Jump to content

Xargoth

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    52
  • Katılım

  • Son ziyaret

Xargoth kullanıcısının paylaşımları

  1. Başlık yeterince açıklayayıcı.. Komplo teorisi delileri ile uğraşması cabası... Bende komplo teorisine girsem, hepiniz ateistleri soğutmak isteyen müslümanlar olarak bu siteyi kurdunuz derim o zaman? Hadi bakalım...
  2. Xargoth

    Zor sorun

    Gözlerinin içine bakarak, ondan bir tane daha yapıp yanına koyacağız. Oldukça saçma bir soru bence kusura bakma.
  3. Bu durumda democrossian dan özür diliyorum. Çünkü dostum sen cidden agnostiksin, ateist değil. Ortaya koyduğun düşünce, tanrı fikrinin saçmalığını belirtmiyor. Sadece var veya yok olmasının bir anlam ifade etmediğini söylüyor. Bu da agnostik düşüncenin tanımı zaten. Ateizm değil.
  4. Başlığı açana bende cevap verdim. Altta paylaşayım; ---- 1- Fizik kanunlarına göre, ve deterministik bir yaklaşım ile böyle olduğu söylenebilir. Ancak özgürlük, matematiksel olarak hesaplayabilmenin bittiği yerde başlar. Bir insanın davranışlarını o insanın yaşadıklarını, o gün aldığı kimyasalları, vücuduna nüfus etmiş bir bakteriyi bilmeden nasıl hesaplayabilirsin? 2- İkinci satırın iletinin geneline ne kattığını anlamadım. (İkinci satırın ne kattığını, cevabımı okuduktan sonra anladım, ama pek orjinal iletinin avantajına olmamış.)
  5. Bu cevabı ben verdim. Ancak düşünce deneyinin parametrelerine göre bu sonuç çıkıyor diyerekte ekledim. Benim şahsi düşüncelerim değil yani. Bunu yanlış anlamış olabilirsin dedim. Burada büyütülecek bir durum yoktu ortada. Ancak burada büyük bir gizem var, bu mesajı bana mı yazdın? Yoksa bana yazmadın mı? Çünkü önce bana yazmadığını söyledin. Sonra yazını bu cevabı verene yazdığını söyledin. Benim dışımda sadece elektra sanırım benzer birşey paylaştı. Orjinal ileti birşey paylaşmadı bile sadece bir düşünce deneyi ve sorular vardı. Bu paradoks
  6. Ben de yanlış algılamış olabilirim. Bu mesajı kime gönderdiğin belli olmuyordu.
  7. Sanırım 10 saniye dayanabilmişsin. Hormonlar değil mi? Çok yaramazlar.. Ama birşeyi anlamadım, konuyu tartışmayan, tartışmaya gerek bile olmadığını söyleyip duran, sürekli neden bu forumda bilmemne zaman yazılan şeyleri yazdığımı sorgulamak dışında şuraya adam akıllı bir katkı yapmayan senin amacın benim canımı sıkmak değil miydi? Ayrıca dikkatini çekerim, benim yaptığım ve söylediğim herşey senin dünyanda önceden belirlenmiş, elçiye zeval olmaz arkadaşım. O kadar küfüre falan gerek yok.
  8. Arkadaşım, şu konu içerisinde tamamen boş, kaynaksız ve anlamsız iletiler attın. ondan sonra kaltın binlerce yıllık determinizm ve indeterminizm tartışmasının burada bir sonuca bağlanmış gibi tartışılıp bittiğini ima ettin.. bu konuda eklenecek birşey olmadığını ima ettin.. Burada ortaya çıkan zorluğu göremiyor olman üzücü, kalkmış bana sakin ol diyorsun.. Bana yardımcı olabilirse biri, sivillikten uzaklaşmak hoş değil.. bu adamın tamamen boş ve gereksiz iletilerini görmeme şansım var mı bu forumda? Müteşekkir olurum
  9. Xargoth

