Jump to content

copyPaste

Üyeliğini Sildirmiş Kullanıcı
  • İçerik sayısı

    419
  • Katılım

  • Son ziyaret

İletiler bölümüne copyPaste kullanıcısının eklediği dosyalar

  1. Bir saat önce, KuranMumini2698 yazdı:

    "Bulduğunuz yerde öldürün"demiyor. Savaşın diyor ve hapsedin demektedir. Kendi yaşadığın yeri savunma savaşı ile savunacaksın. Öyle pasif olursan Kur'an onlarıda eleştriyor. Kur'an'da saldırı savaşı bulamazsın.

     

    Adamlar yaşadığı yeri savuna savuna İran'a ve sonra Türkistan'a kadar gelip şehirlerini zaptedip ahalisine kan kusturmuşlar.

    Aynı şekilde yukarıdaki arkadaşın dediği gibi İspanya ve Portekizi. Öyle ki adamlar Cermen kökenli olmasına rağmen tipleri Araplara daha çok benziyor!

    İşte bunlar hep savunma.

  2. 1 saat önce, Birko yazdı:

                  Hayatımda rastladığım en tuhaflardan biri de yukarıda ki tuhaf şahıs. Hitler kim, onun heykelini sinagogun karşısına dikeceğiz diyen

    kim?Resmen bizim aklımızla alay ediyor adamlar...Pardon mahlugatlar...Bu arada bu Demirtaş çiçek gibi kelebek gibi bir şey herhalde... 

     

    Bu ülkede hangi siyasi çiçek kelebek gibi ki Demirtaş da öyle olsun?

  3. 22 dakika önce, Türk Ateist yazdı:

    Bu site depresiflerin toplaştığı bir site, ateizm de depresiflerin sahiplenip savunduğu bir fikir, akım (veya adı her ne ise) biz tası tarağı toplayıp gidelim hemen...

     

    Ben de başlıkta yazanları okuyunca tam olarak öyle düşünecektim ki sen raydan çıkan treni bağırışlar içerisinde kurtarmaya gelen Süpermen gibi çıkageldin.

     

    18 dakika önce, Türk Ateist yazdı:

    Bu saydıkların sağlıklı insan için sorun değil. Diğer insanlarla ilgili bu tip kaygılar gütmüyor insanlar.

     

    Öyle ama karşındaki tipe göre de değişebilir bu durum.

     

    20 dakika önce, Türk Ateist yazdı:

    Burada saçma sapan tavsiyelerle halledemezsin. İyi bir psikiyatrist ve bir psikolog bul ve tedavi ol.

     

    Rica ederim. Benim tavsiyelerim yılların tecrübelerinden süzülmüş tespitler. Bu kafein mevzusunu pek kimse bilmez bak, doktorlar bile! Psikiyatrist bulsun elbette ama bir psikoloğun Rorschach testi yaptırmak dışında bir yararı olmaz.

  4. 6 dakika önce, teogoni yazdı:

    Depresif gerçekçilik diye birşey yok mu? Hayata gerçekçi bakarsan depresif olursun. Hayat normalinde bir yok oluş süreci. Bedenlerinin yikiliyor. Yaşlanıyoruz. Ölüm var hastalık var. Aslında olumlu hicbirsey yok. Sex gibi doymak gibi gazlardan başka hiçbir anlamı yok yararı yok. Gerçekçi olanlar bunları görür. Depresif bakar. Diğerleri de başarı gibi, sanat gibi, kişisel gelişim gibi kariyer gibi aile olmak gibi aşk gibi şeylerle bu gerçeklerin üzerini örter bunlarla oyalanirlar. Bunlar da gerçekçi bakış açısına sahip olamaz. Ölcem ben diye düşünmez. Ben niye öluyorum sen öl der. :)

     

