Jump to content

ateistkız

Üyeliği Sonlandırılmış Kullanıcı
  • İçerik sayısı

    16
  • Katılım

  • Son ziyaret

İletiler bölümüne ateistkız kullanıcısının eklediği dosyalar

  1. Bir saat önce, leonardo18 yazdı:

    Bu ülke hep böyleydi. Ben 90'Ları filan da bilirim. Eurovizyondan bir tane adam çıksın isteriz, çıkmaz, AB olsun isteriz, olmaz. Futbolda / basketbolda kupa isteriz, olmaz. Nayım Süleymanoğlundan beri ülkeye altın madalya getiren de olmadı.

    - Bu Ülkenin zamanı gelmedi belki de. Güney Amerika'da eskiden fakir olan bir sürü ülke şimdi küresel güç olarak karşımıza çıkıyorlar. İtalya, İspanya, Portekiz gibi ülkeler de eskiden çok fakirdi. Sonra düzeldiler / adam oldular. Türkiye'nin de zamanı gelebilir aslında. Ama bir takım oyunlar oynanıyor. oyundan kastım bu gelenekçilik / milliyetçilik / dincilik sevdası. Bu tohumları Atatürk / İnönü ekmedi. Ama özellikle 80 ihtilalından sonra iç ve dış güçler bunları kaşıkla besledi.

    - O açıdan en iyisi kafaya takmayacaksın. Çünkü bu "halk" dediğimizin de gerizekalı pasaportu yoktur. neyin ne olduğunu eşşek gibi biliyorlar. Yine de aynı şeyi yapıyorlar.

    Ben "Şeriat ülkesinde de yaşam devam eder" durumuna geldim. Böyle bir Araplaşma zaten var. daha da artacak. Sonrasını da hep beraber göreceğiz.

    Şu da var: Eski Türkiye'Yi de abartmamak gerek. Londra'nın metrosu 1800'lerin ortalarında yapılmaya başlandı diye biliyorum. Ankara metrosu 1996 yılında başladı. Türkiye her zaman üçüncü dünya ülkesiydi, hayal de görmeyelim.  

    +1

    Burda Tayyip'i ve Akparti'yi eleştirenlere bakın. Fındık kabuğunu dolduracak bir tane yorum göster bana, bundan sonra Ak Parti'ye oy vermeyeyim. Senin kötü diye nitelendirdiğin şeyi eleştiriyorsan, karşısına iyinin ne olduğunu göstermen gerekir, bunlar onu da yapmıyor. Ak Parti kötü, Chp iyi mantığıyla bu işler olmuyor. Akparti şu yönleriyle kötü, iyi yaptığı şeyler şunlar. Kötü yaptığı şeyler şunlar. Bunun alternatifinin de, kötü yönleri ve iyi yönleri şunlar diye bir planlama yapılması gerekiyor. Ör: 3.Köprüye karşı olan Chp'nin trafik sorunu için ne gibi projeleri varmış. Bunu kamoyuna anlatması gerekiyor. Yeniçeriler gibi "istemuz" "istemezuk" ile bu işler olmuyor. Batıdaki örneklerinden de yararlanabilirsin ama ben onun yapıldığını da görmüyorum.

    Bu da 3. dünya ülkesi olduğumuzdandır herhalde. Tayyip'i eleştiren muhalefetin yerlerde sürünmesi kaderimizdir herhalde...

  2. On 15.02.2017 at 12:34, Ateist Teolog yazdı:

    Hülloğğ ,reisim anam babam sana feda, çapulcu bunlar,camileri ahır yaptılar,ezanı Türkçe yaptılar,başörtülü bacıma  saldırdılar, 28 Şubat mağdurları edebiyatları,iğrenç yalanlar camilere Gezi'de bira şileriyle girdiler,türbanlının üzerine işediler iftiraları, %50'i üzerinize salarım naraları,Cehape zihniyeti diye her fırsatta gerizekalıca karalamalar,hayır diyenler teröristtir darbecidir karalamaları,medyayı yandaşlaştırma hatta tarafsız olması gereken TRT'nin yalaka yayınlar yapması,Atatürk'ün evrimin müfredettan silinmesi, fetöyle kucak kucağa oturup sonra kandırıldık demeler,sırf fetoyla anlaşamadıkları için kirli çamaşaırlarının feto tarafından ortaya çıkarıldığında bu kumpastır diyerek yıolsuzluk davalarını aklayanlar, TV'da anıran her gün başka bir kişiyi fetocu ilan eden Nihat Doğan gibi akıl fakirleri v.b v.b v.b Ne zaman kurtulacağız bu zihniyetten. Nefret ediyorum bunlardan reisçilerden yalakalardan , rabia gibi şeriat simgesini kullanan ahmaklardan.Yeter artık.

