Jump to content

intemi

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    82
  • Katılım

  • Son ziyaret

İletiler bölümüne intemi kullanıcısının eklediği dosyalar

  1. Tam olarak "Allah Ademden önce yüz bin Âdem yaratmıştır"şeklinde geçiyor. Hadisi nakleden kişinin kaynağı belirtilmemiş olduğundan sahih denmiyor bazı kaynaklarda.

    Sahih olduğunu düşünürsek Evrime işaret ediyor. Homo sapiens ve öncesi toplumlarda takriben bu sayıda biyolojik insan vardı.Bunların ruhları varmıydı sanmıyorum yani sadece ilk insana hazırlık olarak vardılar.Allah daha sonra ruh ve peygamberlik vererek insan için sınavı başlattı. 

     

  2.  

    Muhammed nasıl en etkiliymiş   müslümanlık dünyada yaklaşık 1.5 milyar insan tarafından din olarak kabul  ediliyor hristiyanlık 2.5 milyar ? Ayrıca buna kitle piskolojisi denir . İnan bana  bu 1 milyar insandan sadece 300 milyonu dinini okuyarak  benimsiyordur. İnsanalr annesinden ne duyduysa kültüründen ne duyduysa onu uygular ? Aynı zamanda 1 milyar hindu ve  500 milyonda budist var  budanın senin mantığına göre hepsine inanalım biz

    cahil arkadaşlar şu yazıyı okusunlar neden hz. Muhammed (s.a.v.) seçilmiş diye 

     http://www.iupui.edu/~msaiupui/thetop100.html?id=61

  3.  

    İlk olarak birinin dediğin gibi ''etkili'' olması,ya da çoğunluk tarafından sayılması asla o kişiyi doğru yapmaz,ancak bir aptal inanır bu sakat iddiaya,mesela en etkileyici dediğin İsa tanrı figrü olan İsa'dır Hristiyanların gözünde,sizde değilken.

    Budizm,Hinduizm gibi diğer dinlerin de yüz milyonlarca takipçisi vardır.

     

    Yüzyıllar önce batıl,bilimdışı inançları da çoğunluk benimsiyordu yüzyıllardır, bugün sıradan bir ilkokul öğrencisinin bile iddia edemeyeceği.

     

    Hristiyanlık ve İslam kılıçla yayılmıştır,Muhammed de belli bir dönemden sonra kılıçla yaymaya başlamış,işgal(fetih) etmiştir Arap yarımadası,halifeler de daha sonra diğer bölgeleri.Bu iki dinin farklı görüşleri bastıran otoriterliğe dayalı aşağılık tarihleri vardır.

     

    Hristiyanlık Avrupalı sömürgecilerin kılıçlarıyla yayıldı daha sonralar.

     

    Mucize iddialarının atölyesi üzerine,kesin oku
     

    http://alfa-sorgulama.blogspot.com.tr/2014/03/kuran-mucizeleri-uzerine.html

     

    Burdan alıntılayım bir cümle,bir iddiana cevap olarak

     

    İslam Peygamberi sanıldığı gibi, okuma yazma bilmeyen, dönemin görüşlerinden bihaber biri değildir. Kendisi kültürel etkileşimin yoğun olduğu bir meslek yapmaktadır ve dönemin görüşlerini Kuran’a aktarmıştır.
     
    Bu arada diğer yazdıkların da doğru değil tam Marksizm,liberalizm gibi milyonlarca takipçisi olan ideolojiler de vardır

    ben doğru kişi miydi demiyorum ki nasıl etkili oldular diyorum :)

    verdiğin linkteki bir kitaba baktım soruyu sorup cevabını vermeden sıvışmış :)

    peygamberin okuma yazmasından bahseden yok, tüccardı peygamberlik öncesi , kaç tüccar filozof bilim adamı var şu dünyada oradan mı çıkıyor kültürel etkileşim

    yok peygamberlik sonrasını diyorsan bende onu diyorum zaten nasıl insanlara kendini kabul ettirip bu günlere gelebilmiş inanç 

  4.  

    Herşeyi insan için yarattığı iddia edilen tanrı, ilk gelişmiş canlıları yaklaşık yarım milyar yıl önce yaratıyor. 

