Jump to content

intemi

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    82
  • Katılım

  • Son ziyaret

intemi kullanıcısının paylaşımları

  1. intemi

    Allah yüz bin adem yaratmıştırr

    Tam olarak "Allah Ademden önce yüz bin Âdem yaratmıştır"şeklinde geçiyor. Hadisi nakleden kişinin kaynağı belirtilmemiş olduğundan sahih denmiyor bazı kaynaklarda. Sahih olduğunu düşünürsek Evrime işaret ediyor. Homo sapiens ve öncesi toplumlarda takriben bu sayıda biyolojik insan vardı.Bunların ruhları varmıydı sanmıyorum yani sadece ilk insana hazırlık olarak vardılar.Allah daha sonra ruh ve peygamberlik vererek insan için sınavı başlattı.
  2. intemi

    Peygamber nasıl bu kadar etkili olabildi

    cahil arkadaşlar şu yazıyı okusunlar neden hz. Muhammed (s.a.v.) seçilmiş diye http://www.iupui.edu/~msaiupui/thetop100.html?id=61
  3. intemi

    Peygamber nasıl bu kadar etkili olabildi

    ben doğru kişi miydi demiyorum ki nasıl etkili oldular diyorum verdiğin linkteki bir kitaba baktım soruyu sorup cevabını vermeden sıvışmış peygamberin okuma yazmasından bahseden yok, tüccardı peygamberlik öncesi , kaç tüccar filozof bilim adamı var şu dünyada oradan mı çıkıyor kültürel etkileşim yok peygamberlik sonrasını diyorsan bende onu diyorum zaten nasıl insanlara kendini kabul ettirip bu günlere gelebilmiş inanç
  4. yeryüzündeki birçok canlı sonuçta evrimleşip insanı oluşturmuştur.İnsanın oluşumu bu evrimleşme sürecinde zaman almıştır. Allah için zaman kavramı yoktur sadece insanı yaratış biçimi böyledir.Ona göre hemen olmuştur bize göre baya zaman almıştır.Başlığı açan arkadaştan ziyade ben Evrim ve Din arasında çelişki görmüyorum.
  5. intemi

    Evrim ve Kuran

    kıvırmaya gerek yok direkt oruç tutmanın da faydalarının olduğu bilimsel yazılar var.
  6. intemi

    Cehennem'de içki içeceğiz..!

    dünyada içki ve zina yasaktır, ahirette değildir. cennete içki içebilirsiniz cehennemde de içersiniz ama muhtemel cehennem içkisi açı verici olur. cennette zina yapabilirsiniz sıkıntı yok.Sıkıntı burda yaparsanız oluyor. Siz şu an sınavdasınız size kitaba bakmak yasak ama sınavdan çıkınca kitaba bakmanızda sorun yoktur. Dünyada yasak diye ahirette olmasına gerek yok. Zaten nefse güzel gelen şeyler günahtır. Cennet de nefse güzel gelecektir öyleyse yasaklar kalkacaktır.
  7. intemi

    Evrim ve Kuran

    bilimsel çalışmalar öyle diyor https://news.usc.edu/63669/fasting-triggers-stem-cell-regeneration-of-damaged-old-immune-system/
  8. intemi

    Evrim ve Kuran

    siz benim tam ne demek istediğimi anlamamışsınız. Başka yerlerde olduğu gibi ruh ile bedeni başta ayırmak lazım; - nefis yaratmak kavramı ruha işaret eder.Allah ruhları birbirinden yaratabilir bunda sıkıntı yok. yani bahsedilen yaradılış ruhların yaradılışıdır ve birinci yönüdür. -ikinci yönü ise fiziksel dünyada bu çoğalma evrime işaret eder bir canlıdan diğer canlıları çıkarma yönüyle.eşsiz üremeden eşli üremeye geçiş -kuran tevratı kabul eder ama onun değiştiğini de kabul eder.Dini Allah göndermiştir ama insan onu değiştirmiştir.Tek din islam kalmıştır.Zaten diğer dinler deği
  9. intemi

    Evrim ve Kuran

    ben orada kurana göre diyorum bu konuda ayetlerden bahsediyoruz kurana göre bu şekilde yaratmadı mı demek istemiştim. ateistlerin ne düşündüğünü bilmediğimi mi sanıyorsun .Esas senin kafada sıkıntılar var .Oruç tutan insanda eski hücreler ölür yeni hücreler oluşur yerine daha hızlı bir rejenerasyon olur. Mesajları baştan oku anlayamıyorsan neden bahsettiğimi.
  10. intemi

    Evrim ve Kuran

    O ayeti geçen hafta başka bir konuda açıklamıştım. burda da evrimden bahsediyor tek canlıdan diğer canlıların türemesi eşeysiz üremeden eşeyli üremenin evrimleşmesi ve sonunda insana gelen bir süreç. Hem nefs Allah katında fiziksel olmayan bir olgudur.Ruh bedenden ayrı yaratılıp sonra içine konur. Ruhlar ayrı yaratılmış dünyadaki bedenler ayrı yaratılmıştır. Tevratta ensest direkt belirtilmiştir. Kuranı yazan nasılsa biliyordu onu yazsaydı ya aynısını. Ama böyle yazdı.
  11. intemi

    Evrim ve Kuran

    sonuç olarak Allah insanı çamurdan sanat ile yaratmadımı ? yarattı burda bir sıkıntı yok. Evrim nasıl yarattığını betimliyor işte. Yalan yok sadece detayları yok. ayetler evrimi anlatıyor ama insanlar daha basit yorumlamışlar bugüne kadar.
  12. intemi

