Jump to content

Ateist Teolog

Üyeliğini Sildirmiş Kullanıcı
  • İçerik sayısı

    524
  • Katılım

  • Son ziyaret

Ateist Teolog kullanıcısının paylaşımları

  1. TD forum'da olacağım veya agnostik forumda dostlarım orda olursa sohbet ederiz.
  2. Eğer yaptığımın bu olduğuna inanan bir yönetici varsa dindarrla tartıştığım günkü gibi üyeliğimin sonlandırılmasını istiyorum. Herkese iyi forumlar diliyorum.dinsizdeist kardeşimin yazılarını da okuyun ve araştırın sevgili dostlar hoşçakalın.
  3. Etmediğim için banlayamazsın bu forumu komplo teorileriyle doldu artık insanlar kaynaklarıyla gerçek bilgileri öğrenecek . İncil'se İncil Tevrat'sa Tevrat benim işim bu ve elimden geldiğince Kuran'ın tüm olası kaynaklarını paylaşacağım.
  4. Ben yolumda devam edeceğim neyle suçlayacağınız umrumda değil .
  5. Ateist Teolog

    İslam�ın Kanıtsız Dönemi

    En çok yararlandığı kaynak Erol Sever'in - Çok Tanrıcılık-Hristiyanlık ve Kabe adlı eseri alabiliyorsan o kitabı al güzele benziyor.
  6. Yani aynı şeyi diyor hocam. Yani Muhammed Musa'nın kızkardeşi Meryem'i Bakire Meryem'le özdeştirerek, bakire Meryem'den doğacak olan İsa'nın dayısının istemeden de olsa Musa olduğunu söylemiş oluyor, bunu diyor kısaca.
  7. O zaman bir adım daha ileri gitmek için Muazzez hocaya başvurup yahudiler'e nerden girdiğini öğrenmek gerek.
  8. İşte Meryemler karıştığı için öyle oluyor .
  9. Oruç çoğunluk dinlerde mevcut nerden alındığını bilinmemiz olanaksız gözüküyor ama Kuran'ın kendisi orucun diğer peygamberlerde de mevcut olduğunu söyediğine göre muhtemelen İbrahimi dinlerden asıl olarak alınmış. Zerdüstlük de olabilir tabii bakmak lazım.
  10. İkimiz de olabiirler üzerien gidiyoruz Edip'le sizin tayfanın tartışmasını okudum Edip de İslam tarihinin yalan olduğunu söylüyor tek fark o Kuran'ı kabul ediyor şimdi nasıl bu tezi güçlendireceğiz nasıl diğer tezlerden daha büyük ihtimal olduğunu insanlara kanıtlayabiliriz? Ben Muhammed'i İslam'dan tam soyutlayacağım karşıma Ahzap 50-51-52 Zeyd adının geçtiği ayetler, Bal şerbeti olayı geliyor. bunlar Kuran:'da ve Muhammed sanki Kuran'a etki etmiş gibi onu dışlayamıyorum tam olarak metinden.
  11. Şiilik'i nasıl açıklayacağız birbirine zıt iki mezhebin aynı tarih sürecini kabul etmesi sadece olaylarda farklılaşması?
  12. Bence Araplar'dan geçti çünkü onlar da bu tür bir ibadet yapıyorlardı.Sanırım vakitler farklıydı 7 miydi neydi?
  13. Erken İslam hakkında Şamlı Eren Yuhanna:nın şu eleştirisi Muhammed'in yaşadığını kanıtlamaz mı? Arkadaş 676'da doğmuş. http://www.hristiyanforum.com/forum/showthread.php?t=320408
  14. Ateist Teolog

    İslam�ın Kanıtsız Dönemi

    Bu konudaki Hristiyan Literatüründeki Övülmüş- Muhammed konusunda NOLAN TD Forum'da da hala ısrarcı. Bir bakmanızı öneririm.
  15. Ben öyle düşünmüyorum pek bunu başka bir konuda tartışalım. Şu teorilerinini yazdığın konuların linkini alabilir miyim okuyup yorum yapmam gerek.
  16. Ben de popüler hikayelerden bahsediyorum ve soruyorum bugüne kadar dünya üzerinde yaşamışş herhangi bir Hristiyan mezhebi Bakire Meryem ile Musanın ve Harunun kızkardeşini aynı kişi sanmış mıdır:? Soru basit makul bir cevap alabilirsem teorine hak vereceğim.
  17. iki meryem olayını nasıl açıklayacağız?
  18. Evet reddettim. Çünkü hiçbir Hristiyan örneğin iki Meryem'i karıştırmaz . Ben Kuran'ın Hristiyan kökleri derken kulaktan dolma bilgilerden bahsediyorum. Kuran yazarları geleneksel Hristiyanlıktan ve gnostiklerden bir şeyler aldı ama tamamen hristiyandılar demek güç.
  19. Senin Arapça bilgine hayranım dostum. tekasür suresini anlamama yardımcı oldun teşekkür ederim.
  20. Neyse arkadaşlar size tavsiye Budizm Hinduizm Hristiyanlık Yahudilik İslam'la v.b dinlerle ilgili her kaynağı okuyun araştırın karşılaştırın hikayeleri çarpıştırın benzerlikleri düşünün farklılıkların nedenini anlamaay çalışın hiçbir dinin özgün olmadığını kavrayın. Tevrat nasıl ki bir Akad Babil Asur mitolojiler bütününden hayata geçip yahudiler'ın ırkçı ve sınıfçı mllliyetçi Tanrısı Yahweh'e temel olduysa Hristiyanlık nasıl ki çilecilik ve ölümü kanı ve çarmıhı kutsallaştırmışsa İslam da bunları Arap geleneklerine sentezleyerek devam ettirmiştir. Bilim yol göstericiniz olsun .
  21. Vermeye devam edeceğim.Çünkü İslam Yahudi ve Hristiyan köklerinden bağımsız anlaşılamaz.
  22. Hristiyanlıkla İslam'ı da karşılaştırdım dindarrın beni bıktırdığı Meryem konusu efsanedir onu okursan bir Müslüman'ın daha kendi dinini diğer dinlere karşı dahi kanıtlayamadığını görebilirsin.
×
×
  • Yeni Oluştur...