Jump to content

кυвiŁαу

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    65
  • Katılım

  • Son ziyaret

кυвiŁαу kullanıcısının paylaşımları

  1. кυвiŁαу

    Müslümanların doğum kontrol düşmanlığı

    Doğan çocuk rızkıyla geliyor gibi ilkel bir düşünce tarzıyla bunu yapıyor olabilirler, eczaneden korungaç istemeye utanıyor olabilirler. Eğitim düzeyi düşük, niteliksiz ve kaderci bireylerden çıkacak çocuğun İslami faşizme bir asker olacağı düşüncesi barındıran dinci elitler bu yönde bir fetva veriyor olabilir.
  2. кυвiŁαу

    İlber Ortaylı'ya Dair

    İlber Ortaylı Türkiye'deki bir kaç tarihçi gibi Cumhuriyet ve Osmanlı arasında kalan ılımlı bir tarihçidir. Kitapları sürekli tekrardan ibaret ve bazı konulara çok fazla ılımlı yaklaşır. Ciddi bir bilgi birikimi olduğu ortada fakat basın ve sosyal medyanın abarttığı kadar da değil. Ahmet Cevdet Paşa tarihini tavsiye eder. Çok ilginçtir ki, Ahmet Cevdet Paşa ve Ahmet Rasim'in Osmanlı Tarihi eserleri İlber Ortaylı ve özellikle Erhan Afyoncu'nun Osmanlı güzellemelerini yerle bir etmektedir.
  3. кυвiŁαу

    İslam akıl ve mantık dini diyen yalancılar

    Adını hatırlayamadığım dini bir sitede İslam'ın mantık dini olmadığı belirtilmişti. "Bu benim mantığıma uymadı, ben bunu yapmam" deme ayrıcalığı yokmuş Müslümanların. Yaşar Nuri Öztürk, Caner Taslaman ve Edip Yüksel'i destekleyen kitle çok küçük bir azınlıktır. Bunların o kadar etkisi yok.
  4. кυвiŁαу

    Militarizm bir tür fetişizm olabilir mi?

    Eğer ordu ülkenin yozlaşmasına engel olacak bilgi, birikim ve deneyime sahipse militarizmde sorun yok. Buna "devletin bir ordusu değil, ordunun bir devleti vardır" felsefesiyle hareket eden İsrail örnek gösterilebilir. İsrail'de kadınlar askerlik yapar ve dünya üzerinde personel kaçışı için özel kapısı bulunan tek tanka sahiptirler. Türkiye'de ise askeriyenin kendisi yozlaşmaya müsaittir. Bu ya din ile olur ya da dış güçlerin iğfal etmesiyle. Türkiye'de militarizmden önce eğitim önemlidir.
  5. кυвiŁαу

    Kenan Evren'in Atatürk ile ilgili sözleri

    İslam da dahil herhangi bir inanca duyulan orantısız kin, insanı mantıklı düşünmekten uzaklaştırır. Ulus devlet yapısını ve milliyetçiliği savunmak cehalet ise önce bu cehalete Avrupa ve Amerika kendi içinde son versin. Baktın oluyor biz de tutarız! Sıfırdan ülke kuruyorsun ve bunu bir şekilde muhafaza etmek zorundasın. Bu yüzden zıt bir görüşün çok fazla büyümesine izin verileceğini düşünmek yanlış. Hele ki söz konusu Hilafetçilik ve Komünizm ise. Sabahattin Ali, M. Kemal'i eleştirdiği için öldürülmemiştir. Keza öldürüldüğü dönemde M. Kemal'i yerin dibine sokmak prim yapıyordu. ABD'nin komüni
  6. кυвiŁαу

    Kenan Evren'in Atatürk ile ilgili sözleri

    Sen Faşizm görmemişsin. Bana Avrupa'da bir tane ülke söyle, herhangi bir bölgesini olduğu gibi Feodal yapıya verecek. Amerika'dan örnek ver meselâ. Herhangi bir terör örgütünü temsil eden parti parlamentoya sokulacak. Senin argümanın falan yok. Amerika ve Avrupa'nın demokrasi diye dayattığı ulus devlet bilincini yıkmaya çalışan çürümüş fikirlerin yürüyen bir temsilcisisin sadece. Bundan fazlası değil.
  7. кυвiŁαу

