Jump to content

wespe

Yeni Üye
  • İçerik sayısı

    7
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

wespe Hakkında

  • Derece
    Newbie

Güncel Profil Ziyaretleri

741 profil görüntüleme
  1. Kendini yapan ne demek ya? senin bilinçli olarak yaptığın bir şey yok kaç kere söylemem gerek? genlerdeki kodlar gereği zigot bölünerek büyüyor senin veya benim yaptığım bir şey yok burada. Kontrol genlerde yani. Bu genler nasıl böyle oldu dersen cevap milyonlarca yıllık evrimdir, bunu inceleyen koskaca evrimsel biyoloji dalı var. Akıllıca tasarlanmış bir canlıda alerji olmaz. Hatalı evrim veya gereksiz evrim sonucu olarak alerjiler olur.
  2. Niye her şeyi yapabilir demek olsun ki? evrim diye bir şey var uzmanı değilim ben ama az çok biliyorum. Milyon yıllardır evrimleşmiş genler, sperm ve yumurta birleşince içindeki kodlanmış genler gereği zigot gelişiyor ve fetüs oluyor. Dediklerin hepsi bu yüzyılda komik şeyler. Hepsinin bilimsel açıklaması, delili var. Embriyo oluşumu, canlıların kökeni vb. hepsini inceleyen bilim dalları var. İnsan tasarlanmışsa niye çok basit alerjik sorunları var?alerji deyip geçme tasarlanmış bir canlıda niye böyle saçma bir sorun olsun ki? veya iki ayak üzerinde durmanın bir sonucu olarak kadınların te
  3. "Eğer "Kendi kendini oluşturuyorlar" diyorsan şayet. Neden acz içersin de kıvranarak yaşayıp sonrada ölümü tadıyorlar" diye sorarım sana." Evren kendi kendine olabilir dedim ben, benim demem bir şey değiştirmez zaten big bang teorisi var. Yazdığın "neden ölüyorlar"sorusu çok saçma. Canlı organizmalar ölüyor evet, ben ilah oluyorlar mı dedim?Cevap olmamış diyeceğine hatamı söylersem sevinirim.
  4. Kendi kendilerini olusturmak yanlış olmuş biraz sanki isteyerek olusuyorlar gibi bir anlam cikiyor. Canlı organizma uygun ortamda uygun elementlerle oluşmuş olabilir, evrimlesmis olabilir ama kendi kendini oluşturma denmez buna, oluşma denir isteyerek olmaz yani. Gezegenler patlamayla oluşmuş olabilir ama bunu akıllarını kullanarak istemli yapmazlar. Kutle cekimi veya kaldırma kuvveti gibi bunlar istemli değil ama oluyor başka bir gezegende daha değişken belki. Siz beni tamamen yanlış anlamissiniz sanirim? Ayrıca son satırda "taklit ten kalmak tahlile çık" derken?
  5. Tanrinin olmamasi ihtimalini goz onunde bulundurmus ama bu evren kendi kendine nasil olusur ki o halde bir tanri vardir diyerek tanriya inanmaya devam edenlere yazmistim. Tanri veya onu yaratan tanri(lar)in kendi kendine olusmasi ihtimalinin bu evrenin olusmasindan cok daha mantiksiz oldugunu soylemeye calisiyordum yoksa tanri varsa onu kim yaratti ki demek istemiyorum tabi ki, tanrinin kendi kendine olustugunu varsayarak actim konuyu. Ayrica, dediginiz gibi dogmalari olan insanlarin bunu anlamasi icin ciddi bir zaman lazim.
  6. Nasil olustugu hakkinda elle tutulur teoriler olan dunyanin, evrenin kendi kendine olusacagina inanmiyorsunuz ama HERSEYI yaratan, dusen yapraktan meteorlara kadar herseyi kontrol edebilen(dinazorlari bitiren meteoru unutmus heralde), her yaptiginizi izleyen, ne dusundugunuzu bilen, hicbir ihtiyaci olmayan evrenden cok daha karisik bir varligin kendi kendine olustuguna inanabiliyorsunuz bu nasil bir celiskidir?
  7. wespe

    Öldükten sonra ne olacak

    Hayatin gercekleri bu kadar aci oldugu icin insanlar dine baglanmistir zaten. Adelet insanlarin aci deneyimler uzerine uydurdugu bir seydir. Dogaya bak hic adelet var mi ? daha 5 ay yasayamdan canli canli yenen ceylan icin nerde adelet? tanri olusturdugu evrene adelet filan koymamis, sonucun insanlarin cogu icin cehennem ve SONSUZ ickence oldugunu insanlari yaratmadan once bildigi halde ihtiyaci olmadigi insanlari yine de yaratmis. Dunyada o kadar mazlumun aci cekecegini bildigi halde yaratmis. Niye ihtiyaci olmadigi bir test icin? Kendisinde adelet, merhamet yok ki zaten. Azıcık ade
×
×
  • Yeni Oluştur...