Jump to content

кυвiŁαу

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    65
  • Katılım

  • Son ziyaret

İletiler bölümüne кυвiŁαу kullanıcısının eklediği dosyalar

  1. İlber Ortaylı Türkiye'deki bir kaç tarihçi gibi Cumhuriyet ve Osmanlı arasında kalan ılımlı bir tarihçidir. Kitapları sürekli tekrardan ibaret ve bazı konulara çok fazla ılımlı yaklaşır. Ciddi bir bilgi birikimi olduğu ortada fakat basın ve sosyal medyanın abarttığı kadar da değil. Ahmet Cevdet Paşa tarihini tavsiye eder. Çok ilginçtir ki, Ahmet Cevdet Paşa ve Ahmet Rasim'in Osmanlı Tarihi eserleri İlber Ortaylı ve özellikle Erhan Afyoncu'nun Osmanlı güzellemelerini yerle bir etmektedir.

  2. Eğer ordu ülkenin yozlaşmasına engel olacak bilgi, birikim ve deneyime sahipse militarizmde sorun yok. Buna "devletin bir ordusu değil, ordunun bir devleti vardır" felsefesiyle hareket eden İsrail örnek gösterilebilir. İsrail'de kadınlar askerlik yapar ve dünya üzerinde personel kaçışı için özel kapısı bulunan tek tanka sahiptirler. Türkiye'de ise askeriyenin kendisi yozlaşmaya müsaittir. Bu ya din ile olur ya da dış güçlerin iğfal etmesiyle. Türkiye'de militarizmden önce eğitim önemlidir.

  3. 1 dakika önce, Weep yazdı:

    Seyit Rızacı , Şeyh Saitci bir kürt mü sandın sen beni ? Bir sosyaliste amerikancı avrupacı demen çok komik. Dersim olayları Kemalistlerin haklı olduğu nadir meselelerdendir. Ben komünistleri öldürmesini diyorum. Sabahattin Ali Mustafa Kemal'i eleştirdi diye ilk işinden atıldı sonra hapse girdi sonra öldürüldü. Bu faşizm değilde nedir ? Sen bunu bir cevapla.

     

    İkincisi ise ulus-devleti 21. yy'da savunmak cehalettir. Milliyetçilik dinin evrilmesi sonucu ortaya çıkmıştır. Vatan , milliyet , ulus gibi kavramları savunmak bir ateiste ( matereyaliste ) uymuyor. Vatan millet gibi değerler kutsal sayılır ve aynı din gibi egemen sınıfın ezilen sınıfı uyutması için kullanılır. Sen müslümanların bayrağına bayrağım diyen , müslüman toprak parçasına vatanım diyen , müslümanların halkına halkım diyen omurgasız bir müslüman yalakasısın. İslamcı Türkler için ölmeye can atıyorsun.

     

    İslam da dahil herhangi bir inanca duyulan orantısız kin, insanı mantıklı düşünmekten uzaklaştırır. Ulus devlet yapısını ve milliyetçiliği savunmak cehalet ise önce bu cehalete Avrupa ve Amerika kendi içinde son versin. Baktın oluyor biz de tutarız! Sıfırdan ülke kuruyorsun ve bunu bir şekilde muhafaza etmek zorundasın. Bu yüzden zıt bir görüşün çok fazla büyümesine izin verileceğini düşünmek yanlış. Hele ki söz konusu Hilafetçilik ve Komünizm ise. Sabahattin Ali, M. Kemal'i eleştirdiği için öldürülmemiştir. Keza öldürüldüğü dönemde M. Kemal'i yerin dibine sokmak prim yapıyordu. ABD'nin komünizm saplantısı yüzünden dinci Turancılık ülkede çok rahat yayıldı. Buna halkın eğitimsizliği ve özellikle eğitimsiz kalma isteği büyük etkendir. Türkiye yakın tarihi sorgulanırken dönemin şartları iyi analiz edilmeli. Din ile kafayı yemiş bir toplumda neyi ne kadar yapacaksın? Köy Enstitülerinin bile kapatılmasının tek sebebi DP'nin Anti-Komünist propagandasıdır. 

     

    1920'de M. Kemal sizin kafanızla hareket etseymiş eğer, Hilafetin Bolşevik propagandası haklı çıkacak ve antiemperyalist mücadele başlamadan bitecekti. O zaman üzerinde yaşayacak vatan ve ulus olmayacağından görüşlerinde de haklı çıkacaktın. Çok değerli Müslüman yalakası olmayan ve omurgalı güzel kardeşim!

  4. Şimdi, Weep yazdı:

    Facebooku ciddiye almayı bırakalı yıllar geçti. Sen argümanlara cevap vermek yerine niye konuyu bulandırıyorsun ? Kemalizm bal gibi faşizmdir işte. Kendinden olmayanı öldürmüştür.