    Kenan Evren'in Atatürk ile ilgili sözleri

    Klasik, Facebook'tan yüzeysel tarih öğrenen ergen söylemleri.
  8. кυвiŁαу

    Kenan Evren'in Atatürk ile ilgili sözleri

    Kemalizm'e en büyük darbeyi vurup, dincilere gerekli ortamı yaratan Kenan Evren'dir. Öğretmenlere Atatürk'ü iyi öğretin demiş fakat getirdiği müfredatın olduğu gibi içi boş ve o müfredattan yetişen çocukların 10'da 8'i şuan Mustafa Kemal'e düşman. Ya Arap sevici ya da Avrupa'nın iğfal ettiği birer biyolojik atık haline geldiler.
  9. Kuralların fazlasıyla hümanist olduğuna katılıyorum. Bu yüzden toplum arasında yaşayan bozuk tohumlar, toplumdan ayıklanması gerekirken anayasal güvence altına alınıyor.
  10. кυвiŁαу

    Muharrem Ince : Derdimiz Ülke ve çocuklarımız

    CHP, AKP ve MHP'den oy alamaz. Bu iki partinin tabanında biat itaat kültürü ve İslam perdeli putperestlik hakimdir. Partinin seçmenleri size çıkıp açıkça "Benim dinim imanım Tayyip Erdoğan. Proje falan umurumda değil. Her türlü pisliği yapsa yine de oy veririm" demeyecek zaten. Ya Kılıçdaroğlu'nda liderlik vasfı yok diyecek, ya CHP teröre destek veriyor diyecek, bunların hiç biri yoksa CHP camileri yıkıp minarelerinden sabun yaptırdı diyecek. Bununla beraber CHP, Atatürk devrimlerinin altı oyulurken mankurt bir kitlenin tepkisinden korktuğu için sesini çıkaramayan bir parti konumundan devrimci
  11. кυвiŁαу

    İslam'da Heykel Neden Haram (Gerçek Sebebi)

    İslam'da haram olmayan bir şey yok zaten. Putperestliğe ise heykelsiz kesin dönüş yaptılar. Cemaatlerin, cemaat liderlerine takındığı tavır putperestlik ile eş değerdir.
  12. кυвiŁαу

    İslam Emperyalizmi

    Atatürkçü diye bir kavram da yok zaten. Atatürkçülük denilen şey sonraları ortaya atılmış ve Kemalizmin önünü tıkayan, "Atatürk'ün devrimlerine saldır ama lütfen heykellerine dokunma!" diyen bir kafadır.
  13. кυвiŁαу

    İslam Emperyalizmi

    Doğru tespitler fakat Türk kültürüne darbe vuran sadece İslam emperyalizmi değil. Batı güdümlü ve bizim sol, liberal, Atatürkçü aydın dediğimiz insanların ön ayak olduğu bir kültür emperyalizmi de söz konusu. Birkaç başlık altında örnek vermek gerekirse, -Ulusdevlet sistemi geride kaldı iddiası. -Ulusal bilinci ve devlet ile bağı yok etme çabası. (Bu ülkede yaşanmaz, Beni ülkeye bağlayan bir şey yok... tarzı söylemler) -Milliyetçilik faşizm savunması. (Buna rağmen Kürt milliyetçiliğinin desteklenmesinde sorun yok!) -İslamcılarla ortak olarak M. Kemal'in Türk Tarih Te
  14. кυвiŁαу

    resimli osmanlı konusuna eleştiri

    Tarihi bir bütün olarak değerlendirmesini beceremediğimiz için bu tür rahatsız edici konular ortaya çıkabiliyor. Yılmaz Dikbaş'ın Gelin Yüzleşelim kitabı bu konu hakkında bilgiler veriyor. Çok sert bir dil kullanmakla beraber bir takım hatalı tespitleri de var, sonuçta kimse %100 haklı değildir. Bununla beraber Philip Mansel / Levant kitabında erkekler için yazılmış şiirleri okuyabilirsiniz. Murat Bardakçı / Osmanlı'da Seks kitabını da tavsiye edebilirim.
  15. кυвiŁαу

    Turkiye'de evrim

    Çok fena baskı altındalar zaten. Sanal ortamda 10 yılı aşkındır sağa sola yapıştırarak savundukları evrim karşıtı saçmalıkların tamamı Adnan Oktar'a ait ve yaratılışçılar bunu bilmiyor! Daha yeni öğrenmiş oldular.
  16. кυвiŁαу

