Jump to content

whocares

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    69
  • Katılım

  • Son ziyaret

whocares kullanıcısının paylaşımları

  1. whocares

    Avrupa vatandaşlığı almak için

    Nasıl bir salakça cevap yazmışsın sen öyle ? "Sen en iyisi bu ülkede kal" bu ne demek ? Sen başaramadın diye herkesi mi kendin gibi zannediyorsun ? Ulan üstelik bu verdiğin öneri, adamın hayatını etkileyecek bir şey, bilmiyorsan bilmiyorum diyemiyor musun ? Konuyu açan arkadaş, bunun gibi boş beleş insanları dinleme. Yurtdışına çıkmak için bir sürü yol var. Turist vizesi için sigortalı bir işin olsa ve kenarda da çok az miktar nakitin olsa yeter, önemli olan TR'ye dönmeni ikna edecek bir neden göstermen. Sigortalı bir iş iyi nedendir. Turist olarak gidip kafana uyan birisini bulurs
  2. whocares

    Müslümanlar nasıl bilimde başarılar elde edebildi ?

    İşte bunun açıklamasını bende merak ediyorum ama eminim ki bu dönemde müslümanlar kurandan daha çok bu dünyaya odaklandıkları için gelişebildiler hatta kuran'ı hiç takmadıklarını düşünüyorum çünkü o kapasitede bir kitap değil. Bununla ilgili daha detaylı açıklama nereden öğrenebilirim? İng makale falanda olur, şunu merak ediyorum o dönemde kuran ne derece önemsendi islamın rolü ne ?
  3. Avrupa karanlık çağını yaşarken müslümanlar 800-1250 yılları arasında bilimle uğraşıp matematik, coğrafya, tıp gibi alanlarda yeni buluşlar, icatlar, geliştirmeler yapabildiler bu ne ile alakalıdır ?
  4. Geçmişten ziyade artık günümüzde Türkiye'nin bile dünyada lider, sözü geçen bir ülke olmasını asla istemem !! Bu zaten bu Anadolu halkıyla asla mümkün olamaz ama olduda tıpkı ABD gibi ya da Birlesik Krallık gibi dünyada siyasi olarak bir konumu olan ülkelerden olmasını istemem. Bunu Türklükle ya da bu topraklarla falan alakası yok islamın, müslümanların hakim olacağı ve dünyada sözü geçeceği hiçbir devleti dünyaya yön veren bir pozisyonda görmek istemiyorum. Bunun içinde Osmanlı iyikide batmış, yok olmuş diyorum. Bu yağmacılara kalınsaydı şuanda dünya taş devrinde olurdu ve hala ahlak ta
  5. whocares

    yeter ulan artık

    O dediklerin zaten ahmak Türkler oluyor. Isin kotu tarafi ise guzelim Almanyayi, avrupayi mahvediyorlar Almanlar bu salaklara ne dese haklilar.
  6. whocares

    yeter ulan artık

    Hala anlamiyorsunuz herhalde TR'de yasayan halk boyle bir yonetim istiyor, muhafazakar olmak istiyorlar, bilimi istemiyorlar, gerici kulturlerinin yok edilmesinden korkuyorlar yani hallerinden memnunlar. Ataturk zamaninda da boyleydi Ataturk kanun cikariyordu bilmem ne yerinde isyanlar oluyordu. Anadolu halki islam'i seviyor, dindar yoneticileri seviyor anlamiyor musunuz artik ? Hicbir zaman Cumhuriyet'i ve ilkelerini benimseyemedi. En az %60-70'i boyle bu ulkede ama sorsan bunlardan min. %35'i ben Ataturkcuyum der fakat hadi gel onun ilkelerini, politikalarini, bilimsel egitimi, sorgulamayi u
  7. whocares