    Evrim ve Kuran

    meallerin çoğu eksik güncelliğini yitirmiş yazılardır. Meal taşıyıp tartışmanızı oldum olası cahilce bulurum zaten. Hadi bana islamda ensest ilişkiyi işaret eden ayet veya hadis getir bakalım. çıkarım yapmadan ama hile yok.
  13. intemi

    Evrim ve Kuran

    hem sudan hem topraktan demiş gayet derin anlamı var insan hiç topraktan çıkmış gibi durmuyor iken bunu bedevilere söylemiş. o zaman element mi biliyor du . Bunu demesine risk almasına gerek yoktu ama demiş işte o zamanın şartlarıyla bakınca yalnız bilen biri bunu yazar.
  14. intemi

    Evrim ve Kuran

    cahil arkadaşım islamda tek insandan diğer insanları çıkarma ve ensest yoktur , o işler tevrattadır. bilgilende gel.
  15. intemi

    Evrim ve Kuran

    hiç bahsetmese laf ediyorsunuz , bahsedince laf ediyorsunuz. derdiniz kör muhalefet.
  16. intemi

    Evrim ve Kuran

    evrim konusunda bahsettiklerini biliyorum bir sıkıntı yok sonuçta babadan oğula geçişte zeka ile ilgili bir mutasyon olmuş olabilir ve bunun sonuncunda daha zeki canlı çıkmıştır Allah ta ona peygamberlik vermiştir.Bu canlının türü yada ismi önemli değil siz anlayasınız diye homo sapiens dedim yani yakın zaman insanlarından biridir diye.
  17. intemi

    Evrim ve Kuran

    canlılığın sudan bağladığını malzemenin toprakla aynı olduğunu yazmış kuran eh evrimde aynısını diyor. Şöyle madde madde itirazın varsa söyle yoksa laga luganıza karnımız tok.
  18. intemi

    Peygamber nasıl bu kadar etkili olabildi

    şöyle gereksiz mesajlardan öyle çok var ki şu forumdan soğuyorum keşke self modere başlıklar açılabilse şurda. adamın yaşadığı ülkede her köşe başında bir ibadethane var haftada bir doluyor hala etki yok diyor. önce seküler düşünmeyi öğrenin sonra soruya cevap ararsınız.
  19. intemi

    Allah O Kadar Zaman Ne Yapıyordu?

    deist arkadaş biraz düşünmüş tanrıyı bulmuş, biraz daha düşünürse bu tanrı bana ulaşmak istese nasıl ulaşırdı diye sorabilir.
  20. Ateistler dinleri masal olarak niteliyor ama dinin elçisi peygamberler yaşadıkları zamanda oldukça etkili olmuşlardır. Hatta son peygamber Hz. Muhammed (s.a.v.) dünyanın gelmiş geçmiş en etkili insanı kabul ediliyor.Yine Hz. İsa gelmiş geçmiş en etkili insanlar arasında 3. kabul ediliyor. Diğerlerinin de çok etkili olduğu malum üzerinden binyıllar geçmiş hala takipçileri var. (bu etki meselesine inanmayanlar internette araştırabilir) Ayrıca 1500 yıl önce gelmiş bir kişinin lafıyla milyar kişi namaz kılıyor oruç tutuyorsa bu bir etkidir. Sormak istediğim soru dine inanm
  21. intemi

    Evrim ve Kuran

    kör arkadaşım konunun ilk mesajında göstermişim.
  22. intemi

    Evrim ve Kuran

    Cahil arkadaşım haberini duğduğumuz bütün paygamberler zaten homo sapienslerden seçilmemişmiydi. Allah birini seçiyor ona görev veriyor, ilki de muhtemel benzer genetik kabiliyete sahip bir birey olabilir diyorum.
  23. intemi

    Kuran'ın Çelişkilerine Örnekler 2

    duyanda türkler yada müslümanlar hiç zalimlik yapmamış sanır İnsanın iradesi yoksa cennet veya cehenneme gitmesine neye göre karar veriliyor ?
  24. intemi

    Evrim ve Kuran

    Evrim ve din den bahsediyoruz bu kısmı dini ruh dini kısmı oluyor. Din evrimi içeriyor diyoruz ama evrim dini içeriyor demiyoruz.Muhtemel Homo sapienslerden birini Allah seçti ve ona insanlık ve peygamberlik verdi.Dini mana da sınava tabi insan bu evreden sonra ortaya çıkıyor. Evrimin ne olduğunu biliyorum merak etmene gerek yok. Şu konuları yorumlarken çocuklaşmasanızda adam gibi tartışabilsek.
  25. intemi

    Kuran'ın Çelişkilerine Örnekler 2

    İyiliği ve kötülüğü teknik olarak Allah yaratır. İyi bir iş yapmışsan Allah ın sana nasip etmesi sayesindedir kötü bir iş yapmışsan bu senin iradenin kararıdır. Yani bir şehre atom bombası atıyorsan bu kararı vermekle senin nefsin sorumlu kötü bir karar çok masum insan öldü sorumlusu bombayı atan insanlardır.Allah bu kötü kararın meydana gelmesi için gerekli fiziksel kimyasal işleri atomları moleküllleri ve kanunları yarattı.Allah yaratmasa o bomba patlamazdı ama karar insana ait sorumlu da o.Bizim irademiz karar veriyor Allah yaratıyor eğer karar kötü ise sorumlusu irade sahibi insandır.
×
×
  • Yeni Oluştur...