Jump to content

Betelgeuse

Yeni Üye
  • İçerik sayısı

    13
  • Katılım

  • Son ziyaret

İletiler bölümüne Betelgeuse kullanıcısının eklediği dosyalar

  1.  

    ya kızcağız gayet naif şekilde gelmiş yazıyor hayvan gibi abanıyosunuz durun sakin ln biraz hayret bişey. yok gurursuz onursuz yok aptalsınız falan mağarada mı yaşıyosunuz

     

    konu sahibi; burada müslüman diyince hayvanlaşıyor üyeler, önce bir akpye hakaret etmen lazım ki kabul etsinler seni yoksa yorumlar aynı hayvani üslupla devam eder ki bunu da haketmiyorsun gördüğüm kadarıyla. bunlar bu kadar işte. türkiyedeki dinsiz profili. ha müslüman yobaz ha ateist yobaz

    Teşekkürler :)  

  2.  

     

      Milyar yıllar içinde, yakaladığı tek fırsatı çok daha iyi bir şekilde değerlendirebilecekken, olmayan cennetler uğruna giyimini kuşamını ve dahi hayatını bile harcıyor insan.

      Ölüm anında görmeyi beklediğin ölüm meleğini etraflarda göremeyince yediğin kazığın farkına varacaksın.;);)

     

    Peki

  3.  

    Sizin gibi saçma salak, çöl arapları yüzünden bu topraklarda gelişme olmuyor..!

    Kadın zavallı,perişandır,tek başına hareket edemez,erkek hakimiyeti altında yaşam imkanı bulur diyorsun,zavallı ve aptalsın..

    Ama İslam siz kadınlara,zavallılık ve aptallık vaad ediyordu değil mi?

    Şaşırmadım..

    Kendi başına varolamıyorsunuz?

     

    Ben size eski zamanlardan söz ettiğimi söyledim, şimdiden değil. 1400 yıl önce kadınları; kimsenin gözünde bir değer sahibi olmayan, çalışmasına fırsat tanınmayanlar olarak bahsettim. O zamanlar her kadın bir kocaya muhtaçtı. "Ben dışarı çıkarım, çalışırım, ohh sonra da keyfime bakarım misss" gibi birşey deme lüksün yoktu. Ama şimdi git, ister kız ol; ister erkek, her türlü iş bulursun. Artık herkes kendi başının çaresine bakabilir. Bir kocaya muhtaç olmadan yaşarsın.

  4.  

    Onursuz, gurursuz, aklınızı kiraya vermiş kadınlarsınız. Şunları büküp kivirmaya gerek var mı? 

     

    "allah'ın kimini kimine üstün kılmasından ötürü ve erkeklerin, mallarından sarf etmelerinden dolayı, erkekler, kadınlar üzerine hakimdirler. iyi kadınlar, gönülden boyun eğenler ve allah'ın korunmasını emrettiğini, kocasının bulunmadığı zaman da koruyanlardır.serkeşlik etmelerinde endişelendiğiniz kadınlara öğüt verin, yataklarında onları yalnız bırakın, nihayet dövün. size itaat ediyorlarsa onların aleyhine yol aramayın. doğrusu allah yüce'dir, büyük'tür." (nisa/34)

    "erkeklerin kadınlar üzerindeki hakları gibi, kadınların da erkekler üzerinda belli hakları vardır.ancak erkekler, kadınlara göre bir derece üstünlüğe sahiptirler." (bakara/228)

    "eğer (kendileriyle evlendiğiniz takdir de) yetimlerin haklarına riayet edememekten korkarsanız beğendiğiniz (veya size helâl olan) kadınlardan ikişer, üçer, dörder alın. haksızlık yapmaktan korkarsanız bir tane alın; yahut da sahip olduğunuz (cariyeler) ile yetinin. bu, adaletten ayrılmamanız için en uygun olanıdır."(nisa/3)

    "mümin kadınlara da söyle: gözlerini (harama bakmaktan) korusunlar; namus ve iffetlerini esirgesinler. görünen kısımları müstesna olmak üzere, zinetlerini teşhir etmesinler. baş örtülerini, yakalarının üzerine (kadar) örtsünler. kocaları, babaları, kocalarının babaları, kendi oğulları, kocalarının oğulları, erkek kardeşleri, erkek kardeşlerinin oğulları, kız kardeşlerinin oğulları, kendi kadınları (mümin kadınlar), ellerinin altında bulunanlar (köleleri), erkeklerden, ailenin kadınına şehvet duymayan hizmetçi vb. tâbi kimseler, yahut henüz kadınların gizli kadınlık hususiyetlerinin farkında olmayan çocuklardan başkasına zinetlerini göstermesinler. gizlemekte oldukları zinetleri anlaşılsın diye ayaklarını yere vurmasınlar (dikkatleri üzerine çekecek tarzda yürümesinler). ey müminler! hep birden allah'a tevbe ediniz ki kurtuluşa eresiniz" (24/nur/31)

