Jump to content

budamı

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    53
  • Katılım

  • Son ziyaret

budamı kullanıcısının paylaşımları

  1. Müslüman dostlarım ve ateist dostlarım Kurandaki mucizeler hakkında uzun zamandır çok fazla içerik var ve özellikle müslümanlara sormak istediğim bazı şeyler var. Dini kitapları araştırırken karşılaştığım Vedalar kitabında cidden ilginç şeylere rastladım. Özellikle uzun zamandır genel göreleliğin kanıtı olduğu öne sürülen Hac 47 (Bir de senden acele azap istiyorlar. Hâlbuki Allah asla va’dinden caymaz. Şüphesiz Rabbinin nezdinde bir gün, sizin saydığınız bin yıl gibidir.)'nin kaynağının bu kitap olduğunu öğrendim Bg. 8.17 (İnsan hesabıyla bin yıl Brahma'nın bir gününe eşittir.)
  2. budamı

    Kurana göre güneş

    Yusuf 4 : Diyanet İşleri: Hani Yûsuf, babasına “Babacığım! Gerçekten ben (rüyada) on bir yıldız, güneşi ve ayı gördüm. Gördüm ki onlar bana boyun eğiyorlardı” demişti. Bu ayetle ilgili müslüman arkadaşlara 2 sorum var 1 . Güneş zaten yıldız değilmi 2 . 11 gezegen ?
  3. budamı

    Kuran nasıl bir kitap olabilir ?

    evet fakat kurandada kitap olarak indirdik yazıyor bu sayfa sayfa inmedimi bir bütün olarak indiyse kuranda yazan doğru ama bir bütün olarak inmemiş sonradan bir bütün haline getirilmiş demekki bu kuran toplanırken değiştirilmiş.
  4. KURAN AYET OLARAK 23 YILDA GELDİ İSE AYETLERDE NEDEN BU KİTAP DER Kuran'ın orijinali Küçük taşlar, deri, ağaç parçası, kemik gibi çeşitli nesnelere yazılıydı. Denildi eee nerede o zaman denilince …Yakıldı dediler.Bunlar da dünyanın hiç bir tarafında yok. Neden yakıldı? kim yaktı? niye yaktı? Neredeler? bilen yok..ne ilginç değilmi? Biz Türkler kuran dan bin yıl önce Orhun yazıtlarını bırakabilmişken.kurandan gunumuze neden yazili kayit, ulasmadi? Nerede bu kemikler ceylan derileri? Neden birtane bile orijinal belge yok.. sumer tabletleri, mumyalar,papirusler gunu
  5. budamı

    Buda vs Kuran

    Babil ve sümerliler çok tanrılı bir dine inanırlar 40 tane tanrıları vardır bunların ayrıca ibadetleri yoktur bunların. Sümerlilerin İbadethanesi vardır ve bu ibadethanelerde ibadet etmezler burada kutlamalar yapılrı ve tanrılarının heykellerine yemek bırakırlar tanrılarına olan bağlarını güçlendirmek için. Aynı zamanda bu ibadethanelerde hayat kadınları vardır ve bu kadınlar sexi öğretirler. Bu kadınları diğer kadınlardan ayıran özellik ise bu kadınların baş örtüsü takmalarıdır. tüm dinlerin kökeni bu sümerlilere dayanır. Ha sen diyorsan bunlarada peygamber yollandı bu imkansız çünkü böyl
  6. budamı

    Buda vs Kuran

    Aklınla ve sağlıklı zihninle uzlaşmıyorsa hiçbir şeye inanma
  7. budamı

    Buda vs Kuran

    budist değilim gotamanın sözleri hoşuma gitti kuranla karşılaştırdım fark ortada..
  8. budamı

    Buda vs Kuran

    öncelikle sanırım yazdığımı okumamışssın. Dedimki bunların yaptığı namaz değil bunlar puta tapıyorlar ve bunların kıldığı namazı müslümanlar almış çünkü budizm milattan önce 500 lere dayanır ama müslümanlık milattan sonra 600 lere dayanıyor . Anlıyacağın budizm daha köklü bir din ayrıca ben budist değilim bunuda yazıyım buraya hiçbir dinin taraftarı değilim ama budanın sözleri gerçekten güzel . Müslümanlıklada farkını görüyoruz. 2 tane ayetmi ? ben sana 7 tane katliam ayeti bulurum sen bana 2 tane iyilik ayeti bul. ya herşeyi bırak Allahın kelamında katliam olamaz 1 tane bile olsa olamaz..
  9. budamı

