oluyorsun..
  7. SUPERULLAH

    Simulasyon teorisi...

    Görüntü, tat, his dediklerin gercek hayat dediğimiz şey de bile 0 ve 1 lerin yorumlanması. Suandaki kici kırık teknoloji ile bile sanal gözlüğümü takip başkasının bulunduğu mekanın içindeyim. Diğer duyguların kodlara çevrilip zihinlere gönderilmesi niye zor olsun?
  8. SUPERULLAH

    Simulasyon teorisi...

    Planck Mesafesi ve Planck Zamanı Simüle edilen şeylerin belirli bir çözünürlüğü olacağını biliyoruz. Örneğin bir "piksel" ve belli bir "animasyon zamanı" bulunmalı. İlginç bir şekilde; içinde bulunduğumuz Evren de boyutsal olarak sonsuz olmak yerine, en küçük mesafe ve en küçük zaman birimlerine sahip. Bunlara sırasıyla Planck Mesafesi ve Planck Zamanı adlarını veriyoruz. İlki 1.6×10−35metre1.6\times{10^{-35}} metre1.6×10−35metre civarında; ikincisi ise 5.39×10−44saniye5.39\times{10^{-44}} saniye5.39×10−44saniye civarında... Tabii ki burada dikkatli olmak gerekiyor: ad hoc, yani sonra
  9. SUPERULLAH

    Simulasyon teorisi...

    https://evrimagaci.org/simulasyon-teorisi-nedir-bir-simulasyon-icinde-yasiyor-olabilir-miyiz-936 Kuantum Ölçüm Problemi Kuantum ölçekte olayların sadece gözlendikleri veya ölçüldükleri zaman tanımlı hale gelmeleriyle ilgili ölçüm problemi isimli bir sorun bulunmaktadır. Bu sorun, Simülasyon Teorisi doğru ise kendiliğinden çözülmektedir. Çünkü bir simülasyon içindeysek, Evren'deki her şeyin her an simüle edilmesine gerek olmamalıdır; yoksa işlem gücü boşuna harcanmış olurdu. Yani örneğin cep telefonununuzu bilincinizin doğrudan erişemeyeceği bir yere bıraktığınızda, mesela
  10. SUPERULLAH

    Dunyanin alayi agnostiktir

    https://evrimagaci.org/simulasyon-teorisi-nedir-bir-simulasyon-icinde-yasiyor-olabilir-miyiz-936
  11. SUPERULLAH

    Dunyanin alayi agnostiktir

    Tanrinin patenti sana mi ait, kim diyor denemez diye?
  12. SUPERULLAH

    Dunyanin alayi agnostiktir

    Yine isine gelen başka birine verilmiş yanıta cevap vermişsin. Simulasyonda oldugu iddia edilemez, olabilirligi iddia edilir.
  13. SUPERULLAH

    Dunyanin alayi agnostiktir

    Benim ikiyüzlü olmam için bunu söyleyip, bunun aksine gerçekmiş gibi hareket etmem gerekiyor. Olabilir demek, olasılıkları hepsini kabul edip onları deneyimlemeyi gerektirmez. Senin madem simulasyon olabilir, o halde arabanın önüne atla demen dinci kafada olduğunu gösterir..
  14. SUPERULLAH

    Dunyanin alayi agnostiktir

    Tanrınin en basit tanimi evrenin ortaya çıkmasına neden olan bilincli varlıktır. Simulasyon tasarımcısina da tanri denebilir.
×
×
  • Yeni Oluştur...