Jump to content

Boyla Kutlug

Üyeliği Sonlandırılmış Kullanıcı
  • İçerik sayısı

    536
  • Katılım

  • Son ziyaret

Boyla Kutlug kullanıcısının paylaşımları

  1. Boyla Kutlug

    CHP'den Kürt Sorununa

    Thravelyn, Kürtler anadillerinde okuyup yazmayı anayasal hak olarak bir Sinoplu'dan bir Çankırılı'dan daha fazla layıklar. Kürt dilinin eğitim dili olmasına çemkirenler ancak yobazlar ve ırkçılardır.
  2. Boyla Kutlug

    güzel bir ateist sosyal ağ sitesi

    Hakan Atabaş ve Fatih Arslan, geçen yıl Bitcoin'e rakip xtremcoin adında kripto para geliştirdiler. PTTmessenger ve medya social ugulamalarının da mimarları onlar galiba. Ama yaptıkları uygulamaları, teşvik aldıkları devletin kurumları kullanmıyor. Burası tuhaflaştırıyor olayı. Devlet 10 Milyon TL teşvik veriyor Hakan Atabaş ve Fatih Arslan'a. Onlar da Geliyoo'nun yazılım altyapısına harcıyorlar10 Milyon TL'yi ama ürünü kullan kimse yok. Yeni çıkan PTTmessenger uygulaması whatsapp kalitesinde ama onun da kullananı olmayacak gibi.
  3. Boyla Kutlug

    İslam kadının yeri konusunda küçük bir demeç

    Müslüman kadınların hiç mi suçu yok dedirten cinsten videolarla doldu ortalık ama hâlâ erkeklerin kabahati kadınlardan fazla. Diyarbakır'da camide 12 yaşındaki çocuk, imamın tacizine uğradığını akıl ediyor ve polise giderek şikayetçi oluyor ama kızın babası T.İ. şikayeti geri alıyor ve çocuğunu azarlıyor. Düşünün şimdi toplumda böyle bir zihniyete sahip erkeklerle taciz ve tecavüzün önüne geçilebilirmi?
  4. Boyla Kutlug

    CHP'den Kürt Sorununa

    CHP kongre sonrası Kürt sorununa çözüm getirecek konumdaki tek parti olduğunu ortaya koydu. Önümüzdeki başkanlık seçimlerinde HDP'den ve AKP'den CHP'ye oy geçişleri olacaktır. Ve gerçekten anayasal ortamda AKP'nin dinci şirretine mecbur kalmadan bu işi başarabileceğine inanıyorum.
  5. Boyla Kutlug

    yeni bilim dergisi

    Türkiye'de yayımlanan Alman Focus dergisi, son sayısının kapağını "Almanya'da islam" konusuna 13 sayfa ayırdıktan sonra "Focus Dergisi bir süre yayınlanmayacaktır. Değerli FOCUS okurlarına, ilgi ve anlayışınız için teşekkür ederiz" açıklamasını yaptıktan sonra veda etmişti, hâlâ öyle gözüküyor focusdergisi.com'da ama in Deutschland focus.de yeni sayılarını online devam ettiriyor. Focus'un dergi kapatması sadece Türkiye için geçerli yani.
  6. Boyla Kutlug

    Kuran' a Küfür

    Nurcular, Risale-i Nur'un, Kur'an'ın malı olmasının açıklamasını yaparken, Risale-i Nur her asra hitap eden bir ilaç olmasından dolayı, Risale-i Nur Kur'an'ın malıdır diyoruz açıklamasıyla, Bediüzzaman Said Nursi'yi başka bir açıdan savunmayı sürdürüyorlar. Demekki kuran'da her asra hitap eden bir ilaç olma özelliği olmadığı için müslümanlar Risale-i Nur'a mecburlar.
  7. Boyla Kutlug

    Tanışmanızı istediğim bir Hatun

    Zineb Rhazoui islam hakkında abartılacak kadar büyük eleştiriler yapmıyor. Türkiye'de Zineb Rhazoui'nin eleştirilerine bin basar eleştirileri Mine Kırıkkanat yapmıştır.
  8. Boyla Kutlug

    Allahın boyna doladığı Kuş!