    "allah'ın insanlardan bir kısmını diğerlerine üstün kılması sebebiyle ve mallarından harcama yaptıkları için erkekler kadınların yöneticisi ve koruyucusudur. onun için sâliha kadınlar itaatkârdır. allah'ın kendilerini korumasına karşılık gizliyi (kimse görmese de namuslarını) koruyucudurlar. baş kaldırmasından endişe ettiğiniz kadınlara öğüt verin, onları yataklarda yalnız bırakın ve (bunlarla yola gelmezlerse) dövün. eğer size itaat ederlerse artık onların aleyhine başka bir yol aramayın; çünkü allah yücedir, büyüktür"(nisa/4/34)

    " eğer bir kadın kocasının geçimsizliğinden yahut kendisinden yüz çevirmesinden endişe ederse, aralarında bir sulh yapmalarında onlara günah yoktur. sulh (daima) hayırlıdır. zaten nefisler kıskançlığa hazırdır. eğer iyi geçinir ve allah'tan korkarsanız şüphesiz allah yaptıklarınızdan haberdardır. "nisa/4/128

    Gurursuz mu? Onursuz mu? Eleştiriye açık -ki zaten böyle bir sitede bir müslüman olarak eleştiriye açık olmak gerekir- bir insanım. Sadece size birkaç soru sorup cevap istedim. Biliyorum sizin gözünüzde bir dine inananlar bir avuç gerizekalıdan başka birşey değil. Ama siz kim oluyorsunuz da benim onuruma laf ediyorsunuz? Akılsız, kendine küçükken öğretilenden başka bir şey bilmeyen, araştırmaya bile gerek duymayan biri yok karşınızda. Ben son bir senedir deli gibi tüm dinleri aradım, kutsal kitapları okudum -internetten bulduğum kadarıyla-, günlerce düşündüm. Mantık yürütmeye çalıştım. Ve müslüman olarak kalmaya karar verdim. Size "Hahaha pis kafirler hepiniz çatır çutur yanacaksınız ohhh" ya da "Siz malların gram aklı yok mu azıcık mantıklı düşünün" demedim, neden hakaret ediyorsunuz? İslam dininde erkekler; kadınlardan daha güçlü, daha üstün yaratılmışlardır. Ve bu gösterdiğin ayetlerin çoğu, yoruma açıktırlar. Bir kadın, kocasının sözüne itaat edip; ona karşı gelmemelidir. Tabi bu durumda erkekler kadınlara kötü davranmamalıdırlar. Söylediğin Nisa 34. ayette bir erkeğin, karısının sözünü dinlemediği takdirde ne yapması gerektiğinden bahsediyor. Ha bu arada İslama göre bir kadın kocasına karşı gelmemesi gerektiği için kadının asilik yaptığı zaman kocasının ne yapması gerektiğinden bahsediyor. Her vakit bir posta dövün demiyor. Karınızın barışmaya ikna olacak bir durumu yoksa ve karşı geliyorsa önce düzgünce konuşun, eğer akıllanıp yola gelmezlerse yatakta yalnız bırakın; yine akıllanmazlarsa iz bırakmayacak şekilde dövün diyor şap şup vurun demiyor. Ki eğer kadın yola gelmişse adam karısını incitmekten kaçınmalı. O zamanlarda kadınlar şimdiki gibi değillerdi. Hak sahibi olmayan, cinsel arzular için kullanılan adeta bir alet gibiydiler. Sadece kölelik yapıp kullanılıyorlardı. Ki kadınlar o zamanlarda köle gibi oldukları için erkekler, kendilerine istedikleri kadar kadın alıyorlardı. Örnek olarak verdiğin Nisa 3. ayetinde "İstediğiniz kadar kadın alın" demiyor, sanırım sen bunu demeye çalışıyorsun. Sana bunu örnekle anlatsam daha iyi olacak, mesela sen o zamanlarda Medine'de yaşayan 30 yaşında bir müslüman adamsın. Senin bir tane amcan var. Amcan ölüyor ve 20 yaşındaki kızı hem yetim hem öksüz kalıyor. Ve kızın senden başka akrabası yok. Sen bu kızı nikahın altına almadan evinde yaşatamazsın. Ama zaten bir karın var. Karınla konuşursun anlatırsın ve sonra kızla nikahlanırsın. Öyle ohh 30 karı nikahlayım 40 karı nikahlayım her gün birine giderim diye bir şey yok. Eğer bir kız, geçim kaynağı olmadan akrabası yoksa veya kızı reddediyorsa sen o kızı kötü yola düşmekten kurtarmak için nikahlayabilirsin. Böylece kız namuslu yaşamaya devam etmiş olur. Ve karılarına eşit süreyle ilgi gösterip ayrım yapmamalısın diyor. Bu arada, o zamanlar için konuşuyorum. Şimdilerde öyle 2,3 kadın nikahlama yok. Artık eskisi gibi değil, kadınların da neredeyse erkeklerinki kadar hakları var. Köle gibi değiliz... Ve isteyen istediğine inanır.