    Ateistlerin dini konuları tartışma psikolojisi

    Ben hangi kitaba inanıyor muşum? Çok merak ettim.. Önce bana Satanic Bible savunuyorsun. Sonra gelip beni bir dine mensup olmakla falan suçluyorsun. VAAAAUVVVV diyorum sadece, ciddi misiniz siz arkadaşlar? Amanın, birde Satanic Bible'ı kelimesi kelimesine algılama mecazı gör diye bana savunuyor. Bil bakalım kimler gibi konuşuyorsun?
  10. Birde anlaşılması açısından, arkadaş diyor ki; git forumda bugüne kadar gönderilmiş 1.000.000 üstündeki iletileri baştan sona oku, hepsini yut sonra gel buraya yaz. Artık faşist mi dersin, elitist mi dersin, bu adamı nereye koyarsın bilemiyorum. İsteyen bırakın okumayı 1 milyona kadar sesli saymayı deneyebilir. Yaklaşık bir yıl civarı vaktinizi alacaktır...
  11. Şimdi arkadaşım, kusura bakma ama dayanamadım. Mal mısın? İstemiyorsan tartışma, determinist olduğundan dolayı ben birşey söylediğimde cevap verme ihtiyacı duyuyorsan. Bunu da kendi küçük şizofrenik dünyanda ki sebep sonuç ilişkisine bağlıyorsan, o senin problemin. Tartışmak isteyen cevabını yazıyor. İstemeyen yazmıyor zaten. Burası da bir forum ansiklopedi değil. Anlaştık mı? Hadi canım, bak bende cehalet karşısında gerekirse kendimi tutamıyorum demek ki. Oluyor böyle şeyler.
  12. Sebep : Üzerine su döküldü. Sonuç : Peçete ile üzerini temizledin. Soru : Önünde 4 farklı peçete eşit aralıklarla ve eline eşit mesafelerde duruyor. Hangi peçeteyi seçtiğin sebebe bağlı mı? Sebep ile ilişkisi ne kadar geriye gidiyor? Hangi deneyiminden dolayı hangi peçeteyi seçtiğini kim nasıl bilebilir veya hesaplayabilir?
  13. Xargoth

    Ateistlerin dini konuları tartışma psikolojisi

    Psişik vampirlerden bahseden kitaptan bahsediyorsun değil mi? Öncelikle, kendini geliştirmek lazım. Daha sonra, örnek olmak gerekir. Karşısındaki sosyal gruba saldırarak o gruptaki tek bir insana hitap edemezsin. Burada, önce dürüstlük, sonra kibarlık, objektiflik ve ikna edici olmak gerekir. Karşındaki insan ağzından salyalar saçarak atıp tutuyorsa, bu karşısındakinin daha da yüksek tonda bunu gerçekleştirmesini gerektirmez. Bu kişiyi haklı da yapmaz, ikna edici de yapmaz.
  14. Bence verdiğim cevabı yerterince dikkatli okumamışsın. Yanlış sonuçlara ulaşmana sebep oluyor. Bazı varsayımlar ortaya konulmuş. Bunlara istinaden cevaplar beklenmiş.
  15. Xargoth

    Ateistlerin dini konuları tartışma psikolojisi

    Bir insanın yaptıklarından değil, yapabileceklerinden yargılanmasını, faşizmin son noktası olurdu diye tanımlayabiliriz bence..
  16. Xargoth

    Ateistlerin dini konuları tartışma psikolojisi

    Sosyolojiyi küçümsediğini düşünüyorum. Eğer bir gençliğin önüne ateizmi havalı ve moda olarak sunsaydın, çoğunun oldukça cahilce ateist olacağını gözlemleyebilirdin diye düşünüyorum.
  17. Buna cevap verseydin de, orjinal iletiyi tartışsaydık keşke.. Ne dersin? Bence çok geç değil..
  18. Eğer böyle mutluysan, öyle olsun, ne diyeyim..
  19. Xargoth

    Ateistlerin dini konuları tartışma psikolojisi

    voouv, vov, vouv.. Sakin arkadaşım.. Bir cahilin ateist olamayacağını düşünüyorsun. Ancak satanist olan insanlar var. Buna ne diyeceksin? Düşünsene adam bir yaratıcıya inanıyor birde ona düşman olup, şeytanla işbirliği yapıyor. Müthiş bir psikoloji değil mi? Teyzeden bahsetmeyeceğim. Çoğu insanın müslümanlık konusunda bilgi sahibi olmadığını, ve bundan dolayı müslüman olarak kendilerini cehaletlerinden dolayı tanımladıklarını düşünüyorum.
  20. Xargoth

    Reankarnasyon Adaleti Sağlamanın Tek Yolu Olabilir mi?