    Eski mısır'ın Ammit - Amemet ve Apep - Apophis tanrıları, cin veya iblis sınıfından islama girdiler. İslamdaki adları değişmiş ama cins adları ve görevleri aynı. Cin veya iblis olarak insanlara musallat yaratıklar sanılıyorlar.
  9. Boyla Kutlug

    İslam`da canlıların ruhu-hayaleti yoktur

    İslamda ruh yoksa muhammed'in miraç isra yürüyüşü nasıl gerçek olabilir? gerçekten burak - lamassu adlı katır'a binip uzaya mı çıktı? miraç ruhsal bir deneyimdi diyorlar sonra islamda ruh yoktur diyorlar! Çelişki değil de nedir bu?
  10. Atatürk'ün Ehl-i Beyt soyundan geldiğini söyleyen müslüman profesör Haydar Baş'ın ateist versiyonudur Celal Şengör. AKP tarzı siyasal islamcı değildi Fatih Sultan Mehmet, bu nedenle Celal Şengör'e tuhaf geliyor. Fatih Sultan Mehmet ve Atatürk laik müslümandılar denilerek en gerçek tespit yapılmış olur aslında. Fatih Mehmet hristiyan olsaydı, islami kültürünü benimseyerek Osmanlı toplumuna aşılamaktansa, ki bu zor olanıdır, daha kolayını seçerek islamdan uzaklaşıp hristiyan balkan ahaliyi toplum dinamiği yapardı. Belki biz de bu sayede yeşillenirdik biraz ama Fatih Mehmet ve Atatürk, islamın yo
  11. Boyla Kutlug

    Allah gaybı bilmiyormuydu?

    İslamda birçok şey istakaya çıkmış, işlev görmüyor. Peygamberi allah'la konuştuğu halde allah savaş sonucunu enfal 65. ve 66. ayetlerinde muhammed'e yanlış veriyor. Sizden yüz kişi olursa, kafirlerden bin kişiyi yener diyor sonra muhammed'i yalancı çıkarmak için yüz kişi olursa iki yüz kişiye galip gelirler. 100 müslüman 1000 kafire bedeldi hani? Ne oldu da 100 müslüman 200 kafire bedel olacak şekilde değişti? islam dini kurulduğundan beri bu yalanlarla döndürüyor çarkını.
  12. Boyla Kutlug

    Nihat Hatipoğlu denen şarlatan

    Nihat Hatipoğlu'nun asparagas Nasa haberini televizyonda gerçekmiş gibi anlattığı video'yu youtube ve izlesene den kaldırmışlar. http://alkislarlayasiyorum.com/icerik/265969/nihat-hatipoglunun-asparagas-nasa-haberini-gercek-sanip-televizyonda-anlatmasi alkislarlayasiyorum video oynatıcısında hâlâ duruyor.
  13. Boyla Kutlug

    Ümmü Gülsüm'ün Kısa Yaşamı

    Para uğruna, Bitcoin hedesi uğruna dede'sinden nine'sinden 8 yaş büyük bir kodaman adamla evlenen genç kızlar bugün bile varlar. Muhammed'in torunu Ümmü Gülsüm ile evlenen Hz. Ömer'in yaşına yakın bir evlilik modern Türkiye'de oldu. Hababam sınıfının Hayta İsmail karakterini oynayan 62 yaşındaki Ahmet Arıman, kendisinden 39 yaş küçük olan 23 yaşındaki Kader Kaynak'la evlendi. 62 yaşındaki Ahmet Arıman : "Kader (23 yaşında) 30 yaşında olsaydı evlenmezdim, memesi sarkmış olurdu" diyerek meşaz verdi cümle âleme!
  14. Boyla Kutlug