    "nasıl yaratılır" diye egzersiz yapmaya çalışmış olsa gerek? 

     

    Sonuçta iddia edilenin aksine bu durum dinlerin uydurma olduğunun göstergelerinden biridir. 

       
     

     

    yeryüzündeki birçok canlı sonuçta evrimleşip insanı oluşturmuştur.İnsanın oluşumu bu evrimleşme sürecinde zaman almıştır. Allah için zaman kavramı yoktur sadece insanı yaratış biçimi böyledir.Ona göre hemen olmuştur bize göre baya zaman almıştır.Başlığı açan arkadaştan ziyade ben Evrim ve Din arasında çelişki görmüyorum.

  5. dünyada içki ve zina yasaktır, ahirette değildir.

    cennete içki içebilirsiniz cehennemde de içersiniz ama muhtemel cehennem içkisi açı verici olur.

    cennette zina yapabilirsiniz sıkıntı yok.Sıkıntı burda yaparsanız oluyor.

    Siz şu an sınavdasınız size kitaba bakmak yasak ama sınavdan çıkınca kitaba bakmanızda sorun yoktur.

    Dünyada yasak diye ahirette olmasına gerek yok. Zaten nefse güzel gelen şeyler günahtır. Cennet de nefse güzel gelecektir öyleyse yasaklar kalkacaktır.

  6.  

     

    diğer açıklamanızı okumadım. ama yukarda yazdıklarınızdaki sorunlar şunlar:

     

    - nefisten yaratıp, ondan da eşini yaratan kısmını atlamışsınız . ayette eş, zevc sözcüğü ile geçer. yani ondan da hanımını yaratandır allah. dolayısı ile ruh vb söyleminiz uydurma oldu

    - bu ikisinden de bir çok erkekler ve kadınlar yaratmış. bunları nasıl yaratmış? ensest kan bağı bulunan kişilerin cinsel birlikteliğidir. ilk nefisten hanımını yaratımış ve bu ikisinden de bir çok erkek ve kadın yaratmış. bunlar kan bağına sahiptir demektir. buna da teknik olarak ensest denir.

    - kuran tevratı onaylar. bu yüzden, müslümansanız, tevratta yazan her şeyi eksiksiz olarak kabul etmiş durumdasınız, tersine inansanız da.

     

    siz benim tam ne demek istediğimi anlamamışsınız. Başka yerlerde olduğu gibi ruh ile bedeni başta ayırmak lazım;

    - nefis yaratmak kavramı ruha işaret eder.Allah ruhları birbirinden yaratabilir bunda sıkıntı yok. yani bahsedilen yaradılış ruhların yaradılışıdır ve birinci yönüdür.

    -ikinci yönü ise fiziksel dünyada bu çoğalma evrime işaret eder bir canlıdan diğer canlıları çıkarma yönüyle.eşsiz üremeden eşli üremeye geçiş

    -kuran tevratı kabul eder ama onun değiştiğini de kabul eder.Dini Allah göndermiştir ama insan onu değiştirmiştir.Tek din islam kalmıştır.Zaten diğer dinler değiştiği için yeni din gelmiştir yoksa çeşitlilik olsun diye değil.

     

    Özet olarak bu ayet için hem ruhani hem fiziksel olarak açıklama getiriyorum. Evrim konusunda birçok müslüman benden farklı düşünüyor biliyorum görüşlerim şahsidir islam adına yapılan genel söylemlerden farklıdır. (Yalnız bu diğer görüşe göre diyelim ki bir yerde ensest ilişki var kuranda bahsetmişse sıkıntı yoktur görüşü var.)

  7.  

