Jump to content

Xargoth

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    52
  • Katılım

  • Son ziyaret

İletiler bölümüne Xargoth kullanıcısının eklediği dosyalar

  1.  

    İnsandan hiçbir farkı olmayan bir yapay zeka geliştirildiğinde, oturup kibirli bir biçimde üstün bir yapıya sahip olduğundan bahsedip onu yoktan var eden bir aklın olmadığını iddia ettiğinde ona nasıl bir cevap vereceğiz?

     

    Gözlerinin içine bakarak, ondan bir tane daha yapıp yanına koyacağız. 

     

    Oldukça saçma bir soru bence kusura bakma.

  2.  

    Dostum ben bir deterministim bence beni anlamıyorsun yada yanlış anlıyorsun , ben bunu söylemem

     

    "Çocuk olmaz ise, oyuncak olmaz. Varlığı çocuğa bağlıdır, hareketleri çocuğa bağlıdır.

    - Çocuğun varlığına veya yokluğuna inanmak birşey ifade etmez. Tekrar etmek gerekirse oyuncağın hareketleri çocuğa bağlıdır. Çocuğu ekstra memnun edecek birşey yapma kabiliyetinde değildir."  

     

    Bu düşünce deneyinde fizik kuralları dahilinde  bir tanrı fikrinin saçmalığıni ortaya koydum.

     

    Çünkü oyuncak için çocuğun varlığı bir anlam ifade etmez .

    Yada kolundaki saat için senin hicbir anlamın yok . 

     

    Bu durumda democrossian dan özür diliyorum. Çünkü dostum sen cidden agnostiksin, ateist değil.

     

    Ortaya koyduğun düşünce, tanrı fikrinin saçmalığını belirtmiyor. Sadece var veya yok olmasının bir anlam ifade etmediğini söylüyor. Bu da agnostik düşüncenin tanımı zaten. Ateizm değil.

  3. Başlığı açana bende cevap verdim.

     

    Altta paylaşayım;

    ----

    1- Fizik kanunlarına göre, ve deterministik bir yaklaşım ile böyle olduğu söylenebilir. Ancak özgürlük, matematiksel olarak hesaplayabilmenin bittiği yerde başlar. Bir insanın davranışlarını o insanın yaşadıklarını, o gün aldığı kimyasalları, vücuduna nüfus etmiş bir bakteriyi bilmeden nasıl hesaplayabilirsin?

     

    2- İkinci satırın iletinin geneline ne kattığını anlamadım. (İkinci satırın ne kattığını, cevabımı okuduktan sonra anladım, ama pek orjinal iletinin avantajına olmamış.)

     

    3- Düşünce deneyinin varsayımlarına göre;

     

    - Çocuk olmaz ise, oyuncak olmaz. Varlığı çocuğa bağlıdır, hareketleri çocuğa bağlıdır.

    - Çocuğun varlığına veya yokluğuna inanmak birşey ifade etmez. Tekrar etmek gerekirse oyuncağın hareketleri çocuğa bağlıdır. Çocuğu ekstra memnun edecek birşey yapma kabiliyetinde değildir.

     

    --

     

    Bir yere varmak istediğini tahmin ediyorum. Ancak ilk varsayımları daha detaylı planlamalısın. Mantık yürüterek yukarıdaki sonuçlar çıktı çünkü.

     

    -----

     

    Bu da senin cevabın;

     

    Tamam işte o zaman ateistim diye sahtekarlık yapmayacaksın. Agnostikim diyeceksin. Bu agnostik söylemi... Tipik bir agnostik işte budur. Oyuncak için çocuğun varlığı veya yokluğu fark etmez. Agnostiğin tipik söylemi... Budur işte. Kavramları niye yerinden kaydırıyor ateistim filan diye iddia ediyorsunuz.a

     

    Şu forumda kavramları doğru düzgün yerine oturtmak, yanlış kullanımlarını önlemek için gösterdiğim çaba, Müslümlerle uğraşmaktan fazla. Müslümü mat etmek su içmekten kolay. Ama kavramların yerinden kaydırılmasını, yanlış kullanımını önlemek çok çaba istiyor.

