Jump to content

ellectra

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    198
  • Katılım

  • Son ziyaret

İletiler bölümüne ellectra kullanıcısının eklediği dosyalar

  1. 33 minutes ago, DreiMalAli said:

     

    Herhangi bir ders kitabından (matematik, fizik, kimya, ...) olasılığın tanımına neden bakmıyorsun?

     

    Sevgiler

     

     

     

    Aslında olasılık doğru anlamda kullanılmış. Sadece cümle biraz düşük kalmış.

     

    Kurulan cümle:

    Sonsuzlukta her şeyin tekrar etme ihtimali sonsuz mudur?

     

    Söylenmek istenen:

    Sonsuzlukta her şeyin sonsuza dek tekrar etme ihtimali nedir?

     

    Yani ben böyle anladım. Doğru mu? @bilgix

    Eğer doğruysa şimdi oldu mu? @DreiMalAli

  2. 12 hours ago, John_Ahmet said:

     

    Solidworks biliyor musun? Ben biraz biliyorum fakat çok detaylı objeleri çizemem. Zaten Solidworks'un eklentilerinde yerçekimi, ağırlıklar obje türü, sürtünme kuvveti gibi bir çok fenomeni fiziksel olarak simüle edebileceğin özellikler bulunuyor. Kütleçekiminin iş yaptığını gösterebilmek için mükemmel bir örnek...

     

    Evet bu konuda yardımcı olursan bir tane de kendine yapabilmen için 30 mm çelik bilyelerden 15 tanesini sana hediye edebilirim. Öncelikle mesafe, hız ve açısal parametrelerle oynayıp sistemin kendi enerjisiyle devinimini mümkün kılacak şekilde ayarlamak gerekiyor. Simülasyonda bu parametreleri değiştirmek daha kolay olur. Bu konuda bazı hesaplar yaptıktan sonra gerçekten işe yarayacak fikirler edindim.

     

    Örneğin benzer prensiple çalışan bir başka örneği şu videoda görebilirsin. Sol taraftakilerin dairenin daha dışından bir kayışla daireye bağlı olması sebebiyle neredeyse 2 kat fazla olan kuvvet koluna bağlı ağırlıklar sağdakilerden daha fazla kuvvet oluşturup sistemi döndürüyor.

     

    Daha detaylı bir çalışma için skype, whatsapp kullanmak gerekir. Gerekli görürsen özelden paylaşıp, çalışabiliriz.

     

     

     

    Endüstriyel tasarım ve ilgili programları ben de az biliyordum (catia solidworks falan) onu da unuttum zaten. Ben çalışıp çalışmaması konusunda yardımcı olamam yani. Sadece o kadar konu açıyorsun ve paint ile göstermeye çalışıyorsun falan.. Ben de daha güzel bir şekilde göstermene yardımcı olayım dedim. Ek olarak simulasyon değil animasyon yapabilirim en fazla.

  3. 2 minutes ago, Filozofça said:


    Hayır. İntihar, bu anlamsız dünyada yapılması gereken tek şeydir. Bu yüzden benim gibi düşünenlerin olması da normaldir. Ben daha çok böyle bir intihar eyleminden yanayım savaşarak ve yok ederek;

    ss.jpg.44c28f077c1b3a08bbcbb509ffb93b9e.jpg

     

    Sen öldükten sonra zaten yok olacaksın. Hiçbir şeyin anlamı kalmayacak. O halde, başka şeylerden, başkalarının ölümünden sana ne ki? Bunları neden düşünesin?

  4. Just now, Filozofça said:


    Planım vardı ama fırsatım olmadı. Bunu daha ileri bir tarihe ertelemek zorunda kaldım. Aslında istediğim daha büyük savaşlar ve kitlesel yok oluşlar içerisinde bulunmaktı ama olmadı. Hiç kimsenin veya hiçbir şey şeyin var olma hakkının olmadığını anlıyorum. Çünkü bu aşağılık bir varlıktır. Ve ben her şeyin yok olmasından ve yok edilmesinden yanayım.

