Jump to content

sokullu

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    255
  • Katılım

  • Son ziyaret

sokullu kullanıcısının paylaşımları

  1. sokullu

    Ateist ölünce ne olacağına inanıyor

    her insan ölümlü, ölecek, sonuçta toprağın altına konulacak veya yakılacak v.s. gider işte, sonuçta ateist ölünce ruh kavramı da yok, ne olacak ölünce her şey bitecekmi.
  2. Ateist ölünce ne olacağına inanıyor, nedir sonlarında inandıkları
  3. Hz. aişe nin yaşını kesin bilmek zor, hz. fatimeninde, ama evlenme durumlarına bakarak hz. alinin kızının küçük olduğu kesin halife ömerin bu konuda yaptığı kesinlikle kabul edilemez, belki çocuk evliliğin önünü halife ömer açtı, bazı cahil islama inanaların bu şekilde evlilikleri hala günümüzde bile olduğuna göre.işte biz bu cahiliyete set çekmeye çalışıyoruz, Kuranda evlilik yaşı miras alma yaşıdır , miras alma yükümlülüğünde olması gerekir evlenme yaşı, Kuran bunu söylüyor, sizde cahil islamla aynı çizgide yok Kuranda çocuk evliliği vardır diyorsunuz, cahil islamla sizin aranızdaki fark ned
  4. Şimdi diyecekki bazıları ya malı yoksa, mehir şeklinde borçlanacak, mesela 2 kilo altın mehir verildi kadına,ama yok , bu altın karşılığında erkek kadına Yaratan huzurunda borçlanmıştır, bu kocanın kadına borcudur, hiç bu kadar parası olmadı erkeğin, boşanamaz, mehri veremez, kadın mehirden vazgeçip erkeği boşayabilir, yada kocasını seviyorsa, mehirden boşanmadan bir kısmından vazgeçebilir, veya hepsinden vazgeçebilir, İslam gerçekten adildir.
  5. İslam evlenirken kadına mehir hakkı tanımıştır, kadınlar ona göre hakkını istesin, bir ev olabilir, büyük bir mal arsa olabilir, bu onların hakkı, mehirsiz evlenmesinler, bu malda kocanın hiç bir hakkı yoktur, her türlü geliride kendine aittir, isterse bu maldan aldığı geliri annesine babasına verebilir, isterse kendine harcar, kocası ayrıca ona bakmakla yükümlüdür, İslam kadına bu şekilde değer verir. eşi boşarken şimdiki hukuka göre eşit paylaşım olsa bile müslüman birisi ise bu maldan haklarından vazgeçmesi gerekir, kadınlara İslamda gerçekten ayrı haklar vermiştir.
  6. her zaman demişimdir, democreasian sen bir hiçsin, koyu cehaletsin , üstte sana açıkladım istisnai hakları, kadınlarında islamda boşanma hakları vardır , evlenirken verilen maldan vazgeçlirse (mehir) , kadın rıza ile eşinden ayrılabilir, bakara 229 . Şimdi senin gibi cahiliyet inancı olmadığından eşinin boşanmasından kendisini istememesinden anlamaz, onda hala hakkı var zanneder, sonra kadın bir başkası ile evlenmeye karar verince gider kadını vurur, işte sen böyle bir zihniyetin sahibisin, cahiliyet, ateist cahiliyeti bu olsa gerek. kadın hakkını bu bilmez, döverde söverde ama ateist ya kadın
  7. democrasian senin tezlerin kadar saçma bir şey olamaz, adetten kesilen belli bir süre doğum yapar bu istisnai durum değildir , çocuklarda yumurta oluşması istisnai bir durumdur, birde hiç adet görmeyen kadınlar vardır, rahmi kapalı olan, rahimi dar olan, rahmi olmayan v.b. gibi onlarca sorunda adet görmemizlik olur, buda istisnai durumdur, çocuk olmaması zaten arapta boşanma sebebidir, bu kadınlarda deriz biz o zaman iddet beklemesini, bunlarda istisnai durumlardır, bu kadar şarlatan ve dar zihniyetli birisine laf anlatabildik mi bilmiyorum, ama inşallah anlamıştır, bwenim hep takdir ettiğim n
  8. Kuran da çocuk evliliği yoktur, bu kesinlikle yalandır. Çok eşlilik şartlara bağlıdır, Ayetlerde yazar oku bak, çok zordur , eşlerin hepsine adaletli davranmak imkansızdır, kölelik cariye ilerdeki şartlarda olabilir bunu bilemiyoruz, Kuran ilelebet kalacak bir uygulamadır, ilerde yeniden kölelik olursa, köleliğe karşı iyileştirmeler içerir, ilelebeti bilemeyiz, akraba evliliği eskiden Türklerdekide bir örftür, hatta ölen erkek kardeşin karısı eski Türklerde alınırdı, Türkler çekirdek aile yapısını benimsemiştir.Bu Kuranda illa olacaktır diye bir şey değildir, farzlar Kuranda yapılacak emirlerd
  9. ne kadar öküzsün, ben 200 yıul önce yaşasaydım bu olurdum demek ne demek, kendimi 200 yıl önce yaşamakla ne yapacağımı söylemek hayalciliktir diyorum ne diyor, tasarlamak ayrıdır, ben bu yaz tatile gitmeyi tasarlıyorum, bak bu tasarlamak, öküz nasıl bir beyin var sizde, yok aslında yok.