  5.  

      Bence henüz Kuran'ı türkçeden okumamış dolayısıylada içinde köklü şeyler yazdığını zannediyor.Aklında birtakım sorular olmasa zaten bu foruma uğramazdı.Forumu biraz inceleyip Kuran'ı okumaya karar verirse, inanıyorum ki en yakın zamanda dinsizlikle şereflenecek.??

      Ateistlerin neden ateist olduğunu merak ediyorsan şu kitabı incelemeni şiddetle tavsiye ederim=unnamed.png.4aa464ea079170cd7e890c5072def8e1.png

    Ben Kuranı Kerim'i zaten okuyorum arapçasını da türkçesini de. İçinde geçen ayetleri büküp kıvırarak kendinizi haklı çıkarmaya çalışıyorsunuz. Ne yaparsanız yapın...

  6.  

    Muhtemelen zibilyon defa daha önce tartışıldığı için bıkmışlardır o yüzden benim gibi daha bıkmamış yeniler cevaplar :)Güzelliklerin neden sahibi olması gerekiyor? Bunu anlatmamışsın. Ayrıca güzellik özneldir. Bizim estetik algımız evrene güzellik-çirkinlik özelliklerini yükler, yoksa evrenin kendisinde bu özellikler yoktur, evren-dünya-doğa güzel veya çirkin değildir. Yaratıcısı varsa bile teizmin tanrı anlayışındaki yaratıcı olamaz. Allah'ın 99 ismine sahip bir yaratıcı veya semavi dinlerdeki genel tanrı tanımı - "omnigod" yani her şeyi bilen, her şeye gücü yeten, her yerde olan, her bilmemne zırt falan filan hepsini yazmaya üşendim, bu şekilde bir yaratıcı olamaz. Bu özellikler kendi içinde paradoks veya çelişki oluşturduğu için.

     

    Pascal argümanı olarak da bilinen ikinci soruna karşılık da, eğer sırf olasılıklar üzerinden gideceksek, bütün olasılıkları değerlendirince senin yanma ihtimalinle bizim yanma ihtimalimizin eşit olduğunu görürürüz. Çünkü gerçek tanrı "Atheos" da olabilir. Bu Atheos bir dine inananları cehennemin dibine yollayıp ateistleri cennetine alıyor da olabilir. Bahanesi mi? Yaratıcı varsa bile bir dine inanmak yaratıcıya saygısızlıktır. Mesela senin inandığın kitapta Allah'ın el cebbar (zoraki-zorlayıcı), el müntekim (intikam alan) gibi isimleri var. Merhametli bir tanrıya böyle isimler yakıştırmak ona hakaret olsa gerek. Ayrıca kafirlere hakaret etmesi (Furkan suresi 44. ayet-tebbet suresi-müdessir suresi 20. ayet sonrası, kafirlere "cehennem yakıtı", "hayvandan da aşağıdırlar" denmesi vs.) de gerçek bir tanrının değil ancak insan ürünü bir tanrının yapacağı türden şeylerdir. Ayrıca öfkelenen bir tanrıdır allah (zuhruf 55). Bu saydıklarımın hepsi insani zaaflardır. Gerçek bir tanrıya böyle özellikler atfetmek, onu insani zaaflarla küçültmek olsa olsa bir hakaret olabilir. Atheos da doğal olarak bu saygısız dindarları cehenneme atıp ateistlere "sizi sevdim akıllı muhalifler" deyip cennetine alabilir. Biraz düşününce senin yanma ihtimalin daha yüksek bile olabilir :)

    Yani bilmiyorum ne yapacağımı cevabın için teşekkürler :)

  7.  

