Jump to content

hallac

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    4.312
  • Katılım

  • Son ziyaret

İletiler bölümüne hallac kullanıcısının eklediği dosyalar

  1. Türk milletinin kişiliğini anlatır mısınız?

    Türk insanı çalışkan mıdır?, Türk insanı yaratcı mıdır?, Türk insanı hırsızlık yapar mı, adam öldürür mü.. Bu soruyu böyle uzatabiliriz... Ama her soru saçma olur. Saçma olur çünkü bir kişinin milleti onun kişiliğidir saçma düşüncesine göre soruluyor...

    Öyle tribün kültürüyle karşınızdakini yıpratmaya çalışmak, söylemediği şeyleri söylemiş/düşünmüş gibi göstermeye çalışmak çok basit bir yaklaşım...

    M.Akif Ersoy İstiklal Marşı'nda "Hakkıdır hakka tapan milletimin İstiklal" diyor. Bunu derken, Kurtuluş savaşına karşı savaş açan, isyan eden müslüman kardeşlerini hatırlıyor mu?

    Onlarda hakka tapıyordu ma aynı zamanda Kurtuluş Savaşı'na karşı çıkıyordu.

    Siz biz meselesi değil, ortak bir paydada buluşmak önemlidir. Etrafta düşman aramak yerine bu ortak paydayı yakalamaya çalışmak daha asil birr davranıştır. Hem unutmayın bunu yapacak kudret asil kanınızda mevcuttur :)

    Saygılarımla...

  2. Birincisi burada tartışılan Türklük değil dinsel imgelerin yer aldığı İstiklal Marşı'na ateistlerin yaklaşımı tartışılıyor.

    İkincisi eleştriye açık olmak lazım. Yapılan her eleştriyi düşmanlık olarak algılarsanız ortada dost bulamazsınız, "Türkün Türkten başka dostu yok" diye emrahvari ve ırkçılık kokan bir atasözüne sahip olursunuz.

    Üçüncüsü,insanları kendi iradeleri dışında mensubu bulundukları milliyetlerine göre değerlendireceğinize, kendi iradeleri ile oluşturdukları kişiliklerine, insani duruşlarına göre değerlendirin.

    Dördüncüsü, geçmişle övünüp duracağınıza bugün elde edebileceğiniz başarılar için çalışma yapın ki, sizin gibi geçmişinden övünen nesillere övünebilecekleri bir tarih bırakın :)

    Saygılarımla

  3. Bizim gibi kanı Türk, fikri Türk, ve yaşayışı Türk olan kimselere İstiklal marşı koymaz.

    Türk kanı taşıyınca başınızın göğe deyme ihtimali artıyor mu? Kan gruplarında "Türk kanı" diye bir seçenek görmedim. Türkelere has bir durum mu? mekdanıldslar da mı yaşanıyor Türk yaşayışı starbakslarda mı?

    Siz Türk olsanız o Alman olsa bu yahudi olsa ne önemi var? Aslolan insan olabilmek değil mi?

    Saygılarımla

  4. Sen bir müslüman olduğun için (benim gibi) öldürmemen normal.

    Müslümanlıkla cinayet birbirinden uzakmış gibi bir hava estirmeye çalışmışsınız ama gerçek hayat bunun bir balondan öte olmadığını gösteriyor....

    Bu soruya verilen yanıtlar ahkam kesmekten öte olmayacaktır. Ben "öldürmem" derim ama gerçek hayatta ne olacağını hiçbirimiz bilemeyiz. Ayrıca bir müslüman olarak" Allah açlıkla sınamasın" sözünü de unutmayın.

    Saygılarımla

  5. Milat Gazetesinin yalanla bezenmiş yazısını feysbukta paylaşmışlardı..

    Orada 2 yanıt vermiştim..

    "Bu ülkede 76 milyon hakim, 76 milyon savcı daha önemlisi 76 milyon futbol yorumcusu vardı. Son döneme bakıyorum de şimdi de 76 milyon 'demokrat'ımız varmış da benim haberim yokmuş...

    Chavez'in, yani bir sosyalistin, bir komunistin, sadece kendi halkı tarafından eğil dünya hakları tarafından sahiplenilmesi bu kadar mı zorunuza gidiyor. Bu o kadar acı veriyor olacak ki, yalanınızla dolanınızla Chavez'i karalamaya çalışıyorssunuz. Tabi burada Chavez üzerinden soyalizma, sosyalist ideolije saldırmak derdindesiniz....

    " %25’inin oy kullandığı 2012 seçimlerinde %54 oy"

    Venezuelledaki en yüksek katılımın olduğu seçimi yüzde 25 diyerek meşruiyetine gölge mi düşürebileceksiniz..

    Edep biraz yahu edepppp...

    "ABD’yi “dünyanın baş belası” ilan eden Chavez, ülkesinin petrol ihracatının %72’sini ABD’ye yapması inandırıcılığına darbe vursa da şovuna devam etti"

    İddia bu..

    Gerçek ise:

    "2005’te Venezuela, petrolünün yaklaşık yüzde 80’ini ABD’ye satarken bu oran 2009’da yüzde 50 seviyelerine düşmüştür. Yine de ABD, Venezuela petrolü için en önemli pazar olmaya devam etmektedir.

    Grafik 1’de görüldüğü gibi Venezuela 2010’da ham petrol ihracatının yüzde 43’ünü ABD’ye yapmıştır. Petrolde ABD pazarına bağımlılık giderek düşmekte ve Venezuela’nın petrol ihraç ettiği pazarlar çeşitlenmektedir. Fakat ABD’ye olan bağımlılığında ciddi bir değişiklik yaşanması uzun dönemde dahi zor görünmektedir."