    yeter ulan artık

    Benim anlamadigim nokta su: madem hayat size zehir gibi geliyor TR'de gitmek istediginiz ulkenin dilini falan ogrenin kendinizi bir konuda gelistirin arkadaslar. Sonra 3-4 bin usd ya da euro (gideceginiz yere gore) ayarlayip turist vizesiyle basin gidin istediginiz ulkeye orda kacak statude bok bile temizletseler daha mutlu olursunuz zamanlada istediginiz pozisyona gelirsiniz zaten. Ha olmadi iltica falan siginirsiniz bu sikayetlerinizi anlatirsiniz izinde verirler belli mi olur. Surda ortalama 60-70 yil omrunuz var saglik sorununuz yoksa istediginizi yaparsiniz.
  8. Türkiye'nin haritasinin yeniden cizilecegini dusunuyorum. Bolunme olayi ilk defa olan bir sey degil tek kursun atilmadan medeniyet esiginde bolunmeyi Çek cumhuriyeti ve Slovakya ayriminda gorduk. TR'de boyle bir sey beklemeyin bu imkansizdir. Burda muhakkak bir ic savas cikacaktir ve TR'deki halk emperyalizmin falan duzeltecegiz bahanesiyle onlardan da bir girisme yasamasi muhtemel. Avrupa'dan hic tepki falan beklemeyin. Bu igrenc beyinsiz comarlar Izmir'i de isteyebilir ya da tum kiyi kesminide birakmayiz diyebilir bunu bilemiyorum ama ciddi bir sekilde kan dokulecek buralarda.
  9. Tayyib'in zaten kendiside seriatci oldugunu soyluyor ve bakiyoruz boyle bir adam suanda TR'nin cumhurbaskanidir... Aziz Nesin anayasa hakkindaki yorumuyla ilerisini gormus bu videoda. 0:47. saniyesinde:
  10. Bu Anadolu topraklarinda ne devletler bolundu, yikildi, aci cekti ve ortadan kayboldular... Roma, Bizans, Osmanli ve bir ton baska devletler.. Hicbiri sonunun boyle olacagini dusunmuyordu ama oldu. Kici kirik bilim kulturu olmayan 80 milyonluk ahmak Anadolu halki mi ayakta kalacak ? Bir gun bu parazitlerde Ataturk'un gosterdigi bilim yolunda gitmedikleri icin ona nankorluk yaptiklari icin hesabi odeyecekler. Ve bu hesap oyle basit bir sey olmayacak cok fazla felaketlere neden olacak... Celal Sengor'unde dedigi gibi 2 ye falan bolunme degilde 3'e bolunme olur bende boyle dusunuyorum.
  11. Türk kültürü falan demiyorum o Asya'da kaldı. Burda 1000 yıldır gelişen, şuanda hakim, İslamiyetten önemli bir pay alan bu kültür hakkında düşünceleriniz nelerdir ? Ben tamamen cehalet ile iç içe, gerici, bağnaz, icat çıkartmaya karşı, tartışma yapabilme- müzakere ölçüsü olmayan, 21. yüzyılda kesinlikle terk edilmesi gereken ve ahlaksız bir kültür olarak değerlendiriyorum. Atatürk'ün ilerici düşüncelerine ve inkılaplarınıda asla kabullenmemiş ve Atatürk ile bu kültür hep çelişmiştir.
  12. Keske sadece Anadolu da yani TR sınırları içerisindekiler böyle olsaydı ama ben bugün 21. yüzyılda Asya'ya baktığım zaman Türk ülkelerinde %95 civarlarında islamiyeti görüyorum yani aynı Anadolu daki gibi camiye gidip Arapça dua edenleri görüyoruz bilmiyorum oralarda da ezan dışarı veriliyor mu ama % 90 üzeriyse kesin oralarda da ezan okutuluyordu ve bu Arapça dilindedir. Namaz kılma, dua okuma, kuran vs.. her şeyi Arapça yapıyorlar halbuki az bir şey bakın gram aklı çalışan bir adam Arapçayı bilmeden şu ikisinin farkının olmadığını anlar: 1-) dajbskpitdadfaroarwqe == anlayabiliyor m
  13. 1932'de Atatürk ezanın sadece Türkçe olarak okutulmasını sağlamıştır ve 1932'den 1950'lere kadar ezan Türkçe okunmuştur. Ardından DP iktidarıyla Menderes ezanı Arapça yapmıştır. tabi bu halkın çok hoşuna gitmiştir. Arapça ezanın serbest bırakıldığı gün Bursa'da bir camide 7 defa Arapça olarak ikindi ezanı okunmuştur. Ayrıca, 6 Temmuz 1950 tarihinde de haftada üç gün Ankara Radyosu'nda Kur'an okunacağı belirtilmiştir. Gelelim Türkiye Cumhuriyet'ine ve diline. Türkiye, dili Türkçe olan bir devlettir. Ezanın amacı nedir ? Halkı camiye çağırmaktır, e öyleyse niye Arapça okutuyorsun ki ?
  14. whocares