     

    Tumblrda konuştuğun bir kız var mı? Senin gibi biriyle konuşan, onun için üzülen bir kızla konuştum geçende. O konuştuğu adam da bir tarih belirlemiş kendine intihar için.

  5. 2 minutes ago, Filozofça said:


    Bir şeylere inanmak, saçmalıktır, kendini kandırmaktır. Halbuki benim yazdıklarım varoluşun kötü, acımasız ve anlamsız gerçekleridir. Bu yüzden de varlıkta iyi ve güzel diye bir şey yoktur. Her şey yalnızca kötüdür o yüzden bu aşağılık varlığın da yok olması ve hiçbir şeye acımadan yok edilmesi gerekir. 

     

    Neden intihar etmiyorsun? Sebebin nedir? Teşvik etmiyorum veya bir amacım yok sorarken merak ediyorum.

  6. 14 hours ago, Filozofça said:


    Öyle oluyor işte, yoktan var olmadı, hep vardı, varken de yok olmayacak, hep var olacak (ezeli ve ebedi). Evreni yoktan var edemezsin, varken de yok edemezsin. Evrenin özü ve kaynağı olan enerji hep vardı. Eğer tam tersi olsaydı, hiçlik olurdu, hiçbir şey var olmazdı. Ancak enerji hep var olduğu için, bu aşağılık evren ve insan virüsleri meydana geldi. Tabii keşke hiç gelmeseydi. Veya evren bir vakum bozunması ile yok olup gitseydi. Bu gerçeği zaman kavramına takılı kalmadan anlamak zorundasın. 

     

    14 hours ago, Fridolin said:

    Zaman "a" noktasından "b" noktasına doğru akan bir olguymuş gibi hissedildiği için bu tür kavram kargaşalarının yaşanması normal. Önce bu ilüzyondan kurtulmak gerek.

     

    Siz zaman kavramını anlayabiliyor musunuz? Bu kavrama takılı kalmayabiliyor veya ilüzyondan kurtulabiliyor musunuz? Öyleyse nasıl yapıyorsunuz? Ezeli olmayı ezeli olmayan beyinle nasıl düşünebiliyorsunuz? Ya da düşünebiliyor musunuz? Yoksa sadece "anlamıyoruz ama olduğunu biliyoruz" mu diyorsunuz? Ya da ezeli olmayı anlamak evrenin sırrını çözmeye eşdeğer gibi bir şey midir? Hep vardı demek çok çok yetersiz geliyor bana. Evet çok kolay bir şekilde kelime anlaşılıyor. Ama anlamı anlaşılmıyor. Kısacası merak ettiğim benim anlamadığım bir şeyi mi anladınız? Yoksa olay sadece kabullenip kabullenmemekle mi alakalı?

  7.   

    30 minutes ago, Filozofça said:


    Evren oluşmadan önce hiçlik yoktu. Hiçlik, yokluk demektir. Yani her şeyin yokluğu gibi bir durum hiç olmadı. Sonuç olarak yoktan var olan, yaratılan bir şey de olmadı. Bilimsel yasalar da bu gerçeği söyler. Evrenin özü enerjidir. Her şey enerjinin dönüşümüyle meydana gelmiştir. Yoktan var olmaz, varken yok olmaz. Bu ezeli ve ebedidir demektir. Yani hep vardı ve hep var olacak demektir. Dolayısıyla her şey yalnızca var olanın dönüşümüdür. Yoktan var olan, yaratılan bir şey yoktur. Bir yaratıcı da yoktur. Tanrı yalancıları nasıl ki tanrı ezeli ve ebebidir diyorlar, tanrı dedikleri evrenin ta kendisidir. Hiçbir şey yoktan var olmaz, varken yok olmaz yani evren ve var olan her şey ezeli ve ebedidir. Evren ve var olan her şey yalnızca dönüşecektir. Tanrı yarattı dedikleri de misalen evrimdir, tanrı yarattı diye bir şey yoktur. Bu bilimsel olarak yanlıştır ve gerçek değildir. Sonsuzluk da matematiksel bir kavramdır, gerçekte (varlıkta) sonsuzluk veya sonsuz olan diye bir şey yoktur. Ancak varlık daimi, ezeli ve ebedidir. Ve sürekli dönüşür. Ölüm de var olan kişiler için bir sondur ve bir yok oluştur. Ebedi hayat, sonsuz cennet, tanrı, ahiret gibi kavramlar hayalidir ve gerçek değildir.

