Jump to content

The_Individualist

Üyeliği Sonlandırılmış Kullanıcı
  • İçerik sayısı

    580
  • Katılım

  • Son ziyaret

İletiler bölümüne The_Individualist kullanıcısının eklediği dosyalar

  1. 4 saat önce, haci yazdı:

    Sen daha ne dediiğini bilmiyorsun... Bak ne demişsin....

     

    Canlıların mikroskop altındaki hücre görüntülerine falan baktığımızda hepsi yamuk yumuk , asimetrik şekilde ve bir tanesi bile diğerine benzemiyor .. 

     

    Bu cümleden nasıl bir anlam çıkar? Sen canlılardan mükemmel olmalarını bekliyorsun ki onları asimetrik görünce nedenini soruyorsun. Senin gibi mallar çoğalıyor forumda...

    Ulan gerizekalı onu soruyorum işte ben de zaten neden böyle , bilimsel sebepleri ne diye ? Canlıların mukemmel olmasi gerektigi iması nerde burda fare beyinli moron .. Kafasini siktigim .

     

  2. Bir saat önce, haci yazdı:

    Sen canlılardan ne bekliyorsun? Mükemmellik mi?

    Canlılık bir tür uzlaşmadır.. Canlılar mükemmel değillerdir. İnsanların ve bu arada bütün canlıların mükemmel olduğunu İslam iddia eder.

    Ben "canlılar mikroskobik boyutta asimetrik olamaz , mukemmel olmaliydi" gibi birsey mi dedim beyinsiz kardeşim ? Adam gibi neden boyle oldugunu bilimsel metotlarla asama asama anlatin dedim .. Hemen İslam'a gecmissin sizde de zeka bu kadar .. Ulkenin dindarı zaten mal ateisti de ayrı mal ..

  3. On 06.02.2018 at 12:53, bir_akil_insan yazdı:

    Bir kerevit türü kendini kopyalar hale gelmiş. Hepsi dişi olan bu türün bireyleri bir defada yüzlerce klon oluşturup doğaya salıyorlar. Şimdilik türlerini tehdit eden bir hastalık bulunmuyor ama bu tür bir hastalık ortaya çıktığında, tüm türün bir anda ortadan kalkması olası. neden sex varın yanıtı da burada yatıyor. sex ile gen çeşitliliği sağlanıyor ve hastalıklar çoğunlukla, türün tüm bireylerini bir anda etkileyemiyor.

     

    https://www.nytimes.com/2018/02/05/science/mutant-crayfish-clones-europe.html

    Bu özellik milyonlarca hayvan çeşidi içinde sadece kerevitte mi mevcut ?

  4. 2 saat önce, Cold storage yazdı:

    Ben kucukken 140-145 IQ ile filan dogdum. 5 yasinda sayilar ile ugrasiyordum ve kolaylikla ezberliyordum. Zaten yuksek IQ'lu kisilerin hafizasi cok iyi oluyor.

     

    Daha sonra bunun 10 puanini kaybettim. Neden boyle oldu, bilmiyorum. Belki bu duzeltilebilir.

    Yüksek IQ ile kolay ezberleyebilme yetisi her zaman doğru orantıda olmaz ..

     

    Örneğin Kim Peek isimli adam binlerce kitabı rahatlıkla ezberlemiş ve hatta kitapların her bir sayfasını 5-10 saniye içinde okumuş fakat bu üstün fotografik zekasına rağmen IQ puanı sadece 87 çıkmıştır ki bu ortalama altı demek ..

  5. Grafen , karbonun birçok varyasyonundan birisidir .. Grafende karbon atomları bal peteği şeklinde , tamamen düz , çarşaf gibi serilmiştir .. Bu yüzden de derinliği sadece 1 atom boyutunda olan , kısmi 2 boyutlu bir maddedir ..

     

    Yeni araştırmalar sonucunda grafenin bazı bulutsularda kendiliğinden oluştuğu da gözlemlendi ..

     

    Sorum şu , grafen hangi alanlarda kullanılıyor , internetten grafenin 1 tane bile gerçek resmini bulamadım .. Bulabilirseniz ve buraya da atarsanız mutlu olurum ..

