Jump to content

AhmetMehdi

Yeni Üye
  • İçerik sayısı

    16
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

AhmetMehdi Hakkında

  • Derece
    Member
  1. AhmetMehdi

    evrim saçmalığının çöküşü

    Bilakis... İmanım tamdır elhamdülillah... Peygamber efendimizin bir sözü var :"Bir adamın uçtuğunu dahi görseniz,benim sünetim ve kur'ana uymuyorsa ona inanmayın, reddedin" der. Yani kendi gözlerinizle gördüğünüz olaganüstü bir olay dahi inancınızdan döndürememeli...
  2. AhmetMehdi

    evrim saçmalığının çöküşü

    Onu da kanıtladılar diyelim? Hani en son ümit..."Şu kanıtlanamaz" dediklerini de kanıtlasalar? Öyle görünsün ki artık herhangi bir sigorta noktası da kalmasa işte o zaman yine de inanmaya devam eder misin? Ben harun yahyadan hoşlanmıyorum. Bilimle ilahi fenomenleri açıklama yoluna giriyor.Bunu çok tehlikeli buluyorum. Bence o (Harun Yahya) farkında değil olayları bilimsel olarak açıklamaya çalışması onu en az ateistler kadar pespaye bir konuma itiyor...
  3. AhmetMehdi

    evrim saçmalığının çöküşü

    Hmm.Buradaki tartismalara baktikca irkiliyorum. Evrim, diyelim ki gercekten sorunlarindan tamamen arindirilmis olup ,ispat edilmiş olsun ve gercekten de var olsun...Tüm araform-maraform tartismalari bicak gibi kesilse ve inkarcilar, inkar edilemez bir konum elde etseler... O zaman yine de inanmaya devam mı ederdiniz, yoksa vaz mı gecersiniz? Müslüman kardeşlerime soruyorum.Ben müslümanım elhamdülillah.
  4. inanmak yada inanmamak kisiye kalmis birsey. kimse kimsenin inancini degisitremez. aptal demeniz, hakaret etmeniz dogru degil! düşünüyorum öyleyse varim , varim öyleyse beni Yaratan da var. :P Diledigi gibi inkar edebilme özgürlüğünüde veren Allahtir. inanmakta böyle. peygamber bile 1 kimseyi müslim yapamamistir. sadece bildirmistir. yalan söylemis diyorsunuz ; bir insan hic acik vermeden ömrü boyu nasil yalan söyleyebilir ? mesele tek. inanamak yada inanmamak
  5. AhmetMehdi

    Allah Nerdedir?

    "inna lillahi ve inna ileyhi raciun" boyle bisi vardi ne demekti ? ya ben müsrik degilsem Allahın nezdinde ve sen bana musrik dedin senin halin nice olur ahirette ??
  6. AhmetMehdi

    Allah Nerdedir?

    muhittin arabi , beyazıti bistami, Mevlana , sems demisler ki.. ene el HAK. ??? onlarda mi boyleydi ???
  7. AhmetMehdi

    Allah Nerdedir?

    öyle ise seninle ceset arasındaki fark nedir!? vicdaninizla aklınızı bir tutup kendinize samimi olarak sorun ben neyim diye.??
  8. AhmetMehdi

    Allah Nerdedir?

    bizim ruhumuz allahın bir parcasıdır. salavat getirince Allah bana ruhumu iyade eder bende selamı alırım diyor peygamberimiz. ruhlarımız Allahın bir parcası, ölecez ruhumuz Allaha tekrar katılacak. ahiret günüde bizlere bu ruhlar geri iyade edilecek hesap gunu vs..........
  9. AhmetMehdi

    Allah Nerdedir?

    Allah heryerdedir. ilmi ile herseyi kusattıgı kuranda bildirilmektedir. dikkatli bakabilirsen Allahin bir parcasini aynada gorebilirsin. icindeki hayvanı yoksay kalan şey Allah a delildir.
  10. AhmetMehdi

    Bu soruları cevaplayın.Tartışma bitsin

    acıklama icin Einstein in fikirlerinden destek almissiniz. peki Einstein in yahudilik uzerine dini bir kitabinin oldugunu biliyormusunuz.?? Allah vardir dedigini biliyormusunuz. ? madem adami örnek aldınız bunlarıda biliniz.
  11. AhmetMehdi

    Kurandaki mucizeleri şöyle alalım

    lokman suresi : ilk 5-10 ayetleri arası... "Allah gökleri direksiz yarattı" buradaki direk sözü aslında DAYANAK NOKTASIZ manasına gelmektedir. ozamanlarda insanların bilgisi yeryuzu öküzün kafasında yada sonsuz düz tabla gibiydi... insanların ozamanki aklı birseyin birseye temasta olmadan duramayacagıdır. kuransa bunun aksini söylemektedir. ilimle kesismektedir.
  12. AhmetMehdi

    Şeriat ve resim,heykel bilim

    şeriat kuralları zamana gore yorunlamadır. ozaman taşa puta tapan bir zihniyet vardı bu sebeple yasak edilmesi muhtemel. simdiki şeriat yolunda bazı insanlar diyorlar ki : "televizyon şeytan işi kaldır camdan at." oysaki bu zihniyetteki insanlar bilerek yada bilmeyerek Alllaha iftira ediyorlar. bilimin mahsulu olan seyler; Allahın yaratma sanatının biz kulları üzerindeki tecellisidir. televizyonun hali , üzümün hali gibidir. kötüyede kullanırsın iyiyede. Allahtan gelen bu bizlerdeki ilme "şeytan işi " diyenden daha zalim kim olabilir ki ?
  13. AhmetMehdi

    tanrı

    Mucize gostermesi!!! hz. Muhammed son peygamber geldikten sonra bir varlık dünyaya gelecek. Deccal bu varlık sana bana herkeze Mucize gosterecek ve ben isayım diyecek (tanrıyım diyecek) peygamber mucizelerine sahip. inanacakmısın.??? Allah inansınlar diye hep mucizeli insanlar gondermistir. ne hikmettirki inanmasınlar diyede mucizeli bir varlik gonderecek.
  14. AhmetMehdi

    Cehenneme hangi mantıkla inanıyorsunuz?

    senin içindede, benim içimdede oldugu gibi aslında tanrı yazıyor ama sen bile bile ikar edenlerdensin. kulların bir düzen içinde yasamaları için tıpkı f=ma kuralı gibi kesin bir din kuralı tasvir edilmis.(kuran) bu kural var. secenek sana kalmış.
  15. AhmetMehdi

    Cehenneme hangi mantıkla inanıyorsunuz?

    F=ma E=mc2 vs.... Dna bunlara asıl sebep !!! sebebi söyle bende cevabı söyleyeyim.
×
×
  • Yeni Oluştur...