     

    Ben tanrı vardır demedim. Bir şeyler yoktan var olabilir falan da demedim. Ezeliyet yalan mı gerçek mi diye de sormadım. Ya da bunlar gibi bir şey demedim. Sadece birkaç kelimenin anlamını istiyorum. Ve bu istediğim sözlük tanımı değil. "Ezel = başlangacı olmayan" tanımı yapmanı da beklemiyorum yani. Mesela dersin ki bak bu kalem, burası başı, şurası da sonu. Gayet kolay anlaşılıyor değil mi? Ezel kelimesini anlatıyorsun bak şurası başı diyemiyorsun. Başı yok diyorun. Tamam kabul başı yok da nasıl yok? bir şeyin nasıl başı olmayabilir? olmaz demiyorum nasıl olmayabilir? Cevabı var mı?

  8. 2 minutes ago, Filozofça said:


    Enerji yoktan var olmaz, varken yok olmaz. Yalnızca dönüşür der. Yoktan var olmaz, varken yok olmaz, ezeli ve ebedidir demektir, anladın mı? Bu aynı zamanda yoktan var olan, yaratılan bir şey yoktur demektir. Bu da bir yaratıcı yok demektir. Yani her şey yalnızca var olanın dönüşümüdür demektir. Algıların dar, agnostisizm zırvasına çok takılmışsın. Bilimsel gerçeklerle evrenin yaratılıp yaratılmadığını anlayamayacağımızı zannediyorsun. Bütün varlık ezeli ve ebedidir. Hiçbir şey yoktan var olmaz, varken yok olmaz. Bu da yoktan var olan, yaratılan bir şey olmadığına, bir yaratıcı da olmadığına dair boru gibi bilimsel gerçektir. Ölümden sonra hayat, ahiret diye bir şey de yoktur. Bunun da bu yüzden bilimsel bir kanıtı ve gerçekliği yoktur. Ölüm yok oluştur. Gerisi de tanrıcıların hayal ürünleridir. Bilim dışı ve gerçek dışı masallarıdır. Yalanlarıdır.  Sen de agnostikim ayağına tanrıcı cahillere destek veriyorsun. Ancak genel olarak cahilsiniz zaten, bilimsel gerçekleri bilmiyorsunuz, anlamıyorsunuz, zırvalıyorsunuz.

     

    Sonsuzluğu, ezeliyeti, hiçliği bilimsel olarak tanımlar mısın biraz kendi cümlelerinle anladığın kadarıyla

     

  9. Ben de kendimi çok fazla kıyaslarım başkalarıyla. Herkes kendini kıyaslar bence. Bazıları çok, bazıları yoka yakın..

    Her şey evrimin sonucu değil mi zaten? Temelde öyle. Ama detaya inersen kim bilir neler etki etti.. Bilinçaltındaki sayısız sebepler, genlerin, hormonların..

     

    Ama ben kendimi başkasıyla kıyaslarken bulduğumda şöyle düşünüyorum; Herkesin farklı bir albenesi vardır. Mesela sen, kendini kıyasladığın bir tip yerinde olsaydın; mevcut seni beğenenlerin beğenisini kaydebebilirsin. Tabi bu kez de yeni beğenenlerin olurdu. Yani kim olursan ol herkese hitap edemezsin zaten. Ha bazı tipler daha çok kesime hitap eder onun yerinde olmak istersin.. Ama boşver çok vasat değilsen zaten senin hitap ettiklerin de sana yetecektir. Başkalarının seni nasıl bulduğunu önemsediğini düşündüğünü düşünerek bunu yazdım zira dünyada sadece sen ve kendini kıyaslayacağın biri olsa umrunda olmazdı herhalde..?

