Jump to content

Iggy Azalea

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    25
  • Katılım

  • Son ziyaret

Iggy Azalea kullanıcısının paylaşımları

  1. Bu dünyanın, sınavın, iyi ve kötünün sorumlusu şeytanın Allah'a karşı gelip Adem'e secde etmeyi kabul etmemesi değil mi? Peki o halde şeytan Allah'a karşı gelmeyip, ona itaat edip, Adem'e sedce etseydi yine bir dünya, cennet cehennem, iyi ve kötü olur muydu? Yoksa Adem cennette tek başına laylaylom takılır mıydı? Şu soru bile dinin bir uydurma olduğuna işaret ediyor, illa bir karşı gelme olacak ki bir savaş, ödül ceza, iyi kötü ve cennet cehennem olabilsin.
  2. Enam-163′e göre Muhammed. Araf-143′e göre Musa. Ali İmran-67′ye göre İbrahim. İlk İbrahim sonra Musa ardından Muhammed geldiğine göre İbrahimin ilk müslüman olması gerekiyor, Ali İmran suresindeki 67.ayet bunu doğruluyor lakin Araf 143'te Musa'nın müslümanların ilki ve Enam 163'te ise Muhammed'in müslümanların ilki olduğunu söylüyor. İlk müslüman kimdir?
  3. Iggy Azalea

    Dünyadaki Sınav Adil Mi ?

    Güncel.
  4. Iggy Azalea

    Yaratılmayan Bir Şey Nasıl Var Olabilir ?

    Benim sorum evrene değil, tanrıya yönelikti. Evren bigbang sonucu oluştu. Evrenin oluşumunu (Başlangıcını) bigbang kabul edersek tanrının başlangıcını ne kabul etmeliyiz ? Bu soru sonsuz bir kısır döngü içine gireceğinden dolayı (Verdiğim denklem örneğindeki gibi, X'e "Hep vardı" deniliyor ama X'in de oluşmasına vesile olan Y ise, biz bilmiyorsak ? Ve Y'nin de oluşmasına Z ise, biz bilmiyorsak ?) Bu cevabı alınamayacak bir döngüye girecektir. Bu yüzden tanrının hep var olması (başlangıçsız) kendini yoktan var etmesi saçmalıktan öteye geçemez diyorum. Bu yüzden her şeye "Kozmos" demek, onu bir
  5. Iggy Azalea

    Yaratılmayan Bir Şey Nasıl Var Olabilir ?

    En basit örnek, boş bir A4 kağıdı al, yanına bir kalem koy. Ve bana "Bu kağıtta bir yazı var, o hep vardı." Şeklinde söyle. Kalem oynatılmamış bir sayfada, yazılacak ilk kelime ve ya cümlenin daha ilk harfi yazılmamış bir A4 kağıdında nasıl olurda yazı "Hep var." olur ? Ve bunun ardından o boş A4 kağıdana herhangi bir kelime yaz ardından ise "Bu kelime bu kağıtta hep vardı." Diye söyle. İşte onun hep var olmasının sebebi ilk harfın yazılması (Başlangıç) ve ardından diğer harflerin devamı getirilerek kelimenin tamamlanması. Kısaca başlangıcı olmayan bir şey yoktur, çünkü başlangı
  6. Iggy Azalea

    Yaratılmayan Bir Şey Nasıl Var Olabilir ?

    Evren bigbang sonucu ortaya çıktı tabi bundan önce ne vardı muamma, oluş sırası her şeyde gelişmeye, ilerlemeye yöneliktik. Tıpkı yeni doğan bebeğin emeklerken aylar sonra yürümeye başlaması gibi, tıpkı evrenin oluştuğu andan bu ana genişlemesi ve hala da genişleyecek olması gibi. Kendiliğinden var olmak ve ya hep vardı kavramları bilim için saçmalıktan başka bir şey değildir. Eğer bir tanrı varsa yukarıda anlattığım şekilde bir oluş sırası olmalı, eğer evren hep varsa bigbang olmamalı. Bir şeyin hep var olması başlangıcını yok saymak demektir, başlangıcı olmayan bir şeyin ise olması imkansızd
  7. Iggy Azalea

    Yaratılmayan Bir Şey Nasıl Var Olabilir ?

    Başlangıç ve son noktası dikkate alınmalı sorumda, evren bigbang sonucu ortaya çıktı ama tanrı için başlangıç aşaması "Hep vardı" şeklinde açıklanamaz. Eğer açıklanırsa bu, tanrının yokluğunu, evrenin varlığını ispatlar.
  8. Iggy Azalea

    TANRI YOKSA, HİÇBİRŞEYİN ANLAMI YOKTUR

    Peki, özgür irademiz yok. Biz önceden programlanmış robotlarız, seçimleri ve verdiğimiz kararları kendi irademiz ile yapmıyoruz.
  9. Iggy Azalea

    TANRI YOKSA, HİÇBİRŞEYİN ANLAMI YOKTUR

    Ve bu insan konu başlığında "Tanrı yoksa hiç bir şeyin anlamı yok" diyor, gerçekten ilginç. Anlamsızlığın içinde bir anlam arıyor, hayatı çelişkiden ibaret.
  10. Iggy Azalea