     

    Söylediklerini bir de düzgün bir şekilde ifade edebilsen keşke. Birşeyler yazmak için birşeyler yazmışsın sadece. Nefretini sözlü olarak ifade edebilme cesaretin olmadığın için, burda düzgün olmayan bir şekilde ifade etmişsin. Onu da keşke düzgün cümlelerle ifade edebilseydin.

     

  3. 7 saat önce, mantik yazdı:

    albastı,

    Getirdiğin bakış açısı, Tayyip'in, AKP'nin, vs üstünde yer alan, ve devlet adı verdiğin bir aktörün varolduğunu farzediyor.  Öyle birşey yok. İşte bu adamlar devlet dediğin. Devlet dış tehdit algıladı, esnedi, vs deyince, sanki bu adamları bile seçip oraya koyan, ondan izinsiz hiçbirşeyin olmadığı bir örtülü grup veya mevki varmış gibi konuşuyorsun.

    Devlet bu adamların elinde, ve bu adamlar bir grup imam hatip mezunu, cahil ve beceriksiz kişi. Binali Yıldırım'ı ben kendi şirketime müdür bile yapmam. Adam başbakanlık koltuğunda oturuyor.

    Obama'nın kapalı kapılar ardında Erdoğan'dan beceriksizin teki diye bahsettiği söylenir. Amerikan basınında okumuştum. Her şeyi eline yüzüne bulaştırıyor çünkü. Ne yaptığını bilmiyor.

    Ortada Tayyip Erdoğan'ın koltuğuna olan tehditten başka bir tehdit yok.

    Suriye'de ve Orta doğuda ucu bize kadar dokunan tehditler var tabi, ama onların bizi bu derece etkiler duruma gelmesine izin verilmesi, yine bu hükümetin beceriksizliğinin ürünü. 15 küsür yıldır ülkeyi yönetenler sanki onlar değilmiş gibi, şimdi sanki başkalarının sebep olduğu bir problem varmış gibi ortaya çıkıp, temizlik yapabilmek için diktatör gücü istiyorlar.

    Rejim değişiyor mu meselesine gelince, Cumhuriyet'den mutkaliyete geri dönülmüyor elbette. Ama bunu iddia eden yok zaten. Hitler ve Mussolini başa geldiklerinde de kral olarak değil, bu çağın rejimlerinin bir parçası olarak başa geldiler.

    Ortadoğuyu kana bulamış ve hiçbir şey olmamış gibi geri defolup giden Obama'nın Tayyip'i beceriksiz diye eleştirmesi ve sizin de bunu kanıt diye sunmanız bir aymazlık halidir.

     

  4. Ateist : Tanrı tanımaz olarak lanse edersek, geriye kalan yaftalar sadece ve sadece ateisti ilgilendirir.

    Bizde şöyle bir yanılgı mevcuttur. Ateizm suyuna batırılıp çıkarılan herkesin biz aynı yöne bakmasını istiyoruz. Yok böyle bir düşünce. Kimisi sosyalist oluyor, kimisi faşist, kimisi Atatürkçü, kimisi koyu din düşmanı, kimisi liberal v.b ideolojilere sahip oluyorlar. Bunlarda kendi içlerinde çeşitli fraksiyonlara ayrılıyorlar. Herkes aynı gözle dünyaya baksaydı, tek tip ateist mevcut olurdu. Ama baktığımız zaman, hepsinin birbirinden farklı ve hatta birbirleriyle zaman zaman kavga bile ettiklerini görürürüz.

    Şurdan şu sonuç da çıkarılmasın, HDP asla ve asla eleştirilemez bir siyasi oluşum değildir. Ya da onu destekleyen ateistler de asla ve asla eleştirilemez değildir. Zaten böyle düşünürsek, HDP'yi eleştirip, başlığa açan şahıs konumuna düşeriz.

    Ateizm bir din değildir ki, sevmediğimiz partiye, ideolojiye mensup diye onu aforoz edelim. Belki de dinlerden en büyük farkı da budur.

  5. Çok saçma bir mantık değil mi? Bugün hayır diyenlere baktığımız zaman, hangi siyasi partiler hayır demektedir. Kemalist, Ulusalcı Chp, Sosyalist, Kürtçü HDP, Bir takım milliyetçiler, MHP tabanındaki bir kısım diyelim. İslamcı Saadet Partisi, adını hatırlamadığım kadar diğer farklı partiler ve ideolojiler.

    Bunlar şimdi referandumda hayır dedikleri için, birbilerini destelemiş mi oluyorlar. Tabiki hayır. 

    Perinçek'in mantığına göre, Tayyip iyi bir şey yaparsa onu destlerim, kötü yaparsa eleştiriririm. Adamın düşüncesi bu yöndedir.

    Peki çok basit bir soru sormak istiyorum. Perinçek Akp'li ise, neden partisi ve kendisi referandumda "hayır" oyu kullanacaktır?

     

×
×
  • Yeni Oluştur...