  10. 9 minutes ago, akılsızşuursuzatom said:

    bu durumda bile olsa bir yaratıcı hatta ilimli şuurlu kudretli birisi olmak zorunda.Siz çok iyi olmayan bir bilgisayar gördüğünüzde veya oyun gördüğünüzde aaa bunun kesin yapanı yazılımını yapan birisi yoktur mu diyorsun?

     

     

    Sen teist değil miydin :D Deist falan mısın

  11. 5 minutes ago, akılsızşuursuzatom said:

    Canlılar bir şekilde enerji ihtiyacını karşılayacak.

     

    Sen önce şunu itiraf eder misin kendine? ; Yaratıcının bizi sıçmadan da enerji ihtiyacımızı karşılayacak şekilde yaratacak kadar üstün yetenekli olduğunu inkar mı ediyorsun? O bir şekilde dediğini koca yaratıcı çözümü yedirmede, sıçtırmada falan mı bulmuş. Yapma lütfen..

  12. 3 minutes ago, akılsızşuursuzatom said:

    ilimsiz  şuursuz  atomlar  mı  yapıyor? Dalga mı  geçiyorsun videoyu  bari  izle  3 dk  lık zaten

     

    Peki sevgili yaratıcı neden canlıları sıçan bir formda yarattı? Sıçmak hoş mu.. Bir yaratıcının osura osura sıçan insanlar yarattığına inanabiliyor musun gerçekten? Bunu yaratıcına yakıştırıyor musun?

  13. 41 minutes ago, Türk Ateist said:

    Güvenmeden yaşayamaz insan. Yaşar da ona yaşam denmez. İnsanın en temel ihtiyaçlarından biri güvenmek. Daha doğar doğmaz ihtiyacımız olan duygu.

     

    Sevgilime, eşime koşulsuz güvenir, teslim olurum diyebilmek ve gerçekten de öyle olmak lazım. Ama işte kendinize sevgili, eş yaptığınız kişiyi de doğru seçmek lazım. İlişkide aldatılmaya hazırlıklı olmak diye bir şey var mı bilmiyorum, ama bu duyguyla sağlıklı ve mutlu bir ilişki yaşanabileceğini de sanmıyorum.

    Aldatılabilirsiniz, mümkündür. Milyonlarca kadın ve erkek aldatıyor, aldatılıyor. 

    Bu noktada üzülmek bana biraz garip geliyor. Aldatıyorsa kişi, onun sorunu oluyor bu.  Öğrenince ilişkiyi bitirip yoluna devam etmek, ama hiç öyle acı falan çekmeden devam etmek zor değil.

     

    Ben aslında bu şekilde mutlu oluyorum garip bir şekilde. Güvenmeyerek.. Tabi sıradan bir insan gibi güvenmeyerek değil. Bu şekilde dediğin gibi o hayata hayat denemez.

     

    Peki benimki nasıl?

     

    Ben hayatı hem birinci şahıs hem üçüncü şahıs olarak yaşıyorum tabiri caizse. Birinci şahsım o hayatı normal insan gibi yaşayabiliyor, zevk alabiliyor, üzüledebiliyor.. Üçüncü şahsım dışardan izliyor gibi, gerçeklerin farkında, çoğu şeye hazırlıklı.. Sanki çoklu kişilik bozukluğu gibi ama değil. Mesela aldatılacağıma ihtimal veriyordum ama bunu düşünerek kendimi yıpratmıyordum. Nasıl olsa herkes aldatabilir diye kimseye yanaşmıyorum değil. Bulabileceğim en iyi insanı bulduğumu düşünüp birlikte oldum. 1. şahsım mutlu oldu, 3. şahsım da her şeyi kontrol altında tutmaya çalıştı. 1. şahsım üzüldü de aldatılınca ama 3. şahsım gayet iyisin, senlik bir sorun yok, her şey yolunda ve doğal. içini dök rahatla diyebildi. Üzülürken bile mutlu ya da nötr olabilmek gibi bir şey..

     

    55 minutes ago, Türk Ateist said:

    Öğrenince ilişkiyi bitirip yoluna devam etmek, ama hiç öyle acı falan çekmeden devam etmek zor değil. 