    Yaşamayı kar zarar hesabı gibi değerlendirme. Mesela yaşlanma, hastalık gibi ölüme yakın olma durumlarını ve ölümün kendisini "zarar" olarak görme. Yaşadığın zamanı hiç yoktan eline geçmiş bir piyango gibi düşün. Onu kâr olarak gör. Bir yerde görmüştüm, bilmem ne dilinde "bir şey kaçınılmaz olduğunda ona karşı duyulan korkunun bitmesi" anlamına gelen bir sözcük vardı. Ölüm mevzusu da böyledir. Yazdıkların karamsarlığa kaymış, negatif taraftan bakmaya saplantılı hale gelmiş birininki gibi duruyor ve depresyon belirtisi gösteriyor. Sen bir psikiyatriste falan git istersen. Ama kafeini de bırak, kıps.

  5. 22 dakika önce, teogoni yazdı:

    Çok mantıklı bir yorum. Sonuçta öleceğiz. Belki de saçma sapan bir anlık anomali belki kanser belki kaza. Sanki 100 sene yaşayacağımız garanti de antidepresan kullansam zararlı mı diye hesap ediyoruz. 

     

    Valla annem 14 senedir her gün yüksek dozda kullanıyor. Bir şey olduğu yok.

  6. 7 dakika önce, teogoni yazdı:

    Aslında çay içince ben de kötü hissediyorum. Sizce çayı komple biraksam çok rahatlar miyim. Beyni gerçekçi depresif çalışanlar, düşünen insanlar. Diğerleri zaten laylay lom. Biz o yüzden bu sitedeyiz. 

     

    Tamamen bırak ya da sadece sabahları iç. Kafein'in anksiyeteyi tetikleyen bir şey olduğu biliniyor. Sigara ise çok daha fena.

  7. On 02.08.2019 at 23:20, teogoni yazdı:

    ...Demekki bu beyin yeterli randimanda sinirsel trafigi calistiramiyor. Bu da buyuk ihtimal serotonin gibi noratransmitterlerin olmasi gerektigi yerde olmasi dozda bulunamamasi yuzunden. Buyuk ihtimal 50 bin yil once bu tip bir organizma dogal secilim ile elenip gidecekti...

     

    Aslında gitmeyecekti çünkü çağımızdaki stres etmenlerinden hiçbirisi 50bin yıl önce yoktu. O zamanlarda tek derdin karnını doyurmak olurdu, anksiyeten av bulana kadar sürer, akşam yemeğini temin ettin mi kabilendekilerle beraber neşeyle hasbıhal ederdin.

  8. 5 saat önce, SatanistDeğilim. yazdı:

    Bana gelmez öyle işler.

     

    Öyle işler derken? Fiziksel olarak yapılan işler mi?

    Bizim yanımızda sağlık ocağında biraz samimi olduğum bir doktor vardı. Adam yakındaki dönerciyi kastederek "Bu adamlar benden fazla para kazanıyorlar. Para ticarette." diyordu.

    Ayrıca 29 yaş bir zanaat öğrenmek için geç değil.

  9. 11 saat önce, SatanistDeğilim. yazdı:

    3.resimdeki meymenetsiz nasıl oldu da 20 yıldır iktidarda? İlahi bir güç var işte yürü ya kulum diyor.  Bu adama aynı zamanda Çal ya kulum demiş. 

     

    İlahi güç değil bro küreselci elitler, ulus-devlet ideolojisini tamamen bitirmek için onu seçti.

  10. On 10.08.2019 at 18:03, nogodbutAllah yazdı:

    31:10: { خَلَقَ ٱلسَّمَٰوَٰتِ بِغَيْرِ عَمَدٍ تَرَوْنَهَا وَأَلْقَىٰ فِي ٱلأَرْضِ رَوَاسِيَ أَن تَمِيدَ بِكُمْ وَبَثَّ فِيهَا مِن كُلِّ دَآبَّةٍ وَأَنزَلْنَا مِنَ ٱلسَّمَآءِ مَآءً فَأَنْبَتْنَا فِيهَا مِن كُلِّ زَوْجٍ كَرِيمٍ }

    "Allah, gökleri görebileceğiniz direkler olmaksızın yarattı. Yeryüzüne de, sizi sarsmasın diye sabit dağlar yerleştirdi ve orada her türlü canlıyı yaydı. Gökten de yağmur indirip orada her türden güzel ve faydalı bitki bitirdik."
     