    Buda vs Kuran

    Fakat nabza göre şerbet içeren ayetlere bakmıyoruz arkadaşım . Yani buna ilahi bir şey olarak görüyoruz biz bir tane ayette yanlış birşey varsa bu o ilahiliği bozar. Ve bana nefret etmeme ile ilgili bir ayet atabilirmisin merak ettim . Bu taraflı bakmada yalnız göreceli birşey . Örneğin bana göre sen taraflısın çünkü bu nefretle ilgili ayetleri gözardı ediyorsun sana görede ben nefret içermeyen ayetleri gözardı ediyorum. Fakat bu durumda senin için bir çıkmaz var çünkü İlahi bir varlığın kitabında bir hata diğer tüm doğruları götürür fakat benim görmediğim bir insani güzel söz diğer
  10. budamı

    Buda vs Kuran

    Kendini buna inandirabiliyormusun ? Yani merhametliyi rahmetli olarak cevirmek sacma. Ya isaysa bu rahmetli ya musaysa.Isinize geldigi icin boyle yapiyorsunuz. Budanin emirleri acik kuranin emirleride acik. Tasavvufi islam alimlerine gelince. Adamlar sozde bilim olan dinin icinde sozde din olan bir seye inaniyolar. Buda kendini kandirmaktir. Kendinize durust olun gercekten yurekten inaniyosaniz inanin. Bu belgeselide bana at lutfen . Ayrica muhammedin veya Allahin tek yapmasi gereken o kadar sayfa sey yazmasi emirler su bu degil bu kadar sayfa yazi yerine bir tane nefret etme yazsaymis herke
  11. budamı

    Buda vs Kuran

    2:191 Onları yakaladığınız yerde öldürün ve sizi çıkardıkları yerden onları çıkarın; zulüm ve işkence öldürmekten beterdir. Kutsal Mescid’in yanında sizinle savaşmadıkça onlarla savaşmayın. Size saldırırlarsa siz de onlara saldırın. İnkarcıların cezası böyledir. Hınca hınçla cevap verilirse, hınç ortadan kalkar mı? (Buda) Nefret hiçbir zaman nefretle yok edilemez. Nefret sevgiyle yok edilir bu ölümsüz kanundur. (Buda) Öfkeyi sevgiyle, kötülüğü iyilikle yen. Açgözlülüğü cömertlikle, yalanı gerçekle yen.(Buda) Maide 51 : ey inananlar! yahudi ve hıristiyanları
  12. budamı

    Kuranı kimler türkçeye çeviriyor

    kuran çevirilerinde bilimsel faktorlerin ışığında evrim
  13. Müslüman arkadaşalr elinizi kalbinize koyup bir düşünün Nahl 8 : Ali Fikri Yavuz (16/NAHL-8: Hem kendilerine binesiniz, hem de zînet olsun diye atları, katırları, merkepleri yarattı; ve şimdi beklemiyeceğiniz daha neler (acaip şeyler) yaratacak!... (Otomobil, uçak ve füzeler... gibi). Abi bu ne ya yuh artık
  14. Hani şu saçma sapan numerolojilerde görürsünüz Kuranda 7 kat gök tam 7 defa geçiyor şuna bak taa o zamandan nası akıl etmişte 7 tane yazabilmiş falan filan diye duyuyosunuzdur. Bide bu 7 kat göğü bilimle bağdaştıranlar var işte cevabım onlara. Alın bakın nerden geliyor 7 kat gök : sonuna kadar mutlaka izleyin !
  15. Hani şu saçma sapan numerolojilerde görürsünüz Kuranda 7 kat gök tam 7 defa geçiyor şuna bak taa o zamandan nası akıl etmişte 7 tane yazabilmiş falan filan diye duyuyosunuzdur. Bide bu 7 kat göğü bilimle bağdaştıranlar var işte cevabım onlara. Alın bakın nerden geliyor 7 kat gök : https://www.youtube.com/watch?v=VsQ4KuJz_vk sonuna kadar mutlaka izleyin !
  16. budamı

