Jump to content

boshepbos

Üyeliği Sonlandırılmış Kullanıcı
  • İçerik sayısı

    15
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

boshepbos Hakkında

  • Derece
    Member

Güncel Profil Ziyaretleri

369 profil görüntüleme
  1. boshepbos

    Hayir ve evet'in arasinda ki fark.

    sen referandum için "önemli değil" diyorsun. ama bu referandum çok önemli. kırılma noktası. sırf bu anayasa değişikliğini geçirmek için son iki yıldır ülkeyi ateşe atıyorlar. suriyelileri dert etmeyin. türkiye'de kayıtlı 3 milyon suriyelinin 1 milyonu şu anda avrupa'da. erdoğan kalanları avrupa'ya göndermeyi düşünüyor. avrupa panikte.
  2. boshepbos

    Hayir ve evet'in arasinda ki fark.

    abd, almanya, japonya, ing. gibi ülkelerde iktidarda genelde sağ partiler var. dindar-gerici olmaları onları sefil yapmıyor.
  3. boshepbos

    Hayir ve evet'in arasinda ki fark.

    "hayır" çıkarsa akp'nin erimesi hızlanır. erdoğan da zarar görür. bu açık net. 7 haziran şunu gösterdi.. akp'yi terk etmeye hazır yüzde 10-15'lik yanar döner bir kitle var. akp ülkeyi sonsuza kadar gerilim içinde tutamaz. bir noktada erime başlayacak. emin ol. ama "evet" çıkarsa yukarıdaki bu sözlerimi unut. erdoğan "yeni türkiye"yi kurar ve ölene kadar orada yaşar.
  4. boshepbos

    Hayir ve evet'in arasinda ki fark.

    turgut özal ve süleyman demirel "cumhurbaşkanı" olduklarında partileri seçmen kaybetmişti. bunu erdoğan da yaşadı ve 7 Haziran 2015 seçiminde büyük oy kaybetti. erdoğan, bahçeli'nin yardımıyla bu sıkıntıyı şimdilik atlattı. tamamen çözmek için başkanlık sistemi istiyor. çünkü eriyen bir akp kendi cumh. koltuğuna da zarar verecektir.
  5. sağolasın allahın marksisti. marksizm 1980'lerde öldü. ama hala yaşatmaya çalışanlar var. yok. başlıktaki açıklamada sorun yok. genel gidişat ve de "hal ve davranış"ına baktım. "tolon emice" yeniden doğdu. foruma yeniden geldi. dünya tarihini doğru okumasını bilmeli. çocuklar seçme şansı olan hür ve özgür biçimde yetişmeli. tolonbey sayısız forumda yazıyor. etkisi geniş.
  6. tolonbey ırkçılık yapma. senin yüzünden insanlar saltanatçılığa sempati duymaya başladılar çünkü osmanlı gibi saltanatçı imparatorluklarda ırkçılık yoktur. ermeniler rumlar sırplar niye 500 sene boyunca ayaklanmadılar. çünkü yukarıda tanrı - aşağıda padişah vardı. imparatorluk dağılmaya başlayınca kendi devletlerini kurmak istediler. ama kendi devletlerini kurmaları onları büyük bir çatışma ortamına soktu. nice yaşamlar karardı. etnik temizlik, terör ve çatışmalar hep sürdü. -suriye, yemen, sudan, libya iç savaşlarına bak.-
  7. boshepbos

    Brexit

    ab nedir? "almanya-fransa bloğu" ve kölelerinden ibarettir. ab üyeleri euro yoluyla sömürülüyorlar. yunanistan gibi birçok ülke bu nedenle iflas etti veya durgunluğa girdi. ingiltere euro'ya girmedi. dış politikada abd ile bütünleşmiş durumda. mülteci almak istemedi vb. yani ingiltere sanki ab üyesi değilmiş gibi duruyordu. şimdi resmileşmiş oldu. ilk şok atlatıldıktan sonra her şey yoluna girecektir. diğer ab üyeleri de euro'dan veya ab'den çıkmayı düşünüyorlar. hatta fransa'da "marine le pen" ab'den a
  8. boshepbos

    Referandum tahminleri: Evet mi; Hayır mı olacak?

    katılmıyorum. bu referandum senelerdir uygulanan bir planın zirvesidir. "meşruti monarşi" yani "meclisli padişahlık" rejimi hedefleniyor. buna engel görülen "ordu", "cemaatler", "stö'ler", "kemalistler" geçen 14 yıl içinde pasifize edildi. hiçbir şey boşuna değil. buna "yeni osmanlıcılık" deniyor. dikkatli izle.
  9. boshepbos