    Kemalistler Ve Müslümanlar Arasında Fark Yoktur

    Konu putlaştırmaksa eğer Recep Tayyip Erdoğan ve cemaat liderlerine yapılan muamele Atatürk'ü kat kat geride bırakıyor. "Atatürk Putlaştırılıyor!" safsatası hedef saptırmaktan başka bir şey değil.
  17. Ülkücülüğün (Irkçı Turancılık) milliyetçilikle bir ilgisi yok. Keza ülkücü parti olan MHP'nin kuruluşunda ve kurucusunda milliyetçilik adına bir şey bulabilmek güç. Kemalizm'in milliyetçiliği ise yayılmacılık ve faşizm içermez. Yani başka bir millete bağlı olan birinin kafasını kesip mızrak ucuna geçirme amacı gütmez.
  18. кυвiŁαу

    Müslümanlar Evrimi Neden Reddederler?

    Evrimi kabul etmek demek en başta peygamber ve kitapları reddetmek demektir. Muhafazakâr aile yapısından gelen bağnaz yetiştirme ve bununla beraber bozuk eğitim sistemi, bireyin bilimsel verileri ve özellikle antropolojiyi görmezden gelmesine sebep oluyor. Allah, Kuran ve peygamber kavramlarına o kadar büyük anlamlar yüklenir ki, bırakın kabul etmemeyi, tartışmaya açmak bile suçtur. Ayrıca bu insanların çok büyük bir kısmı hayattan istediklerini almak için kadiri mutlak bir Tanrı'nın onlara yardım edeceğine inanırlar. Dolayısıyla siz, evrimi ortaya atarak bu kişilerin ümitlerini bağladıkları t
  19. Sen anla diye yazmadım zaten. Merak eden olursa Heinrich Schliemann adını ve Truva sözcüğünü yan yana getirip Google'de aramak isteyen olursa diye basit bir örnek verdim.
  20. İyiki Heinrich Schliemann senin gibi peşin hükümlü davranıp Truva kentini araştırmamak gibi bir hata yapmamış. Gülücük ifadesi falan.
  21. İki gün önce yaşadığım bir tartışmayı aktarayım. 5-6 sene önce İslam'da cerrahi sünnet (hitan) olmadığın söylediğim için ben dinde reformcu zındık olmuştum. Şimdi bana bunu diyen Ehli Sünnet inancına sahip Müslümanlardan biri, Müslüman olmak için sünnetin gerek olmadığını söylüyor. Bunun sebebi değişen dünya ve yeni neslin artık sıkıya gelmemesi. Dolayısıyla bir inancı toplumda barındırmak istiyorsan onu bir şekilde topluma uydurmak zorundasın. Zamanla bu bağnazlık bir şekilde kalkmak ya da en azından yumuşamak zorunda yoksa sana bana vatan haini diyen asalak yanına mürit bulamaz duruma gelece
  22. Kardeşim beyin sulanma kısmında hata yok. Bu ülke M. Kemal'in kişisel çabasıyla dört beş kişiyi ite kaka bağımsızlık mücadelesine itmesi sonucunda kuruldu. Yani ülkeyi adam etmek için %1 de yeter.
  23. Pireye kızıp yorganı mı yakalım? Allah aşkına beyni biat kültürü ile sulanmış ve sosyal statüsü biyolojik atıktan öteye gitmeyen döl israfı bir kitle bana hain demiş dememiş bana ne? Bir insanı taşıdığı insani değerlerle ölçütlendirmek yerine mensup olduğu inanca göre yargılayan kişi zaten zihnen ölmüştür. İşin tuhaf tarafı, bunu bizim solcu / Atatürkçü olan kesim de yapıyor. Hadi muhafazakârlar kayışı koparmış, bunlara ne oluyor? Lâik ve Atatürkçü olduğunu söyleyen insanlar Atatürk'ün bıraktığı manevi miras olan akıl ve bilimin izinden gitmek yerine Facebook'taki tuhaf sayfalarda
  24. кυвiŁαу

    21 yaşında ve hiç sevgilisi olmamış olmak

    30 yaşına kadar hiç sevgilisi olmamış ve bakir olan arkadaşım üç ay önce evlendi.
  25. кυвiŁαу

    DR dan alışveriş yapmayın.

    D&R'den senede bir ya da iki kez alışveriş yaparım. O da kargoların çalışmadığı bayram günlerine denk gelirse. Kitapları liste fiyatından verdikleri için çok pahalı oluyor.
×
×
  • Yeni Oluştur...