Jump to content

Carnegia

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    107
  • Katılım

  • Son ziyaret

Carnegia kullanıcısının paylaşımları

  1. Tanrı Jupiteri neden yarattı diye sormak geliyor içimden, yada yaşamın olmadığı diğer gezegenleri? ama bir neden bulamıyorum.
  2. Tamamıyla psikolojik olduğunu düşü üyorum. Zaten millet olarak bu tarz hikayelere inanmakta çok başarılıyız. Cini uzaklarda arama etrafta cin olan 'İNSAN' dolu..
  3. Carnegia

    Sorgulamak ve Merak Duygusu

    Bilader siz müslümnalar olarak inen kitabınızın ne anlattığını mütala edin hem fikir olun ondan sonra konuşun. Hepiniz kafanıza göre müslümanlık çiziyorsunuz. Oda neden biliyor musun? Kitabınız yetersiz, sizde anlam veremiyorsunuz ve her kafadan bi ses çıkararak cahil olan toplumu cahilliğe doğru sürüklüyorsunuz. Yazık..
  4. Carnegia

    Ateist olmak ve çevresel etkiler

    Bence dindar bi çevdedeysen yavaşça aralarından çıkmaya çalış. Sakın tartışmaya girme çünkü anlamazlar. Birde kafir oldun diye demediklerini bırakmazlar.
  5. Carnegia

    Allah'ın Verdiği Sinek Örneği de Orjinal Değil

    Çok akıllılar yahuu
  6. Carnegia

    Allah'ın Verdiği Sinek Örneği de Orjinal Değil

    Demek allahı kızdırmışlar allahta onları sineklerle cezalandırmış.. (Beyin fakiri müslüm bakışı) Birde çok süper müslüman ve çok iyi bir insanı sinekten dolayı ölürsede, allah sevdiği kulunu yanına erken çağırırmış derler.
  7. Carnegia

    Manipüle Edilmek

    Gerek iş hayatımda, gerekse özel hayatımda bu tarz insanlarla çok karşılaştım.Onlar gibi olmak asla istemedim tam tersine onlara inat kendimi hiç bozmadan 33 yaşıma geldim. Doğal bi koruma iç güdüsüyle hareket ediyorum. Kimseye güvenmiyorum sadece hayatımda olan 4 5 özel insan haricinde, onlar biliyorum ki her zaman yanımda.. Çok kalabalık bir çevre sahibi olmak her zaman beraberinde hayal kırıklıkları getiriyor. O yüzden az ve öz insan edinerek kendini koruyabilirsin. Bu kimseyle konuşmıycan anlamına gelmiyor sadece onları sınırından içeri sokmayacaksın. İş hayatında, özel hayatında kendini
  8. Arkadaşlar merhaba, eminim hepimiz kaçmaya çalışsakta yeri geldiğinde bir dini sohbetin içinde kendimizi bulabiliyoruz. Bu durumlar için merak ettiğim karşı tarafı kitlemek, mavi ekran hatası verdirmek, ve cevaplamaları için onları kıvrandırdığınız sorularınız nelerdir? Ben kendimden örnek veriyim. Bu aralar sorduğum da cevap alamadığım, karşı tarafın saçmalamasına neden olan sorum şu oluyor. Öncelikle kuran bütün insanlara gönderildi dimi? Cevap Evet. Sonra sorum geliyor. 23 yıl geçmiş kuran inmiş ve kurallar hazır.Tüm insanlar bundan sorumlu peki bu zaman d
  9. Carnegia

    İslamda kölelik ve cariyelik

    Ben kölelik yasaktır yada ilerleyen dönemlerde kölelik kalkacaktır diye bir ayet okumadım.evrensel olan kitapta dönemden bahsetmek saçma olsada, bunlar sadece senin o küçük beyninden uydurduğun hikayeler.Sen anca kendin gibi aptallara bu masalları anlat. Sizin aklı başında olan müslümleriniz yok mu? Hepiniz mi aptalsınız?
  10. Carnegia

    Din ve Korku

    Şuan tam sınırdasın ve ikinci adımı atamıyorsun,anladığım kadarıyla da kuranı okumamışsın. Bu adımı atmak ve din korkusundan kurtulman için kuranı okumanı tavsiye ederim. Ölümü kabullenmek istemiyoruz çünkü bizler doyumsuz varlıklarız hep daha çoğunu istiyoruz.Ölümden şimdilik kaçış yok ama bilimsel olarak çok ciddi ilerlemeler var.Kazalar ve cinayet haricinde ölümsüzlük yakın bi zaman da bulunmuş olacaktır. Bu konuyla ilgili tek korkulan problem, ölmeyen insanların yaşatacağı nüfus problemi.. O zamanları muhtemelen göremeyeceğiz. O yüzden sahip olduğumuz hayatı en iyi şekilde geçirmeye ba
  11. Carnegia

