Jump to content

iyi

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    176
  • Katılım

  • Son ziyaret

iyi kullanıcısının paylaşımları

  1. iyi

    Her canlı ölümü tadacaktır !

    Her canlı demiyor her nefs diyor. kulli nefsin...
  2. iyi

    Bütün İslam aleminin Miraç Kandili Mübarek olsun.

    Hadisler İslam'ın kaynağıdır. İslam=Peygamber'in sünneti.
  3. iyi

    Tüm felsefi sistemlerin ortak argümanı

    varlığın bir temeli vardır, o ise kendi kendini meydana getiremeyecek güçte olmasıdır.
  4. iyi

    KADER

    Sevgili Hunter, bilmeyen kişide sorumluluk yoktur. hz.Peygamber'in bir hadisi bunu açıkça belirtmektedir. 'Benim ümmetimden hata ve nisyan kaldırılmıştır' Yanılarak yaptığınızda size bir günah yoktur. Fakat kalblerinizin bile bile yaptığında günah vardır. {{Ahzab (33/5) Günah yoktur veya hata kaldırılmıştır denilirken; hata işleyen sorumluluğunun hafifletilmesi, yahut da kasıtlı suç işleyenle aynı seviyede tutulmayacağı ifade edilmektedir.
  5. iyi

    ALLAH'IN SÖZLERİ SADECE KUR'AN'DA SANANLAR

    Biraz geç oldu ama cevap vermek şart. Sevgili Berguzar, hz.Peygamber'e Allah tarafından, insanlara ayet olarak gönderdiği şeyler Kur'an-ı oluşturur. Siz Peygamber'i haşa cahil mi zannediyorsunuz? Hiçbirşeyden haberi olmayan, bilgilendirilmemiş (Kur'an dışında) bir Peygamber mi zannediyorsunuz? Burada da yanlış yapıyorsunuz, çünkü sırf ateistler eleştirmesin diye, biz hakikatlerimizi atalım mı ortadan. Sırf bilim adamları modernizme uymuyor diye kabul etmemiş şeyleri (zıt yönde Allah emretmiş/meşru kılmış) diye bizde mi yasaklayalım.
  6. iyi

    ALLAH'IN SÖZLERİ SADECE KUR'AN'DA SANANLAR

    hz.Peygamber 'Bana Kur'an-ın iki misli verildi.'' diyor.
  7. iyi

    ailenizden biri öldürülürse allah korusun..

    İslam ile yönetilmeyen yerler de, mevcut sistem ile yargılanmaya mecburdur Müslümanlar, ne için diye sorarsanız, çünkü Müslüman o ülkede yaşamayı seçmiştir. O ülke kurallarına göre yargılanmayı istemiyorsa oraya gitmesin. hz.Peygamber'in bir sözü buna tamamiyle örtüşüyor. '' Başka devletler de (İslam devleti dışında) olan Müslümanlar'dan biz sorumlu değiliz.'' [Hadis-i Şerif] Benimde bir sorum olacak, sizin ailenizden biri öldürülürse ve adam suçlı bulunmazsa ne yapacaksınız? Kısasa kısas mı yoksa?
  8. iyi

    Din ve hipnoz

    doğal hipnozu bir olgu olarak görmenin nedeni nedir? hatta hipnoz gerçek bir olgu mudur. /konuya tam adapte olmak gerekiyor/
  9. iyi

    VAR ve YOK

    Kafasında tas olmayanın beyni var mıdır?
  10. iyi

    Din ve hipnoz

    Ixion bilinçaltının tanımını yapabilir misin? eğer bilgin varsa ve istersen bu konu üzerinde tartışalım. (tartışılır)hipnoz=bilinç+bilinçaltı- buna katılıyorum.
  11. iyi

    Ateistlere -doğa üstü olay-

    çerçeve ölçülmüştür, teşekkürler herkese
  12. iyi

    Farac Fuda

    Allah nurunu tamamlayacaktır, kafirler istemese de.
  13. iyi

    Farac Fuda

    Bir düzenleyici gelecektir, merak etmeyin. Herşey düzelecek, yerli yerine oturacaktır. (inş)
  14. iyi

    19 culuk...