    Referandum tahminleri: Evet mi; Hayır mı olacak?

    dünyada ana akımlar bellidir. dindar, laik, ırkçı. bir de bunların eklektik olanları vardır. örn. "dindar ırkçı" "laik ırkçı" "laik dindar" vb. bunlar tabii değişmez. bu ülke tarihinde ifade özgürlüğü hiç olmadı. devlet hep vatandaşı ile kavga etti. bu da değişmez.
  10. boshepbos

    Referandum tahminleri: Evet mi; Hayır mı olacak?

    akp'siz hükümet ancak "hdp" ile kuruluyordu. ama bahçeli "hdp"li koalisyona karşı çıktı. bu durumda iktidar akp'ye teslim edildi. sonra anayasa için bahçeli ve erdoğan anlaştılar. bu oylamada ikisinin gücü oylanıyor. çok önemli.
  11. boshepbos

    Evet çıkarsa?

    türkiye'de siyasetçiler her zaman "kolay olan"ı yapmak isterler. "Occam'ın usturası" "Occam's razor" gibi düşünün. bir siyasetçi kafasında bir plan varsa onu en kolay biçimde uygulamak ister. ama her plan "çıkarları bozulan" bir rakip kitle yaratır. "ben" veya "biz" diyen biri mutlaka "karşıt"ları ile yüzleşmek ve mücadele etmek zorundadır. bu durumda "karşılıklı çıkar"ların dengelenmesi ve "asgari müşterek"te buluşulması gerekir. demokrasi ve ifade özgürlüğü bu "dengeleme" için en iyi çözümdür. rakipleri despotça ezmeye çalışmak
  12. boshepbos

    ABD TELEVİZYONU BAKIN TÜRKİYE İÇİN NE SÖYLÜYÜR

    tolonbey verdiğin video "press tv"den alınmış. "press tv" amerikan televizyonu değil. "press tv" "iran islam cumhuriyeti" tarafından işletilen ve "ingilizce" olarak yayın yapan uluslararası bir kanal. sürekli olarak rusya, esat ve iran yanlısı yayın yapıyor. https://tr.wikipedia.org/wiki/Press_TV kemalistler bir ara "türkiye iran olmayacak" diye slogan atarlardı. galiba türkiye iran oldu. geçmiş olsun.
  13. boshepbos

    Referandum tahminleri: Evet mi; Hayır mı olacak?

    katılamıyorum. evet..erdoğan 2003'te ilk geldiğinde "gizli ajanda" "gizli gündem" sahibi olmakla suçlanmıştı. geride kalan 14 yıl bunu doğruladı. evet.. erdoğan hep "iki ileri bir geri "yöntemini uyguladı. ama "hayır" çıkarsa bu "akp" için çok ciddi darbe olur. geleceğe dönük çok ciddi etkisi olur. bak.." hayırcı"lara "vatan haini" diyorlar. erdoğan kendini devletle bütünleştirmiş. "ben devletim" diyor adam. (bahçeli de öyle) "hayır" çıkarsa "bahçeli-erdoğan ikilisi" bunun siyasi sonuçlarına katlanmak durumunda kalır.
  14. boshepbos

    Referandum tahminleri: Evet mi; Hayır mı olacak?

    şu anda mhp -kağıt üzerinde- akp'ye destek oluyor. yani o yüzde 40'a mhp'yi de ekle. (gerçi mhp'li muhalifler var) halk "bilgisiz". medya ve net akp elinde. "hayır" diyenlere vatan haini deniyor. hayırcılar ya hapse atılıyor ya da işten atılıyor. (sayısız olay var) böyle bir ortamda "hayır" çıkarsa "helal olsun " derim.
  15. boshepbos

    Referandum tahminleri: Evet mi; Hayır mı olacak?

    akp "yeni bir anayasa" yapacaktı. sonra bundan vazgeçti. "anayasa değişikliği" yapmakla yetiniyor. "halk" değişikliğin içeriği hakkında bilgisiz durumda. şu anda kamuoyu araştırmaları çelişkili sonuçlar veriyor. "evet" önde diyen var.. "hayır" önde diyen var. hatta parti yandaşı olduğu açık olan kurumlar bile zıt sonuçlar veriyorlar. örn. akp'li olduğu açık olan bir kurum "hayır" önde diyor. akp "hayır"cıları vatan hainliğiyle suçluyor. bahçeli yine "dayanak" görevini yapıyor. ama mhp'de muhalifler "ha
×
×
  • Yeni Oluştur...