     

    Ateistim der, agnostik çıkar. Deistim der, Müslüm çıkar. Agnostikim der, deist çıkar.

     
    -----
     
    Aradaki tarz ve tavır farkını incelemende ve üstünde düşünmende fayda var. Çünkü bu tavrınla, nasıl bir cevap almayı bekliyorsun bilemiyorum.
     
    Burada bir eleştiri falan da yapmıyorsun. Sadece kesin ve net yargılar var. Bu cevabı bana verip vermemende de hiçbir önem taşımıyor. Sonuçta bu üslupla yazıyorsun ve bende buna cevap veriyorum.
     
    Diğer yandan, bu kadar yazıdan sonra, benim ilk mesajımda verdiğim cevap ile aynı cevabı veriyorsun. Sorular bu sonuca götürüyor. Aynı şey, ama aradaki farka bak ve düşün derim. 
  4.  

     

    Nasıl yani, oyuncak için çocuğun varlığı veya yokluğu önem taşımaz diyen kim, nasıl belli değil? Bunun apaçık olduğunu sandığım için alıntıya gerek duymamıştım. Bunu savunan apaçık belli. Galiba sen iyi okumuyorsun bana kalırsa. Bir de zaten alıntılarda isim çıkmıyor, yazmak zorunda kalıyorum filan... O yüzden nasılsa apaçık belli diye üşenmiştim.

     

    Şimdi şöyle bak: Bir ileti alıntısızsa, ya ortaya, herkese yazılmıştır, ya da başlık hakkında yazılmıştır. Böyle yani durum.

     

    Bu cevabı ben verdim. Ancak düşünce deneyinin parametrelerine göre bu sonuç çıkıyor diyerekte ekledim. Benim şahsi düşüncelerim değil yani.

     

    Bunu yanlış anlamış olabilirsin dedim. Burada büyütülecek bir durum yoktu ortada.

     

    Ancak burada büyük bir gizem var, bu mesajı bana mı yazdın? Yoksa bana yazmadın mı?

    Çünkü önce bana yazmadığını söyledin. Sonra yazını bu cevabı verene yazdığını söyledin.

     

    Benim dışımda sadece elektra sanırım benzer birşey paylaştı. Orjinal ileti birşey paylaşmadı bile sadece bir düşünce deneyi ve sorular vardı.

     

    Bu paradokstan kurtar bizi lütfen.

  5.  

    Tamam işte o zaman ateistim diye sahtekarlık yapmayacaksın. Agnostikim diyeceksin. Bu agnostik söylemi... Tipik bir agnostik işte budur. Oyuncak için çocuğun varlığı veya yokluğu fark etmez. Agnostiğin tipik söylemi... Budur işte. Kavramları niye yerinden kaydırıyor ateistim filan diye iddia ediyorsunuz.

     

    Şu forumda kavramları doğru düzgün yerine oturtmak, yanlış kullanımlarını önlemek için gösterdiğim çaba, Müslümlerle uğraşmaktan fazla. Müslümü mat etmek su içmekten kolay. Ama kavramların yerinden kaydırılmasını, yanlış kullanımını önlemek çok çaba istiyor.

     

    Ateistim der, agnostik çıkar. Deistim der, Müslüm çıkar. Agnostikim der, deist çıkar.

     

    Ben de yanlış algılamış olabilirim.

     

    Bu mesajı kime gönderdiğin belli olmuyordu.

  6.  

     

    Yok hakaret etmiyim etmiyim diyorum ama bakalım ne kadar dayabilecem. Sen gel aynı şeyleri döndür döndür söyle. Sonra tepki yiyince hakaret et. 