    TANRI YOKSA, HİÇBİRŞEYİN ANLAMI YOKTUR

    Hayat, zihin, seçimler bir yanılsamadan ibaretse bunda ne gibi bir anlam arıyorsun ? Dediğim gibi "Sen özgür iradenin bir yanılsama olduğunu düşünüyorsun, seçimlerin aslında bizim tarafımızca yapılmadığı ama bizim sanki kendimiz karar veriyormuş gibi davrandığımızı düşünüyorsun." Yani kısaca biz bir kuklayız ama iplerimizi ve bizi kimin kontrol ettiğini göremiyoruz, bir seçim yaptığımızda "Özgür iradem ile seçiyorum." diyoruz halbuki biz seçmiyoruz ve sırf bizi yöneteni ve iplerimizi göremediğimiz için mi "Özgür irade" yanılgısına kapılıyoruz ? O zaman neden böyle bir konu açtın ? Her şey
  11. Iggy Azalea

    TANRI YOKSA, HİÇBİRŞEYİN ANLAMI YOKTUR

    Özgür irade bir yanılsama ise, varoluş nedensiz ise, nedensellik geçersiz ise, hiç bir şeyin amacı olmuyor bu durumda. Keki yediğimiz için pişmanlık duymak zorunda mıyız ? Hayır elbette, pişmanlık duyup duymamamız da bizim elimizde. Özgür irade ile nedensellik asla çelişemez. 1. Özgür irade bir neden sonucu oluşmuştur, evrim. 2. Kek ve şeftali arasında seçim yapmak bana ait, keki seçtim, nedeni onu daha çok sevmem. 3. Kilo aldığım zaman bundan pişmanlık duyabilirim, onun bana kilo aldıracağını bilmem pişmanlık duymayacağım anlamına gelmez, pişmanlık duymamın nedeni kiloların ben
  12. Iggy Azalea

    TANRI YOKSA, HİÇBİRŞEYİN ANLAMI YOKTUR

    Nedenselliğe göre herşeyin bir nedeni olmasına rağmen, bir nedene bağlı olmaksızın özgür irade sahibiyim. Bu şıkkı seçiyorum, ama bir hatan var. Özgür irade sahibi olmayı biz seçmedik, yıllar içerisinde evrimin bir sonucu olarak ortaya çıktı, her geçen zaman da biraz daha bilinçlendik, biraz daha öğrendik. Beynimin özgür iradeye sahip olmasınında nedeni evrimin sonucu olması.
  13. Iggy Azalea

    TANRI YOKSA, HİÇBİRŞEYİN ANLAMI YOKTUR

    Bana komik diyorsun verdiğin örnekler ile asıl sen komik duruma düşüyorsun, hayatımda ki anlamlar eğer bir zihin yanılgısı ise tanrının olup ve ya olmaması, eğer tanrı var ise hayatın anlamlı, yok ise anlamsız olmasıda bir zihin yanılması olur. Her zaman olduğu gibi çelişkili örnekler veriyorsun.
  14. Iggy Azalea

    TANRI YOKSA, HİÇBİRŞEYİN ANLAMI YOKTUR

    Haklısınız hocam, tereddüt değil aslında benimkisi, konuyu açan arkadaş ile benim anlattığım olaylar birbiri ile örtüşsün diye onun konuşmasını örnek alıyorum. Bir yandan "Motor" derken bir yandan "Araba" diyormuşuz gibi geliyor sanki.
  15. Iggy Azalea

    TANRI YOKSA, HİÇBİRŞEYİN ANLAMI YOKTUR

    Evet nedenselliği savunuyorum, şimdi bana tanrı örneğini vereceksin tahminimce, "Her şeyin başı ne o zaman ?" vs. tarzında. Bende sana soruyorum o zaman her şeyin nedeni tanrı ise, tanrının nedeni ne ? Tutarlı bir cevap istiyorum, "Nedensiz neden." diye bir cevap değil, çünkü her şeyin bir nedeni var. Dediğim gibi çelişkili bir cevap değil, tutarlı bir cevap istiyorum. "Koşarken yürümek." Şeklinde bir cevap olmasın. Not: Bende "Var." ve ya "Yok." demiyorum. Sorum kısa ve net. "Her şeyin anlamı tanrı ise, tanrının anlamı ne ?"
  16. Iggy Azalea