     

    Yaratmadı bilader! Sen ne salak çıktın yahu! Ben sana allahın sanatı filan bir şey dedim mi? Kelimenin kökeninden inancın köklerini gösterdim yahu! Hayır bu kadar da anlamaz olunmaz ki ama yahu! Ben şimdi sana allahın sanatı dedim mi be, bunu da nerden çıkarıyorsun! Bak sen iyiden bocaladın ve şaşırdın. Oruç kafana vurdu. Benim karnım tok, suyumu da az önce içtim. Salak değilim akşama kadar açlıktan ağzım kokacak. Benimle aç karnına susuz geberirken aşık atmaya kalkma! Beynin durmuş açlıktan susuzluktan.

    ben orada kurana göre diyorum bu konuda ayetlerden bahsediyoruz kurana göre bu şekilde yaratmadı mı demek istemiştim. ateistlerin ne düşündüğünü bilmediğimi mi sanıyorsun .Esas senin kafada sıkıntılar var .Oruç tutan insanda eski hücreler ölür yeni hücreler oluşur yerine daha hızlı bir rejenerasyon olur. Mesajları baştan oku anlayamıyorsan neden bahsettiğimi.

  8.  

     

    Ensest kelime olarak Kuranda geçmez. Ya da o anlama gelen bir kelime. Fakat: "Ey insanlar sizi bir tek nefisten yaratan ve ondan da eşini yaratan ve ikisinden birçok erkekler ve kadınlar üretip yayan Rabbiniz...." Kuran (4/1) ifadesi, ensesti zorunlu kılar. Başka yolu yok. Tek yol ensest bu durumda. Başka en küçük olasılık yok.

     

    Sana seni kepaze ederim üç saniyede dedim, uyardım fakat rahat durmadın. Hadislere başvurmam. Zibil gibi var ama bit yavşağı kadar saymadığım için ağzıma bile almam.

    O ayeti geçen hafta başka bir konuda açıklamıştım. burda da evrimden bahsediyor tek canlıdan diğer canlıların türemesi eşeysiz üremeden eşeyli üremenin evrimleşmesi ve sonunda insana gelen bir süreç. Hem nefs Allah katında fiziksel olmayan bir olgudur.Ruh bedenden ayrı yaratılıp sonra içine konur. Ruhlar ayrı yaratılmış dünyadaki bedenler ayrı yaratılmıştır. Tevratta ensest direkt belirtilmiştir. Kuranı yazan nasılsa biliyordu onu yazsaydı ya aynısını. Ama böyle yazdı. 

  9.  

    Müslüm, aşırı saçmalıyorsun. Elementle melemetle alakası yok. Çömlekçi nasıl çamura şekil veriyorsa aynısı olarak düşünmüşler. Sun' diye bir kelime vardır Arapçada. Bu hem sanat, hem yaratım anlamına gelir. Create gibi. Kreasyon ordan gelir. Elementi melementi ne bilecek allahın salak cahil çöl yağmacıları. 

    sonuç olarak Allah insanı çamurdan sanat ile yaratmadımı ? yarattı burda bir sıkıntı yok. Evrim nasıl yarattığını betimliyor işte. Yalan yok sadece detayları yok. ayetler evrimi anlatıyor ama insanlar daha basit yorumlamışlar bugüne kadar.

  10.  

     

    Hadü len, Kuran cahili salak Müslüman... Ben sana oturur Kuran dersi veririm, Kuranı ne kadar iyi bildiğimi görsen aklın şaşar, El Ezher mezunuyum sanırsın! Ben meal yazarına Kuranı ondan daha iyi bildiğimi münazaraya çıkıp kanıtlamış biriyim. Meal yazarı pes etti karşımda, adını vermeyeyim, ünlü bir yazar, piyasada en geçerli meallerden biri. Hepsi zırva, hepsi yalan o başka...

     

    Seni üç saniyede ayeti verir, kepaze ederim, Tevrattaymış... Şansını zorlama, seni şebek ederim Kuran cahili Müslüm... Hayır Kuran cahilisiniz, nasıl Müslüm geçiniyorsunuz anlamadım ki... 

    meallerin çoğu eksik güncelliğini yitirmiş yazılardır. Meal taşıyıp tartışmanızı oldum olası cahilce bulurum zaten.

    Hadi bana islamda ensest ilişkiyi işaret eden ayet veya hadis getir bakalım. çıkarım yapmadan ama :) hile yok.

  11.  

