Jump to content

Emrh91

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    45
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

Emrh91 Hakkında

  • Derece
    Advanced Member

Güncel Profil Ziyaretleri

1.059 profil görüntüleme
  1. Emrh91

    Psikolojik rahatsızlıklar

    Usanmadan okuyup ve yazdığınız için teşekkür ederim. Haklısınız, ama bunlar bende yıllar önce vardı. Şimdiki durumum açtığım konuya yazdığınız gibi. Gerçi orada anlattığım olayda (dine küfürler, hakaretler) eskide kalmıştı. Sonrasında anlattığım gibi (belki de çaresiz hissetmekten) dine yönelmiştim. Yine de işitsel halüsinasyonlarım devam etti.
  2. Emrh91

    Bu Ülkenin Şeyi Kim?

    Bir yıldan uzun süredir TV izlemiyorum, muhatap olduğum pek kimse de yok. Haliyle bunu bile hatırlamıyorum.
  3. ''Dinde Zorlama Yoktur.'' En büyük çelişki burada başlıyor. Belki de islam'dan başka bir dinden bahsediliyor. Bir bebek doğarken zorlama çocuğun kulağına dua okunmasıyla başlıyor. Erkek çocuklarında sünnetle devam ediyor. İslamın zorlama kültürü çocukların beynine yayılıyor. Kız çocukları 7-8 yaşlarından itibaren ''kendi istekleriyle'' türbana giriyor. Erkek çocukları 20 yaşına gelince kültürün silahlı bekçiliğini yapıyor. Din ideolojik bir ruh alıyor ve politikanın temeline yayılıyor. Torpiller, kayırmacalar bu şekilde başlıyor. Bu en üstten en alt
  4. Emrh91

    Dünyanın En Pahalı Dinini Kullanıyoruz

    Son Model Mercedesler ?
  5. Dinciler ve onlara ayak uyduran müslümanlar evrenin mükemmelliğinden, her şeyin kusursuzluğundan falan bahsederler. İnsanların mükemmel yaratılışından ve her şeyin Tanrı’nın bir yansıması olduğundan falan bahsederler. Ama görüyoruz ki evren mükemmel değil, dünya’da ise doğal dengeye baktığımızda hayvanların vahşetlerini görüyoruz. İnsanlara baktığımızda ise hepsinin güzel görünmediğini söyleyebiliriz.
  6. Emrh91

    Green Card

    Değer görüp yazdığınız ve verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Ben daha çok nasıl gelebilirimin sorusunu sormuştum. ABD’yi de şart olarak görmüyorum, ama verdiğiniz örnek ülkelerde Green Card gibi bir durum yok. Almanya’da bir tek mavi card var diye biliyorum, onu da araştırdım, araştırıyorum zaten. Siz tabii genel olarak yazmışsınız, ama çok lüks bir yaşam hayallerim de yok. Zaten bulabilirsem eğer aylık bir oda 400-450 $ diye yazmıştım.
  7. Emrh91

    Green Card

    ? İş bulmayı sormadım.
  8. Emrh91

    Green Card

    Bir de şey, geçen yıl siyasal nedenlerle ABD Türkiye’dekiler için Green Card’ı iptal etmişti, bu yılda aynısı yaşanır mı?
  9. Emrh91

    Green Card

    Üç yıl önce kura çekilişine katılmış, fakat takip etmemiştim. Yine bu Ekim’de katılmak istiyorum. Cesaretimi de topladım ve gerçekten gitmek istiyorum. Ama tabii şanş, çıkmayadabilir. Bu yüzden tüm umudumu da buna bağlamak istemiyorum. “Yurt dışında” oturum ve çalışım izni alma yollarını da az çok biliyorum, genel bir kimse için imkanlar çok çok kısıtlı. Belki bir çoğunuz gitmek istiyor ve imkan bulamamış, ya da düzenini bozmak istemiyor. Orada yaşayanlarda olabilir tabii. Kalmak isteyenlerde olabilir her neyse. Benim sorum yahut sorunum farklı/alternatif yollar bulabilir miyim? Bir de elimde
  10. Benim için anlamlı sorular, konuyu açma sebebim. Sahi hangi ayet? ... Aslında yazdıklarınızı iyi okudum, hem yaratılışı savunmak hem evrimi savunmak nasıl bir şey anlayamadım. (Sonunda Ateistlerin dediği noktaya (Bknz: ''Bunlar yakında evrim kur'an'da yazıyordu zaten derler'') gelmiş bir Müslüman görür gibi oldum, ama tam olarak değil, gibi yani.) Ki evrim teorisini de desteklemiyorsunuz, aklınızda nasıl bir ''evrim'' var bilmiyorum.
  11. Doğrusu yazdıklarınızdan pek bir anlam çıkaramadım, hatta kur'an'dan bile daha çelişkili buldum. Çıkardığım anlam ise evrimin yaratılışa ters düştüğü için yaratılışçılar tarafından kabul ya da destek görmemesi. Ben yine asıl merak ettiğim hususu sormak istiyorum. (Hazır sizi de yakalamış-bulmuşken.) Yaratılış fikri neden sizi bu kadar cezbediyor? İnancınızdaki bu körü körünelik bu keskinlik niye? Aksi neden olamaz? Kur'an'a neden inanıyorsunuz? Size bu kadar (aksi kesinlikle hatalı-yanlış olacak kadar) gerçek ya da gerçekçi gelen şey ne?
  12. Sanırım beni anlamadınız, isterseniz kendimden alıntı yaparak biraz açayım.
  13. İlk başta küçük bir ayrıntıyı gözden kaçırdım, pardon... Bir sözcük hatası diyeceğim, ama ya da diyemeyeceğim çünkü yazarken ''İnandırıcılığı'' gerçekçi ya da tatmin edici anlamında kullanmıştım. Doğrusu: (1) (2)
  14. Evrim Doctor Who'daki ''rejenerasyon'' değil ki öyle bir bakınca görelim, milyon yıllık bir süreç. İlk yazdığınız üç noktaya kadar olan tümceye katılmaktayım, inanılır ve inanılsın diye bir düşünce de mi oldum ya da belirttim?
  15. Umarım yanlış anlaşılmamışımdır, ben ''Ben dinleri ve insanların evrim teorisini desteklemeyişini merak etmiyorum.'' diye yazarken bu bahsettiğiniz ''çünkü'' ya da ''çünkülerle'' ilgilenmiyorum demek istemedim, sadece ilk verdiğiniz cevabı zaten anlıyor ve biliyorum, ama altında yatan ya da arkasındaki nedeni-nedenleri merak ediyorum demek istedim. Verdiğiniz cevap içinse teşekkürler.
×
×
  • Yeni Oluştur...