    Hmm peki...

     

     

       Bak betelgeuse herkes inandığına inansın demişsin.İnanmak eylemini üzerinde çok az bilgi sahibi olduğun bir durumda kullanabilirsin ve o durumu anlamak içinde inandığın doğru üzerinden gidersin.Mesela atomun keşfinde kişi ilk önce maddenin böyle küçük yapıtaşlarından meydana geldiğini tahmin eder , devamında yaptığı çalışmalarlada bu fikri desteklemeye çalışır ve de ıspatlar.

      Ama tanrının olup olmadığı konusunda (Hele ki İslam tanrısı Allah'ın) inanmak eylemini gerçekleştirmene gerek yok.Biraz inceleme içerisine girersen net bir şekilde böyle bir varlığın olmadığını bilirsin.Neden bilmek yerine inanmakla yetinesinki?

      Örnek=İnancına göre ilk insan Hz. Ademdir ve cenetten mekke civarlarına kovulmuştur.Bu efsanenin doğruluğunu araştırmak için antropolojiyle ilgili kaynakları incelersen böyle bir olayın olmadığına dair ipuçları yakalarsın.Merak etme o kaynakları yazanların yalan söylemek için bir gerekçeleri yok.??

    Ben araştırıcam neyin doğru olduğunu bulucam...

  8.  

       Bak betelgeuse herkes inandığına inansın demişsin.İnanmak eylemini üzerinde çok az bilgi sahibi olduğun bir durumda kullanabilirsin ve o durumu anlamak içinde inandığın doğru üzerinden gidersin.Mesela atomun keşfinde kişi ilk önce maddenin böyle küçük yapıtaşlarından meydana geldiğini tahmin eder , devamında yaptığı çalışmalarlada bu fikri desteklemeye çalışır ve de ıspatlar.

      Ama tanrının olup olmadığı konusunda (Hele ki İslam tanrısı Allah'ın) inanmak eylemini gerçekleştirmene gerek yok.Biraz inceleme içerisine girersen net bir şekilde böyle bir varlığın olmadığını bilirsin.Neden bilmek yerine inanmakla yetinesinki?

      Örnek=İnancına göre ilk insan Hz. Ademdir ve cenetten mekke civarlarına kovulmuştur.Bu efsanenin doğruluğunu araştırmak için antropolojiyle ilgili kaynakları incelersen böyle bir olayın olmadığına dair ipuçları yakalarsın.Merak etme o kaynakları yazanların yalan söylemek için bir gerekçeleri yok.??

    Hmm peki...

  9.  

    Bir babunun ceylan yavrusunu canlı canlı, bağırta bağırta, işkence eder gibi yemesi muhteşem güzellikte mi? Gece sahilde manitanla sırtüstü yatarken yıldızlara bakarak "allah ne güzel yaratmış" demek kolay. Acı içinde kıvranarak ölümü bekleyen kanser hastalarına bakıp "allah ne güzel kanser yaratmış" diyebiliyor musun?

     

    Allah sana yardım etmez, bilim eder. Birkaç binyıl öncesine kadar insanların ortalama ömrü sadece 25-30 seneydi. Mağaralarda, taşların üzerinde açlık, soğuk ve korku içerisinde yaşıyorlardı. Hayvanlara yem oluyorlardı. Yaşam tam bir işkenceydi. Birçoğu enfeksiyon sebebi ile ölüyordu. Bugün insanların 100 yıla kadar yaşaması allahın değil, bizlerin başarısı. 

    Yıldızları manitanla birlikte rahat rahat izlersin "Allah ne güzel yaratmış" diye. Kanser geçirirsen bu senin imtihanındır. Kanser oldun diye "Başlarım Tanrı'sına, ölmeme izin mi vericen" demeyeceksin. "Buna da şükür" diyip Allah'tan daha iyisini dileyeceksin. O yıldızlar ne kadar güzelse, kanser de o kadar zordur. Fakat her zorluk aşılır. Her şey insana bir nimettir, vahşilik de, hastalık da, zenginlik de... Biliyorum siz bilimi çok önde tutuyorsunuz, Tanrı'nın varlığına kanıt istiyorsunuz. Her şeyin insanın kendi elinden çıktığını söylüyorsunuz... Aslında istediğim şey sadece cevaptı ama ne size laf anlatılacak gibi, ne bize... Herkes inandığına inansın ne diyim.