     

    Saygısız, şerefsizin tekisin işte, foruma dadanmış çocuksun, alınmayacaksın kardeşim.

     

    Sanki dedik ki adama bütün forumu oku. Beyin zayıf, küçük olunca böyle oluyor. Git anana baban uğraşsın senle.

     

    Sanırım 10 saniye dayanabilmişsin. 

     

    Hormonlar değil mi? Çok yaramazlar..

     

    Ama birşeyi anlamadım, konuyu tartışmayan, tartışmaya gerek bile olmadığını söyleyip duran, sürekli neden bu forumda bilmemne zaman yazılan şeyleri yazdığımı sorgulamak dışında şuraya adam akıllı bir katkı yapmayan senin amacın benim canımı sıkmak değil miydi?

     

    Ayrıca dikkatini çekerim, benim yaptığım ve söylediğim herşey senin dünyanda önceden belirlenmiş, elçiye zeval olmaz arkadaşım. O kadar küfüre falan gerek yok.

  7.  

    Gereksiz sert çıkışların var sakin olmalısın. Hormonlarını kontrol altına al .

    Arkadaşım, şu konu içerisinde tamamen boş, kaynaksız ve anlamsız iletiler attın.

     

    ondan sonra kaltın binlerce yıllık determinizm ve indeterminizm tartışmasının burada bir sonuca bağlanmış gibi tartışılıp bittiğini ima ettin.. bu konuda eklenecek birşey olmadığını ima ettin..

     

    Burada ortaya çıkan zorluğu göremiyor olman üzücü, kalkmış bana sakin ol diyorsun..

     

     Bana yardımcı olabilirse biri, sivillikten uzaklaşmak hoş değil.. bu adamın tamamen boş ve gereksiz iletilerini görmeme şansım var mı bu forumda? Müteşekkir olurum

  8.  

     

    Okudun mu sen Satanic Bible'ı? Okudun ve aklında bu mu kaldı? Satanic Bible, benim tasvip ettiğim bir kitap değil ama bir metafizik kitabı değildir. Bana göre bireyci Anarşizmin radikal bir uzantısıdır. Metafizik unsurlar edebi benzetmeler amacı ile ya da ironik olarak metinde yer alır.

     

    Onu boşver de, senin gibilerin inandığı kitapta karınca ile konuşan adamlar var. Onu nasıl yapacağız?

     

    Eşşek kadar adam olmuşsunuz, kuşların ağızlarında taşıdıkları taşlar ile bir orduyu dağıttığına inanıyorsunuz aslanım. Nasıl olacak o iş?

     

    Ben hangi kitaba inanıyor muşum? Çok merak ettim..

     

    Önce bana Satanic Bible savunuyorsun. Sonra gelip beni bir dine mensup olmakla falan suçluyorsun. 

     

    VAAAAUVVVV diyorum sadece, ciddi misiniz siz arkadaşlar? 

     

    Amanın, birde Satanic Bible'ı kelimesi kelimesine algılama mecazı gör diye bana savunuyor. Bil bakalım kimler gibi konuşuyorsun?

  9. Birde anlaşılması açısından, arkadaş diyor ki; git forumda bugüne kadar gönderilmiş 1.000.000 üstündeki iletileri baştan sona oku, hepsini yut sonra gel buraya yaz. 

     

    Artık faşist mi dersin, elitist mi dersin, bu adamı nereye koyarsın bilemiyorum.

     

    İsteyen bırakın okumayı 1 milyona kadar sesli saymayı deneyebilir. Yaklaşık bir yıl civarı vaktinizi alacaktır...

  10.  

     

    Bunlar tartışıldı ve tam 29 sayfa yazı yazıldı. Kimse aynı şeyleri tekrar yazmak istemez. 

     

     

     

    Şimdi arkadaşım, kusura bakma ama dayanamadım. Mal mısın? İstemiyorsan tartışma, determinist olduğundan dolayı ben birşey söylediğimde cevap verme ihtiyacı duyuyorsan.

