Jump to content

bilgisız bi uşak

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    147
  • Katılım

  • Son ziyaret

bilgisız bi uşak kullanıcısının paylaşımları

  1. bilgisız bi uşak

    Trump vs Clinton

    Ah Engse! Bugün, ilk kez güldüm. Teşekkürler.
  2. bilgisız bi uşak

    TDK'yi tartışalım

    Benim rumuzuımda, hiç bir yanlışlık yok. Başka dilleri, Türkçe'yle karşılaştırmak, bir aymazlıktır. Her dilin, kendine özgü yapısı vardır. Diller, içinde bulundukları uygarlıklarla gelişirler; hattâ gelenekler bile, dillerin gelişmesinde, pay edinirler. Eğer Almanca'yı, Türk yaşam tarzıyla kıyaslarsanız, duvara toslarsınız! Bir dili anlayabilmek için, o dilin oluştuğu uygarlığı, anlayabilmeniz gerekiyor; o uygarlık, size ters düşüyorsa, o dili öğrenebilmeniz, olanaksızdır. Türkçe'yi, Arapça ya da Kütçe ile kıyaslamak, kendi usumuza yapacağımız ih
  3. bilgisız bi uşak

    TDK'yi tartışalım

    Yeryüzündeki tüm diller arasında, en çok virgül, en çok noktalı virgül ve en çok kısa çizgi kullanılan dil, Türkçe'dir. İsterseniz, hem TDK'nin, hem de Dil Derneği'nin yayınlarını inceleyin; düş kırıklığı yaşayacaksınız! Rezâlet! Peki; bu, hep böyle miydi? Kesinlikle hâyır! TDK'nin çalışanları, memur sınıfına girince; Dil Derneği de, siyâsetin etkisinde kalınca, uygulamalı yazı dilini de, yerle bir ettiler! Güzel dilimizin, gereğince uygulanabilmesi için, tarafsız bir kuruluşa gerek vardır. Tıpkı Almanca, İngilizce, Fransızca, vesâire
  4. Her Müslümân gibi, sen de, sonunda niçin inandığını anlayabildin. Ne ara, Arap'ın putuna yaranmaktan, vazgeçeceksin?
  5. bilgisız bi uşak

    Arapça İstiklal Marşı

    Düşünebileceğimizden, çok dahâ hızlı biçimde, Araplaştırıyorlar bizi! 2023 yılında, resmî dilimiz, Arapça olabilir. Hazırlıklı olun! Çoğu imam-hatip okullarında, Arapça dışında, tüm diller yasaktır!
  6. 20,000 kez! Gelecekteki insanların, dış görünümleri Bilim ve tekniğin ilerlemesiyle birlikte, dünyâmız da 'küçülüyor'. Okuyalım
  7. Robe, Müslümallar'ın kışkırtma taktiğine, kurban gideceksin, Ben, bir kez uyarmış olayım. Bırak da, çocuk, kendi-kendine eğlensin.
  8. Kullandığın konuşma ve yazı dili, senin eğitiminin ve zekânın, en önemli göstergesidir. Lâf salatası yapacağına, fikir üret.
  9. Konuları, lütfen kirletme. Eğer it sürüsü hakkında, tartışmak istiyorsan, açarsın uygun bir konu; hepimiz tartışırız. Unutma; üyeliğin, tehlikede!
  10. Atatürk'ün çalışma masasındaki bozkurt: Atatürk dönemimindeki paralarda, bozkurt örnekleri:
  11. Tükçe, cumhûriyetin kuruluşuna kadar, yaygın bir yazı dili değildi. Türkçe yazmak isteyen herkes, kendi kafasına göre, uygulamalara başvuruyordu. Bu dildeki yazı dilini geliştirmek için, yeni bir oluşum kurulması gerekiyordu. Atatürk'ün önderliğinde, 1932 yılında, Türk Dili Tetkik Cemiyeti kuruldu. Bu ad, dahâ sonraları, Türk Dil Kurumu biçimine dönüştürüldü. Bu kamu derneği, Türkçeye, çok büyük kazanımlar getirdi. Tâ ki... Özerk bir kamu derneği olan TDK, 1983 yılında, ANAP aymazlarınca, Başbakanlık'a bağlanıp, özerk olmaktan çıkarıldı ve bir b
  12. bilgisız bi uşak

    Tayyip İti Çok İleri Gitmiş Olabilir mi?

