Jump to content

isabettin

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    675
  • Katılım

  • Son ziyaret

isabettin kullanıcısının paylaşımları

  1. isabettin

    BİR HABER!

    Hacı, öncelikle geçmiş olsun. Umarım hastalığın seyri daha önce bir tanıdıkta gördüğüm şekilde yüz güldürücü olur. Türkiye'de aile hekimi ağırlıklı olarak toplum sağlığı işlerine odaklıdır, sağlık ocağı da sevk almak için gidilen bir yere indirgenmiştir. Bu aile hekimliği denen müessesenin Amerika'da daha önemli bir basamağı temsil ettiğini duyuyordum, ama bu kadar merkezi bir role sahip olduğuna seninle konuşan aile hekiminin ön yorumlarının seni bu kadar etkilediğini senden okuyunca tanıklık etmiş oldum.
  2. isabettin

    Sur'a üfürülme ve neticesi

    Fazla sabırlısın aslanım. Asla enseyi karartmıyorsun. Hep deniyorsun. Fetullah Gülen hakkında ne düşündüğünü söylemekten bu kadar imtina etmen kumaşının ne olduğunu, ne cins bir illet olduğunu net bir şekilde ortaya koyuyor. Çok iyi biliyorum seni.
  3. isabettin

    Sur'a üfürülme ve neticesi

    İki şartım var: Fetullah Gülen makbul olmayan bir kişidir diyeceksin. Atomu akılsız şuursuz diye yaftaladığın bu rumuzunu bırakacaksın. Sen bunu düşün Avni.
  4. isabettin

    Sur'a üfürülme ve neticesi

    Bunlar hakkaten derin konular be Fuat abi.
  5. isabettin

    Ruh üzerine tartışalım!

    Bu herifin bir tür Fuat Avni olduğuna kalıbımı basarım.
  6. isabettin

    Sur'a üfürülme ve neticesi

    Çok karışık bir konu. Ben de ikilemde kaldım şimdi.
  7. isabettin

    Ruh üzerine tartışalım!

    Yukarıdaki iki ileti de sana ait. Aynı Kuran gibi bir dediğin diğerini tutmuyor. Yine Fetöne makbul değildir diyemedin. Görevli olduğundan eminim senin.
  8. isabettin

    Ruh üzerine tartışalım!

    Tamam git akılsızşuursuzdemeatoma diye nik al gel o zaman. Ha, bir de Fetullah Gülen makbul bir değildir de, görelim.
  9. isabettin

    Ruh üzerine tartışalım!

    Osurup osurup ipe dizme lan atoma şuursuz akılsız diyen kıt fikirli şerefsiz. Rumuzun akla hakaret. Gidip "bütünateistlerinanasınıavradınısikiyim" diye rumuz alsan daha az dokunur bana. Git düzgün adam gibi başka bir küfürlü nik al kendine ondan sonra gel. Rumuzunu her gördüğümde sinirlerim zıplıyor.
  10. isabettin

    Ruh üzerine tartışalım!

    Kötü düşünce yok o noktada. Gerçeği söylüyor insanlar. Olanı söylemek de mi kötü oldu? Hem insan her yönüyle iyi olsaydı, cennette olmak onu farklı yapsaydı, cennetten kovulmazdı.
  11. isabettin

    Ruh üzerine tartışalım!

    He tamam tabi tabi. Mutlaka öyle olmuş olmalı da bir de şu var. Allah çocuğu gelecekteki öngörülmüş suçlarından öldürttü ise, çocukken öldürttüğü için çocuk cennete gidecek. Sınava girmeden cennete gitmesi bir tür torpilli olmasına yol açar. Cennete bunun dedikodusu olmaz mı, millet "bu aslında cehennemlik olacaktı da erken öldüğü için buraya kapağı attı" demezler mi? Moralini bozarlar, cennet de zehir olur onun için diyorum şampiyon. Bugün çok yapıcıyım.
  12. isabettin

    Biz İnsanı sınayacağız(İnsan 2)

    Müslümanlar buna birazdan "Biz insanı sınayacağız demedim, kınayacağız dedim" türünden bir açıklama yapacaklardır.
  13. isabettin

    Ruh üzerine tartışalım!

