Jump to content

Filozofça

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    239
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

Filozofça Hakkında

  • Derece
    Advanced Member

Güncel Profil Ziyaretleri

Güncel ziyaretçiler bloku aktif değil. Diğer kullanıcılar son ziyaretçilerinizi aktif edene kadar göremezler.

  1. Filozofça

    İnsanlığa yok olma çağrısı: Anti-natalizm

    https://www.kitapyurdu.com/kitap/keske-hic-olmasaydik-amp-var-olmanin-kotulugu/481041.html&manufacturer_id=75696
  2. Anti-natalistlere göre dünyaya gelen bireylerin çeşitli sebeplerle acı çekmesi, başkalarına zarar vermesi ihtimal dahilindedir. Bu düşünce, insanların doğumuna karşı çıkarak insan soyunun tükenmesini öngörmektedir. Söylem size çok uzak geliyor olabilir ama anti-natalistlerin mottosu olan şu ifadeleri etrafınızda birçok evli çiftten duymuşuzdur: “Böyle bir dünyaya çocuk getirmek istemiyoruz.” Bugün, toplum üzerinde küresel çapta birçok politika üretilmektedir. Her yıl yüzlerce rapor, bildiri ve ideoloji otağına yepyeni bir toplumsal politika çadırı dikilmektedir. Küre
  3. Filozofça

    Ölüm Yok Oluştur

    Şizofrenik masallar, ruh ebedi hayat ahiret masallarının gerçek olmadığı, ölünce yok olacağın gerçeğini değiştirmez. Allah din kitap masallarına kendini fazla kaptırmışsın ancak bu gerçeği değiştirmeyecek. İçine düştüğün din psikozu, seni yok oluştan kurtaramayacak. Sonsuza dek yoksun bir daha. Dirilme falan da olmayacak.
  4. Filozofça

    CİNLERİN VARLIĞI?

    Cin diye bir şey yoktur. Ruhtu, ebedi hayattı, ahiretti, cinlerim var masallarıydı ve diğer pek çok spiritüal saçmalıklar şizofrenik hezeyanlardan başka bir şey değillerdir.
  5. Filozofça

    Ölüm Yok Oluştur

  6. Filozofça

    Tanrı iyi insanları sever, kötü insanları sevmez.

    Masallar, masallar. Tanrı diye bir şey yok. İyi insan diye bir şey de yoktur. En iyi insan, ölü insandır. Hatta hiç olmayan insandır. Tanrı masallarını da al defol git buradan. Bütün tanrıcı sahtekarlar gibi umut tacirliği, din tüccarlığı yapıyorsunuz. Ancak biliyoruz ki, gökyüzünden bahsetmelerinin amacı yeryüzünü sömürmektir. Ve bir yerde sık sık tanrıdan bahsediliyorsa ya canınıza ya malınıza kasıt var demektir.
  7. Filozofça

    İLAHİYAT OKUYORUM İNANCIM KALMADI

    Allah yarattı inanmazsan yanarsın masallarının gerçek olmadığını hala anlayamadın mı? Kimse size ebedi hayat falan vermeyecek, inanmayan da bir yerde sonzua kadar yanmayacak. Herkes yok olacak. Şu çocuk masallarını kusup durmayın şuraya. Burası cami değil, burada herkes şizofrenik din masallarının hiçbir gerçekliğinin olmadığının farkında.
  8. Filozofça

    Atayızlar Bunu Açıklasın da Görek!

    Bu cehaleti ve saçmalığı açıklayacak bir tanım yok. Ancak temel nedeni din ile beyinlerini yakmış olmaları ve zombiler gibi dinci faşist zorba alçak aşağılık iktidara köle olmalarıdır.
  9. Filozofça

    İncirlik ve Kürecik kapatılmalı mı?

    Padişahınız önce kendi götünü kurtarsın. Ekonomik kriz, milyonlarca işsiz, eyt derken cayır cayır oy kaybediyorlar. Gidişat dinci faşist diktatörlüğün aleyhine işliyor. Kendini hala darı ambarında zannediyorsun, CHP'yi kapatacaklarmış, yavaş kapatın da saçınız başınız dağılmasın haha. 2023'e kadar dayanabilecek mi bakalım dinci faşist iktidarınız.
  10. Filozofça

    Ölüm Yok Oluştur

    Nihilizm, varlığı şüphe ile karşılar cümlen de varlığı kabul etmektir. Bahsettiğin ontolojik bir nihilizmdir, mutlak hiçlik mümkün olsaydı hiçbir şey var olamazdı zaten. Ben varoluşsal nihilizm diyorum hiçlik düşüncelerime. Varlığı zaten kabul etmiyorum. İyiden kötüden bahsetmiyorum, iyi diye bir şey yoktur diyorum. Varoluşun özü kötüdür, var olmak kötüdür diyerek onu reddediyorum, karşı çıkıyorum. Ve zaten bir değer yargısının olmadığını da söylüyorum ve ben de bir değer yargısı barındırmıyorum. Çünkü hiçlik daima olumsuzluk belirtir, varlığın zıttıdır ve ona karşıdır. Benim de tüm düşünceler
  11. Filozofça

    Ölüm Yok Oluştur

    Hayır. İntihar, bu anlamsız ve aşağılık dünyada yapılması gereken tek şeydir. Bu yüzden benim gibi düşünenlerin olması da normaldir. Madem ölüm yok oluştur, o halde savaşarak ölmeliyiz, bir köşede ölmeyi beklememeliyiz ve bunu bir intikama çevirmeliyiz. Ben daha çok böyle savaşarak ölmekten yanayım savaşarak ve yok ederek;
×
×
  • Yeni Oluştur...