Jump to content

oktar

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    30
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

oktar Hakkında

  • Derece
    Advanced Member
  • Doğum Günü 09-02-1974

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Güneşin çamura battığı yerde.
  1. oktar

    Biraz bir düşün...

    Bence de. Din eğitimi orta okulda başlamalı. İsteyen din isteyen ahlak dersi olarak seçim yapabilmeli. Almanya bu böyle mesela.
  2. oktar

    Hristiyanlık dini

    Ben de onu diyorum. Bu herif Allahın oğluyum diyor. Jahudi olun bak allaha inanın falan diye geziyor ortalıkta. Bunu bilen hristiyanlar kendilerine bir din uydurup isa'nın öğretmek istediği yoldan komple dışarı çıkiyorlar.
  3. oktar

    Biraz bir düşün...

    Bir düşünün. Evren dediğimiz o kadar büyük ki okadar çok galaxi, güneş sistemi, gezegenler vs. var ki. Biraz kafa yorsan insanların ne kadar önemsiz olduğunu görmemek mümkün değil. Allah bizim siktiri boktan küçük gezegeni seçip de orada bulunan (evrenle kıyaslarsan) nerdeyse yok diyebileceğin kadar az insan için din kitapları falan indirecek, şeytan, melek peygamber falan gibi şeyler olacak ve bir de sınav yapacak öyle mi? Neymiş efendim, ahiret günü cennet cehennem gibi uyuduruktan yerlere gidilecek miş. Burası sınav dünyasıymış, kafir insan yanacakmış dindar o
  4. oktar

    Hristiyanlık dini

    Ama hristiyanlar isayı allahın oğlu diye tanımlıyorlar.
  5. oktar

    Tanrı iletişim merkezi çalışmıyor?

    Kolay soru. Herşeyin kaynağı da sorumlusu da Allah.
  6. oktar

    Yaşamı değerli kılan, ölümün varlığıdır..

    Şöyle bir kafa da yaşayabilirsin mesela. Evren, galaksiler, güneş sistemi, dünya hepsi laboratuvarda çalışan bir elemanın bir petri kabında yapmış olduğu deneyden ibaret ve sen işte onu allah diye adladırıyorsun. Öldükten sonra da bir bok olmuyor çünkü senin varlığından bile haberi yok. O aslında bu deneyle bam başka birsey araştırıyor. Bu durumda hayata daha fazla deger verir veya vermezsin o sana kalmış.
  7. oktar

    Tanrı iletişim merkezi çalışmıyor?

    Buyur geldim. Buradan arzularını iletebilirsin.
  8. oktar

    Muhammed ayı nasıl 2'ye böldü ?

    Dolaylı yoldan olsada hakaret etmen doğru değil çocuk. Neyse gençliğine veriyorum. Affettim.
  9. oktar

    İçimdeki ateist galip geldi. Nasıl ateist oldum?

    Tabiki de öyle. Ama bizim türklere has bir şey bu. Çocukluktan beri öğretilen köprüyü geçene kadar ayıya dayı diyeceksin mantığı yerleşmiş bir kere. Bir de zamanımız iktidarı ile gelmiş olan dini sömürü ve baskı.
  10. oktar

    Kuran'da çarpık ilişkilerin ne işi var?

    onlarda zaten muhtemelen yahudi...
  11. oktar

    Muhammed ayı nasıl 2'ye böldü ?

    Bence Muhammed ayı döner bıcağıyla 2'ya böldü.
  12. oktar

    Meşhur (uydurma) Hadisteki Yönlendirmeye Dikkat

    siz müslumanlar bir hadisin uydurulmuş olup olmadığına nasıl karar veriyorsunuz? Hepsi aynı bok. Arzu ve ihtiyaca göre birileri tarafından yazılmış ossuruktan teyyare... aksini idda edemezsin zaten (allah) göndermedi ya
  13. oktar

    Hristiyanlık dini

    Isa Jahudi olarak dünyaya gelir ve hayatı boyunca bu dini insanlara ulaştırmaya çalışır. Bunu çarmağa gerdikden sonra bunun hayranları Hristiyan dini diye birşey uydurur ve buna tapmaya başlarlar. Peki nasıl olurda buna Allahın kitabı derler ve inanırlar bunu anlamıyorum. Zira bu bilgi onlarda da mevcut. Eyer Hristiyanlık konusunda bilgisi olan varsa ve beni bir aydınlatırsa sevinirim.
  14. oktar

    İçimdeki ateist galip geldi. Nasıl ateist oldum?

    Bu kadar zorluklara ve toplumsal baskıya rağmen bu din denen pislikten kurtulmuşsunuz ya aferin size. Benim böyle bir sıkıntım olmadı hiç. Zira ailem pek dindar değildi. Gelenek gereği bayramda namaz kılınır falan... O da eğer saat kurup kalkabilirsen. Zaten bu yüzden din ile alakam pek olmadı ve erken yaşta sorgulama ihtiyacı duymadım. Sonraları (insanın başına ne gelirse ya merak dan yada... gelirmiş ya) ülkemde yobazlar artıkça. Lan bu kitap bu kadar iyi mi yazılmış da böyle kolay beyin yıkıyor diye okudum ve çocuklarıma okuduğum masal kitaplarının dah
×
×
  • Yeni Oluştur...