    Hızır kim oluyor da geleceği biliyor? Geleceği yalnızca Allah bilmiyor muydu?
  14. isabettin

    Andımız geri geliyor

    Valla benim dedelerim patlatmışlar hocam, Osmanlı bunları habire isyan ediyor diye oradan oraya sürmüş. Durum valla öyle. Kaldı ki, herkesin dedesi ağırbaşlı davrandı ise, Osmanlı'da o kadar isyanı kim çıkardı? Hepsini benim dedem çıkarmış olamaz.
  15. isabettin

    Andımız geri geliyor

    Türklük Andı "beğenmeyen defolup gidebilir" düşüncesini aşılamaz diyorsun. Andın aşılamadığı bir yaklaşımı savunduğuna göre, ant sende bir etki yaratmamış hocam. Bu Türklerden bazılarının Kürtçe konuşmalarında ve kendilerine ait farklı kültürel atalar ve tarihsel arkaplana sahip olmalarında sakınca yoktur umarım.
  16. isabettin

    Andımız geri geliyor

    Ambalaj atıklarını ayırarak atıyorum. Kızartma yağını lavaboya dökmeden bir kapta toplayıp çöpe atıyorum. Çoğunlukla toplu taşıma kullanıyorum. O hangi ideoloji oluyor?
  17. isabettin

    Andımız geri geliyor

    Yani, en azından, bazı bünyelerde "Türk isen övün, değilsen itaat et" türü yan etkiler doğuruyor olamaz mı söz konusu ant? Milliyeti dinleştirmek olmuyor mu bu yaklaşımların özü? Dini gökyüzünden yeryüzüne indirmekle oluyor mu? Onunla uzlaşmak ve onu yeni bir düzlemde -milliyetçilik düzleminde- yeniden üretmekten başka bir şey olmuyor milliyet üzerine yemin etmek. Din olgusunu başka kılıklar altında süreklileştirmek oluyor. Bunları inkar etmek yerine, emperyalizme karşı direnmek için bir bütün olarak kalmak zorundaysak, bunu milliyeti dinleştirmeden yapsak olmaz mı? Bu mümkün değil mi? Mesela
  18. isabettin

    Andımız geri geliyor

    Sence insanlarda "Türkiye Cumhuriyeti Türklerin ülkesidir. Beğenmeyen defolup gider." düşüncesinin oluşmasında bu andın etkili olduğu söylenebilir mi? Bu ant içeriğiyle bu düşünceyi insanlara aşılayıcı özellik taşımakta mıdır, taşımamakta mıdır?
  19. isabettin

    Kuran nasıl bir kitap olabilir ?

    İslam'ın tarih tezine göre din tüm tarih dönemleri boyunca var olmuştur, başlangıçtan beri vardır. Sözümona ilk insan Adem ilk peygamberdir de. Yani, İslam ya da islamcılara göre insanlık tarihinde din öncesi bir dönem yoktur. Madem din -size göre- zaten hep vardı, "din ile neler değişmiş inceleyin" diye bir cümle kuramazsın.
  20. isabettin

    Ruh üzerine tartışalım!

    Ne tözü lan burası Pensilvanya mı? Töz möz yok, kimyasal sistem var. Herşeyi açıklıyor.
  21. isabettin

    Ruh üzerine tartışalım!

    İnsana bilinç ve canlılık veren töz birbiriyle uyum ve çatışma içinde çalışır hücrelerden oluşan organizmanın kimyasal işleyişidir. Buna ruh diyeceksek, diyelim, yalnız dediğim gibi bu kimyasal bir şeydir. Kimyasal-fizikselin yani biyolojik olanın ötesinde ve dışında onu harekete geçiren başka bir güç ya da düzenleyici güç yoktur. İhtiyaç da yoktur. Yeterince kimya ve biyoloji bilen biri bunu rahatlıkla teslim edebiliyor. Senin ağlak kardinal fetoş baban öyle olduğunu anlayamıyor diye de bu böyle olmaktan çıkamaz, çıkmayacaktır. Bilim ezer geçer. Öyle dinmiş, ruhmuş, paçavraya çevirip siker at
  22. isabettin

    Eskilerden kimler var?

    Avatarındaki avratta zerre iman olduğunu sanmıyorum.
  23. isabettin

    Allah beni yaratırken bana niye sormadı?

    Fetullah Gülen neden yaratıldı AŞA?
  24. isabettin

    Allah beni yaratırken bana niye sormadı?

    Orada kitap denmiyor, "katibime kolalı da gömlek ne güzel yaraşır" deniyor. Mecazi bir anlatım var. Anlamadan bilmeden hemen İsmet'e saldırın, oh ne güzel.
  25. isabettin

    Gaga bulut

    İçeriye alınması kendisi açısından daha iyi oldu, çünkü laiki dincisi herkesin sinirlerini zıplattı bu. Dışarda olsaydı, artık kimin elinde kalırdı bu dallama bilmiyorum. Lan sen iki erkek çocuğunu para için öpüştürüyorsun, hem de iyi vakumladınız, hep bu anı mı beklediniz diyorsun, bir de üstüne laiklik kazanacak diye sıvıyorsun ve hala 32 dişin dışarda. Dışarda olsa bütün dişlerini dökerlerdi. Bunu içerde yanaktan da öperler, belki dudaktan mı nerden öperler, neresine denk gelirse ordan öperler hahahahaha
×
×
  • Yeni Oluştur...