Jump to content

Tatarka

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    737
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

7 Takipçiler

Tatarka Hakkında

  • Derece
    Advanced Member

Contact Methods

  • Website URL
    https://twitter.com/tatarovamasha

Profile Information

  • Gender
    Female
  • Location
    Djankoy, Simferopol ,Antalya
  • Interests
    motion,e-motion

Güncel Profil Ziyaretleri

6.082 profil görüntüleme
  1. Tatarka

    İnsan neden ateist olur, açıklıyorum

    Eleştiri almama adına, laf salatasından başka hiçbir şey yok. Gard almış ama hikayeden. Paramparça etmişler, üflesek yıkılacak gibi olmuş. Beyefendi, sanki sosyoloji profesörü, katılımcı deney yapıyor ve 1 yıl boyunca dinsiz insanlar ile birlikte yaşamış; Onların yaşama dair görüşleri üzerine psikojik yönleri hakkında bilgi veriyor. Diyorum ama, bunlar hep okumamak yüzünden. Okuma alışkanlığı yok,çok belli oluyor.
  2. Tatarka

    Engse Hoholun forumdan atılması hakkında

    Geçmişle ilgili benimle ilgili bir olayı sürekli tekrar ediyorsun; demek ki beni takip ediyormuşsun. Kesinlikle ben öyle bir başlık açmadım, admine de özelden yazmıştım, o başlığı ben açmadığımı. Kayıtsız olarak giriş yapıldığında şifre kaydetme var (işyeri bilgisayardan oldu- çeviri'guest reation.çalıştım) ayrıca üni.okuyorum. Bana sürekli Kezban deme, beni kızdırıyorsun. Ben Kezban değilim. Agresif yazma. Ben forumu kötülemedim, fikir özgürlüğü olduğunu düşünmüyorum. Çünkü Türkiye'de hiçbir yerde görmedim bunu. Facebook hesabımı kapattılar ve yeniden açılması için kimlik
  3. Tatarka

    Engse Hoholun forumdan atılması hakkında

    Ben öyle bir başlık açmadım. Yalancı. Onun açıklamasını o zaman yaptım. Sen yalan söyleyen aşağılık ve yalaka birisin. Bir daha bana cevap yazma, yalaka pislik. Ben Kırım djankoy danım,aslen. Türk değil Tatarım.. Kezban sizin akrabalariniz oluyor, üniversiteden bir arkadaşım dedi. Sen Kezban çocuğu oluyormuşsun. Öyle dedi. Kezban turchanka kızlara, sizin kızlara diyorlar. Anladın mı Kezban? Şimdi defol git, müslüman kafalı çakma non-teist !
  4. Tatarka

    Engse Hoholun forumdan atılması hakkında

    Elder-brother , ben çevireyim:)) 1.Ben erkek arkadaş veya koca aramıyorum. 2.İstersem milyon tane erkek bulurum. 3. Ben liberal değilim, Sosyalistim. 4.Bizde senin gibi aşagılıklara pidaras derler. 5.Kezban Türk kızlarına diyorlar, akraban kadınlara bunu söyleyebilirsiniz. 6.Turk erkeklerde hiç zevk yok, çünkü İslam kafa 7. Fikir özgürlüğü hakkında hiçbir şey bilmiyorsunuz.
  5. Tatarka

    Turan Dursun Forumu da kapandı!

    Evet, ben de giremiyorum. Aynen böyle yazıyor. TD kapatıldı mı gerçekten, yoksa yine açılır mı?
  6. Tatarka

    Engse Hoholun forumdan atılması hakkında

    1) Ya, muja ili parnya ne iwu ! 2) Esli zahochu, takih kak ti mujchin million naydu. 3) K stati,ya ne liberal a sosiolist. 4) Takih kak ti sobak,u nas nazivayut pidarami. (Pidaras) 5) "Kezban"' om u nas nazivayut turchanok.Tak mojew obzivat svoih rodstvennikov jenskogo pola. 6) U Tureskih mujchin vkusa net ; potomu-chto vi islamisti.. 7) Vi nichego ne znaete o svoboda slova,misley ! Pidar !
  7. Tatarka

    Engse Hoholun forumdan atılması hakkında

    Engse Atatürkçü'dür ve ateisttir. TD'de takip ettiğim bir arkadaşım.Ö.mesajla da konuştum....Neyse. Sıkıldım buradan. Fikir özgürlüğü sıfır. Aman KK yı eleştirmeyin, yoksa size de evetci derler.
  8. Tatarka

    Osmanlı yağmacıydı peki batılılar?