     

    Ebele bübele yapma bilader. Sudan değil başka neden başlayabilir canlılık, ona yanıt ver. Hayır tamam sudan demese neden diyebilirdi? Başka bir alternatif aklına geliyor mu? Bu manyak bu zıkkımı bir şeyden yaratacak değil mi! Hokus pokusla şapkadan çıkarmayacak. Eee? Neden olabilir? Hayır canlıların suya bağımlı olduğunu ve vücutlarında su olmadan yaşayamayacaklarını ebene sor, o da bilir. Bunda ne keramet görmeyi başarabiliyorsunuz, kıçınızı yırtınca mı zorlamaktan hah işte göründü mucize diyorsunuz, nasıl oluyor?

    hem sudan hem topraktan demiş gayet derin anlamı var insan hiç topraktan çıkmış gibi durmuyor iken bunu bedevilere söylemiş. o zaman element mi biliyor du . Bunu demesine risk almasına gerek yoktu ama demiş işte o zamanın şartlarıyla bakınca yalnız bilen biri bunu yazar.

  12.  

     

    Eski Mısır resimlerinde çamurdan insanlar yapan tanrı tasvirleri bulunuyor. Mısırlılar yine Müslümlerden çok daha akıllıymış.  Resimde tanrı aynı çömlekçi gibi oturmuş, çamur yığınından avuç avuç alıp insanları çömlekler gibi diziyor. Bu salaklar bir tane ademle ondan da havva yaptırıp insanları ensestle çoğaltıyor salaklar. Bu kadar salakça bir inanış Kızılderili dininde bile yoktur. Kızılderililer Manitu'nun çamurdan bir çok insan yaptığına inanırlar. Öyle tek adam yaratıp ondan eşini yaratıp filan saçmalıkları onlarda yoktur. Başka dinlerde de yoktur. Bu salaklık sadece üç dine has bir zırva.

    cahil arkadaşım islamda tek insandan diğer insanları çıkarma ve ensest yoktur , o işler tevrattadır. bilgilende gel.

  13.  

     

    Yok havadan başlasaydı bari! Nerden başlayacaktı da! Hayır başka nerden başlayabilir bir söylesene bilader! Şimdi evrim demek, canlılık suda başladı demek sanıyorsan, sen ahmaksın. Hiç kusura bakma. Cahilden de ötesin. Evrim bu demek sanıyorsan bu lafı fazlasıyla hak ediyorsun.

    hiç bahsetmese laf ediyorsunuz , bahsedince laf ediyorsunuz. derdiniz kör muhalefet.

  14.  

     

    Peygamber diye bir zırva olmadığı bir ayrı mevzu da, ilk homo sapiens diye bir şey olmaz. Sana evrimin e'sinden bile anlamıyorsun derken boşuna demiyorum. Bak şimdi cahil bilader! İlk kedi, ilk kuş, ilk balık, ilk kertenkele diye şeyler yoktur. Bunlar birikimli seçilimle çok ama çok yavaş evrilir. On milyon yılda filan bir tür başka türe dönüşür, aralarında anlamlı bir fark oluşur. Söz gelimi insan ile şempanzenin evrimsel yolları sekiz milyon yıl önce ayrılmış, yedi milyon yıldan fazla insan ile şempanze hiç ayırt edilemez görünümde olmuşlardır. Son bir milyon yılda farklar belirginleşmiş ve bu belirginleşmenin apaçık olması bir milyon yıl sürmüştür. Daha çok yakın zamana kadar şempenzeden ayırt edilmemiz son derece zordu. Uzay Macerası 2001 filminde gördüğün yaratıklar var ya... İşte onlar bizim atalarımız. Başarılı bir canlandırma. Aynısı... Tüm antropolojik çalışmalar, yüzlendirme tekniği, oradaki yaratıkların görünümünde olduğumuz sonucunu verdi. 

    evrim konusunda bahsettiklerini biliyorum bir sıkıntı yok sonuçta babadan oğula geçişte zeka ile ilgili bir mutasyon olmuş olabilir ve bunun sonuncunda daha zeki canlı çıkmıştır Allah ta ona peygamberlik vermiştir.Bu canlının türü yada ismi önemli değil siz anlayasınız diye homo sapiens dedim yani yakın zaman insanlarından biridir diye.

  15.  