    AKP'nin kurucularının tamamı Gayri-Türk

    Sizce yeryüzünde şuanda hiçbir şekilde islam'ın bulaşmadığı hala eski Türk kültürünün bulunduğu (islamdan önceki orta asya kültüründen bahsediyorum) bir ülke var mı ? Belki müslüman gibi yaşamıyor olabilirler ama neticede camiye saygısı var mı ? allah lafını ağzına alıyor mu ? müslüman'ım diyor mu ? Evet, o zaman orda Türk kültürü yok demektir. Türkmenistan, Kırgızistan, Özbekistan.. vs.. hepsinin %90-95 üzeri müslüman nüfüsa sahip. Türk kültürü dünyada falan kalmadı, islam tarafından silinip yok edildi... En yakın olanını asya da bulabiliriz belki fakat anadolu da olan Arap kültürüdür Türk k
  15. Neden 4-5 sene önce hiç böyle saldırılar olmuyorken şimdi oluyor ? Işid den mi kaynaklanıyor ? Ve saldırganların neden isimleri hep muhammed, ebu, eyüp... gibi müslüman isimler ? Bu saldırıları yapanların amacı nedir ? İslamiyet ile alakalı olduklarını düşünüyor musunuz ? Suriye'den çok fazla mülteci aldık sınırımızdan kontrolsüz şekilde geçtiler bu bilinçli yapılan bir şey miydi ? Bu şekilde TR sınırlarına çok mu terörist girdi ?
  16. Bildiğiniz üzere Çekoslavakya tek kurşun atılmadan 2'ye bölündü ve birisi Çek Cumhuriyeti diğeride Slovakya oldu. Bu bölünmeyi isteyen millet ne gibi sorunlar yaşıyordu ? Şuanda daha mı iyi durumdalar ? Bu olayla ilgili akıcı kaynak, makale falan bilen varsa yollayabilir.
  17. İlginden dolayı çok teşekkür ederim. Mantık nick'li abi ile özelden görüştüm birkaç tavsiyesi oldu bana fakat dediği işin ilk başta okulumdan dolayı bana uygun olmayacağını düşünmüştüm şuan biraz daha düşündümde kendimi daha da geliştirmem açısından bir yerden başlamak daha da mantıklı geliyor. Genelde OCN, Tom's Hardware... gibi donanım forumlarında takılıp işinn iyice teknik kısmını öğrenmeye çalışıyorum donanımın teknik kısmı beni çok heyecanlandırıyor. Yazılım alanında da kendimi geliştireceğim.
  18. Çok çok yanlış bir düşünceye sahipsin. Sırf okumuş olmak için üni. ye gitmek ahmaklıktır üstelik tamamen ilgisiz olduğun bir bölüm olursa... Ayrıca TR'deki üni. lere sokaktaki it, kopuk herkes girebiliyor bu insanlarla birlikte eğitim almak kişiye hiçbir şey katmaz ! Ne hayat anlamında ne de bilgi, kültür anlamında.. Zaten TR'de çok kaliteli üni. lere giremediğniz sürece diğerlerinin kulübeden bir farkı yoktur Anadolunun gerici, bağnaz kültürüyle yoğrulmuş kulübelere üniversite demek son derece yanlıştır. Kaliteli olanlarda aslında bir halta yaramıyor bilim yapamayacaksanız yıkın o betonu.
  19. Dediğim gibi TR'de okumam için bir neden yok çünkü benim hayallerim tamamen farklı. Senin dediğinde doğru okuyanlar genelde sıradan insanlar oluyorlar (akademik boyutta okuyanlarda durum değişir) hatta birçok insan neden okula gittiğinden bile bir haber değil çünkü herkes okula gidiyor eğer o gitmezse yanlış bir hayata sahip olacağını düşünüyor bu şekilde empoze ediliyor zaten eğer kafasını çalıştırmazsa da öyle oluyor ama kafasını çalıştıranlar çok farklı yerlerdeler. Fakat hiçbir zaman insanların dediğine uymadım hep kendim düşündüm-araştırdım ve gerekli gördüğüm, sonucunun doğru olduğu
