Jump to content

albatillademir

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    35
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

albatillademir Hakkında

  • Derece
    Advanced Member

Güncel Profil Ziyaretleri

Güncel ziyaretçiler bloku aktif değil. Diğer kullanıcılar son ziyaretçilerinizi aktif edene kadar göremezler.

  1. albatillademir

    15 Temmuz Darbe Teşebbüsünü Kimler Yaptı?

    Orduda üst düzey pozisyonlarda olan tanıdıklarıma göre orduda kıpırdamalar var, yakında sürpriz olabilir. Haziranın sonlarına doğru.
  2. albatillademir

    15 Temmuz Darbe Teşebbüsünü Kimler Yaptı?

    Ama ergenekoncu subaylar orduya geri dönüyor 15 temmuz'dan sonra. Buna ne diyeceksin? Bu darbe sapına kadar Fetö nün işidir.
  3. albatillademir

    Atatürk diyaneti neden kurdu?

    Ne denirse densin, tek bir amacı vardır : ılımlı islam ve dini kontrol altında tutmak. Bundan başka bir amacı mamacı görevi morevi yoktur arkadaşlar.
  4. Son zamanlarda SADAT denilen bir yapıdan bahsediliyor. SADAT'ın başındaki şahıs da 28 Şubat sürecinde irtica nedeniyle ordudan atılan Tug. Adnan Tanrıverdi. Kendisi İslamcı bir şahsiyet. 15 Temmuz 2016 darbesinden sonra başdanışmanı olmuş. SADAT'ın sitesine girip kendisinin darbe girişimi ile ilgili bir röportajını okumuştum, şu kısıma bakın: Kuvvet komutanlıkları Milli Savunma Bakanlığı(MSB)’na bağlanarak personel alımı, eğitimi, yetiştirilmesi; Milli Savunma Üniversitesi kurularak, harp okullarının direk MSB’ye bağlanması, harp okullarına alınacak personelin MSB tarafından seçilmesi,
  5. albatillademir

    Ben Darbeciyim....

    İsim benzerliği+orda binbaşı yazıyor. Görmüyor musun?
  6. albatillademir

    Ben Darbeciyim....

    Ordu ne olursa olsun, bakın ne olursa olsun rejimin koruyucusudur. Sınır koruyuculuğu değil bu iş, üstünde devlet olmadan toprağın korunması birşey ifade etmez. Yani devletin de koruyucusudur, devletin rejimi de bellidir. Biz bunu deyince darbeci oluyoruz, askeri siyasete karıştırıyormuşuz. Hadi oradan ama neden? Son gelişmeler cidden iyi değil ve İran devrimine yol hazırlanıyor resmen. Bir ordu kalmıştı, onu da resmen lagvettiler, bu kurdukları milli savunma üniversitesine kimlerin alınacağını tahmin edersiniz. SADAT denilen bir yapının da akp güdümünde çalıştığına dair şeyler dolanıyor
  7. albatillademir

    Darbe olmayacağını sanmak

    Esasında çok ilginç gelişmeler yaşanıyor. Asker daha da etkinleşiyor, doğuda birçok yer artık askerin elinde ve askeri güvenlik bölgesi ilan edilmiş durumda. Batıda ise cemaatler temizleniyor. Asker çok büyük rol oynuyor. Daha büyük hamleler yapacaklardan yaptıklarından şüphem yok.
  8. insanlar bir türlü tutturmuş gidiyor 'efendim artık darbe olmaz' , "darbe mi kaldı yıl olmuş 2016" diye. Ne bileyim gerekçe olarak üstlerin iktidara bağlanmasına, askerdeki aykırıların temizlenmesi gibi nedenler sayılıyor. Türkiye'de her 10 senede bir askeri darbe olması bir gelenek halini almış ve hiç şaşmıyor bu. 60-70-80-91 ve 2000'li yıllarda hazırlanan ergenekon ve balyoz darbe planları. Sonuncuyu da 15 temmuz 2016'da yaşadık. TSK'daki komutanların ses kayıtları yayınlandığında dinlemiştim ve TSK'nın rolünün de ne olduğunu anlamıştım.TSK ülkeyi bir çocuk kendisini ise bu çocuğun koruyucul
  9. albatillademir

    15 Temmuz 2016 Darbesi Çelişkileri!

    Darbe Akp'ye cokca yaramis gibi gorunuyor. Bunca yildir yapamadiklarini 2 ayda hizla yaptilar ve devam ediuorlar.
  10. albatillademir

    Burası ortak vatan mı?

    Haci, ulkenin gercegini gormuyor musun? Ulkede deger, inanis,yasam tarzi bakimindan aralarinda ucurum olan iki kesim var, iki kesim de birbirini yok etmek istiyor, tahammul edemiyor bu ulkede olmalarina. Seriati getirelim diyen bir insan ile bir kemalistin nasil vatani olabilir, vatan ruhu, birlik ruhu ancak zorlama ile de yarim yamalak da olsa ancak laik ve demokratik devlet otoriyesiyle saglanabiliyor. Turkiye'de kimsenin demokrasi istedigi yok, seriatcilar istemez, ataturkculer de laik olsun da isterse diktatorluk olsun, demokratik diktatorluge de raziyiz dusuncesinde.
  11. Bu konuda insanlarin yuzde doksani ayni lafi soyleyip duruyor : "Kimsenin bu vatani bolmesine izin vermeyecegiz." , " Biz biriz, ayni gemideyiz". Bu tur ifadeleri slogan olarak Akpliler kullansa da yavas yavas muhalefet de kullanmaya basladi. Ben iki kesimin de bu tur ifadeleri samimi olarak kullandigina ve buna inandigini dusunmuyorum. Nedir bu ortak vatan, ya da icinde bulundugumuz ayni gemi? Boyle bir sey olabilir mi? Bir Islamci icin vatan algisi Muslumanlarin yurdudur, bir sekuler icin ise Ataturk turkiyesinin topraklaridir. Peki bu algilar bu kAdar farklilik gosteriyorken, ortak bir nokt
  12. albatillademir

    15 Temmuz 2016 Darbesi Çelişkileri!

    Darbeyi cemaat yapti diyenler: Konseyin isminin cemaatle ne alaka si var? Darbe bildirisinin içeriğinin cemaatle ne alaka si var? Buyurun bu sorulara mantikli bir cevap bekliyorum, mantikli bir cevap.
  13. albatillademir

    15 Temmuz 2016 Darbesi Çelişkileri!

    Bazı komplo teorileri var, cemaat yazarı Emre Uslu ise darbeden ordunun haberi olduğunu ve bilerek göz yumduğu ve darbeyi 'doğurttuğu' yönünde şeyler yazıyor. Başka bir teori de işin içinde bazı derin devlet artıklarının bulunduğu veya kemalıst-ulusalcı komplosu oldğu yönünde.
  14. albatillademir

    15 Temmuz 2016 Darbesi Çelişkileri!

    Liderin tek bir kişi olduğunu kim söyledi. Birden çok birimle çaalışan bir yapı olduğu düşünülüyor. Yani tek bir kişi yok.
×
×
  • Yeni Oluştur...