    13:2: " اللَّهُ الَّذِي رَفَعَ السَّمَاوَاتِ بِغَيْرِ عَمَدٍ تَرَوْنَهَا": " Allah gökleri, görebildiğiniz direkler koymadan, denge ve çekim kanunu işleterek yükseltip tutan"(ahmet tekin meali)

     

    Böyle cengaver tefsirciler neden Avrupalılar bilimi geliştirmeden evvel ortaya çıkmamış ki yahu? Araplar yüzyıllarca haşerat şeklinde yaşadı, halbuki tefsirci abi gibi bu ayetin hakiki anlamını kavrayabileseler var ya, öf öf muğ-de-şem bir şey...

  11. On 09.08.2019 at 01:06, Faşist Ateist yazdı:

    Bu forumda da sanırım ateistdüşünce diye bir nicki olan arkadaş açmıştı bununla ilgili bir konu. Atatürk de Türk çocuklarının sünnet olmasını yasaklamak istemiş ama ömrü yetmemiş. Eğer bu doğruysa Atatürk'e olan sevgi ve hayranlığım daha da çok artar.

     

    Atatürk'ü gözünüzde ne kadar yüce bir yere koyuyorsunuz yav? Diyanet İşleri'ni kuran adam sünnet gibi İslam'ın temelinde olan ritüeli mi engelleyecek? Atatürk'ün eksik yaptığı ya da yanlış yaptığı ne kadar şey varsa "Yav yapacaktı ama ömrü vefa etmedi, bak görüyor musun, cık cık" diyerek savunmaya geçiliyor.

     

    On 09.08.2019 at 01:06, Faşist Ateist yazdı:

    İnsan hakları denince mangalda kül bırakmayan Batı'nın bu sapıklıkla herhangi bir mücadele vermemesinin sebebi nedir?

     

    Çünkü modernist dönem geride kaldı ve değişik ülkelere mensup toplumların kaynaşmaya başladığı bu dönemde multikültüralizm denen bir "fallacy" aşağı toplumların aşağılık adetlerinin hoş görülmesine sebep oluyor.

  12. On 10.08.2019 at 09:10, sinekcan yazdı:

    Ben yaptırmak istemiyorum lakin oğlum ilerde bu durumun yaratacağı sorunları yaşayacaktır.

     

    Ne sorun yaşayacak abi, devlet kurumlarında çük teftişi mi yapılıyor? Alttan gelen nesillerle, toplum tam tersine böyle şeyleri umursamayacak duruma doğru evriliyor, hele ki senin oğlun 2 yaşındaysa.

     

    On 10.08.2019 at 09:10, sinekcan yazdı:

    Gerek toplumsal gerekse ilerde bir kız arkadaşı olduğunda sünnetsiz olması ona sorunlar doğuracak biliyorum.

     

    Öyle bir kızla birlikte olmasın o da.

  13. On 07.08.2019 at 11:04, SatanistDeğilim. yazdı:

    Herkese esenlikler dilerim. 29 yaşındayım ve elimde rahatça öğrenim görecek miktarda nakit var. İş kurmayı düşündüm ama batma riski olduğu için ve içimde okuma tutkusu olduğundan eğitime yönelmek istiyorum. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim. Üni bitiminde 33-34 yaşında olacağım galiba. Tarih ve Felsefe düşünüyorum. Atamam yapılabilir mi? Yaşımdan ötürü sıkıntı yaşar mıyım? Tecrübelerinizi aktarır mısınız

     

    Reyiz üniversite diplomasının değerli olduğu zamanlar geride kaldı. 2010 civarı falan tamamen bitti o iş. Bir iş kolunu gözüne kestir ona çırak olarak gir öğren sonra o işin tüccarı olmaya çalış.