     

    Sen Faşizm görmemişsin. Bana Avrupa'da bir tane ülke söyle, herhangi bir bölgesini olduğu gibi Feodal yapıya verecek. Amerika'dan örnek ver meselâ. Herhangi bir terör örgütünü temsil eden parti parlamentoya sokulacak. Senin argümanın falan yok. Amerika ve Avrupa'nın demokrasi diye dayattığı ulus devlet bilincini yıkmaya çalışan çürümüş fikirlerin yürüyen bir temsilcisisin sadece. Bundan fazlası değil.

  5. 3 saat önce, Weep yazdı:

    Klasik sol kemalist söylemleri. Sabahattin Ali'yi ve nice Muhalif komünisti dalkavuk bir Mustafa Kemalci değil diye öldürmedi mi Kemalistler ? Aynısını amerikan yalaması Kenan da yaptı. Fark nerede ? Faşist faşisti sever tabii Evren'in Mustafa Kemal hayranı olmasına şaşmamalı.

     

    Klasik, Facebook'tan yüzeysel tarih öğrenen ergen söylemleri. 

  6. Kemalizm'e en büyük darbeyi vurup, dincilere gerekli ortamı yaratan Kenan Evren'dir. Öğretmenlere Atatürk'ü iyi öğretin demiş fakat getirdiği müfredatın olduğu gibi içi boş ve o müfredattan yetişen çocukların 10'da 8'i şuan Mustafa Kemal'e düşman. Ya Arap sevici ya da Avrupa'nın iğfal ettiği birer biyolojik atık haline geldiler.

  7. CHP, AKP ve MHP'den oy alamaz. Bu iki partinin tabanında biat itaat kültürü ve İslam perdeli putperestlik hakimdir. Partinin seçmenleri size çıkıp açıkça "Benim dinim imanım Tayyip Erdoğan. Proje falan umurumda değil. Her türlü pisliği yapsa yine de oy veririm" demeyecek zaten. Ya Kılıçdaroğlu'nda liderlik vasfı yok diyecek, ya CHP teröre destek veriyor diyecek, bunların hiç biri yoksa CHP camileri yıkıp minarelerinden sabun yaptırdı diyecek. Bununla beraber CHP, Atatürk devrimlerinin altı oyulurken mankurt bir kitlenin tepkisinden korktuğu için sesini çıkaramayan bir parti konumundan devrimci bir parti konumuna gelmesi zayıf ihtimal. Her şey oy değildir. %5 ile baraj altında kalacağını bilsen de asla taviz vermeyeceğin onurun, duruşun ve ideallerin olsun.

  8. 1 dakika önce, Üzümlü Kek yazdı:

    Sol dediğin oluşum apocu kürt faşisti cahil cühela salakların desteklediği ve oluşturduğu terör örgütü sempatizanı boş ve aptalca çırpınışlarından başka bir şey değil. Sol 12 Eylülde öldü. Bugün sol dediğimiz şey kürt milliyetçiliğidir.

     

    Liberaller konusunda haklısın. " Yetmez ama Evet " deyip islamcıların elini güçlendirenler onlardır zaten. 

     

    Ayrıca Atatürkçü solcu olmaz. Kemalistler Serbest piyasadan yanadır. Eğer bir solcu kendine Atatürkçü diyorsa kavram karmaşası yaşıyordur.

     

    Atatürkçü diye bir kavram da yok zaten. Atatürkçülük denilen şey sonraları ortaya atılmış ve Kemalizmin önünü tıkayan, "Atatürk'ün devrimlerine saldır ama lütfen heykellerine dokunma!" diyen bir kafadır.

  9. Doğru tespitler fakat Türk kültürüne darbe vuran sadece İslam emperyalizmi değil. Batı güdümlü ve bizim sol, liberal, Atatürkçü aydın dediğimiz insanların ön ayak olduğu bir kültür emperyalizmi de söz konusu. Birkaç başlık altında örnek vermek gerekirse,

     

    -Ulusdevlet sistemi geride kaldı iddiası.

    -Ulusal bilinci ve devlet ile bağı yok etme çabası. (Bu ülkede yaşanmaz, Beni ülkeye bağlayan bir şey yok... tarzı söylemler)

    -Milliyetçilik faşizm savunması. (Buna rağmen Kürt milliyetçiliğinin desteklenmesinde sorun yok!)

    -İslamcılarla ortak olarak M. Kemal'in Türk Tarih Tezi yerine Batı Güdümlü Türk-İslam Sentezini benimseme. (Türkler göçebedir, Türkler 1071'de Anadolu'ya girmiştir vs)

    -AB Taraftarlığı.