    Rum suresi yeniden

    616 yılındaki savaşta Rumlar hristiyan oldukları için ehli kitaptan sayılıyorlardı. İranlılar ise ahirete inanmayan kitapsız milletten idi. Aynı zamanda iranlıların o savaştaki kralı/kisrası 2.Hüsrev, Muhammed'in islam'a davet mektubunu yırtan Kral/Kisra olması sebebiyle de allah'ın ayrıca sevmediği bir kişi idi. Tebliğ mektuplarını yırtan 2.Hüsrev'den dolayı allah rumların tarafındaydı ama 2.Hüsrev'in göreceği lanet tek bu değildi. Kisra II. Hüsrev, 628 yılında öz oğlu Şirviye Perviz tarafından öldürülüşü gerçekleşecekti ve bu cinayeti Muhammed gaybi olarak medine'deki çadırından görecekti.
  15. Boyla Kutlug

    Fussilet 41 ve Unutulan Fiil

    "İnandığınız allah'ın peygamberini güçlendirmek için savaşın" demeyi, "ey iman edenler, acı bir azaptan kurtaracak ticareti size göstereyim mi? allah yolunda cihad edin/saff 10" şeklinde harmanlamasını bilmişler ama fussilet 41'de ayetin cümlesini yarım bırakıp başka cümleye başlamışlar. Acele etmiş olabilirler. Kuran anlaşılamaz olsun diye birileri zerafetle yazmışcasına ayetlerin anlaşılamaması bundan ya zaten. "Anlamanız için onu Arapça bir Kuran kıldık" diye yazmışlar ama anlayan beri gelsin! Kuran'ın anlaşılamazlığı, anlaşılabilirliğinden kat-kat ötede oluğu için artık araplar bile ayetle
  16. Boyla Kutlug

    Kuran ayetleri ile Evrim Teorisi çelişir mi?

    Kuran'da evrim olsaydı allah düzgün bir üslupta anlatırdı bunu. Muhammed'in seks hayatını düzenleme konusunda hassas bir kitap, düzgün bir üslupta nasıl yazıldıysa onda hucurat suresi, aynı hassaslık tatavvur beşeriyye (human evolution) suresine de gösterilirdi. Muhammed'in evlatlık karısını yatağına almasına ayet yazan allah, prokaryot ökaryot endosimbiyotik diyecek arapça laf mı bulamamış?
  17. Boyla Kutlug

    Barzani den Açıklama!!!

    Her millet gibi Kürtlerin bağımsız olmaya hakları var. Bağımsız Kürdistan, TC'ye karşı bugünkü Irak devletinden daha evla bir devlet olacağı o kadar bariz olmasına rağmen AKP, kendi parti ideolojisi çıkarlarına öncelik verdiği için Kürdistan'ı engellemeye çalışıyor. Engelledikçe AKP'nin politik iğrençliği zirve yapıyor. TC'deki Kürtleri gütmenin zorlaşacağı muhakkak ama onlar için akp savaş çıkarır mı göreceğiz bunu.
  18. Boyla Kutlug

    laiklik

    Devlet okullarında "andımız" marşı kaldırıldı diye ümitlendik ki bir ideoloji çocuklarımızın beyninde pas tutmayacak artık... ama mâlesef andımız okutması gitti, "İslam yemini" okutması geldi. Çocuklara "Elimizde kuran, kalbimizde iman, müslümanız müslüman, yaşasın islam" şeklinde, andımız okutmasıyla aynı ağırlıkta ideolojiyi dayadılar. Bu islam yemini okutması denilen uygulamanın yayılmasına izin verirlerse, erken yaşta toplumumuzun paslı zihinler yetiştirmesinin önüne geçemeyiz.
  19. Boyla Kutlug

    kuranda dünyanın şekli.

    Kur'an "güneş bir karar yerine doğru akıp gitmektedir" dediği yasin 38'de, Gök kubbeli fanus içindeki düz dünyanın doğusundan batısına doğru güneşin akıp gittiği kastedilir. Solar apex yörüngesi boyunca vega yıldızına doğru hareket ettiği kastedilmez. Yasin 38'de solar apex yörüngesi ve vega yıldızı hakkında bilgi verilmez zaten.
  20. Boyla Kutlug