  14. On 20.06.2019 at 17:42, teogoni yazdı:

    Hayatım boyunca en hafif antidepresanlardan birini kullansam bu benim bedenime çok zarar verir mi? Ya da zarar verir mi?

     

    Nirmal hayatimda, alıngan, kararsız, sorumluluktan kaçan, özgüvensiz, çekingen, ürkek, panik, sosyal fobik, canı sıkkın, içi daralan, ataletini yenemeyen biriyim. Antidepresan kullaninca bu etkiler nerdeyse kayboluyor. 

     

    Hal böyle olumca antidepresan kimyasal olduğu için kullanmaktan korkuyorum. Ama kullanmayınca da hayatım hayat değil. 

     

    Hayatım boyunca en hafif antidepresanlardan birini kullansam bu benim bedenime çok zarar verir mi? Ya da zarar verir mi?

     

    Lütfen yaşı kemale ermiş kişiler ya da içinizde bilime merakli olan olabilir, doktor olan olabilir cevaplarsa sevinirim. Lise çağı, üni cağı da yorum yapabilir ama biz kimin ne derecede bir hayat tecrübesi var bilmiyoruz burada. 

     

     

    Kardeşim antidepresanlar ve diğer ilaçlar kimyasal değildir. Vücuduna yiyecek ve içecek olarak giren diğer şeyler gibi biyokimyasaldır. Senin kendi vücuduna yapacağın en büyük iyilik günlerini sıkıntısız ve mutlu geçirmektir. Yani kullan, kafanı diğer şeylere takma.

  15. On 15.12.2018 at 11:01, Magnesia yazdı:

    30 yıl Türkiye'de yaşamış bir yabancının Türkçe'si kırıktır, ana dili Türkçe olanlardan hemen ayrılır. Geçenlerde 90 kusur yaşında bir Yahudi kadını ziyarete gittim. Kendisi İspanya'da yetişmiş, 18-20 yaşlarında Türkiye'ye gelmiş. Yani 70 yıldır Türkiye'de yaşıyor, ama hala Türkçesi kırık, oturmamış...

     

    20 yaşında hangi ülkeye yerleşirsen yerleş aksanlı konuşursun. Sadece Türkçe için değil her dil için geçerli o dediğin.

     

    On 15.12.2018 at 03:18, fumes yazdı:

    Ama cumle kurmaya gelince yuklemin sonuna ozne eklemek ve gelecek/gecmis zaman ekleri yerlestirmek yabancilar icin cok zor. Ingilizce de ise bunlari ozneyi ayri yazip, zamani da yardimci fiilerle rahatlıkla saglayabiliyoruz.

     

    Hocam yüklemin sonuna özne ve zaman kipi eklemek (conjugation) zilyon tane dilde olan bir özellik. Sen sadece İngilizceyi baz almışsın. Almanca'da özneye göre çekim vardır örneğin.

     

    On 15.12.2018 at 16:13, Magnesia yazdı:

    Türkçe'nin gramer yapısı batı dillerinden farklıdır ve daha zordur. Suffix kavramını anlayamamışsın, sana kolay emme ecnebi için bir kabus. Suffix kullanımının çok da net bir kuralı yok. Sert ünsüzlerin yumşaması kuralını bir yabancıya öğret de göreyim... Dediğim gibi bir fiilin arkasına ekler yaparak cümle kurulabilir, batı dillerinde böyle bir şey yok. Bunu öğrenmek ancak ana dil öğrenirken kolaydır.. Sonradan Türkçe öğrenmiş birini bulursan incele , bak bakalım ne kadar suffix kullanıyor...

     

    Türkçe genel kanaatle öğrenmesi zor olmayan diller arasında geçer. Senin dediğin tamamen farklı bir dil ailesine geçerken afallama.

    Sert ünsüzlerin yumuşaması consonant mutation adı altında birsürü dilde mevcuttur. Örn: confess - confession, son ünsüz değişti.

    Suffix kullanmama anadilini konuşurken sahip olduğu alışkanlıkları devam ettirme meyili sadece. Ayrıca batı dili derken Fince mesela Türkçe gibi agglutinative bir dildir.