    Kardeş niye bu kadar nefret dolusun anlamak zor. Biraz sakinlşmeyi denemelesin. Zombi arkadaşım, kusuruma bakma ama başından sonuna kadar saçmalıyorsun. Reenkarnasyon diye birşey varsayalım var. Bu durumda, önceki hayatını bir sonraki hayata taşıyan bir medium olmalı değil mi? Bu nedir peki? RUH mu? Şimdi sana garip bir soru soracağım... Sarı çizmeli mehmet ağanın ruhunun ve tecrübelerinin benim kızımın fiziksel bedeninde ne işi var? Eğer bir işi var ise, nasıl oluyorda benim kızım benim onu maruz bıraktığım ortama göre karakte
  21. Bu cümle geri kalan söylenen herşeyin saçmalık olduğunu anlaman için yeterli olmalıydı diye düşünüyorum. Tabi bilimsel tarihten yapılan çevirileri kastetmiyorum. Yorumun girdiği her noktada saçmalanmış ve bilimden uzaklaşılmış. Ayrıca, burada senin pozisyonunu güçlendirecek tek bir cümle yok, var ise lütfen alıntılayarak açıklayabilir misin? Birde yazının yazıldığı dönemde Türkiye de iki adet bilgisayar vardı. Biri Genelkurmay, biri de ODTÜ de yanlış hatırlamıyorsam. Ne kadar eski bir makale olduğunu belirtmek açısından.
  22. Verdiğin cevapların istisnasız tamamı subjektif ve dogmatik. Ben öyle diyorum, o zaman öyle kabul edeceksin tadında. Ne bir örnek, ne bir kaynak var. Ayrıca, bildiklerini de yanlış biliyorsun, Dalganın boyu ölçüldüğünde genişliği, genişliği ölçüldüğünde boyu bilinemez demek istiyorsun. Ki bu da yanlış, elektron spin yönü dikey ölçüldüğünde yatay, yatay ölçüldüğünde dikey olarak ölçülemez. İlk ölçüm ikinci ölçüm sonucunu bozmuştur çünkü. Ve son olarak, bütün bunların konumuz ile bir alakası da yok, ne yazık ki.
  23. Merhaba, Bu cümlede neden bahsettiğin anlaşılmıyor. Açarsan, duruşunu anlayarak doğru cevap verebilirim. Ayrıca, etki - tepki yasasına uymayan durumlar deneyler ile kanıtlanmıştır. "Delayed Choice Quantum Eraser" deneyi olarak geçer. Araştırabilirsin. Kısacası, parçacıklar bir ekrana çarpmadan önce, gelecekte bir detektör tarafından algılanıp algılanmayacaklarını bilir, ve dalga veya parçacık davranışını gelecekteki bu duruma göre belirler.
  24. Xargoth

    Rabbimizin bizlere sorduğu sorular

    Dağlar yukarıdan yeryüzüne inmedi, Magma tabakasının ve tektonik tabakların birbirini itmesi ve yukarı hareketi ile meydana geldiler. Statikte değiller, hareketlerine devam ediyorlar. Dağlar kondurmak ne demektir mesela? Anlam vermek zor.
  25. Xargoth

    Ateistlerin dini konuları tartışma psikolojisi

    Öncelikle ben deist değilim. Her müslüman aynı değil. İslam'ın kodları tehlikeli ancak buna inanıyorum diyenlerin çoğu neye inandığını bilmiyor bile. Müslüm, sünnü falan tarzı "ü" lü konuşanların çoğu da berlirli bir mezhepten gelenler oluyor genelde, Bunu da not olarak düşmek lazım.
×
×
  • Yeni Oluştur...