    TANRI YOKSA, HİÇBİRŞEYİN ANLAMI YOKTUR

    Kendinle çelişiyorsun, "Nedenin nedensiz nedeni." ne demektir ? Cevap veremeyince "Nedensiz" kelimesi kullanılarak işin içinden çıkılmak isteniyor. Evet, tanrının olup olmayacağını sormadınız bende olmayan bir şeyin anlamlı olamayacağını söylüyorum. "Y neden X'in yaratıcısı oluyor ?" Diye sormuşsun, sen neden Ahmet'in, Mehmet'in oğlusun ? Ayşe neden Tuğçe'nin, Melis'in kızı ? Çünkü her şeyin başı ve sonu vardır, çünkü her sebebin bir sonucu, her sonucun bir sebebi vardır. "Evet var ama tanrının başı ve sonu yok, o yaratılmadı hep vardı." Diyerek işin içinden çıkamazsınız.
  17. Tanrı, eğer "Hiçbir şey yaratılmadan" önce de varsa hiç bir şeyin olmaması hiçlik sonucunu ortaya çıkartıyor, peki tanrı hiçlikte nasıl var olabiliyor ? Eğer hiçlikte bile tanrı varsa o zaman orası bir hiçlik olamaz, çünkü tanrı var, çünkü Hiçlik, hiçbir şeyin olmayışıdır. İhlas suresinin 3. Ayetine bir göz atalım, Bu ayete göre tanrı, doğmamış ve doğurmamıştır, Soru 1: Doğmayan bir şey nasıl var olabilir ? Soruyu şu yönden ele alalım: Yaratılmamış bir şey nasıl var olabilir ? Her şeyin bir yaratıcısı vardır tezi, tanrıya ulaştığında neden son buluyor
  18. Iggy Azalea

    TANRI YOKSA, HİÇBİRŞEYİN ANLAMI YOKTUR

    Küçük bir denklem ile Tanrının neden olamayacağını açıklamak istiyorum. Tanrıya X diyelim, X her şeyin yaratıcısı (evren vs.), Y X'in yaratıcısı, Z Y ve X'in yaratıcısı şeklinde gider. Bir son olamayacağından dolayı bunların hepsi geçersiz kılınmış olur. Tanrı ile anlamı bağdaştırmak saçmalıktan öteye geçmez. Tanrı var diye her şey anlamlı olmak zorunda mı ? Tanrının varlığı evrenin anlamlı oluşunu ifade ediyorsa Tanrı'nın varlığının anlamını ne ifade ediyor ?
  19. Iggy Azalea

    Dünyadaki Sınav Adil Mi ?

    Din korkudan beslenir, bu yüzden milyonlarca insanı etkisi altına almıştır. Tartışmanın bir gereği yok hocam, araştırıp, sorgulayıp gerçeğe ulaşmadıktan sonra kimsenin düşüncesini değiştiremeyiz. Eğer hakikati görmek istiyorlarsa bunu biz değil kendileri başarmalı, biz sadece biraz daha bilinçlendiririz.
  20. Iggy Azalea

    Dünyadaki Sınav Adil Mi ?

    Bende size bu güzel yazınız için teşekkür ederim, dediğiniz gibi "En mantıksal çıkarımlarda bulunuyoruz, sunulan argümanlarda herhangi bir tutarsızlık yok. Lakin (inançlı) kişi verilen her mantıklı cevaba gözlerini kapatarak binlerce yıldır gökteki adamın (kadın olması düşünülemez herhalde) gönderdiği cevaplara bakıyor." İnançlı kişi bize (ateistlere) din konusunda her türlü cevabı verebilir, lakin unutulmamalıdır ki bizim sunduğumuz argümanlar bir o kadar tutarlı ve akla yatkınken üstelik argümanların büyük bir kısmı somut delillere dayanıyorken inançlı bir kişinin sunduğu argümanlar da bir o
  21. Şimdi hep söylenen bir söz vardır: "Herkes bir sınavda, bir imtihandan geçiyoruz." Okuldasınız ve sınavın başlamasına sadece 5 dakika kaldı, sigaranızı içtiniz, biraz dolaştınız ve sınav zamanı geldi, sınıfınıza giderek sıranıza oturdunuz ve kağıdınızın gelmesini bekliyorsunuz, evet, her şey hazır olduktan sonra herkes aynı saat içinde, aynı anda sınava başladı, herkese noktasına kadar aynı soru soruldu, hiç bir şekilde kimse kopya çekemedi, herkes bilgisi kadar not aldı. Soru 1: Sınav adil midir ? Yoksa değil mi ? Değilse sebebi nedir ? Mantıksal olarak verilmesi gereken cev
  22. Iggy Azalea

    Dinlerin Yalanı Tek Cevap !

    Hoşbulduk, senin ve diğer arkadaşların verdiği yanıtlar için teşekkür ederim.
  23. İnsan, düşünebilen tek hayvan türüdür. Bilimsel olarak kanıtlanmış, kesin bir görüştür, "İnsan" diye farklı bir tür yoktur. Bu da kesin olarak kanıtlar ki insan, Adem ile Havva hikayesinde anlatıldığı gibi gökten inmemiştir, yıllar içerisinde evrilmiştir. Bu tüm dinlerin ilk tezi olan insanlık tezini (Tüm insanlığın Adem ile Havva'dan gelmesini) yalanlar. Aranıza yeni katıldım, ateistim. Şahsi görüşümü belirtmek istedim. Bu yüzden bir din'e bir yaratıcıya inanmıyorum. Saygılar.
×
×
  • Yeni Oluştur...