Jump to content

elektron

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    52
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

elektron Hakkında

  • Derece
    Advanced Member
  1. elektron

    Engelleme hakkında

    2-3 saattir giremiyorum normal yollardan. en son UltraSurf programıyla girdim fakat bu seferde log out yapıyor otomatik. umarız düzelir.
  2. elektron

    Kitap Okumuyoruz CAHİLİZ!

    Yazılı kültürden korkuyoruz galiba. Wikipedia da bile durum öyle. Hollanda'nın nüfusu bizim nüfusumuzun dörtte biri. Ama article sayıları bizim article sayımızdan dört kat fazla.
  3. elektron

    Dinlerin hatasi

    Din coğrafyayla yakından ilişlkilidir. Haritaya bakınca dindaş ülkeler genelde komşudur. Ben yeni bir din yaratacam. Belli kordinatlar arasını cennetlik diğerlerini cehennemlik ilan edicem. Aslında diğer dinler de böyledir.
  4. ÖSS dün yapıldı, forumlardan birinde şu soruyu gördüm: "3. Türkler uzun süre direndikten sonra, ancak X. yüzyıl- da topluca İslamiyet'e girmişlerdir. Aşağıdakilerden hangisi bu direnmeyi doğuran nedenler arasında sayılamaz? A) Din değiştirmenin toplumsal değişikliği de bera- berinde getirmesi Müslüman olmayanlardan haraç ve cizye vergi- sinin alınması C) İslamiyet'in kılıç zoruyla kabul ettirilmek isten- mesi D) Emevilerin güttüğü Arap milliyetçiliği E) Bağımsızlığı kaybetme korkusu" Cevap B şıkkı. Müslümanlar ne düşünüyor bu soru hakkında?
  5. elektron

    müslümanlara soruyorum

    Bilim kurgu yazarı olduğunu biliyorum. Kitaplarını okuduğum zaman fizikle ilgili çok vurgu yaptığı için fizikçi diye kalmış aklımda. Aslında biokimya dalında profesörmüş.
  6. elektron

    müslümanlara soruyorum

    Öncelikle hoşgeldiniz "aleenje". Ünlü fizikçi Isaac Isamov ateistti ve Hristiyanların(Müslümanlar gibi) kendi kutsal kitaplarından habersiz olduğunu ifade eden meşhur bir sözü vardır: "İncil ateizmin en büyük dayanağıdır" Yine ünlü bir fizikçi olan Einstein "İncil koleksiyonu saygıdeğer. Ancak, çoğumuza çocukça gelecek ilkel efsaneleri anlatmaktan öteye geçemiyor. Din çocukça bir batıl inanç." demiştir. Bu söylemler Kuran ve diğer kutsal kitaplar içinde geçerlidir. "cripton" arkadaş buna benzer bir vurgu yapmış. Kuranı okumak sanırım fazla zamanınızı almaz, çünkü 300 küsür sayfa.
  7. elektron

    İslamda zorlama vardır.

    İyi ya. Cevabını almışsın "PrisonersOfFate". Molla tokadı yapıştırmış sana. Çağımız koşullarında, (bir soru yüzünden) bundan daha öte zorlama olur mu? Yüzyıllar önce böyle sorular için adamın kellesini alıyorlardı.
  8. elektron

    Mikroskopların büyütme gücü nasıl hesaplanır?

    optik. İbni-Heysem'e geleceksin?
  9. elektron

    Türban?

    Daha demin izlediğim bir video. http://news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/7449220.stm Sudi Arabistan'dan bayan sporcu manzaraları. Ülkemize benzeyen manzaralar. Vücut hatları belli, ama kafada türban. Devlet okullarında kızlara spor yasakmış. Bayanların sporu için hiçbir kurum yok. Bunlar öncülermiş. Türban öyle birşey olduki, Hristiyanlar için haç nasıl sembolse, türban da Müslüman bayanlara absürd bir sembol oldu. Erotik filmlerde bile haç vardır, yakında türban da böyle birşey olacak.
  10. Bu konuda verilecek en iyi örnek bir bayan olan Judit Polgar'dır(Macar). 1976 doğumlu olan Judit Polgar 15 yaşında GrandMaster olmuş, ve o zamana kadar en genç GM olan kişidir. Şu anda FIDE'nin sıralmasına göre dünyada 21. sıradadır-en iyi bayan oyuncu. Bunu babasına borçludur. Bir Yahudi olan babası "Geniuses are made, not born" "Dahiler yapılır, doğmaz" diyerek, küçük yaşlardan Judith Polgar'a ve kardeşlerine özel satranç eğitimi vermiştir. "1-Kadınlar erkekler kadar özgür değiller toplumda.Daha küçük yaşlardan itibaren ev işleri ve benzeri sorumluluklarla donatılıyorlar." Jud
  11. elektron

    Kız Çocukları ve İslam

    Bir Müslümanın bunlara vereceği cevabı başka bir topicte gördük. "Ben senden üstünüm." Sonraki aşamaları görmek için biraz İslami forumları gezmek yeterlidir. Bu zihniyet 10 yıl önce falan daha kötüydü. Örneğin: Refahyol hükümeti zamanında(95 yılı), bayanlar hakkında görüşülen bir yasa tasarısı için Refahlı milletvekilinin bir tanesi "Mahlukata zarar gelir" demişti. Mahlukat ile bayanları kastediyordu. Zarif dişileri mahlukat gören zihniyeti hep düşünmüşümdür. Sanırım bu zihniyet karşısında sürekli bir çuval görerek(peçe), karşısında bir bayan olduğunu unutup, "mahluk
  12. elektron

    müslümanlara soruyorum

    bunu da ilk defa duyuyorum. :P doğru anladıysam decibel ve deccal. alanımla ilgili. alexnder graham BELL'in onuruna verilmiş ölçü birimi. bunu da mı duyacaktım
  13. elektron

    Ömer hayyam

    iki tane sevdiğim hayyam rubasisi de benden: Derler ki cennette huriler varmış Şarabın en iyisi de orda akarmış Desene biz çoktan cennetlik olmuşuz.. Bir yanımda şarapi bir yanımda sevgili.. camiye gittim, ama allah bilir niye ne namaz kılmaya, ne dua etmeye. eskiden bir kilimi aşırmıştım camiden o eskidi gittim yenisini yürütmeye.
  14. elektron

    Ateistler toplumun geri kalanına göre daha mı zeki?

    Duygusallık, sezgi,... gibi kavramları niye tekelinize alıyorsunuz? Hepimiz insanız sonuçta ve hepimiz doğanın işleyişi içinde canlılarız. Sizin için işleyen doğa kanunları nasılsa bizim için de aynı şekilde işliyor. Bu gibi kavramlar çok soyut olsada bilim bir nebzede açıkladı. Ben bir erkek olarak babamın kanser olduğunu öğrendiğimde veya kız arkadaşımdan ayrıldığımda hüngür hüngür ağladım. Belkide siz ateistlerle hep tartışma ortamında rastladınız, dolayısıyla bir önyargıya sahipsiniz.
  15. elektron

    müslümanlara soruyorum

    askere gitmemiştir abisi. belki öğrenir ilerde. kişisel gözlemim bayan subayların daha sert olduğuydu.
×
×
  • Yeni Oluştur...