     

    Bunu da kendi küçük şizofrenik dünyanda ki sebep sonuç ilişkisine bağlıyorsan, o senin problemin. Tartışmak isteyen cevabını yazıyor. İstemeyen yazmıyor zaten. Burası da bir forum ansiklopedi değil. Anlaştık mı?

     

    Hadi canım, bak bende cehalet karşısında gerekirse kendimi tutamıyorum demek ki. Oluyor böyle şeyler.

  11. Sebep : Üzerine su döküldü.

     

    Sonuç : Peçete ile üzerini temizledin.

     

    Soru : Önünde 4 farklı peçete eşit aralıklarla ve eline eşit mesafelerde duruyor. Hangi peçeteyi seçtiğin sebebe bağlı mı? Sebep ile ilişkisi ne kadar geriye gidiyor? Hangi deneyiminden dolayı hangi peçeteyi seçtiğini kim nasıl bilebilir veya hesaplayabilir?

  12.  

    2- Satanistler cahil değildir. Nerden çıktı bu? LaVey'in yazdığı Satanik İncil, ince bir hümanizme sahip entelektüel bir metindir. Sosyopat ergenler ile hakiki Satanistleri birbirine karıştıranlar cahildir.

     

    Psişik vampirlerden bahseden kitaptan bahsediyorsun değil mi?

     

     

    Böyle bir çoğunluk söz konusu değil. Çoğunluğu, sözde 'laik' Türkiye'de bile, cahil, bağnaz ve yobaz olarak nitelediğin müslümanlar oluşturur. Anketlere bir göz at, çoğu kendisini dindar olarak niteler ve seküler olanlar azınlıkta kalır. Sen, dinin oluşturduğu tehditi küçümseyerek problemin bir parçası haline geliyorsun. Kaldır kafanı.

     

    Bizi yok etmek isteyen bir anlayışa karşı tabiki sert ve taraflı olacağız. Bir yanda uygar insan, öteki tarafta, kafa kesip, cariye pazarlayan barbar var. Ne yapalım, ortayolculuk mu? Tarafsız, arabulucu mu olalım?  

     

    Öncelikle, kendini geliştirmek lazım. Daha sonra, örnek olmak gerekir. Karşısındaki sosyal gruba saldırarak o gruptaki tek bir insana hitap edemezsin. Burada, önce dürüstlük, sonra kibarlık, objektiflik ve ikna edici olmak gerekir. Karşındaki insan ağzından salyalar saçarak atıp tutuyorsa, bu karşısındakinin daha da yüksek tonda bunu gerçekleştirmesini gerektirmez. Bu kişiyi haklı da yapmaz, ikna edici de yapmaz.

  13.  

    Tamam işte o zaman ateistim diye sahtekarlık yapmayacaksın. Agnostikim diyeceksin. Bu agnostik söylemi... Tipik bir agnostik işte budur. Oyuncak için çocuğun varlığı veya yokluğu fark etmez. Agnostiğin tipik söylemi... Budur işte. Kavramları niye yerinden kaydırıyor ateistim filan diye iddia ediyorsunuz.

     

    Şu forumda kavramları doğru düzgün yerine oturtmak, yanlış kullanımlarını önlemek için gösterdiğim çaba, Müslümlerle uğraşmaktan fazla. Müslümü mat etmek su içmekten kolay. Ama kavramların yerinden kaydırılmasını, yanlış kullanımını önlemek çok çaba istiyor.

     

    Ateistim der, agnostik çıkar. Deistim der, Müslüm çıkar. Agnostikim der, deist çıkar.

     

    Bence verdiğim cevabı yerterince dikkatli okumamışsın. Yanlış sonuçlara ulaşmana sebep oluyor.

     

    Bazı varsayımlar ortaya konulmuş. Bunlara istinaden cevaplar beklenmiş.

  14.  