  10. nasıl abuk sabuk uygulamalar, size göre yanlış olan başkasına göre yanlış olmaz, ki bu uygulama bugünkü hukuk uygulamasında bile varken , çocukların nesillerinin belli olması, ilerdeki sakıncaları gidermesi içindir. babalık konusu nasıl abuk sabuk bir konu olabilir, binlerce yıl sonra baba kim diye sorgulayacak müslümanlar, siz sorgulamayabilirsiniz, size neki çocuk kimden olmuş, önemli değil demek ki.
  11. iSLAM boşandığında ne olacağı bilen erkek için, boşanmamanın daha iyi olduğunu bak, eşini tamamen kaybedeceksin diyerek uyumu emretmiş, boşanmayı teşfik etmemiş. buradan anlaşılması gereken budur.
  12. ben hayalci değil realistim , gerçekler vardır, olur, hayalcilik sadece sanıdır.
  13. tıp ilminde bu konuda yetkili kişi jinekologlardır, sen nerden alıntı yaptın, çocuk sitesinden mi, tıp ilmi araştımalarını kim yapacak, çocuk sitelerimi.
  14. Türkiyede istatisliklere bak diyorum, kadın cinayetlerinin çoğu boşandıktan sonra erkeğin , kadın üzerinde hala hakkı varmış gibi davranmasından kaynaklanan cinayetlerdir. Müslüman olan bir erkek bilir ki boşanınca kadın üstünde hiç bir hakkın kalmaz ve ona karışamazsın. bu ayetlerin neden bu kadar adaletli olduğunu bu ülkedeki öldürülen kadınlar haklı çıkartmaktadır, kadın cinayetlerinin yüzde 90 nı eski kocalarının kıskançlığı ve hala sahiplenmesinden kaynaklanıyor.
  15. şimdi adetten önce yumurtlama olması istisnai durumlardır, tıp ilmi için erken yumurtlama adet olmadan yumurtlama hastalıktır ,biz normali neyse onu konuşuyoruz . normali budur, sen uçları alarak yok hayır bu şekildedir diyebilirmisin.
  16. Ben o zamanlar doğmuşum diye bir şey varmı, bu hayalcilik olur, şunu yapardım bunu yapardım nasıl diyeyim ki, ben bugünüm bugünü konuşabilirim.
  17. Türkiyede işlenen kadın cinayetlerinin çoğu bu yüzdendir, halbuki erkek kadını boşadığında o kadın üzerinde hiç bir hakkı kalmadığını ayetlerde açıkca belirtmiş, müslüman olan birisi boşadığı kadına karışamaz artık, bunu anlasa zaten bu cinayetler olmazdı.
  18. aslında bu süre tekrar barışırlarmı diyede konmuştur, ama boşanan erkek kadın üstündeki tüm hakllarından vazgeçmiştir ve bir daha başka erkekle evlenmeden kadın aynı erkekle evlenemz. Yaratan her şeyi bilir, şimdi yazsaydı ki ultrason çıkacak sonradan o zamanki insanlar nasıl algılarki bunu .
  19. Kuran ayetlerine göre boşanan kadın aynı erkekle bir daha evlenemez ta ki diğer kocaya varıp ondan boşanıp tekrar evlenebilir, boşanan koca tamamen kadın üzerindeki haklarından da vazgeçer.
  20. bu soruya yorum yapmayacağım, hz. fatmanın yaşını vermeklede hata ettim, yaş konusuna kesinlikle girmeyeceğim. çünkü bilmiyorum yaşlarını , Kuran ayetlerinde bile hatalı yorum yapanların delilleri benim için hiçliktir.
  21. Yaratan ın hükmü açıktır, Kuran bilimle beraber yürür , bekleme süresi yalnızca doğacak bebeğin kimden olduğunu bilmedir, bunu bildikten sonra iddet neden beklensin.
  22. İlk Adet Kanaması Ortalama 12.5 yaşında kız çocuğu ilk adetini görür. Bu "ilk kanama" henüz yumurtlama olmadığından, düzenli oluşan bir adet kanaması değildir. Yumurtlama sürecibaşladığında oluşan adet kanamaları, düzenli hale gelir. bak ben bunu bildiğinizi sanıyordum, ilk adetlerde yumurtlama olmaz, yani ilk adetler rahimin hazırlık sürecidir. bunu bilmiyormuydunuz.
  23. valla o kadar zavallısın ki yazdığım yazıları mallıktan bulamazsın diye yapıştırdım yine aynı mallık bu adamın yüzüne tükürsen yağmurmu yağıyor diyecek kadar zavallı. zavallı kardeşim bak senin için yazıları buldum bak bir istersen, ne yazmışım okumasını bilmiyorsan bir okur yazar bul okusun sana
  24. kesin hamile değildir diye belgelenmek kaydıyla Kuran a göre iddet beklemezsin, ama medeni kanuna görede belgelemeyi mahkemeye sunmazsan mahkeme kararı olmadan 300 gün beklemek zorundasın.
  25. Menopoza giren ve adetleri tamamen kesilen kadınların korunması gerekir mi? - 50 yaşından önce menopoza giren kadınların hiç adet görmeden 2 yıl geçirmelerinden sonra korunma yöntemlerini bırakabilecekleri önerilir. - 50 yaş ve üzerinde menopoza giren kadınların hiç adet görmeden 1 yıl geçirmelerinden sonra korunma yöntemlerini bırakabilecekleri önerilir. bu modern tıppın söylediğidir, menopoz döneminde adetler düzensizleşir ve kanamalar çoğalabilir, adetler 2 3 ayda birde olabilir, menopoza giren kadınlar bunu anlar ve bilir, adetten kesilme 1 yılı aşmadan kadınların hamile ka
×
×
  • Yeni Oluştur...