  6. Sivilce izleri için lazer tedavisi

    Tüylenme sorunu için kökten kurtulmak istiyorsan lazer epilasyon

    Kepek için medikal şampuan ve saç losyonu

    Dişler için Colgate Optic White

    Asosyalliğin için sosyalleş , ortamlara katıl , etkinliklere katıl .. Birkaç tane vardır illa ki arkadaşın onlara sor yakın zamanda hangi etkinlik var diye ve katılmaya çalış .. İster istemez sosyalleşirsin ..

    Bunları yaparsan sevgili yapmak için uğraşmana bile gerek kalmaz zaten ..

  7. Bildiğiniz gibi bilim forumuna önceden S5 0014+81 kuasarındaki kara delikle ilgili post açmıştım ve 40 milyar Solar kütle ile en büyük kara delik olduğunu belirtmiştim .. Fakat son günlerde rekorun sahibi değişti .. Rekor artık 66 milyar Solar kütle ile TON 618'in ..

     

    TON 618 kuasarı Samanyolu'ndan 1.04×10^10 yani yaklaşık 10.4 milyar ışık yılı uzakta bir kuasar . Her kuasar gibi bu kuasar da aşırı parlak . Yaklaşık 140 trilyon Solar aydınlatma gücüne sahip ve 4×10^40 Watt enerjiye sahip , inanılmaz aktif bir kuasar .. Kuasar aynı zamanda 10.4 milyar yaşında ..

     

    Asıl konuya gelirsek , kuasarın kalbinde yeni keşfedilen inanılmaz büyük kütleli bir kara delik yer alıyor .. Bu kara delik 66.000.000.000 Solar kütle ile şu an için bilinen en büyük kara delik ünvanını S5 0014'ten almış durumda ..

     

  8. Marx

    Nietzsche

    Engels

    Hegel

    Schopenhauer

    Max Stirner

    Kant

    Leibniz

    Goethe

    Schiller vs..

     

    Bu adamların her biri ayrı ayrı modern felsefe tarihinin en önemli kişileri ve hepsi de Alman .. 

     

     

    Almanların felsefi zekası çok yüksek denebilir .. Eski Yunan naturalistlerinden sonra en önemli felsefe dönemini yaşattılar dünyaya adeta ..

  9. On 17.12.2017 at 14:35, Kör Saatçi yazdı:

    Yıllardan bu yana gelen deneyimlerini ve hayati özelliklerini kaybetmiş TÜBİTAK'ın 2013'ten beri evrimsel biyolojiyle ilgili diğer kitapları basmadığı gibi bu kitabın da basımını durdumuştu,ancak Kuzey Yayınevi yeniden basmaya başladı bu kitabı bu ay;

     

     

    http://www.dr.com.tr/Kitap/Kor-Saatci/Bilim/Bilim-Tarihi-ve-Felsefesi/urunno=0001733696001?gclid=EAIaIQobChMI3oOvkIaR2AIV2JkbCh3jygxKEAQYASABEgKSXvD_BwE

     

    5a36622e3720c_EkranAlnts.thumb.JPG.9c811e3bd00d041fbc7ff416925bce11.JPG

     

    Nickini bu kitap yapacak kadar çok seviyorsun bu kitabı demek ..

  10. Tanrının bazı sıfatları var .. 

     

    Omnipresent mesela her zaman her yerde .. Hem sana adeta hücrelerini oluşturan atomlar kadar yakın hem de senden ölçülemeyecek kadar uzakta ve geniş bir alanı kaplayan ..

     

    Omniscient her şeyi bilen .. Geçmişi , şu anı ve geleceği .. 

     

    ve Omnipotent .. Her şeyden heryerden münezzeh , tamamen soyut bir alemde ve buna rağmen somutlara hükmedebilen .. Zaman dışı bir varlık ..

     

    Çünkü aslında evrende "Mutlak Soyut" diye birşey yok .. Zaman da soyut gibi gözükse de etkileri somut olarak bize aktarılabiliyor ve tamamen soyut bir varligin bu kavramin icinde vucut bulmasi olanaksiz .. 

     

    Kısaca Tanrı için zaman yoktur , mekan yoktur , ve en önemlisi "belirlilik" yoktur .

×
×
  • Yeni Oluştur...