    zümer 6

    Tartışmanıza gerek yok bu gibi şeyler otopsiler ve düşüklerle gözlemlenebilir ve bunu galen yapmıştır galenin öğretilerinde yazanda kurandaki ile tıpa tıp aynıdır.
  17. Furkan 4 : Diyanet İşleri: İnkâr edenler, “Bu Kur’an, Muhammed’in uydurduğu bir yalandan başka bir şey değildir. Başka bir topluluk da bu konuda ona yardım etmiştir” dediler. Böylece onlar haksız ve asılsız bir söz uydurdular. Furkan 5 : Diyanet İşleri: “(Bu Kur’an, başkalarından) yazıp aldığı öncekilere ait efsanelerdir. ” Bunlar ona sabah akşam okunmaktadır dediler” .Furkan 6 : Diyanet İşleri: (Ey Muhammed!) De ki: “O kitabı göklerin ve yerin sırrını bilen indirmiştir. Şüphesiz O, bağışlayandır, çok merhamet edendir.” Demekki taa o zamandan sümerler vb toplulukların hikayeleri biliniyormuşk
  18. Ben ateist olarak hadisleri ciddiye almıyorum eğer hadislerde islamı çökertecek bişey bile olsa hadisleri ciddiye almam . Kuranın en azından birazdaha elle tutulur yanı var . Benim düşüncem tanrının kendi dilini yaratıp insanlara kendi dilini öğreticeğidir kendi yarattığı insanların dilini kullanması tanrıya yakışan bir özellik değil bence özellikle kusursuz bir tanrı için .
  19. budamı

    Çelişkili Ayet

    saolasın bikaç kehanette eklerim belki bundan 1500 yıl sonra kitabım bulunurda peygamber falan ilan edilirim
  20. Tesfirden bahsediyorum yüzeysel olarak arapça bilen herkes anlayabilir yüzeysel olarak anlam katmadan okursak zaten kutsallığı kalmıyor kitabın.
  21. Muminun 14: Diyanet İşleri: Sonra bu az suyu “alaka” hâline getirdik. Alakayı da “mudga” yaptık. Bu “mudga”yı da kemiklere dönüştürdük ve bu kemiklere de et giydirdik. Nihayet onu bambaşka bir yaratık olarak ortaya çıkardık. Yaratanların en güzeli olan Allah’ın şânı ne yücedir! Dincilerin iddiasına göre burda embriyonun oluşumu anlatılıyor . Cevapları merak ediyorum lütfen seviyeli bir tartışma olsun.
  22. budamı

    Çelişkili Ayet

    peki
  23. Arapçayı kim anlıyor ? Kurandaki dili şuanki araplar bile anlamıyorken biz nası tam olarak anlıyacağız . En azından peygamber sıfatını taşıyan kişi bu dili insanlara öğretirdiki mantıklı bir amacı olurdu ve kendisinin peygamber olduğuna inanırdık. Aynı zamanda saçma sapan çeviriler veya anlam kaymaları olmazdı
  24. budamı

    Çelişkili Ayet

    Benim yapmama gerek yok kurandan çok daha önce yapmışlar zaten İncil Zebur Tevrat . Diyorsunuz ya hani bu kitaplar değiştirildi diye peki o zaman soruyorum Kuranın benzerinin yapılamayacağını iddia eden Allah bu kitapları unuttumu ?? Sonuçta bu kitapları sizin iddianıza göre değiştiren insanlardır ve bu kitaplar Kurana çok fazla benzerler.
  25. budamı

    Çelişkili Ayet

    Muhammedin miraca çıktığı ve 7 kat gök hikayeleri bu 30 - 40 tanrılı dinelrden çıkmıştır zaten yerle gök arası dediği mesafede yerden göğün 7. katmanına kadar ben bundan bahsediyorum.
×
×
  • Yeni Oluştur...