    Robes elder-brother; :)) bu yanlış. Osmanlı yağmacı İslamcı katliamı ve yobaz bir İslam devletiydi. İran'ı ve arabik kültürü yaymış, yayılmacı bir devletti.
  9. Tatarka

    Yerli Otomobil Rezaleti

    Türkiye'de arabalar çok pahalı,çok vergi alıyorlar,insanları kanfırıyorlar. Örneğin sahibinden.com fiyatları şu sitedeki fiyatlarla karşılaştırabilirsiniz. http://www.drom.ru Nerdeyse; 1/3 oranda daha ucuz.
  10. Tatarka

    Ozgur irade nedir ,var mı /yok mu?

    Steve Quartz ve Terry Sejnowski gibi sinirsel-yapılanmacı görüşü savunanlara göre,sinirsel kortikal gelişim,temel biçimi ve yapılanması önceden belirlenmiş bir süreç değil,dış dünya deneyimleriyle ilişkili olarak gelişen ve bu yolla sinir bağlantılarının- sinapslar alsınlar dendritler oluşturulduğu süreçtir.bu halde,biyolojik açıdan sabitlenmiş insan doğasını, basit bir araç ve kültür öğesi yerine koymak yanlış, Özetle,akıl yürüten dış dünyayı anlamlandiran varlıklar olarak, özelliklerimizi anlamak için daha geniş bakış açısı gerekir. Herhangi bir bilişsel sisteme bakarken, üç sor
  11. Tatarka

    Ozgur irade nedir ,var mı /yok mu?

    İnsan aklını neyin ayrıcalıklı kıldığını anlamak,hem biyolojinin hem de teknolojinin birlikte getirdiği katkıları ve arasındaki yoğun nedensel ve ortak evrimsel etkileşim örüntüleri anlamayı gerektirir.Kendimizi,doğanın kendi sayborgları-tasarım alanlarını tekrar tekrar ihlal eden,ilk biyolojik atalarından köklü biçimde farklı olan bilişsel melezleri-olarak görmediğimiz sürece kendimizi anlayamayız.Elbette zor olan tüm bunları, empresyonist bir tutumdan çıkarıp genişleyen zihnin dengeli bilimsel bir açıklamasına taşımak. Biz insanlar, diğer tüm canlılardan d.fazla gelişerek,sistemik sını
  12. Tatarka

    Ozgur irade nedir ,var mı /yok mu?

    Özgür irade vardır. Zorunlu olan davranışları, bilinçli veto etme hakkımız var. Tabiki birçok alanda biyolojik robot gibiyiz,ama her durumda değil. O.irade ile ilgili örnek vermek gerekir. Ancak, bunun için bir superposition durumu tanımlamak lazım:)
  13. Tatarka

    Yok Oluş

    Evet, bu soruya agnostikler ve deistler cevap versin. "Bilinç konusunda da agnostiğiz" derler bir de:))) sonra beni kızdırırlar. Teist cevap belli zaten.
  14. Tatarka

    Anarko Nihilizm

    Hey Hiççi; Bence, nihilizm yani hiçcilik, din gibidir. Nihilizm, dinleri reddeden kişinin karşılaştığı anlamsızlık boyutunda tuzağa düşmektir.
  15. Tatarka

    Yok Oluş

    Ayyy hissiyat mı? Hislerim, bilinç olarak da asla yok olmuyacagimi sonsuz var olacağımı söylüyor. Ciddiyim, şaka değil. (Hislerim beni kandırıyor işte). Sonsuz var olmak istiyorum, nedense. Hatta tanrı olmak falan da isterdim. Dört dersten kaldım,tanrı nasıl olacam.
×
×
  • Yeni Oluştur...