    Light might farketmez... Benim söylediğim açık, net. İstediği kadar light, hatta deist olduğunu iddia edecek kadar light olsun. Karınca kadar masum görünüşlü, zararsız hatta sevimli olabilir. Ben çoğu karıncayı sevimli bulurum. Kırda üzerimde dolaşmalarından rahatsız olmak bir yana, hoşlanırım. Onları seyretmeye çocukluğumdan beri bayılırım. Ama işte büyük karınca sürüleri öyle tek tek oldukları kadar sevimli değiller. Yollarının üzerine çıkan tüm canlıları, insan dahil yok edebilirler. Bir öykü okumuştum. Hayalet gemi öyküleri meşhurdur, onlardan biri... Uzun bir öyküydü, sonunda gemiyi hayalet gemiye çevirenin ne olduğu ortaya çıkıyordu: Afrika'dan yüklenmiş bir kargo içinde yuva yapmış karıncalar...

     

    Ya da çekirge de örnek verilebilir. Tek bir çekirge ne yapabilir, bir sıçrar , iki sıçrar. Üçüncünün garantisi yok. Ama bir çekirge sürüsünün neler yapabileceğini anlatmayayım artık, gerek yoktur.

     

    Bir insanın yaptıklarından değil, yapabileceklerinden yargılanmasını, faşizmin son noktası olurdu diye tanımlayabiliriz bence..

  15.  

     

    1- Fizik kanunlarına göre, ve deterministik bir yaklaşım ile böyle olduğu söylenebilir. Ancak özgürlük, matematiksel olarak hesaplayabilmenin bittiği yerde başlar. Bir insanın davranışlarını o insanın yaşadıklarını, o gün aldığı kimyasalları, vücuduna nüfus etmiş bir bakteriyi bilmeden nasıl hesaplayabilirsin?

     

    2- İkinci satırın iletinin geneline ne kattığını anlamadım. (İkinci satırın ne kattığını, cevabımı okuduktan sonra anladım, ama pek orjinal iletinin avantajına olmamış.)

     

    3- Düşünce deneyinin varsayımlarına göre;

     

    - Çocuk olmaz ise, oyuncak olmaz. Varlığı çocuğa bağlıdır, hareketleri çocuğa bağlıdır.

    - Çocuğun varlığına veya yokluğuna inanmak birşey ifade etmez. Tekrar etmek gerekirse oyuncağın hareketleri çocuğa bağlıdır. Çocuğu ekstra memnun edecek birşey yapma kabiliyetinde değildir.

     

    --

     

    Bir yere varmak istediğini tahmin ediyorum. Ancak ilk varsayımları daha detaylı planlamalısın. Mantık yürüterek yukarıdaki sonuçlar çıktı çünkü.

     

     Buna cevap verseydin de, orjinal iletiyi tartışsaydık keşke.. Ne dersin? Bence çok geç değil..

  16.  

    Ben aptalların ve cahillerin kesinlikle ateist olamayacağını düşünüyorum. Bu görüşümden beni hiç bir şey ve kimse çeviremez. Bu kesin olarak böyledir. Bir aptal ve bir cahil asla ateist olamaz. Ateist olmak için zeki ve bilgili olmak şarttır.

     

    Neden? Açıklayayım. Çünkü bir aptal ve cahilin asla tanrı korkusunu yenmesi, aşması olanaksızdır. Cahil ve aptal birinin bunu başarması diye bir olasılık yoktur. Cahil cesareti diye bir şey yoktur. Bu, cahillerin dambuk dumbuk söz ve hareketlerinden dolayı söylenen ve aslında cesaretle bir ilgisi olmayan bir durumdur. Bu dambuk dumbuk hareketler cesaret olarak yorumlanmaktadır.

     

    İstisnası hiç mi yok, elbet var. İstisnası olmayan bir şey yoktur. Ateistin istisnası da şu: bazen ağır depresyonlar kişilik kaymalarına yol açabilir ve kişi olmadığı bir kişiliğe bürünebilir. Yani cahil cesareti denilen şey aslında deli cesareti ile paralel bir mevzu...

