Jump to content

Yeremya

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    270
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

1 Takipçi

Yeremya Hakkında

  • Derece
    Advanced Member
  • Doğum Günü 18-05-1998

Profile Information

  • Gender
    Female
  • Location
    Konya
  • Interests
    ^^

Güncel Profil Ziyaretleri

2.375 profil görüntüleme
  1. Yeremya

    Erdoğan 2023 yılında Halife İlan Edilecek.

    Bence bu kadar kolay kabul korkutmalı daha çok. Zira Hristiyanlığın başına gelen Müslümanlığın başına da geldi ve tek neden buydu bana kalırsa.
  2. Yeremya

    Erdoğan 2023 yılında Halife İlan Edilecek.

    Selamlar. Bu 3 kısımla ilgili söylemek istediklerim var, öncelikle 9 yaşımdan beri İncil ve Tevrat okuyorum ve İncil ile Tevratı süresi geçmiş kitaplar olarak görmemekle birlikte çocukluğumdan beri bana öğretildiği şekilde Kuran'dan ayırmıyorum. Söylemeliyim ki, mesajınızda geçen ifadeler inanılmaz yanlış. - İlk yanlış Kuran'ın İsa'ya "kuşku duyulması gereken kişi" gibi bir anlama gelen herhangi bir ayeti yoktur. Bildiğiniz üzere kendi döneminde de Muhammedin söylediklerini öğrendiği, kopya çektiği gibi iddialar vardı ve Kuran bu iddialara yanıt veriyor olsa gerek. -
  3. Yeremya

    Sünnilik Dini ve Kur'an'daki Din

    Hz. Ömer'in ölümünden sonra İslam diye bir şey kalmadı yani dediğin kadar süredir "yanlış yorumladılar" bildiğin yalan söylediler. Bu gün İslamı yaşadığına inanan milyarlarca Müslüman aslında alimlerin ve hocaların uydurduğu farklı bir şeyi yaşıyor. Kurana göre..
  4. Yeremya

    Dincilerin Cevabını Beklediği Zor Soru

    Hepside gerçek şeyler. Ateş, tekerlek. Hiç konuşmamıs bir insan sesine sahip olduğunu anlarsa ona bağımlı olur ve kimse onu konustugu icin kinamaz.
  5. İlk mesajımı okumadınız sanırım. Arkadaşın sorusuna göre yazdım bir önceki cevabı.
  6. Sorun şu ki, büyük ihtimalle Rabbin varlığını ispatlayacak bilimsel bir sonuç asla alamayacağız. Yani Tevrat, İncil ve Kuran da yazanlara göre... Melekleri görmek isteyenlere verilen şu yanıt gibi: "Melekleri gördükleri gün onlara bir müjde olmayacaktır. Ve melekler onlara diyecektir ki: 'Size sevinçli haber yasaktır.'"
  7. Atomları da bir zamanlar göremez ve gozlemleyemezdik .
  8. Yeremya

    Kürtaj Üzerine

    Liberte Von: "Çünkü her ne kadar hamile kadının karnında ki şey birey olma potansiyeli taşıyan bir varlık olsada gerçekte bir birey değildir ve beynin belirli kısımları oluşana dek bir birey olarak kabul edebileceğini zannetmiyorum. Belirli bir aya kadar -yanlış hatırlamıyorsam 6. ayına kadar- olsa olsa kadın bedenine yerleşmiş ve onun aracılığıyla beslenen bir hücre yığını olarak kabul edilebilir" 5. Ay Bebeğiniz sizi duymaya başlar. Seslere tepki verebilir. Annenin ve babanın bebekle konuşması, müzik dinletmesi önerilir. Hareketleri artar. Kasları giderek kuvvetlenir. T
  9. Yeremya

    ATEİSTLER CEVAP VERSİN

    @ilkeli"Dünya zaten düz değildi, orta çağ insanlarının görgüsü, bilgisi ve algısı öyleydi. Kuranın yazarı Muhammed de bir orta çağ insanı olarak öyle görüyor ve biliyordu. Kuran Allah yazdırdıysa, dünyayı Allah yarattıysa neden kuranda dünyanın yuvarlak olduğunu ima eden bir tane bile ayet yok. Aksine tepsi gibi düz bir dünyayı belgeleyen sayısız ayet var. Anlaşılan yaratıcının yarattığı dünyadan haberi yok. " Demissiniz. Hangi ayetler olduğunu soylememissiniz. Çünkü bunu da ilk sizden duydum.
  10. Yeremya

    Kuran'da çarpık ilişkilerin ne işi var?

    Tales yasamis mi? Ya da Konfüçyüs?
  11. Yeremya

    Maide 33'te ki bozguncular kimler?

    Sizden bahsetmiyorum, genel olarak bahsediyorum. Mesajimin bazi yerlerinde samimi bir dille sen diye hitap etmek yerine siz kelimesini kullandim. Genelleme yaparken kullandigim siz eki ise çoğunluğa hitap ediyor. Ayrıca burada demesenizde sizinde sahip olduğunuz düşünce bu degilmi?
  12. Yeremya

    Maide 33'te ki bozguncular kimler?

    bu yazdiklarinizda evet yok. ancak bunlari soylemek istedim. Evet bekledigim sorularima vs. düzgünce ve inanciniza gore cevap vermenizdi. Ama müslüman değilim dediğim yerde sizin için söyleyecek söz kalmadigini ve sadece hakaret ettiğinizi gördüm. Gerçekten gördüğüm ve cikardigim sadece bu oldu. Uzun uzadiya ugrasip birşeyler yaziyorum, karsiliginda aldigim tek cevap "sen yahudilerin palavralarina araplarin putuna inaniyorsun" oluyor. Cidden içerik bu ikisinden ibaret.
  13. Yeremya

    Maide 33'te ki bozguncular kimler?

    Psikolojik anlama ozrunuzmu var? Bazen düşünüyorum kafanizin içinde sus olsun diyemi tasiyorsunuz beyninizi? 1- Dünya baris içindeydi herkes mutlu ve kardeş kardeşe yaşıyordu. Ama bir gün Allah dedi ki: "savaşın!" Birazcik beyni olan hic bir insan PKK dan nefret edip onunla savasalim, ama Muhammed savastigi için onu kinayalim demez. Sen hic dağda kafasi parçalanmış bir PKK linin öldürülüşünün barbarca olduğunu dusundunmu? Yok dusunmedin! Yariniz sirf kürt olduklari için kürtlerden nefret ediyorsunuz. Yariniz araplara ilkel çöl insani diyor. Tamaminizda "Kuran insanlari kutuplastiriyor" di
  14. 1- İncire ve zeytine andolsun,2- Sina dağına,3- Ve şu emin beldeye (güvenilir şehre) .(TiN) Ve Tur-i Sina'da çıkan bir ağaç; o yağlı ve yiyenlere bir katık olarak bitmekte dir. (MUMİNUN) Sina Dağı, Tevrat'a göre, Musa Peygamber öncülüğündeki İsrailoğullarının (İbraniler) Mısır'dan çıkarken durdukları, Musa'nın Allah ile konuştuğu ve On Emir'i aldığı yer olarak bilinmektedir(Vikipedi)
×
×
  • Yeni Oluştur...