     

    Görme özürlü bilader, verdiğin örneklerin evrimle uzaktan yakından en küçük alakası yok. Sen bunlara evrim diyorsan, sen evrimin e'sini bilmiyorsun. O saçmalıkları eben de söyler. O saçmalıklarda en küçük bir keramet yok. Siz yırtmadık kıçınız dahil yerinizi bırakmıyorsunuz bu saçma sapan zırvalardan mucize çıkaracağız diye. İstediğiniz kadar yırtının, cahil çöl yağmacılarının ilkel cep ajandasında evrim diye bir konunun olmasının zerre kadar olasılığı yok. Herifler cahil, taş devri bilgisinden daha cahil! Herifler yağmacı, bildiğin katliamcı soyguncu vahşi eşkıyalar. Yağmaya adam toplamak için yağmacının ilkel cep ajandasını hazırlamış piyasaya çıkarmışlar. Bunda ne evrimi ne devrimi yahu! Hayır taş devri bilgisinden geri vahşi yağmacılar evrimi ne bilecek? Taş devrinde bilgi düzeyi bunlardan ilerdeydi. Bu kanıtlıdır.

    canlılığın sudan bağladığını malzemenin toprakla aynı olduğunu yazmış kuran eh evrimde aynısını diyor. Şöyle madde madde itirazın varsa söyle yoksa laga luganıza karnımız tok.

  16.  

     

     

    Kimsenin kimseyi etkilediği yok tatava yapmayın.

     

    Peygamberler,dilden dile anlatılan,çeşitli halk masallarını biraraya toplmış demagoglardır.

     

    Dünyada dinlerin varlığını büyür bir nüfuzla devam ettirmesi oldukça karışık bir konu.

     

    Sonra yine yazarım...

    şöyle gereksiz mesajlardan öyle çok var ki şu forumdan soğuyorum keşke self modere başlıklar açılabilse şurda. adamın yaşadığı ülkede her köşe başında bir ibadethane var haftada bir doluyor hala etki yok diyor. önce seküler düşünmeyi öğrenin sonra soruya cevap ararsınız.

  17. Ateistler dinleri masal olarak niteliyor ama dinin elçisi peygamberler yaşadıkları zamanda oldukça etkili olmuşlardır.

    Hatta son peygamber Hz. Muhammed (s.a.v.) dünyanın gelmiş geçmiş en etkili insanı kabul ediliyor.Yine Hz. İsa gelmiş geçmiş en etkili insanlar arasında 3. kabul ediliyor.

    Diğerlerinin de çok etkili olduğu malum üzerinden binyıllar geçmiş hala takipçileri var.

    (bu etki meselesine inanmayanlar internette araştırabilir)

    Ayrıca 1500 yıl önce gelmiş bir kişinin lafıyla milyar kişi namaz kılıyor oruç tutuyorsa bu bir etkidir.

    Sormak istediğim soru dine inanmayan birisi bu etkiyi nasıl açıklıyor ? yeri geldiğinde peygambere hakaret ediyosunuz ama parasız büyümüş siyasi etkisini kendisi oluşturmuş, doğru düzgün okuma yazma yokken ilk ve tek kitabı Kuran bugün daha yeni keşfedilmiş bilimsel gerçeklerden bahsedebiliyor.

    Nasıl oldu da bir insan ömrü süresinde bu kadar etkili olabildiler. Büyük komutanlar ölünce çoğunun devleti dağıldı hemen.bugün kimse bir komutan yada bilimadamı uğruna bir iş yapmıyor ama peygamberlerin dediklerini harfiyen yapmaya çalışan birçok insan var. Etkilenen insanlara bakıp etkileyen insanı sorarsak nasıl böyle etkili olabildi.?

    Şu forumda bile nice dil dökseniz karşınızdakini ikna edemiyorsunuz. Çölün ortasından çıkıp bütün dünyayı etkilemek sizce nasıl olmuş olabilir.

  18.  

     

     

    Sen şimdi bana Kuran'da evrim var demeye çalışıyorsan nerede varmış göstereceksin. Ben de seni evire çevire kepaze edeceğim. Kuran'da evrim var demek, bizim köyün deresinde mavi balinalar yaşıyor demekten daha saçma ve komik bir yalandır.

    kör arkadaşım konunun ilk mesajında göstermişim.

  19.  

     

    Şu cümle evrimin ne olduğunu bilmediğini gösteriyor.