     

    Öte yandan... Müslümleri birey olarak ele alırsanız çok feci yanılırsınız. Teyzem canım benim ağzı dualı iyi kalpli bir teyzeciktir diye düşünürseniz fena halde tongaya basmış durumdasınız. Müslümler karınca gibidir. Tek tek tehlikeli görünmezler. Ama ne yaparlarsa kollektif yaptıklarında tüm insanlık değerlerini ayaklar altına alıp çiğneyebilirler.

     

    O masum teyzecik başka açıdan bakıldığında faşizmin beslendiği god kılı bir korkunç teyzedir. Onun desteği olmasa dinsel faşizm fikir özgürlüğü üzerine baskı kuramayacaktı.

     

    Bunlar tek tek etkisiz görünürler, ama kollektif hareket ettiklerinde okullarında evrimi yasaklar, saçma sapan dinlerini zorla öğretirler. Müslümler hakkında bir anlığına iyi düşünürseniz çok fena kerizlenirsiniz.

     

    voouv, vov, vouv.. Sakin arkadaşım..

     

    Bir cahilin ateist olamayacağını düşünüyorsun. Ancak satanist olan insanlar var. Buna ne diyeceksin? Düşünsene adam bir yaratıcıya inanıyor birde ona düşman olup, şeytanla işbirliği yapıyor. Müthiş bir psikoloji değil mi?

     

    Teyzeden bahsetmeyeceğim. Çoğu insanın müslümanlık konusunda bilgi sahibi olmadığını, ve bundan dolayı müslüman olarak kendilerini cehaletlerinden dolayı tanımladıklarını düşünüyorum.

  17.  

    Bu ülkede Karadeniz'de nuh tufanının kanıtlarını bulduk diyen soytarılar prof yapılmadıysa o zaman konuş. Ciğeri beş para etmez dümbük herifler en kilit noktalara yerleştirilmiyorsa o zaman konuş. Herhangi bir köy kahvesinde karşılaşabileceğin dümbüğün biri, en kritik noktada oturuyor! Adem aleyhisselam!!! dinozorlarla!!! savaşmak için!!! :D Bunu söyleyen salak, bir profesör!!!

     

    Eğer ülke böyle değilse o zaman sen haklı olurdun. Ama yazık ki ülke böyle. Vıcık vıcık... İğrenç... İlkel... Bunların satın alıp dogmatik saçmalık pompalama misyonunu verdikleri kanalı sen kaynak diye bana gösterirsen, olacaklar belli...

     

    Bir samanyolu gitti, elli tane saçma sapan samanyolu geldi. Şimdi bütün kanallar samanyolu! Sen, bunu göremeyecek kadar safsın! İçlerinden tam bir dogma saçmalıkları pompası olanını kaynak gösteriyorsun!

     

    Kardeş niye bu kadar nefret dolusun anlamak zor. Biraz sakinlşmeyi denemelesin.

     

    Zombi arkadaşım, kusuruma bakma ama başından sonuna kadar saçmalıyorsun.

     

    Reenkarnasyon diye birşey varsayalım var. Bu durumda, önceki hayatını bir sonraki hayata taşıyan bir medium olmalı değil mi?

     

    Bu nedir peki? RUH mu?

     

    Şimdi sana garip bir soru soracağım...

     

     

    Sarı çizmeli mehmet ağanın ruhunun ve tecrübelerinin benim kızımın fiziksel bedeninde ne işi var? Eğer bir işi var ise, nasıl oluyorda benim kızım benim onu maruz bıraktığım ortama göre karakteri gelişiyor? Önceki hayatının hiçbir etkisi olmuyor?

     

    Faan, filan.. Normalde böyle bir iletiye cevap bile vermem ama, kibarlığın hoşuma gitti..

  18.  