    İslamda kölelik ve cariyelik

    Sen bize kuran da kölelik yok dersen ben şunu anlarım. Siz aptalsınız kuranı anlamıycak kapasitedesiniz. Aynı kapıya çıkıyor.
  12. Carnegia

    İslamda kölelik ve cariyelik

    Beyin fakiri olmak böyle bişey.. Bitanesi de çıkıp desin evet dinimizde kölelik var desin ama nerdeee... Çünkü allahlatı çok bağışlayıcı, merhamet edici.
  13. Carnegia

    İslamda kölelik ve cariyelik

    Allahın zulumden azaptan bahsederken çok net kelimeler söylüyor. Ama Kölelik kesinlikle yasaktır diye bir söz söyliyemiyor. Aynı kitabı okuyoruz sen kölelik yok diyebiliyorsun.. Bence sen anlamak istediğin şekilde algılıosun. Çünkü Allahının sadist olduğunu kabul edemiyorsun.
  14. Carnegia

    Anlayamadığım bir durum var.

    Şimdi deizm yakın geliyor ise sana, bir sorum olacak.Tanrı var diyorsun ve kitapları reddeiyorsun.Cennet yok, Cehennem yok,Namaz kılmak yok, dua yok, sınav yok ve biz büyük bi galaksi içinde doğmuşuz yaşıyoruz.Yaratıcı göya mükemmel düzeni kurup hiç bişeyle ilgilenmemesini nasıl açıklıyorsun? Neden yarattın? Amaç ne?
  15. Carnegia

    İnanç

    Kardeşim bir tabuyu yıkıyorsun. Tabiki de kendini boşlukta hissedeceksin, sorgulamaya devam edeceksin.Gerçekleri bilince dini savunanlarında ne kadar aciz olduklarını göreceksin. Din adı altında hapis olan ruhun, artık özgür kalmış olacak.İyi olacaksan, dürüst olacaksan, okul okuyacaksan, iş hayatında başarılı olacaksan, evlenceksen, baba olacaksan senin bir dine asla ihtiyacın yok. Hayat devam ediyor ve sürekli değişiyor.Bu değişime ayak uydurmak yapabileceğin en iyi şeydir. Doğru yoldasın bende namaz kılan, oruç tutan bir adamdım ama gerçekleri görünce herşeyi bıraktım ve din
  16. Carnegia

    Gelecekte Kimlerin Atası Olacağız?

    Kesinlikle katılıyorum.
  17. Carnegia

    Gelecekte Kimlerin Atası Olacağız?

    Tanrıya soruldu, mavi ekran hatası verdi.
  18. Carnegia

    Gelecekte Kimlerin Atası Olacağız?

    Kesinlikle ön göreceğimiz şekilde ilerlemiyor. Yapay evrim mantıklı geliyor.Fantastik bir şekilde değişik türlere dönebiliriz.
  19. Carnegia

    Forumdaki müslüman arkadaşlar

    Allahın kitabı yalan bi kere.. Yalandan da doğru çıkaramazlar. Çıkarmaya çalışırlarsa da her kafadan farklı ses çıkar. Onlar asla anlaşamazlar.
  20. Çok uzun zaman sonra evrim bizleri nasıl değiştirecek? Biz nasıl bir ırkın Ataları olacağız? Evrimin hangi kısmındayız ve neye doğru gidiyoruz? gerçekten merak ettim.
  21. Carnegia

    Su Ayıları (tadrigratlar)

    Bütün yok oluşlardan kurtulmuş tek canlı. Gerçekten hayret verici. Kendisiyle Cosmosu izlerken tanışmıştım. Muhtemelen marsta da yaşamlarına devam edeceklerdir.İnsanoğlu olarak çok ileride bu tip şeyler yapıp, evrim sürecinde değişikliklere yol acacağız gibi geliyor.
  22. Carnegia

    Kuranda gayb çelikisi

    Bu copy paste olmasaydı müslümanlar napacaktı bilmiyorum.Kendi cümlelerinizi neden kurmuyorsunuz? Neden ıspat diye gösterdiğiniz, 300 satırlık yazıda boş gereksiz şeyler oluyor?kitaba ve hadislere inanmayanlara, neden bunlardan kanıt göstermeye çalışıyorsunuz? Beyin fakiri misiniz? Yok cinler önceden savaşmışmış amk nasıl bi aptalsınız siz ya.
  23. Carnegia

    Allah'ın niye çocuğu yok?

    Allah ol deyince olmayan tek şey çocuk herhalde
×
×
  • Yeni Oluştur...