    Anti Ateist; adam bir iddia atmış ortaya, sende (savunduğun için) aksini iddia edip açıklamayana kadar haklı görünecek/olacak.
  15. iyi

    İnancınızı Sarsacak Bir Olay Var mı?

    Ben bilsem ki dünya yok oluyor, dinimden yine vazgeçmem. Eminlik konusuna gelince, Allah'ın var olduğuna emin olduğum gibi eminim O'nun varlığına.
  16. iyi

    Eğer Tanrı zaman ile kısıtlanamıyor ise

    güzel bir yazı farklı bakarsak çok güzel bir yazı imanım arttı diyebilirim.
  17. iyi

    KİM KAFAYI BULACAK

    5-10 saniye
  18. iyi

    Ateistlere -doğa üstü olay-

    Kaynak; Kanıt? not: Müslim olanlar elbette diri kalabilir, Allah'ın velilerinden ve eski hristiyanlar da olabilir. Bilmeyenler için söyleyeyim eski hristiyanlar hz.İsa'ya inananlar , cennete de gider, Müslümandırlar, fakat bozulma döneminden sonrakiler meçhuldur. İslam'ın belirttiği gibi ya da saf (tahrif olmamış) İncilin belirttiği gibi yaşamış olanlar Müslimdir.
  19. Ateisler artık iman etmez misiniz? Allah'ın veli kullarının cesedlerine birşey olmadığına dair kesin kanıt var. Artık iman etmeyecekseniz, gerçekten cehennemi hak ediyorsunuz. Geçenler de Sexy Nuri bir başlık açmıştı Hz.Peygamber'in mübarek naaşı hakkında, ona da ithafen olsun bu konu, o na ve tüm inanmayanlara; http://www.hurriyet.de/index.php?navi=sona...87&cat=3206
  20. iyi

    Varilci Darwin

    dinsizler Harun Yahya'dan nefret eder ne için, çünkü onların düşmanı olduğu için.
  21. iyi

    faiz haram mı?

    Bildiğim kadarıyla diyenlere; sadece iki ayet yeter. Biri faiz yiyenlerin Allah'a ve resulüne karşı savaş açmak gibi olduğunu (1) Bir diğeri de faizin haram olduğunu söyleyen ayet(ler) (2) 1) Şayet böyle yapmazsanız, Allah'a ve Resulüne karşı savaş açtığınızı bilin. Eğer tevbe ederseniz, artık sermayeleriniz sizindir. (Böylece) Ne zulmetmiş olursunuz, ne zulme uğratılmış olursunuz. 2) Faiz yiyenler şeytan tarafından çarpılmış kimseler gibi ayağa kalkarlar, Bu onların "alış-veriş de faiz gibidir" demelerinden dolayıdır. Oysa Allah alış-verişi helâl, faizi ise haram kılmıştır. Kim kend
  22. iyi

    Sümer-Tevrat-Kuran evrimi..

  23. iyi

    yıl 312.416..üç bin yüz yirmi beşinci yüzyıldayız..

    İnsanlar Kur'an ile yani senin ilkel diye nitelendirdiğin gerçek ile o düzeylere gelince neden terk etsinler ki o muazzam ilahi kudreti? Eğer insanlık o düzeye gelirse muhakkak ki Allah'ın kitabı Kur'an ile olacaktır.
  24. iyi

    Ya gerçekten İslamiyet Hak din ise ?

    Lafı/yazıyı anlamıyor musunuz. Diyorum ki; yanmaya razıyım, onlar hak din ise. Siz benim soruma cevap verin.
  25. iyi

    faiz haram mı?

    Koçum, görmedin mi misali. Hala konuşuyor musun?
×
×
  • Yeni Oluştur...