Jump to content

CosmoBerna

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    55
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

CosmoBerna Hakkında

  • Derece
    Advanced Member
  • Doğum Günü 07-09-1991

Contact Methods

  • MSN
    berna.atar@hotmail.com

Profile Information

  • Gender
    Female

Güncel Profil Ziyaretleri

2.642 profil görüntüleme
  1. CosmoBerna

    Evrim teorisi dünyanın en etkili büyüsüdür

    bu sacma teoriye inananların eğitimli insanlar ve proflar oldugunu söylüyorsun, peki tüm bu eğitimli insanların inandıgı teoriye inanmak sence de halk arasında yayılmıs olan din sacmalığına inanmaktan daha mantıklı değil mi? asıl din bir büyüdür cünkü insanları istedikleri şekilde yönlendirebilirsiniz din sayesinde ancak evrim teorisi cok daha mantılıdır ancak bunun mantıgını anlayamayanlar senin gibi konusur.
  2. ya aslına bakarsanız benim turbanlı olmayan kız arkadaslarım da bu tür eylemlerde bulunuyorlar, amaç eğlenmek ve biraz da olsa macera yaşamak, bunu bende yaptım herkes yapar türbanlı oldugu için garip gelebilir ama aslında o kadar şaşılacak bir durum değil..
  3. CosmoBerna

    Ateizm yozlaşmaya başladı

    öncelikle bosnak örneği yerinde olmuş, kendim bir boşnak olarak bu durumdan en cok rahatsızlıgı duyan ben olmam gerek.. ancak metaphor arkadasımızın da dediği gibi asla mukemmel bir adalet mümkün değildir bunu insan bile yapamıyorsa görmediğimiz tanrının yapma ihtimali yoktur.. güçlü olanın zayıf olanı yenip zayıf olanın haksızlığa uğradıgını düşünüyorsunuz değil mi? Charles Darwin de evrim teorisinde bundan bahsetmiştir dünyada asla herzaman adalet olmaz güçlü olan zayıf olanı haksızlığa uğratır cünkü dünya böyle işler.. eğer tek başına yaşıyorsan bir millete dahil değilsen
  4. CosmoBerna

    Ateizm yozlaşmaya başladı

    tabii ki de yanlarına kalmıycak.. fakat bunların cezalarını alması için bir tanrının olması gerekir mi insan aklı kötu suc işleyenlere ceza veremeyecek kadar yetersiz mi? sende bunların cevabını ver? bakın; bunların yanlarına kalmaması için bir tanrının olması şart değil fakat hayatımızda bir çeşit haksızlıklara maruz kalan insanlar kendilerini ''öteki taraf'' ta adaletin olduguna inandırarak avutuyorlar inanın bana insan aklını kullanmayı bildiği zaman hiçbir suc kimsenin yanına kalmaz bu yüzden öteki tarafa veya dunyada olmayan bir adalet sistemine gereksinim yoktur.. tü
  5. CosmoBerna

    Ateizm yozlaşmaya başladı

    teşekkür ederim
  6. CosmoBerna

    Ateizm yozlaşmaya başladı

    tanrıda sebep aramıyorsan bende doğanın sebebi olmadıgını bir tanrıya muhtac olmadıgını cünkü evrenin zaten cok güclü oldugunu söylemek isterim sana da iyi geceler..
  7. CosmoBerna

    Ateizm yozlaşmaya başladı

    biz kendimiz şşağılamıyoruz elbette.. asıl siizn bizi aşağılanmış olarak görmeniz kendizi cok fazla yukarda görmenize bir kanıt değil mi.. doğa varlıgını sürdürmek için kimseye muthac değildir eğer mutlaka birine muhtac olmak zorundaysa, tanrı varlıgını surdurmek için neye muhtactır eğer doğa bir seye muhtacsa tanrı da öyledir doğada sebep arayıp tanrıda aramamazlık yapamassın öyle değil mi sen bana tanrının sebebini acıklarsan bende doğaninkini acılarım;)
  8. CosmoBerna

    Ateizm yozlaşmaya başladı

    hah:) olaylara cok yuzeysel bakıyorsun lütfen derinlemesine incele.. maymun olma sevdalısı değil kimse.. ama anlamadıgım birsey var.. doğa tüm canlılarla bir bütündür insan hayvan bitki ve daha ne varsa.. hepsi birbirini tamamlar fakat siz kendinizi doğadan dışlıyorsunuz insan kendini cok üstün bir varlık sayıyor ve evet bu yüzden günümüzde doğa tahribatları var ağaçlar azaldı hepsi insanın kendini doğanın hakimi sanması yüzünden ve unutmayın doğa insana ait değildir.. insan doğaya aittir yani lütfen olaylara duygusal yaklaşmayın yok maymun sevdasıymıs yok hayvan sevgisi
  9. CosmoBerna

    Ateizm yozlaşmaya başladı

    masallarla yön vermekten daha mantıklı kuran ve evrim teorisini karsılaştırdıgında evrim daha mantıklı geliyor olay bu kadar basit en azından bizim teorimiz masal değil ve gerçeğe en yakın olan..
  10. CosmoBerna

    Ateizm yozlaşmaya başladı

    evet gönül gözünüzü acarken beyin gözünüzü kapıyor sizin mekanizma.. hiçbir şey tesadufen oluşmadı eğer birazcık evrim teorisi hakkında bilgiye sahipsen bunu anlarsn..
  11. CosmoBerna

    Ateizm yozlaşmaya başladı

    biz herseyin tesadüf olduguna inanmayız emin olun bu yerleri gökleri rab yarattı masalına inanmaktan daha mantıklı islam bir bataklıktır asıl yıllardır gözlerinizi boyuyorlar ancak sizde ne gercekleri görecek cesaret var ne de görmeyi isteyecek yurek..
  12. CosmoBerna

    Ateizm yozlaşmaya başladı

    ateizme bağlanmış olan zavallılar mı.. üzülerek konustugun konu hakkında birsey bilmediğini söylemek zorundayım.. islamda bilmediğiniz şeylere o kadar bağlanmışsınız ki bizim de birseylere bağlandıgımızı sanıyorsunuz ama ateizme bağlanılmaz.. ona inanılmaz.. ateizm bir din değildir.. ateizm dinsizliktir.. inanmamaktır.. BAĞLANMAMAKTIR. olaylara lütfen objektif bakın.. ayrıca hangi hakikkatten bahsediyorsunuz siz..ortada hakikat olan birsey varsa gösterin de görelim.. eğer inanmamı istiyorsan tanrını göster bana.. gözlerimle görünce inanırım belki.. cümlen yanlıs olmus asıl siz ortad
  13. CosmoBerna

    Evrim Yaratılışa Engel midir?

    şu sözlerinden, özellikle elmanın armuta dönüşmesini beklemek kısmını okuyunca, evrim hakkında cok az şey bildiğini söylemek mumkun.. maymunun insana evrildiği abesttir gibi bir cümleyi de ilk kez duyuyorum.. şimdi herşey sana abest(!) görünebilir, ama bu görüldüğü kadar cabuk olan birsey değildir.. evrimleşmek aniden olmaz cok uzun bir sureci kapsar.. bunu böyle değerlendirirsen abest diye tarif ettiğin olayın mantıgını kavrayabilirsin..
  14. Teveccühünüz, sayın Berna hanım :)

×
×
  • Yeni Oluştur...