  20. Aslında hiçte öyle düşük şeylerle mutlu olan biri değilim ilerisi için düşündüğüm büyük projeler var hemde sevdiğim bir iş olacak. Fakat bu hayatta her zaman gerçekçi olmaya çalıştım ve çalışıyorum yani bir şey ne ise onu söyler ve onu görürüm buna karşı önlemlerimi alırım. Benim statümde biri yani turist olarak gidip çalışma izni olmayan kısacası kaçak olarak yaşayıp çalışan biri için ortalama yapabileceği meslek pompacı, bulaşıkçılık falandır olur da önüme daha da kötü şeyler gelirse tuvalet de temizlerim hatta gerekirse hakarette yerim yani ben bunları bile bile gideceğim. İlk başta belki y
  21. Benim istedigim meslek muhendislik falan olmuyor ben teknisyenlik yapmak istiyorum bunun icin ABD'de diploma falanda gerekmiyor sadece kurslardan aldigimiz sertifikalar falan faydali oluyor. Teknisyenlerin saatlik ucreti 12-25 usd arasi degisiyor bu da benim icin gayette yeterli hatta sonradan kurslarla falan eğitimimi orda arttırırım. Bu arada bende okuma isteği falanda yok siz ne güzel çocuğunuzu devletin müfredatından kurtarmışsınız benim öyle bir şansım zaten yok, yurtdışında okumaya falanda ailemin maddi durumu yetmez. Ayrıca ben orda yaşayanlarla falan konustum oralarda bulaşıkçı, p
  22. Yazdıklarının hepsi halk tarafından da bilinen klasik şeylerdir. Fakat! Herhangi bir bölümü okuyarak batıda üniversiteli olarak gözükmen imkansız. TR'de TIP gibi akademik bölümler okumadığın sürece yurtdışında burdaki Üni. lerin hiçbirini kabul etmiyorlar!! Diplomalar hiçbir anlam ifade etmiyor ! Ben bilime ilgili bir gencim hatta biyolojiyi çok severim fakat bunun üzerine okulda bir şeyler okumak istemem çünkü benim yapmak istediğim iş tamamen bilgisayar donanımıyla alakalı, evrim falan bunlar sadece ilgi duydugum alanlar. Bilgisayar teknisyeni olmak istiyorum daha sonrada birikimimi yapıp do
  23. Zaten suan bok cukurunun icinde yasiyorsun tuvalet temizlemek mi zoruna gidecek ? Ben dusuncelerimin pek degisecegini zannetmiyorum bu olayin ekonomiyle falanda alakasi yok 10bin lira kazansam her ay yine mutlu olamam..
  24. En sonda birde ''yaşasın islam!'' diyor orda kahkaka attım aslında orda bir bomba iyi giderdi.. Bu halkın durumu budur işte!! hiçbir şekilde bu paraziti temizlemeden bu halkı adam etmeniz mümkün değil. https://www.59saniye.com/hukumeti-elestiren-kizi-terorist-ilan-eden-adam/
  25. whocares

    Tüm hayvanlar doğa için faydalı mıdır?

    Örnek verebilir misiniz ? Halk arasında her canlı doğanın düzenli şekilde işlemesi için yaşıyor şeklinde düşünce var. Bunu hangi işe yaramaz hayvanları örnek vererek yıkabiliriz ya da onların anlayacağı dilde konuşabiliriz ?
×
×
  • Yeni Oluştur...