     

    Ben yukarıdaki cümleni bu taktiğimle sağlıyorum mesela. Tamamen birine öylece koşulsuz güvenirsem mutlu olamam. Beni mutlu eden şey farkındalık ki insanı diğer tüm canlılardan ayıran özellik bu. Ne yazık ki çoğu insan bu özelliği kullanmıyor. Tam bir robot gibi yaşıyor. Standart ilişkiler, standart tepkiler, standart olaylar.. Büyük çoğunluktan farklı olmak hoşuma gidiyor. Zaten önemli olan da mutlu olmaksa, bu düşüncemin başkasına zararı dokunmadığı sürece yanlış ya da doğru olduğunu çok da sorgulamama gerek yok sanırım.

     

     

  14. 15 minutes ago, Türk Ateist said:

     

    Bu iletini de sağduyu'ya yazdığın diğer iletilerini de okudum.

    Belki şaşıracaksın ama tamamen senin gibi düşünüyorum. Kur'an eleştirmek işi eskisi kadar verim sağlamıyor, gençler de zaten artık Kur'an falan okumadan dinden çıkıyor. Çağ o çağ değil. Dandik ayetler sosyal medyada gırgır şamata niyetine dolaşıyor artık. 

     

    Bununla birlikte, az da olsa bu konularla ilgilenen bir kesim var ve bunlar foruma bile isteye geliyor. Herkes Turan Dursun okumuş olmuyor mesela, ayetleri ve çelişkileri bir şekilde farkedince tartışmaya açmak istiyor.

    Biz yıllarca tartıştık, bitirdik ve hatta belki sıkıldık ama yeni insanlar için böyle değil. Onlar daha heyecanlı oluyor ve senin on yıl önce çözüp bitirdiğin şeyi yeni farketmiş olup konu açıyor. Bu haktır. Onları yanıtlayan insanlar da sıkılmadan bıkmadan yanıtlıyor.

     

    Evet, keşke bilim forumu çok daha aktif olsa ve eskisi gibi heyecanla takip edebilsek... 

     

    Evet doğru, yeni üyelerin veya gerçekleri yeni keşfetmişlerin heyecanlı olabileceğini düşünmedim.

  15. 10 minutes ago, bilgivehis said:

     

    Seninkisi acı ama konuya iyi bir örnek.

    İşte biz de bunu anlatmaya çalışıyoruz, hiç bir söz ve davranış güvence kelimesinin anlamını dolduramaz.

     

    Evet öyle. Aldatılmamdan 2 hafta önce biri sormuştu "Ya aldatırsa seni? nasıl güveniyorsun.." diye. Ben de aldatabilir, nerden bilebilirim, olabilir yani.. dedim. Sadece onunla mutluyum yapabilecek bir şey yok dedim. Ve 2 hafta sonra aldatıldım. Hazırlıklıydım ama buna rağmen acıdı tabi. Bir de hazırlıklı olmayanlar var onlar da intihar falan ediyor ya da katil oluyor.

  16. Babana bile güvenme sözü son derece doğru bir sözdür.

     

    Bir ilişkim oldu. İkimiz de doğanın işleyişini, evrimi, hormonları ve anlamlarını vs. her şeyini bilip konuşacak, bu konuda sohbet edecek kadar iyiydik. Sadece mantık olarak değil, duygusal olarak da birbirimize bağlıydık. Kendisi de zaten psikoloji okuyordu. İlişkinin ortalarında falan anlaşma bile yaptık bir gün başka birinden bir şekilde hoşlanırsak, etkilenirsek onunla birlikte olmak istersek aldatmak yok, söyleyelim ayrılalım diye.. Bunun da zaten imkansıza yakın olduğunu düşünüyorduk. Bu kadar uyumu başkalarında asla bulamayacağımızı düşünüyorduk. Ama aradan sadece birkaç ay geçti ve saçma salak bir şekilde aldatıldım.

     

    Uygun koşullar sağlanırsa her şey mümkündür.