    Şu soruya bir bakın; bir de, verilen yanıtlara bakın! Burada, "Fikrim yok!" ne demek? Yandaş kümeler, sözde araştırma yaparsa, böyle salaklıklar oluşur!
  13. bilgisız bi uşak

    Milliyet

    Sözkonusu olan, narsizm değil. Yaşamda kalma içgüdüsünü düşün; orada da, önce ben vardır.
  14. bilgisız bi uşak

    Milliyet

    İsterseni, küçükten büyüğe, bir sıralama yapalım. Önce ben... Âilem... Akrabâlarım... Dostlarım ve arkadaşlarım.. Mahâllem/köyüm... İlçem... İlim... Boyluğum (milletim)... Ülkem... Vs! Bu bağlamlardan, herhangi birisini silersenişz, psikolojiniz, alt-üst olur! Milliyetçilik (boylukçuluk), kaçınılmaz bir ögedir. Robe'nin de aktardığı gibi; siz, Stalin'in, Mao'nun, Marx'ın... vesâiren, milliyetçi olmadıklarını mı sanıyorsunuz?
  15. Sen, ne sayıklıyorsun? Fâtih dediğin, kitle kâtili bir yağmacıdır! Onun gibilere, 'fâtih' değil, 'kitle kâtili' denir! Yavuz, sokırımcı bir ittir? Kânûnî... Kalsın!
  16. Evet! Not: Resim açılmıyor.
  17. bilgisız bi uşak

    Hayatinizi degistiren kitaplar

    Her alandan kitallpar, okuyorum. İster roman olsun, isterse belgesel; hepsinden, bir şeyler öğrendim. Türkçe dilde kitaplar, son olarak, sanırım 17 yaşımdayken okumuştum. Ama yine de, iki kitap sayayım. Ernst von Khuon: 'Diese unsere schöne Erde' (Bizim, bu güzel Dünyâ'mız) Ufak-tefek ilginç bilgiler aktarılıyor. Kitabı, tam üç kez okusum. Jörg Heimbrecht: 'Das Milliardending' (Milyarlık vurgun) Kamu kurumları, hattâ bakanlıklar, nasıl dolandırılır? Sözde üç milar Dolarlık bir yatırım, yapacak savıyla, bakanlı
  18. Yok öyle bir şey. Özgün kurt başında, dişler bulunmaz. O dişleri, iyi niyetli birisi ekledi; iyi de yapmadı.
  19. bilgisız bi uşak

    Türkiyenin %50'si Atatürkçü!

    Ben de isterim; ne alıyorsan, iyi kafa yapıyor! Aynı anlama gelen iki kavramı, ancak AKP itleri, değişik anlamlıymış gibi göstererek, Atatürk'e, hakâret etme hakkı kazanıyorlar. Sana, bir adres versem de, o kullandığın her neyse, bana da gönderir misin?
  20. Sana, Türk boylukçuluğunun kutsal turkuazı üzerinde, Arap putperestliğini yücelten bir bayrak vereyim: Doğu Türkistan bayrağı Kökbayrak (mâvi bayrak).
  21. Doğru biliyorsun. 1937 yılında, yeni bir ulusal marş düzenlemesine başlamıştı; aynı hamlede, Göktürk bayrağını da getirmeyi planlamıştı.
  22. Hayrola, Dolon Emica? Sen, böyle kırıcı olmazdın; seni üzebilecek, gelişmeler mi oldu? Yoksa sen de, Arap putunun simgesi olan, ay-yıldıza mı alkındın?
  23. bilgisız bi uşak

    Almanya'ya Karşı Yapılan Mİsilleme....

    İnanın ki, Avrupa'da yaşayan Türkler, bu olaylardan, çok dahâ kötü etkileneceker. Şimdiye kadar öcüydük; bundan sonra, adını bilemediğim, bir canavarmış gibi algılanacağız. İşte cadı avı, yeniden başlayacak! Yâni "evet"çilerden çok, usu yerinde "hâyır"cılar artacak.
  24. bilgisız bi uşak

    Kuran'ın Çelişkilerine Örnekler 2

    Kuran'ın âyetlerini mi reddediyorlar? Hangi sure idi...? En'âm olması gerekiyordu. Neyse... O türden, iki âyet vardı; benzer iki âyet inmişse, önceki geçersiz olur.
  25. bilgisız bi uşak

    Kuzenle sevişme sapıklığı

    Bu, doğru değil. Fetüste, hastalık saptanmasa da, doğacak çocuğun, yıllar sonra, kesinlikle özürlü çocuğu olur.
×
×
  • Yeni Oluştur...