     

     

  10. Tarihi bir bütün olarak değerlendirmesini beceremediğimiz için bu tür rahatsız edici konular ortaya çıkabiliyor. Yılmaz Dikbaş'ın Gelin Yüzleşelim kitabı bu konu hakkında bilgiler veriyor. Çok sert bir dil kullanmakla beraber bir takım hatalı tespitleri de var, sonuçta kimse %100 haklı değildir. Bununla beraber Philip Mansel / Levant kitabında erkekler için yazılmış şiirleri okuyabilirsiniz. Murat Bardakçı / Osmanlı'da Seks kitabını da tavsiye edebilirim.

  11. Çok fena baskı altındalar zaten. Sanal ortamda 10 yılı aşkındır sağa sola yapıştırarak savundukları evrim karşıtı saçmalıkların tamamı Adnan Oktar'a ait ve yaratılışçılar bunu bilmiyor! Daha yeni öğrenmiş oldular. 

  12. Evrimi kabul etmek demek en başta peygamber ve kitapları reddetmek demektir. Muhafazakâr aile yapısından gelen bağnaz yetiştirme ve bununla beraber bozuk eğitim sistemi, bireyin bilimsel verileri ve özellikle antropolojiyi görmezden gelmesine sebep oluyor. Allah, Kuran ve peygamber kavramlarına o kadar büyük anlamlar yüklenir ki, bırakın kabul etmemeyi, tartışmaya açmak bile suçtur. Ayrıca bu insanların çok büyük bir kısmı hayattan istediklerini almak için kadiri mutlak bir Tanrı'nın onlara yardım edeceğine inanırlar. Dolayısıyla siz, evrimi ortaya atarak bu kişilerin ümitlerini bağladıkları tek dal olan dini kesmeye çalışıyorsunuz. Onlar da hayallerini vermek istemiyorlar.

  13. 2 dakika önce, Üzümlü Kek yazdı:

    Bunu söylemen iyi oldu. Şöyle diyeyim ; Eğer bu ülke akıllanırsa bu yobaz halka karşı bizi korursa gerçekten Laik olursa o zaman cidden bu devleti korumak için canımı veririm. Çünkü bu kez gerçekten vefa borcum olur devlete. Ama müslüman Faşizmi ayakta olduğu sürece asla bu devletle uzlaşamam.

     

    İki gün önce yaşadığım bir tartışmayı aktarayım. 5-6 sene önce İslam'da cerrahi sünnet (hitan) olmadığın söylediğim için ben dinde reformcu zındık olmuştum. Şimdi bana bunu diyen Ehli Sünnet inancına sahip Müslümanlardan biri, Müslüman olmak için sünnetin gerek olmadığını söylüyor. Bunun sebebi değişen dünya ve yeni neslin artık sıkıya gelmemesi. Dolayısıyla bir inancı toplumda barındırmak istiyorsan onu bir şekilde topluma uydurmak zorundasın. Zamanla bu bağnazlık bir şekilde kalkmak ya da en azından yumuşamak zorunda yoksa sana bana vatan haini diyen asalak yanına mürit bulamaz duruma gelecek.

  14. Şimdi, Üzümlü Kek yazdı:

    Türklerin bir kısmı değil %90'ı böyle. Laik Atatürkçü kesim daha ılımlı dediğim gibi ama onlar bile Ateizmi hakaret olarak algılıyor. Kabullen veya kabullenme Türkler beyni sulanmış hafızlar topluluğudur.

     

    Kardeşim beyin sulanma kısmında hata yok. Bu ülke M. Kemal'in kişisel çabasıyla dört beş kişiyi ite kaka bağımsızlık mücadelesine itmesi sonucunda kuruldu. Yani ülkeyi adam etmek için %1 de yeter.

  15. Pireye kızıp yorganı mı yakalım? Allah aşkına beyni biat kültürü ile sulanmış ve sosyal statüsü biyolojik atıktan öteye gitmeyen döl israfı bir kitle bana hain demiş dememiş bana ne? Bir insanı taşıdığı insani değerlerle ölçütlendirmek yerine mensup olduğu inanca göre yargılayan kişi zaten zihnen ölmüştür. İşin tuhaf tarafı, bunu bizim solcu / Atatürkçü olan kesim de yapıyor. Hadi muhafazakârlar kayışı koparmış, bunlara ne oluyor? 

     

    Lâik ve Atatürkçü olduğunu söyleyen insanlar Atatürk'ün bıraktığı manevi miras olan akıl ve bilimin izinden gitmek yerine Facebook'taki tuhaf sayfalarda dolaşmayı tercih etti. Bu yüzden yobazların ortaya attığı saçma sapan tarihi tezlere cevap verecek bilgi ve birikimden yoksun kaldılar. Bu da yetmezmiş gibi Batı güdümlü ve Türklerin barbar olduğunu iddia eden tarihi tezleri Atatürk'ün Türk Tarih Tezi'ni çürütmek için kullandılar. Hâlâ da yobazların ekmeğine yağ sürecek hareketlerde bulunuyorlar.

×
×
  • Yeni Oluştur...