Jump to content

AmbiguousPleb

Yeni Üye
  • İçerik sayısı

    14
  • Katılım

  • Son ziyaret

AmbiguousPleb kullanıcısının paylaşımları

  1. AmbiguousPleb

    Kuran Pasajları ve Metin İçi Çelişkiye Örnek

    Kitaptaki omur bilgisi uzayip kisaltilabiliyor muymus mesala insanin dunyadaki yasami boyunca? Yok degismiyor da kitaptaki bilgi onceden son hali verilmis bicimdeyse, bu uzalip kisaldigi bilgisi zaten tanrinin bunu onceden belirledigi omur oldugundan (yukarida iki defa belirtilen), bu uzalip kisalma bilgisinin insanlara faydali olacak nasil bir degeri var? Niye kitap bir de, daha ileri bir teknoloji/sistem yok mu? Ulasilabilecek son nokta kitaplarsa, ssd'leri yavas yavas gommeye mi baslasak? Sorular da sorular... (Kusura bakmayin, Turkce klavye yok su an.)
  2. Adam gömünün kokusunu alıp o abini oradan kaçırmaya çalışmış gibi. Bir de bu işlerle uğraşıyor diyorsun, o zaman bu adam bu numaralarla baya bir saf kaçırıp gelir elde etmiş diye düşünmemek elde değil.
  3. Duyduğun kişinin yaşı, eğitim durumu, dine yatkınlığı, dürüstlüğü, ilgiye merakı bu iddianın doğruluğunu sorgulamakta ilk adımlar olabilir. Olayı ne kadar detaylandırabiliyorlar mesela? Bir de dilin varsa şunu dinle. Şizorfreniden, yaşadıklarından, gördüğü halusinasyonlardan bahsediyor.
  4. AmbiguousPleb

    Bilmek, İnanmak, Yaratıcı ve Evrene Dair

    Prevalanstaki sayı benzeriliğinden dolayı hata yapıyorsun bir yerde. En ufak bir sayı değişiklik yaptığında 0,9.... çıkacak olasılık.
  5. AmbiguousPleb

    Bilmek, İnanmak, Yaratıcı ve Evrene Dair

    Bu nasıl bir mantıktır yahu? Bulduğun sonuç verdiğin önbilgiye ters düşüyor. "Koşullu olasılık" hesabını yapsana bir, gerçekten merak ediyorum nasıl oldu.
  6. AmbiguousPleb

    Mafya Babası Muhammed

    Hastaya ve muhtaca soğuk, yağmurlu günlerde yardım için camii yaptık, gelin siz de burada bizimle ibadet edin demişler Tebük seferine hazırlanan peygambere. Sefer dönüşü ayet gelmiş, bunların lafına inanma, amaçları karmaşa çıkarıp ihanet etmektir diye. Peygamberin adamları içeride insanlar varken ateşe vermişler binayı... "The Messenger of God proceeded until he halted in Dhu Awan, a town an hour’s daytime journey from Medina. The people who had built the Mosque of Dissent (masjid al-dirar) had come to him while he was preparing for Tabuk saying, ‘O Messenger of God, we have
  7. AmbiguousPleb

    Eşitlik

    Şu video geldi aklıma
  8. AmbiguousPleb

    Muhammed'in Yasadigina Dair Kanitlar Var mi ?

    Teşekkürler, çok ilginç. Emevi camii Mekke'yi tamamen ıskalayıp Petra'nın doğusuna bakıyor. Aqsa doğrudan Petra'ya, Hama çok yakın...
  9. AmbiguousPleb

    Vicdan

    "Dinlerde" günah olan şeyler... Hangi dinler? Günah kavramını dahi barındırmayan budizm, taoizm inanırları birbirinin başını mı kesiyor rahatlıktan? Kitabınızda hak din kabul edilen, adı anılınca akla pedofili gelen katolik kilisesinin yaymaya çalıştığı hristiyanlık gibi bir din mi mesela? Tanrınız nasıl kısıtlamış ki olmamış da bu yüzlerce masum çocuğu hak dine tapanların elinden kurtarmaya çalışan yine "devlet kuralları" olmuş? Kitabımızda hak din denen yıldız tapıcı sabiilere bildirilen (!) günahlar mı insanları dehşet verici hareketlerden uzak tutuyor sizce? Devlet kuralları diye küçümsedi
  10. AmbiguousPleb

    Muhammed'in Yasadigina Dair Kanitlar Var mi ?

    Buna kaynak nedir? Yakın sayılacak mesafelerdeki Great Mosque of Sana'a ve Mosque of Amr ibn al-As adlı yapıları kontrol ettim. Hafif sapma var gibi görünmekle birlikte doğru yöne bakıyorlar.
  11. AmbiguousPleb

    Tıp fakultesi neden birakilir?

    Öncelikle herkese selam. Tıpta genel olarak dil ağırdır, konular çok, ezber zordur, günde fakültedeki derslerin yanında en az 5 saat çalışmak gerekir. İğrenç koksa da kadavraya tahammül edemeyen görmedim henüz. Bırakan arkadaşlarım oldu, onlar da sene tekrarı ve stresi kaldıramayıp bıraktılar. Birinde de aile baskısı vardı.
×
×
  • Yeni Oluştur...