    Cinler

    Komünist ve ateist olmalarına rağmen bazı Çinliler, cinlerin varlığına inanıyorlar. Çinlilerin kuei (cinler), shen (ruhlar) dedikleri yaratıklara inanmaları karanlık korkusundan aslında. Geceleyin mezarlara saldıran cinlerinin, cesetleri yediklerine inanıyorlar. Geceleyin mezarlıktan geçerken rüzgar esiyor, mezarlıktaki ağaçların yaprakları hışırtı sesi çıkarınca, sanıyorlarki cinler, ölülerin cesetlerini yiyorlar. Tamamen çocuksu bir karanlık korkusundan kendilerine kuei (cinler), shen (ruhlar) alemi yaratmışlar.
  21. Boyla Kutlug

    Komuta Kademesi tam tekmil camide

    Türkiye'nin Hilful-Fudul Cemiyeti akp istedi, Genelkurmay başkanı Hulusi Akar'ın eşi Şule Akar, 30 ağustos resepsiyonunda okunan Kuran'ı, başörtüsü takarak dinledi ve sonra dua etti. Acaba duası nasıldı merak etmiyor değilim. Beceripte adam akıllı bi darbe yapamadığı için hulusi akar'a mı beddua ediyordu, yoksa tayyip reis'e mi belli değildi.
  22. Melekler allah'ın arşı denilen tahtına gidip geliyorlar zaten yani evrende allah'ın sabit bir mekanı var. Melekler o tahtı veya arşı ziyaret ediyorlar. Dünyadaki görevleri, eylem planları, allah tarafından orada kendilerine tebligat ediliyor. Meleklerin o sabit mekana varış süreleri de ayetlerde yazıyor. Melekler ve Cebrail 50 bin yılda oraya yükselip çıkar. Bu mesafe bir yöne doğru kat edildiğine göre, allah'ın arşı o kat edilerek biten mesafenin dolaylarında bir bölgede olmalı.
  23. Boyla Kutlug

    Fethullah Terörist de Diğerleri Niye Değil?

    Bizim memlekette mağdur olan kimseye karşı, ilgi ve alaka empatisi gösterilir. AKP'nin mağduriyet edebiyatı üzerinden prim yapması bundan. Bizde düğünlerde düğün arabasına gelin arabası denir. Çünkü mağdur olan, başına bir fiil gelip onunla baş etme mücadelesini, gelin gibi kimseler yapıyor. Saf halkımız akp'yi yeni gelin gibi mağduriyette kararlı bir parti olarak gördüğü için akp yıpranmıyor. AKP kurmayları, Menzil tarikatı önünde çömelmiş, Nakşi tarikatı önünde domalmış, Taliban tarikatı önünde göğermiş, akp'li seçmenler açısından olumsuz değil tüm bu hareketleri.
  24. Boyla Kutlug

    Kuran'a göre yıldızlar kayıyormuş.

    Halk ağzında meteor kaymalarına nasıl yıldız kayması denilmişse, kuran'da öyle demiş. Kur'an halk ağzıyla yazılmış varoş bir kitaptır. Yıldızlar kaymazlar, süpernova evresinden sonra patlayarak yok olurlar. Güneşi sayarsak dünyaya en yakın yıldız güneştir ve 8 ışık dakikası (149.6 milyon km) uzaklıktadır. Güneşi saymazsak dünya'ya en yakın yıldız Proxima Centauri'nin ise dünyaya uzaklığı 4,243 ışık yılıdır. Yani yıldız kayması safsatadır ve Kur'an bu halk ağzı safsatasını, allah'tan gelen vahiy bilgisi şeklinde aynı varoş halk'a pazarlamıştır. Dünya'dan görülemeyen yıldızların kaydıklarını idd
  25. Boyla Kutlug

    İsrail�e dahice boykot

    Hayatımda kaçıncı kez israil'e yapılan protestolara tanık oldum. bugün yine günlerden israil'e protesto günü. Yenikapı'daki israil'e protestosu mitinginde slogan ilginç geldi bana. "israil güçten anlar" sloganıyla güç türkiyede, flistin ise götü yamalı bir çocuk olarak afişleri hazırlanmış. gerçek bu zaten ama rencide etmiyor değil hani.
×
×
  • Yeni Oluştur...