    Bunlardan birinde canlı kedi, ötekisinde ise ölü kedi bulunuyor. Başka fizikçiler ise şöyle bir çıkış yolu teklif etmişlerdir: Kuvantum dalgaları bir kedi ya da insanın vucuduna uygulanabilir ama, ruh konusunda geçersizdirler.

     

    Bu cümle geri kalan söylenen herşeyin saçmalık olduğunu anlaman için yeterli olmalıydı diye düşünüyorum. Tabi bilimsel tarihten yapılan çevirileri kastetmiyorum. Yorumun girdiği her noktada saçmalanmış ve bilimden uzaklaşılmış.

     

    Ayrıca, burada senin pozisyonunu güçlendirecek tek bir cümle yok, var ise lütfen alıntılayarak açıklayabilir misin?

     

    Birde yazının yazıldığı dönemde Türkiye de iki adet bilgisayar vardı. Biri Genelkurmay, biri de ODTÜ de yanlış hatırlamıyorsam. Ne kadar eski bir makale olduğunu belirtmek açısından.

  19.  

    İster buna gecikmiş secim deneyi de ,ister çift yarık deneyi yada aspect deneyi bir dalga fonksiyonunun boyu ve genişliğini etki olmaksızın bilemezsin.

     

    Verdiğin cevapların istisnasız tamamı subjektif ve dogmatik. Ben öyle diyorum, o zaman öyle kabul edeceksin tadında. Ne bir örnek, ne bir kaynak var. 

     

    Ayrıca, bildiklerini de yanlış biliyorsun, Dalganın boyu ölçüldüğünde genişliği, genişliği ölçüldüğünde boyu bilinemez demek istiyorsun. 

     

    Ki bu da yanlış, elektron spin yönü dikey ölçüldüğünde yatay, yatay ölçüldüğünde dikey olarak ölçülemez. İlk ölçüm ikinci ölçüm sonucunu bozmuştur çünkü.

     

    Ve son olarak, bütün bunların konumuz ile bir alakası da yok, ne yazık ki.

     

     

  20.  

    kuantum mekaniğinde açık sistem için .sisteme dahil olan rastgelelik belirli noktalardan olacağı ve bu noktalarin plank anını aşması gereken durumlar için kütle çekimi ve ışık hızı eşitliğinin olduğu bölgelerden olacağı için stabildir. Bu durumlar da evren içinde başlangıç olarak indeterminist olsada evrende determine olmasi gerekeceği için etki tepki yasasına en az bir fizik kuralini kullanarak uyacaktir.

     

     

    Merhaba,

     

    Bu cümlede neden bahsettiğin anlaşılmıyor. Açarsan, duruşunu anlayarak doğru cevap verebilirim.

     

    Ayrıca, etki - tepki yasasına uymayan durumlar deneyler ile kanıtlanmıştır. "Delayed Choice Quantum Eraser" deneyi olarak geçer. Araştırabilirsin.

     

    Kısacası, parçacıklar bir ekrana çarpmadan önce, gelecekte bir detektör tarafından algılanıp algılanmayacaklarını bilir, ve dalga veya parçacık davranışını gelecekteki bu duruma göre belirler.

     

     

  21.  

    Neml Suresi 61 yoksa yeri bir karargâh yapıp şurasına-burasına nehirler serpiştiren, üzerine dayanaklı dağlar konduran ve iki deniz arasına bir engel yerleştiren mi hayırlı? İlah mı var Allah'ın yanında!? Hayır! Ama onların çokları ilimden nasipsizliği sürdürüyorlar.

     

    Dağlar yukarıdan yeryüzüne inmedi, Magma tabakasının ve tektonik tabakların birbirini itmesi ve yukarı hareketi ile meydana geldiler. Statikte değiller, hareketlerine devam ediyorlar. 

     

    Dağlar kondurmak ne demektir mesela? Anlam vermek zor.

×
×
  • Yeni Oluştur...