    (CHÁVEZ DÖNEMİNDE VENEZUELA’NIN ABD’YE YÖNELİK DIŞ POLİTİKASI- Yüksek Lisans Tezi

    Esra AKGEMCİ)

    İçtiğiniz su bile yalan...

    Chavez Sosyalist değildi ancak halktan yana uygulamalara imza atan anti emperyalist bir liderdi. Emperyalizmin kuklası olmaktan öte gidemeyen Milat'çıların sevmemesi normaldir...

  6. Tolonbey;'i severim ama hala kafasını kürtçülükle türkçülükle bozmaya devam ediyor. Artık takıntı haline gelmiş.

    Yazara göre"Kaba bir hesapla Muş'ta 8 çocuğu olan ve bu çocuklarının yarısı ilk - orta öğretim öğrencisi olan bir ailenin çalışmaya ihtiyacı yoktur."

    Az bir şey edep... Sanki avrolar dolarlar akıtılıyor da çalışma ihtiyacı yokmuş...

    Genel anlamda doğum kontrolü üzerine yazılması gereken yazı ırkçılığa endekslenmiş...

    Saygılarımla

  7. Ey zavallı milletim dinle! Şu anda, hepimiz burada seni kurtarmak için toplanmış bulunuyoruz. Çünkü ey milletim, senin hakkında az gelişmiştir, geri kalmıştır gibi söylentiler dolaşıyor. Ey sevgili milletim! Neden böyle yapıyorsun? Neden az gelişiyorsun? Niçin bizden geri kalıyorsun? Bizler bu kadar çok gelişirken geri kaldığın için hiç utanmıyor musun? Hiç düşünmüyor musun ki, sen neden geri kalıyorsun diye düşünmek yüzünden biz de istediğimiz kadar ilerleyemiyoruz. Bu milletin hali ne olacak diye hayatı kendimize zehir ediyoruz. Fakir fukaranın hayatını anlatan zengin yazarlarımıza, gece kulüplerinde içtikleri viskileri zehir oluyor. Zengin takımının hayatını gözlerimizin önüne sermeye çalışan meteliksiz yazarlarımız da aslında şu fakir milleti düşündükleri için küçük meyhanelerinde ağız tadıyla içemiyorlar. Ey şu fakir milletim! Aslında seni anlatmıyoruz. Sefil ruhlarımızın korkak karanlığını anlatıyoruz. İşte onun için sana yanaşamıyoruz. Senin yanında bir sığıntı gibi yaşıyoruz. Hiç utanmıyor muyuz? Hiç utanmıyoruz.

    Oğuz Atay - Oyunlarla Yaşayanlar

    ''Türk milletinin bilmem yüzde falanı filanı aptal'' diye bir geyiğimiz vardır. İşimize gelmeyen her noktada bu geyiğin arkasına sığınırız. Bu geyikle kendi aptallığımızı, 'aydın' diye sunulanların aptalliğini gizliyor olmayalım?

    'Bu halk geridir', 'Bu halk şöyledir, böyledir' Peki 'aydın'ımız nasıldır ?

    Saygılarımla

  8. Hayır, bazı açılardan derim ve diyorum. Sen hala olayın zerre kadar ciddiyetini anlamamışsın. Kusura bakma ama bunlar boş ve ciddiyetten uzak sözler.

    Tabii olmak zorunda değilsin zaten. Sana tabii ol diyen var mı, boykot da yapabilirsin. Ama biz de sana bunun ne anlama geldiğini söyleyeceğiz.

    Şimdi bak: Orman yanıyor söndürelim diyoruz; sen bana ne diyorsun. 'EVET' oyu verenler daha da yakmaya çalışanlar. 'HAYIR' oyu verenler ise yangına su dökenler veya onu söndürmeye çalışanlar. Durumuz bence bu.

    Tabii boykot her zaman bu anlama gelmez o ayrı bir konu.

    Alakası yok diyebilirsin ama tam böyle işte.

    Bu nasıl iş ya. Önce 1919 ile benzettiniz. Hemde iddialı sözlerle şimdi de 'Bazı açılardan'.. Zaten o bazı açıların geçersiz olduğunu gördük. Ciddiyet nerede?

    Yanan orman örneği ise daha da ciddiyetsiz. Şu sorunun yanıtını verin yangın meselesini ciddiye alalım. 80 öncesi bir kenara MHP bu yangını İnegöl'de Dörtyol'da ve birçok yerde söndürdü mü körükledi mi? Sosyal demokratlarımız, Sivas'taki, Maraş'ta ki yangında neredeydi de şimdiki yangını söndürme basiretini göstersinler? Yangının söndürülmesi için bel bağladığınız unsurlar bırakın yangını söndürmeyi körüklüyorlar. Bunların topu kundakçı arkadaşım kundakçı...

    Sabah erken kalkmam lazım iyi geceler..

  9. yav hallac, buradakilern senin lisanından anlamayacağını biliyorsun, eminimki senin amacın bunların damarına basıp kızdırmak sonrada hallerini seyredip eğlenmekten ibaret :) vaktiyle ben aynı şeyi cumhuriyetforumda şahin'e yapmıştım, adama illalah ettirdim. çabuk kızan insanlarla eğlenmeye utanmıyon mu lan yüz garası :)

    :) :9Kimsenin damarına basmadım ki. İnsanlarla belli ölçülerde sorunsuz bir şekilde tartışıyoruz. Ama vatandaş yanıt vermek yerine provakatörlük yapıp iftira atıyor. günde en az bir kişiyle kavga etmezse rahat etmiyor. Bugünde beni seçti :)

    Sayın trustdyou, sizde vatan hainisiniz demek ki...

×
×
  • Yeni Oluştur...