Jump to content

Neurion

Yeni Üye
  • İçerik sayısı

    6
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

Neurion Hakkında

  • Derece
    Newbie

Güncel Profil Ziyaretleri

Güncel ziyaretçiler bloku aktif değil. Diğer kullanıcılar son ziyaretçilerinizi aktif edene kadar göremezler.

  1. Neurion

    İslam Zengin Dinidir Fakirleri Korumaz

    Müslüman değilim ancak bildiğime göre islamda zengini fakirden ayıran herhangi bir hüküm yok, köleliği yasaklamaması hariç. Her insana mal varlığının 1/40' ını dağıtması farzdır Çalmak, öldürmek, iftira atmak; dinin yasakladığı, en azından din yayma gibi abes ve şiddetli konular dışında yapılmaması gereken şeyler. Zengin ve müslüman olduğu halde bunları gerçekleştirenlerin müslümandan ziyade dini kendi çıkarı için kullanan non-teistler olduğunu düşünüyorum. allahın fakirlerin yaşadığı, zenginlerin hüküm sürdüğü böyle bir düzen yaratmasını haklı çıkarmıyor ta
  2. Neurion

    Satanist tanrının özellikleri.

    Merak ettiğim bir nokta, satanizm tanrıya bir başkaldırı mıdır? Satanist olmak için, toplumda genel kanıya göre ahlaksızlaşmak mı gereklidir? İyi bir insan da, tanrının yer yüzündeki adaletsizliğine ve dinlere başkaldırı amacıyla satanist olabilir mi? Yoksa ben baştan sona yanlış mı anladım?
  3. Selamlar. Şimdiye dek dinimi seven biriydim. Allahın her yerde olup şahdamarımdan bile yakınımda olmadı, düşüncelerimi okuması benim bilincimdeydi. Henüz 1,5 hafta önce Kuranı okuyup saçmalıklarının farkına vardım. Ancak bu prangadan beynim bir türlü kurtulamıyor. Yavaş yavaş, psikolojik olarak diğer dinlerin tanrılarına verdiğim tepkileri buna da vermeye başladım fakat kafamdan hala Allah çıkmış değil. Kötü sözler söylerken zorlanıyorum veyahut ailemden birisi namaz kılarken kutsal bir aurası varmış gibi hissediyorum. Bunların geçme süreci ne kadar sürecek?
  4. Neurion

    Böyle olması iyi mi?

    şu anlık ben de gerekli görmüyorum. Ramazana az kala söyleyerek 30 gün aç ve susuz kalmaktan kurtulabilirim belki. Öbür türlü yalan söyleyip tuttuğuma sevinmeleri çok zoruma gider. İleride gevşeme dönemi olmasından şüpheliyim. Hastalıkları dua ile tedavi eden bir varlık olmadığına göre bu düzelmeyecek. Hatta gün geçtikçe ilerliyormuş sanırım. Umarım öyle bir şey olmaz. Babam çok dindar birisi değildir. Ama ne tepki vereceğini kestiremiyorum.
  5. Merhabalar. 16 Yaşında bir kardeşiniz olarak, şimdiye dek hiç sorgulama gereksinimi duymadım. Fakat 3-4 gün önce ne oldu bilmem, birden objektif bakma isteği doğdu ve ateistlerin öne sürdükleri bazı çelişkileri okumak istedim. Hepsi olmasa da çoğu bana gayet mantıklı gelince bir de kendim kuranı okumaya yeltendim. Evet şimdiye kadar kuranın sadece ilk 15-20 sayfasını Türkçe okumuştum. 3-4 gündür okuyorum ve kafirleri sadistçe tehdit eden mi dersin, geçmişte azaba uğrayan kabileler anlatılırken kendisine şimdi neden uğramıyoruz diye soranlara karşı kıvıran bir muhammed mi dersin, bilimle alakas
×
×
  • Yeni Oluştur...