  16. On 18.12.2018 at 12:51, Klonopin yazdı:

    Merhaba,

     

    Beni yanlis anlamissiniz. Ya da ben anlatamadim.

     

    Ben sadece sasirtan filmler istemiyorum. Karanlik bir tema isleyen, psikolojik gerilim filmlerini istiyorum. Ve filmin de insana bir sey ogretmesini istiyorum.

     

    Var mi boyle filmler?

     

    Requiem for a Dream, Kelebek Etkisi... Baska?

     

    In the Mouth of Madness --- karanlık tema + psikolojik gerilim

    https://www.imdb.com/title/tt0113409/

     

    Cube

    https://www.imdb.com/title/tt0123755/

     

    Candy --- eroinman bir çifti anlatıyor, requiemi beğendiysen eğer

    https://www.imdb.com/title/tt0424880/

     

    The Thirteen Floor

    https://www.imdb.com/title/tt0139809/

     

    Aklıma bunlar geldi

  17. On 17.06.2015 at 09:19, BrainDamage yazdı:

    Birçok yerde bunun tartışması yapılıyor. Türkçe'ye kaba diyenler var, yetersiz diyenler var, barbar toplum özellikleri taşıdığını, düşünce aktarırken zayıf kaldığını savlayanlar var. Bense, yabancı bir arkadaş sayesinde(Leh) Türkçe'ye neredeyse tapar duruma geldim. Lehçeye baktığım zaman Türkçe gerçekten kolaylıklar diliymiş diyorum. Siz Türkçe hakkında ne düşünüyorsunuz?

     

    "barbar toplum özellikleri taşıdığını, düşünce aktarırken zayıf kaldığını savlayanlar var" Bunları kim söylüyor? Bu dediklerinizi tespiti yapan kaynaklara da referans vererek detaylandırsaydınız keşke. Barbarlıktan kalma unsurlar neler ve hangi sorunlara yol açıyorlar mesela? Yda düşünce aktarırken neden zayıf kalıyor, kelime haznesi yüzünden mi?

    Buralardaysan cevap ver reyiz:ders:

  18. Amma duyar kastınız be! Ahaha "Araplara haksızlık yapılıyor, kimse terörist olmak istemez, İsrail'in eşitsizliğine başkaldırıyorlar..." falan filan.

    Arrablar ne menem topluluktur ki onlara haksızlık yapılsın. İsrailliler bunları eskiçağ köleleri gibi kırbaçlayarak çalıştırsa bile haksızlık diyemem çünkü Arrabın fıtratında s*kilmek vardır.

    İsrail s*kmese, ABD, İngilitere s*kmese, bunlar bir mesele yaratır birbirlerini s*kerler.

    Bir politik meselede tarafınızı haklıya haksıza göre değil de kim insancıl kim insanlık düşmanı diye seçin.

    Arrab terörist örgüt kursa ne olur kurmasa ne olur ya. Kendileri default terörist zaten. Evet İsrail islamcı teröristleri islamcı terörist yapıyor, haklısınız.

    Ayrıca neden Mısır'a gidemiyorlar anlamadım. Sınırdaşlar.

  19. 1 saat önce, Ulusalcı yazdı:

    Ülkücüler olsa olsa Arap milliyetçisi olur. Tanrı kelimesinden bile rahatsızlık duyan, Tanrı Türk'ü korusun yerine Allah Türk'ü korusun diyen adamdan Türk milliyetçisi falan olmaz.

     

    Gerçek Türk milliyetçileri Kemalistler ve Atsızcılardır.

     

    Ülkücü - milliyetçi - Kemalist aynı şeydir. Ayrı bir konuda yazdım. Sadece, Kemalizm okumuş aydın kesimi tavlar, ülkücülük ise sokak serserilerini. Farklı sosyal kesimleri etkileyebilmeleri için farklı isimleri var bunların.

     

×
×
  • Yeni Oluştur...