     

    Homosapienslerden belirli biri diye gösterebileceğin biri YOK. Yok öyle belirli bir an. İlk önce bunu anlaman lazım.

    Cahil arkadaşım haberini duğduğumuz bütün paygamberler zaten homo sapienslerden seçilmemişmiydi. Allah birini seçiyor ona görev veriyor, ilki de muhtemel benzer genetik kabiliyete sahip bir birey olabilir diyorum.

  20.  

     

    Atom bombasını atma emrini veren İnsanlar.

    Eğer İslam terbiyesinde büyüsülerdi

    yani dostlarıTürkler Akrabası Türkler

    mahallesi Türkler muhiti Türkler

    İtikatları: İslam (barış) üzere olsaydı

    O karar verillirken O bombayı atamazlardı. A canım

    İnsan esirdir iradesi yok öğren bunu

     

    Hulasa -i kelam abdul nelam :adsasa : İnsan; dostunun akrabanın İtikadın mahallin muhitinin aliminin herşeyin tesiri altındadır. esirdir kuldur köledir.

    İradesi Yoktur. Anladın mı kamon

    duyanda türkler yada müslümanlar hiç zalimlik yapmamış sanır :)

     

    İnsanın iradesi yoksa cennet veya cehenneme gitmesine neye göre karar veriliyor ?

     

     

     

     

  21.  

     

    Çok evrimsel çooook.

     

    Daha evrimin ne olduğunu anlamamışsınız kalkmış Kuran ile evrim uyumlu diyorsunuz?

     

    İlk insan dediğiniz belirli bir an var mı sanıyorsunuz? Hangisi o ilk an? Homohabilisler vardı ortada sonra içine ruh girdi homosapiens oldu mu sanıyorsunuz?

     

    Hangisi o ilk an? Homosapiensler, maymundu da bir tanesinin içine ruh girdi o bir anda insan mı oldu sanıyorsunuz?

     

    İşte bunca eforunuza, bunca zorlamanıza rağmen Kuran'ı evrime yamamaya kalkıştığınızda böyle kabak gibi sırıtıyor yamalarınız.

     

    Organizmaya Allah ruh yükledi Adem dünyaya gelmiş oldu ha?

     

    http://www.fikrabul.com/fikrabul/no/8022/polis.htm

    Evrim ve din den bahsediyoruz bu kısmı dini ruh dini kısmı oluyor. Din evrimi içeriyor diyoruz ama evrim dini içeriyor demiyoruz.Muhtemel Homo sapienslerden birini Allah seçti ve ona insanlık ve peygamberlik verdi.Dini mana da sınava tabi insan bu evreden sonra ortaya çıkıyor. Evrimin ne olduğunu biliyorum merak etmene gerek yok. Şu konuları yorumlarken çocuklaşmasanızda adam gibi tartışabilsek. 

  22.  

    Nisa- 78 ‘de; “… Kendilerine bir iyilik dokunsa ‘bu Allah’tandır’ derler, bir kötülük gelince ise ‘bu sendendir’ derler. ‘Hepsi Allah’tandır’ de. Bu adamlara ne oluyor ki bir türlü laf anlamıyorlar” denilirken, hemen peşisıra gelen Nisa- 79’da; “Sanagelen iyilik Allah’tandır. Başına gelen kötülük ise nefsindendir. …” denir.

    İyiliği ve kötülüğü teknik olarak Allah yaratır. İyi bir iş yapmışsan Allah ın sana nasip etmesi sayesindedir kötü bir iş yapmışsan bu senin iradenin kararıdır.

    Yani bir şehre atom bombası atıyorsan bu kararı vermekle senin nefsin sorumlu kötü bir karar çok masum insan öldü sorumlusu bombayı atan insanlardır.Allah bu kötü kararın meydana gelmesi için gerekli fiziksel kimyasal işleri atomları moleküllleri ve kanunları yarattı.Allah yaratmasa o bomba patlamazdı ama karar insana ait sorumlu da o.Bizim irademiz karar veriyor Allah yaratıyor eğer karar kötü ise sorumlusu irade sahibi insandır.Karar iyi de olsa kötü de olsa yaratan Allah tır. Ayetler bunu belirtiyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...