  17. 4 hours ago, sağduyu said:

     

    Git bunu 1.5 milyar müslümana anlat. Öyle bir hava yaratıyorsun ki, sanki dünyada bir avuç müslüman kalmış, onlar da tartışmaya bile değmezmiş gibi. Dünyada 1.5 milyar insanın inandığı bir şey tabii ki önemlidir, senin önemsiz sanman ortadaki gerçeği değiştirmiyor, sadece kafanı kuma gömmüş oluyorsun.

     

    Yeni konular tartışmak istiyorsan sen de yeni bir konu aç, tutan mı var?

     

    Ben müslümanlar ateist olmasın ya da buna çalışmayın falan demiyorum ama ateistforum bölümü bilim forumu bölümünün 15 katı konuya sahip ve içeriği %90 islamiyet. Oysa dediğin gibi dünyada bile %23 islamiyet var.

     

    Tamamen kapatılsın bu konular da demiyorum zaten. Konu yoğunluğu tam tersi olsaydı en azından belki bilim forumunda tartışırken biri yanlışlıkla da olsa bir şey keşfederdi. Belki de sonucunda daha fazla dinciyi ikna etmiş olurdunuz. Yok "allah önce böyle demiş, sonra tam tersini demiş o halde kuran yalan" diyerek bi yere varmak çok çok zor.

     

    Neden? Çünkü; Ben adama, "Allah gaddar o halde" diyorum. Sebeplerini sunuyorum. Kabul ediyor ama ona rağmen inanıyor. "O öyle istiyor" diyor. Bu zihniyete bu tarz konularla bir şeyleri anlatmak, dürüst ol sence de biraz saçma değil mi?  Bu foruma gelen çoğu müslüman hadi lan ordan diyerek ya sonsuza dek inat ediyor ya da çıkıp gidiyor. Benim gözlemim bu. Daha kimsenin kabul edip döndüğüne şahit olmadım. Hadi döndü, bu kez de diğer dinlere yönelebilir zira burada sadece islam yalanlanıyor.

     

    Yeni konu açtığım oldu, aklıma gelen bir şeyler olursa da açmaya devam ederim. Zaten aklıma yeni bir şey gelir belki diye geziniyorum ama muhammedden başka bir şey görmüyorum ki..

  18. 1 hour ago, sağduyu said:

     

    Birisi çelişki bulduğuna inanıyorsa neden konu açmasın? Zaman yerinde durmuyor akıyor, konular da öyle. Bir konu açılıyor, zamanla forumun arka sayfalarında kalıp unutulup gidiyor, bir süre gündemde kalması için benzer konular tekrar açılıyor.

     

    Yahu müslümanlığın tartışılacak bir tarafı kaldı mı ki.. Bin sene önce saçma sapan yazılmış bir şeylerin hala tartışılması, ona ateistlerin bile hala önem verdiği havasını yaratıyor cahillere. Foruma yeni bir şeyler öğrenmek için, yeni konular tartışmak için giriyorum genelde. Ama %90 islam tartışılıyor. Ha diyorsanız ki bu ülkenin büyük çoğunluğu müslüman ve bu cahillere doğru yolu göstermeye çalışıyoruz, ülkeyi daha güzel hale getirmeye çalışıyoruz ve bunu başaracağımıza inanıyoruz.. Ateistforumun da amacı bu.. Tamam o zaman ne diyim ben yanlış gelmişim

  19. On 23.08.2019 at 13:41, Türk Ateist said:

     

    Di mi ellectra? Forumu niye kurmuş, adını da niye Ateistforum koymuşlarsa? 

     

     

    Yani demek istediğim, ateist forum sitesi diye; ateistlerin sürekli kuranda şu çelişki var bu çelişki var diye kendilerini yormalarına gerek mi var? Milyon tane konusu var zaten kuranın saçmalıklarının ve kısır döngü şeklinde devam ediyor. Harcanılan zamana yazık. Bir müslüman gelse konu açsa ona karşılık bu konu yorum olarak cevap verilse tamam. Ama durup dururken Ateistlerin "aha çelişki buldum" diye ikide bir de konu açmaları saçma geliyor. Onun yerine azcık bilim forumuna yönelseler.. Haksız mıyım yani

×
×
  • Yeni Oluştur...