  10.  

      Öncelikle üslubuna bakarsak önyargılı biri olmadığın anlaşılıyor.Bu tutum için teşekkürler.

      Birinci sorun için sana verilebilecek cevaplar bir takım bilgilere vakıf olmadığın sürece mantıksız gelecektir.Çünkü etrafındaki her nesneye bakınca tanrı tarafından icra edilmiş bir sanat görüyorsun.Fakat bu sığ düşünceden kurtulup çevrendeki  bu nesnelerin neden ve nasıl var olduğu konusunda yapılmış çalışmaları incelersen ortada bir sanat eserinin olmadığını, mucize sandığın şeylerin aslında meydana gelmesinin zorunlu olduğunu rahatlıkla kavrayabilirsin.İlk başta dediğim gibi, bu tür çalışmaları incelemez her olayın altında tanrısal bir güç ararsan kim ne anlatırsa anlatsın mantıksız gelecektir.Bunun nedenide küçüklükten beri bizlere empoze edilmiş din ve beraberinde getirdiği korku duygusu.Malesef bu korku eşiğini herkes yalnız aşmak zorunda.

      İkinci sorun için ise şunları söyleyebilirim.

      Ortada eğer gerçekten dediğin gibi bir durum olsa, yani dinlerin bahsetmiş olduğu eli sopalı bir tanrının olma olasılığı ve olmama olasılığı eşit olsa bahsettiğin tutumu sergilemek herkesin faydasına olacaktır.Çünkü bir kesinlik söz konusu değil ve hal böyle olunca risk almakta hiç mantıklı olmayacaktır.Ama kendi yaratmış olduğu varlıkları cehennemde yakmayı amaç edinmiş bir tanrının olma olasılığı ihtimal dahilinde bile olmadığından ortada risk alınacak, bahis oynanacak bir durum yok.Mesela iki yüzündede tura olan bir madeni para düşün.Bu parayı havaya atacaksın ve yere düştüğünde ön yüzüne ne geleceğini tahmin edeceksin.Şöyle der misin? "Ya bunun iki yüzünde de tura var ama ben yinede yazı demek istiyorum ne olur ne olmaz".

       Nacizane bir tavsiye=Eğer okumadıysan Kur'an-ı Kerim'i türkçesinden oku.Koskoca kozmosun yaratıcısı iki çift laf etmiş, bak bakalım neler söylemiş.

     

    Cevabın için teşekkürler

  11. (Öncelikle ben bir müslümanım ve kesinlikle size laf atıp tartışma çıkarmak gibi bir amacım yoktur) Herkese merhaba aklıma takılan birkaç soru var büyük ihtimalle bu sorular sizlere daha önce sorulmuştur. Ben de bu siteye bunları sormak için kayıt oldum. İlk sorum ateistler neden bir Tanrı (Allah) olmadığını söylerler, bunca güzellik sahipsiz midir? Bu eşsiz güzellikteki gökyüzünün ve yerin yaratıcısı yok mudur? İkinci kafama takılan soru ise müslümanlıkta Allah'a inanmayıp nefislerine uyanlar cehennemde şiddetli azaba çarptırılacaktır. Sanırım hıristiyanların inancında da Tanrı'ya inanmayanların cehennemde yanacağını duymuştum tabi ne kadar doğru bilmiyorum. Neyse sorum  şu: Madem Tanrı'ya (Allah'a) inanmayanlara şiddetli azap ve ebedi cehennem vardır; ateistler neden Tanrı'nın varlığını kabullenmezler/inanmazlar, Tanrı'nın varlığına inanmak daha mantıklı değil midir? Siz Tanrı'nın hayal ürünü olduğunu düşünürsünüz, peki ya Tanrı gerçekten varsa ne olur??? Boşu boşuna ebediyen yanmaktansa neden bir yaratıcının olduğunu anlatan etrafınızdaki muhteşem delillere bakmıyorsunuz? Eliniz, gözünüz, hatta sizin kendiniz bile bir mucizeyken niye hala sizi yaratan yüce bir varlığın olduğunu reddediyorsunuz?? 

×
×
  • Yeni Oluştur...